Reklama

Reklama

Po stopách zabijáka

  • USA Primeval (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Skupina novinářů se vydá do Jižní Afriky po stopách desetimetrového krokodýla, který ohrožuje místní obyvatele. Na jednom břehu řeky je čeká lidožravý krokodýl, na druhém znepřátelené kmeny v ničivé občanské válce zuřící v džungli... (TV Prima)

Recenze (134)

T2

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $10,597,734Tržby Celosvetovo $15,291,277Tržby za predaj DVD v USA $4,982,989 //počet predaných kusov 195,488 ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Málo Gustava versus hodně moc gejzíru trapnosti ze strany Purcella. Má to spád, agresivní střih, ne úplně špatké CGI efekty a spousty barevných filtrů. Po technické stránce není moc co vytýkat. Což se nedá říci o dějové stránce či originálních nápadech. Těchto indegriencí se zde zoufale nedostává. Ovšem v rámci tohoto specifického subžánru jde o podařenější záležitost. Avšak žádný zázrak se rozhodně nekoná. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Primeval mne opravdu překvapil. Pěkné prostředí africké divočiny, zajímaví herci, skvěle počítačově vytvořený krokodýl. Napětí, akce ....a hlavně skvělá hudba. Jednou jsem tak vykřikl, že mne až píchalo u srdce. Hraje libozvučná africká hudba, slyšíte "hujá huja hujá huja....hujaja" .. až skoro zaspáváte a najednou z vody vyskočí krokodýl! A vy se z toho málem posere--! :-) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Animal Hororů je Málo, pokud nepočítám ty z Asylum,takže jsem rád za každý povedený Kus. Ve filmu je monstrózní, hezky natočený Krokouš jménem Gustav, který je stroj na zabíjení jak vyšitéj! Napínavé, Krvavé, zábavné a ve filmu hraje v hlavní roli Purcell! Já se bavil 65% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ty byť z Amerika?“ – Jasné, bráško.“ – „A ja sa tam ako dostať?“ – „Moji rodičia sa tam dostali na otrokárskej lodi, ale dnes už to také ľahké nie je. Chceš Tic-Tac?" Každým ďalším pozretím sa mi to páči viac. A to napriek tomu, že kasting nie je dokonalý, triky sú miestami príšerné, počas finále máte naliehavý dojem, že by to fakt už radšej malo skončiť a niekedy je scenár plný predvídateľných momentov a klišé, kedy postavy s nulovými streleckými schopnosťami vedia dokonale ovládať pušku atď. Avšak veľa tomu dáva zvláštny, no fungujúci mix obžaloby afrických vojnových zverstiev s krokohororom. Napriek viacerým horším momentom vidno, že to písala dvojica stojaca za vcelku šikovnými vecami ako Sieť, Hra alebo T3. Potešil ma sympatický vzťah medzi kamošmi Purcellom a Jonesom, z nich ten prvý síce nevie hrať a druhý je otravný, ale je to v súlade s charaktermi postáv. Mrazivá je ústredná zápletka o skutočnej legende  menom Gustav a skvelý nápad o „veľkom“ a „malom“ Gustavovi. Mnohé scény sú intenzívne, výborné a atmosférické. Momenty postupného odumierania postáv v sebe majú niečo realistické, na čo tak skoro neprestanete myslieť. Celosvetová tržba nedosiahla ani 5 miliónov, bez komentára. O tri roky starší dokument o Gustavovi. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Primeval patrí k tomu najlepšiemu, čo o krokodíloch na filmovom plátne vzniklo. Pravdaže veľkú konkurenciu film nemá. Vačšina podobných filmov je totiž absolútne blbá a nepozerateľná. V roku 2007 vznikol aj Rogue, ktorý je rozumnejší, uveriteľnejší a aj vo všetkom ostatnom kvalitnejší ako jeho kolega a je to absolútna špička hororov o týchto veľkých zubatých plazoch. Primeval má pekný vizuál a spád. Má však aj prekombinovaný dej a občas naozaj divné nápady (krokodíl šprintujúci ako gepard, síce tieto plazy behať rýchlo naozaj dokážu, ale len na krátku vzdialenosť a len malé jedince, nie 10 metrový ťažkopádny obor) ()

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

To jsem zas měl jednou něco puštěné jako kulisu. I tak mě tupost v jednání geroju amerikanskych (přesně řečeno scénáristova) dovedla tak zvednout ze židle, že jsem musel film vypnout. Po chvíli jsem to zase zapnul s tím, že když už, tak ten konec doklepu, ale bylo to nadoraz. Naprosto se míjím s logikou typu schováme se před krokodýlem v chýši v proudu řeky apod. K tomu přihodíme pár rádoby hlubokomyslných šamanových keců, skupinu typu muž s traumatem, černý hláškař, vnadná reportérka, místní chlapec se snem o zemi za velikou louží a samozřejmě teleportující se monstrum. Pche. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Prvú polhodinu sa o krvilačnom Gustavovi len kecia, spomínajú sa jeho vraždiace orgie, ale nie a nie sa dočkať pohľadu na tohto krokodílieho krásavca a tak som ho už v myšlienkach videl ako umelú, gumenú vrtiacu sa figurínu, ktorá mi mala nahnať strach. Potom však prišla ozajstná beštia, ktorú sa tvorcovia vôbec nemuseli hanbiť ukázať, pretože Gustav bol naozaj dosť dobre trikovo spracovaný a R-ková prístupnosť bola dosť badateľná. Škoda, že toto je jedno z mála pozitív, ktoré film má. Kto bol gumení, boli herci, béčkový scenár nemal čím prekvapiť, bol som však rád, že som našiel len minimum nelogických situácií. 50%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americký snímok z roku 2007 "Primeval", v našich končinách uvedený pod distribučným názvom "Po stopách zabijaka" je fakt dosť dobrý animal horror, ktorý je nerušivo obohatený o dejovú linku geo-politického konfliktu. Neopozerané prostredie exotickej Afriky, kde sa to celé odohráva, je príjemným diváckym spestrením a práca animátorov na digitálnom krokodýlovi je podctivo, profesionálne odvedená. S výkonom režiséra Michaela Katlemana som sppkojný. V rámci mnohých killing crocodile titulov, ktoré som mal možnosť doposiaľ zhliadnúť, to radím ku vyššiemu nadpriemeru. *** ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Možno by to chcelo “remake”, možno to mohlo byť lepšie, možno sa dá tomu kadečo vytknúť, no na animal horor to rozhodne nie je žiadna tragédia. Krokodíl celkom peknučký, nemal som dojem, že ho Atari na kolene splieskalo, a tak menším negatívom je akurát nedostatok gore. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Po Lake Placid 2 opäť horor o poriadne prerastenom monštre a ešte aj podľa skutočnej udalosti. Príbeh je naviac obohatený občianskou vojnou do ktorej sa zapletú aj naši lovci. Na rozdiel od Lake Placid 2 je triková stránka výrazne lepšie, útoky krokodíla sú však natočené príliš neprehľadne ako napr. v Resident Evil Apocalypse no sú dosť dobré, obete lietajú spomaleným záberom vzduchom rovno do Gustávovej tlamy, také prehryznutie lebky poteší a besnenie v stane nápodobne, no napríklad šprint krokodíla lúkou je výrazne trápny a celkové jeho pohyby sú klasicky príliš rýchle, také monštrum sa proste nemôže tak mrštne pohybovať. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Slabší kousek do rodiny zvířecích hororů. Do klasické zápletky, kdy se parta amatérů snaží ulovit obrovského krokodýla (mimochodem je velice trapně počítačový), se nám snaží tvůrci vyprávět o místním diktátorovi. První polovina se docela dá přežít, ale pak se to celé rozsype a atmosféra je v tahu. 35% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Když je v Africe napadena a sežrána krokodýlem známá reportérka, vydají se novináři Tim a Aviva s kameramanem do inkriminovaných míst, aby o krokodýlu zabijákovi, přezdívanému místními Gustav, natočili reportáž. Africká Burundi, kde se příběh odehrává, je ale zmítána občanskou válkou, a tak kromě krokodýla představuje větší nebezpečí Malý Gustav, vůdce místních banditů. Od poloviny nabere film tempo a v místy divokém střihu sledujeme osudy postav potýkajících se s dvojím nebezpečím. Oběti jsou nemilosrdně trhány a predátor nabere podobu tanku na tryskový pohon. Scény s krokodýlem jsou působivé, krví se nešetří. Samozřejmě těžko věřit, že je film dle skutečných událostí nejen kvůli závěru z říše fantazie. Stačí jen fakt, že krokodýl nedokáže člověka na souši dohonit...Ale jako akční survival je to jeden z povedených krokodýlích snímků a já po letech zvýšil hodnocení o jednu hvězdu. Mimochodem Aviva se chovala pěkně hloupě, když se sama vydala po tmě do stanu, který hlídal voják, což nebylo jediné hovadské chování, které hlavní postavy občas předváděly... ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Afrika, pustina, jezero, střílení, vraždění, genocida, do toho ještě krokodýl jak panelák....no je to jakýsi mišmaš, ale zkouknout se to bez větších zádrhelů dá. 60% ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

[OBSAHUJE SPOILERY] Oh mighty Cthulhu, ty to vidíš. Primeval by s přehledem mohl sloužit jako učebnice klišé. Už družina ve složení idealistická reportérka s jistým hrudním potenciálem, plešatý svalnatý, asi se to mu říká mužný? drsňák, vyhulený černý hláškař, pragmatický lovec a vyklepaný vědátor slibuje mnohé a to je jen začátek. V rozpálené buši tito potkávají další šílené charaktery - negřík, který by moc chtěl do USA, šaman "co věta, to prastará pralesní pramoudrost", šéf místní guerrilly a v neposlední řadě hlavní hrdina, roztomilý desetimetrový krokodýlek-sprinter a neštěstí, pardon, film, je na světě. Postavy se dostanou do snad VŠECH situačních klišé, na jaká si člověk vzpomene a možná vymýšlí i některá zbrusu nová. Namátkou - reportérka se převléká do spodního prádla, reportérka zachraňuje tonoucího malého psa, v domorodé vesnici je domorodá tancovačka, mezi reportérkou a drsňákem se rodí něžný cit, šaman věští zánik kmene i země, šéf guerrilly zabíjí šamana, reportéři to natočí, záporáci je chtějí zabít, krokodýl pobíhá po souši rychlostí 100 km/hod a chce je zabít, lovec chce zabít krokodýla, protože mu zabil ženu, vědec nechce, aby byl krokodýl zabit, protože je poslední svého druhu, krokodýl zabíjí lovce, vědce, černého hláškaře i ZLOšéfa oblasti, drsňák, reportérka, pes i výše zmíněný po Americe toužící negřík unikají a šťastně se sejdou v letadle do Spojených států zaslíbených. Škoda jen, že Gustav nedoběhl sežrat letadlo. ()

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Největším plusem je, že kroukouš nevypadal jako nafukovací lehátko ve tvaru krokodýla, na kterým se růžový tlustý němci povalujou na českých plovárnách. Byl udělanej slušně. Jen ten příběh, logika, vývoj atd. Nejvíc mě pobavila scéna v níž krokouš pronásleduje černocha, kterej mu unikne a v zápětí musí znovu prchat, protože krokouš je na zemi mrštnější než ve vodě a je schopnej běhat nadzvukovou rychlostí. Navíc operuje i ve středozemí - dobrý ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tento film mě zaujal. Nemůžu si pomoc ale je to jeden z těch lepších "nature" hororů. Jen má dvě menší chybky a to, samostatného krokodýla který v některých scénách skáče a druhý záporný bod je to že občas režisér neví jestli točit dobrodružný film o korupci a nebo točit film o lidožravém krokodýlovi. Ale ke konci si lze všimnout že to k sobě dokonale pasuje. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Pokud by se jednalo čistě o honbu za krokoušem, tak bych tu jednu * ještě přihodil, ale v tomto případě občanská válka coby vedlejší dějová linie u mě nefunguje. Design krokodýla je k smíchu a díky svým nadpřirozeným schopnostem není jen unikátem mezi plazy, ale nezranitelnou vraždící mašinou, která hravě předběhne i Usaina Bolta. Z přírodovědného hlediska kokotina, ovšem jako zábavný snímek film místy překvapivě funguje. ()

Reklama

Reklama