Reklama

Reklama

Po stopách zabijáka

  • USA Primeval (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Skupina novinářů se vydá do Jižní Afriky po stopách desetimetrového krokodýla, který ohrožuje místní obyvatele. Na jednom břehu řeky je čeká lidožravý krokodýl, na druhém znepřátelené kmeny v ničivé občanské válce zuřící v džungli... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Málo Gustava versus hodně moc gejzíru trapnosti ze strany Purcella. Má to spád, agresivní střih, ne úplně špatké CGI efekty a spousty barevných filtrů. Po technické stránce není moc co vytýkat. Což se nedá říci o dějové stránce či originálních nápadech. Těchto indegriencí se zde zoufale nedostává. Ovšem v rámci tohoto specifického subžánru jde o podařenější záležitost. Avšak žádný zázrak se rozhodně nekoná. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Po Lake Placid 2 opäť horor o poriadne prerastenom monštre a ešte aj podľa skutočnej udalosti. Príbeh je naviac obohatený občianskou vojnou do ktorej sa zapletú aj naši lovci. Na rozdiel od Lake Placid 2 je triková stránka výrazne lepšie, útoky krokodíla sú však natočené príliš neprehľadne ako napr. v Resident Evil Apocalypse no sú dosť dobré, obete lietajú spomaleným záberom vzduchom rovno do Gustávovej tlamy, také prehryznutie lebky poteší a besnenie v stane nápodobne, no napríklad šprint krokodíla lúkou je výrazne trápny a celkové jeho pohyby sú klasicky príliš rýchle, také monštrum sa proste nemôže tak mrštne pohybovať. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Slabší kousek do rodiny zvířecích hororů. Do klasické zápletky, kdy se parta amatérů snaží ulovit obrovského krokodýla (mimochodem je velice trapně počítačový), se nám snaží tvůrci vyprávět o místním diktátorovi. První polovina se docela dá přežít, ale pak se to celé rozsype a atmosféra je v tahu. 35% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Problém je, že prakticky pokaždé, když se krokouš objevil, zbláznila se kamera. Ale úplně. K tomu se drtivá většina útoků odehrává ve tmě, takže víc než cokoliv jinýho jsem byl častokrát dost nasranej. A přitom nevím proč to tak bylo, protože nějaký dolar na to evidentně padnul a monstrum v celé své kráse nevypadalo z hlediska triků vůbec špatně. Takhle bylo zajímavější (nikoliv zajímavé) to, jak si partička amerických novinářů poradí se splašenými rebely z kmene Hutuů. Jinak nejsem přírodovědec, ale cválající krokodýl ve filmu, který se prsí titulkem "podle skutečných událostí", mi přijde trošku moc. 30% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Když je v Africe napadena a sežrána krokodýlem známá reportérka, vydají se novináři Tim a Aviva s kameramanem do inkriminovaných míst, aby o krokodýlu zabijákovi, přezdívanému místními Gustav, natočili reportáž. Africká Burundi, kde se příběh odehrává, je ale zmítána občanskou válkou, a tak kromě krokodýla představuje větší nebezpečí Malý Gustav, vůdce místních banditů. Od poloviny nabere film tempo a v místy divokém střihu sledujeme osudy postav potýkajících se s dvojím nebezpečím. Oběti jsou nemilosrdně trhány a predátor nabere podobu tanku na tryskový pohon. Scény s krokodýlem jsou působivé, krví se nešetří. Samozřejmě těžko věřit, že je film dle skutečných událostí nejen kvůli závěru z říše fantazie. Stačí jen fakt, že krokodýl nedokáže člověka na souši dohonit...Ale jako akční survival je to jeden z povedených krokodýlích snímků a já po letech zvýšil hodnocení o jednu hvězdu. Mimochodem Aviva se chovala pěkně hloupě, když se sama vydala po tmě do stanu, který hlídal voják, což nebylo jediné hovadské chování, které hlavní postavy občas předváděly... ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • Krokodýl z úvodu skutečně existoval a měl na kontě několik desítek zabitých lidí. Ani 7 let od premiéry filmu nebyl chycen. (Chrustyn)
  • Ačkoliv krokodýl dokáže hlasitě prskat a syčet, díky absenci hlasivek není schopen hlubokého řevu, jak lze slyšet ve filmu. (Conspi)

Reklama

Reklama