Reklama

Reklama

Po stopách zabijáka

  • USA Primeval (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Skupina novinářů se vydá do Jižní Afriky po stopách desetimetrového krokodýla, který ohrožuje místní obyvatele. Na jednom břehu řeky je čeká lidožravý krokodýl, na druhém znepřátelené kmeny v ničivé občanské válce zuřící v džungli... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

lennyd odpad!

všechny recenze uživatele

Jižní Afrika. Velký a malý Gustav bojují o kompetence nad územím. Malý Gustav je šéfem místní černošské guerilly, který se neštítí vůbec ničeho. A velký Gustav je asi desetimetrový krokodýl, který se také neštítí vůbec ničeho. Do tohoto souboje zasahuje naše skupina hrdinů, kteří jedou o lidožravém krokodýlovi natočit reportáž. Skupina se skládá z velmi originálních členů, posuďte: prsatá reportérka, vědec, černošský kameraman alias klaun, místní lovec, reportér. Ani jednomu z Gustavů se ale naše skupina nelíbí, tak je postupně (na střídačku) likvidují. Kdo asi tak přežije ? ... Michael Katleman má hodně nakoukáno. Ve filmu nebyla snad jediná alespoň kapku originální myšlenka, všechno bylo (a lépe zpracované) v jiných filmech .. (Pokud tedy nepočítám ubohého černošského chlapce, jehož jedinou touhou je dostat se do Jů-es-ej, nejlépe do Hollywoodu). Střihače filmu a kameramana stoprocentně museli nechat pár minut s lidožravým krokodýlem, protože nechápu, jak jinak by dosáhli takového roztřesení obrazu a nastříhání akčních scén tak, že žádný záběr netrval déle než půl vteřiny (ps. nedívejte se pokud máte náběh na epilepsii). Dost hroznej film. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

na poli krokodilich horororv je tento fakt kvalita. Hoci sa prvu polku filmu len rozprava o krokdilovi a jeho vycinoch, divak sa nudit rozhodne nebude, lebo scenerie africkej prirody su proste uchvatne. A v druhej polke, ked sa ukaze samotny krokodil, tak posobi maximalne realne. Fajny horor o vrazdiacej faune..... 68 % ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Kdyby celý film fungoval jako jeho poslední třetina, jednalo by se sice pořád o béčkovou a lacinou podívanou, ale minimálně by působila alespoň opravdu zábavně a efektně. Jenže ty úvodní dvě třetiny jsou tak mizerné, že už ani onen funkční akční závěr už výsledný dojem stejně nezachrání. To, co se tu prostě odehrává v té první hodině filmu, je opravdu nesnesitelně nezáživná podívaná, a to ve všech směrech. Zápletka je utahaná, nudná, bez akce a hlavně bez ústředního hrdiny, Gustava, tedy respektive, on se tam párkrát sice mihne, ale jak jeho podoba, tak útoky jsou zpracovány neodpustitelně mizerně, taková vteřinová probliknutí, která tak akorát spíš naštvou, než aby zaujali. Hodně se v té úvodní šedesátiminutovce pak kecá, ale jako že fakt jako kecá, a to ve vážně hrozných dialozích, no zkrátka ta první hodina je ubíjející. Poté však už naštěstí dostane Gustav daleko výraznější prostor, útoky jsou již natočeny mnohem působivěji, efektněji, přehledněji a překvapivě i docela krvavě, mrtvých přibývá slušným tempem a jak jsem prostě již zmínil, minimálně co do zábavnosti se zvýší zábavnost této podívané o 100%. Co se jinak týče atmosféry, ta příliš nefunguje, napětí naštěstí opět především v závěru ano, emoce vůbec a postavy a jejich herečtí představitelé je klasická béčková úroveň, ovšem tentokrát rozhodně neurážející, spíš naopak. Zkrátka, kdyby se film rozjel mnohem, mnohem dřív, a měl minimálně koule poslední půlhodinky už od začátku, mé hodnocení by se pohybovalo úplně někde jinde, ta otravná první hodina je ovšem až příliš moc zdlouhavá, takže ve výsledku za mě slabší žánrový průměr, jenž cílového diváka ale určitě neurazí. ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Chvílemi jsem vážně nevěděl zda je hlavním tématem filmu nějaká občanská válka v Africe či ten obrovský digitální sympaťák. Teď když mi běží v pozadí už závěrečné titulky, můžu s klidnou duši říci, že jsem viděl jak lepší, tak i horší snímky s touto prehistorickou potvorou. Samotný krokodýl se však musím říct vcelku povedl i když ten pohyb po souši trochu skřípal, dalo se to vydržet. Scénář jako takový je, ale neskutečně hloupý. Několikrát jsem nevěřícně kroutil hlavou nad situacemi, které postrádají sebemenší logický smysl a jaká nešťastná náhoda se v některých momentech musela zrovna stát. Nakonec však dávám tři hvězdičky, mimo jiné za pěknou krajinku, hudbu a pěkné žrací scény. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Schnappi. Nemohu neocenit hvězdičkou navíc ten nápad dvojího nebezpečenství, s kterým tento film přichází. Když už své žití neskončíte na zubech desetimetrového krokodýla, existuje tu stále to riziko, že vás dostane zbloudilá kulka z další hloupé války. Tomu vědomí, že člověk je drcen z obou stran, že je mu vymezeno pohybovat se mezi mlýnskými kameny, k zájmům každého jednoho z nás lhostejnou Přírodou a destruující Civilizací, tomu teprve říkám horor. 70% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • Ačkoliv krokodýl dokáže hlasitě prskat a syčet, díky absenci hlasivek není schopen hlubokého řevu, jak lze slyšet ve filmu. (Conspi)
  • Poslední zpráva o pozorování krokodýla z tohoto filmu je z roku 2008. Přisuzuje se mu údajně na 300 lidských obětí. (Žralok)

Reklama

Reklama