Reklama

Reklama

Kasandřin sen

  • USA Cassandra's Dream (více)
Trailer

Bratři Ian a Terry se topí po krk v dluzích. Nečekanou záchranu jim nabízí bohatý strýček Howard. Věc má však háček. Jeho peníze nemají zrovna nejčistší původ a jeho aktivity jsou předmětem policejního vyšetřování. Ian a Terry by pro něj mohli udělat "laskavost", za niž se jim štědře odmění. Dokážou bratři odolat nabídce, která je sice za hranicemi legálnosti, zato však velmi lákavá? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (365)

Falko 

všechny recenze uživatele

Uz som si pomaly zacinal s Woodyho filmografie zvykat na komedialny zaner, ale tento film akokeby natocil uplne iny reziser, alebo uz ho na stare kolena prestavaju bavit natacat komedie. No dobre, SOLOKAPR (2006) bol este komedialne ladeny, ale tento film mi skor pripominal thriller MATCH POINT - HRA OSUDU (2005) a velka trefa do cierneho bola skvela hudba Philipa Glassa, ktory film hnal dopredu a pridal na emociach. Avsak su thrillery, ktore si dokazem s chutou pozriet viackrat a toto je skor film, ktory mi staci na jedno pozretie... 27.09.2009 _____ Ewan McGregor - (Ian) +++ Colin Farrell - (Terry) +++ Tom Wilkinson (Strýko Howard) +++ John Benfield - (Otec) +++ Clare Higgins - (Matka) +++ Ashley Madekwe - (Lucy) +++ Andrew Howard - (Jerry) +++ Hayley Atwell - (Angela) +++ Sally Hawkins - (Kate) +++ Hudba: Philip Glass +++ ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Woody dokázal, že Tarantino není zdaleka jediný režisér v Hollywoodu, jehož dialogy mezi rozličnými postavami táhnou celý snímek. Kasandřin sen se totiž může na první omak jevit jako nudná konverzačka mezi zoufalými bratry, avšak pod povrchem se toho skrývá mnohem více, stačí jen pozorně poslouchat a náležitě se do ústředních hrdinů vžít... A tak, stejně jako někoho může film solidně nudit svou zdánlivou rozvleklostí, já jsem si první hodinu nechal proudit do žil poutavé dialogy, a dobře se bavil. Scénář je totiž velmi chytrý, charaktery živé a uvěřitelné, a nebyl by to Allen, aby se ke konci vše nezvrtlo v napínavý thriller. Jediné, co mi nakonec nesedlo, bylo celkové moralizující vyznění celého počinu, kdy do očí bije velká červená cedule se slovy "tohle se nedělá, lidi". K režisérovi takového jména mi podobná věc moc nesedí, ale možná že si vše jen namlouvám a prostě se jedná o klasické krimi, které nekončí moc dobře. Spoiler? Ale kdepak, podobný film si totiž lze užít i v případě, kdy znám předem zápletku nazpamět. Proč? A už jste se dívali do účinkujících herců? ()

Reklama

sportovec 

všechny recenze uživatele

Nástup Allenova osmého životního decénnia jakoby ochromil umělcovy síly; naplňuje se věk a život nebo naopak nastupuje zoufalá touha nestárnout? Jisté je, že jak příběh, tak výběr protagonistů i režie ze všeho nejvíc připomínají hodně vycucaný citrón. Vše - pohybujeme-li se v obvyklých allenovských uměleckých standardech - jakoby bylo vylisováno v pomyslných herbářích. Papír v takových případech snad víc šustět nemůže. Otázka, zda herci v takto chatrných námětových kulisách mají co hrát, je to do další, co nám vytane na mysli, pohlédneme-li do těchto vyprázdněných obrázků stříbrného plátna. A tak Allenovi poněkud nekasandrovsky přeji, aby se z tohoto intermezza co nejrychleji zotavil a vrátil svému oddanému divákovi to, co mu v tomto případě viditelně dluží: rozvernou neurotickou rozkňouranost protagonistů svých skvělých příběhů a dějem a nápady prosycené portréty dalších postav. Tvůrčí neopakovatelnost svého výrazného uměleckého zjevu. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

2,5*/5...Na Woodyho je to slabé ako dvojtýždňový čaj, zvlášť keď má k dispozícii také dve herecké esá v popredí. Postavy šablónovité až hrôza, jednoduché, "telenovelistické"- také ako nepodarený záver. Kde je niečo zapamätateľné? Kde je NIEČO čo robí Woodyho Woodym???????? Najslabší film môjho najobľúbenejšieho režiséra:( ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Majster pera, nielen toho, čo ponúka svojím nevlastným dcéram, sa len málokedy pomýli a Woody to neurobil ani tu. Plno chytrých dialógov, ničím nenudia a hlavne, ten pocit, že napriek super tragickému príbehu vy stále máte taký dobrý pocit, vysoko zábavný. Špičkový Match Point to nie je, ale Cassandra prináša ten istý záujem režiséra: nie o zločin samotný, ale o jeho dôsledky. To znie teda až tak trocha seba-plagiátorsky, čo by Allena mohlo dostať až medzi slovenských ústavných činiteľov, ale to nebola jeho ambícia. Cassandra je ako tá speváčka Sandra. Všetci ju poznajú, no nepúšťajú si ju často, vedia, že to nie je vrcholné dielo, ale aj tak sa raz za čas k tejto tvorbe vrátia a stále z toho je príjemný zážitok. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (16)

  • Film měl původně vyjít v pozdním období v roce 2007, aby se mohl popřípadně kvalifikovat do cen Akademie, ale po pár malých představeních byl přesunut na leden 2008, kdy vycházejí většinou horší filmy. (CliffLee)
  • Při natáčení v Brightonu si Woody Allen rozbil hlavu, když se zapomněl sehnout při podjíždění nízkého mostu. (Tygrys)

Reklama

Reklama