Reklama

Reklama

Dvě znepřátelené smečky vlkodlaků zápasí o malého chlapce, jehož život je osudově spjat s jejich budoucností. Jedni jej chtějí zabít, druzí zachránit. Bitva na život a na smrt začíná v akčním hororu, plném napětí a dokonalých triků! (oficiální text distributora)

Recenze (104)

vesper001 

všechny recenze uživatele

Lykantropie jako nemoc i historická skutečnost mě velmi zajímá a stejnou měrou mi jdou na nervy filmařská znásilnění vlkodlačího tématu. Scénář Vlků sice měl jistý potenciál – vlkodlaky dělí na „nemocné“, toužící po vykoupení, a „narkomany“, kteří se dobře baví; jedni žijí jako spořádaní občané, druzí jsou motorkáři (*). Tím ale klady končí. Okaté dítě v ohrožení vede hitparádu megaklišé, a vůdce zlých sice dramaticky pohazuje kadeřemi, jenže naneštěstí vypadá, jakoby po nocích raději navštěvoval Modrou ústřici, než vyl na měsíc. Triky a výprava jsou k pláči a o hereckých výkonech nemůže být vůbec řeč. V panoptiku prapodivných figurek v yettiovských maskách je obzvlášť nesnesitelná postava matky roku, kolem které musí skoro hodinu lítat kulky a chlupy, než jí dojde, že její potomek je spasitel dvojí krve a fakt, že o něčem v životě neslyšela, nebo tomu nevěří, neznamená, že to neexistuje. Což vlastně platí i tak všeobecně. ;) ()

t_gon 

všechny recenze uživatele

Nejsměšnější tlupa vlkodlaků si to štráduje na plátna kin (respektive DVD). Abych to vysvětlil, tak Frajírek (Lorenzo Lamas hadr), jeho „žárlivá šlapka“, hipisák a hulič zastupují jednu tlupu Vlků a ubrečení a tupí vesničani (za všechny scéna v náklaďáku, kdy se jednou rukou nelze nijak odvázat…) zase tu druhou. Tyto dvě frakce karikatur na vlkodlaky se budou neúnosných 90 minut vybíjet kvůli 13-letému frackovi, který dovršením tohoto věku „aktivuje“ klíč ve své krvi, který je vysvobozením/destrukcí pro všechny ostatní. Pusťte si k filmu trailer, na to dvojtý nášup Wisemanovic Underworldu a pak zapomeňte že by Isaac po Jasonovi X něco natočil… ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne špatné, v celku i pěkně koukatelné. Efekty jsou celkem podařené a i vlkodlaci byli dle mého vkusu mnohem lépe udělání než například v Psích Vojácích. Dialogy - nemůžeme očekávat žádné zázraky, jde pouze o horůrek nikoli o drama stavěné na logičnosti rozhovorů a myšenkovou dokonalost. Někdo drbe dost originální pojetí vlkodlaků, ale já tohle filmu zazlívat nemůžu - dle mě nikdo nemá právo na to jak má a nemá vypadat fantastická nestvůra a to že někdo postaví vlkodlaky proti sobě mi vůbec nevadí. Dokonce se mi i líbilo to jak se naplnilo poselství a zápletka s chlapcovím otcem tomu také dodává šťávu, ale ten konec film trochu degraduje - kdyby to skončilo alespoň trochu lépe mohl se tento horůrek vyšvihnout i na celé 4 hvězdy... ()

Danny F. 

všechny recenze uživatele

Další pokus o vlčí válku? Nic extra jsem neshledal. Příběh je totálně syrový a jakási vlčí divokost zde taky chybí. 35% ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Zase tu máme nevinného vyvoleného chlapce, o kterého se rvou dvě frakce vlkodlaků, protože podle legendy bla bla bla. Debilní scénář doráží mizerně zrežírovaná akce. ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Dve skupiny vlkodlakov. Jedna dobrá a jedna zlá. Avšak obe sú rovnako trápne. Zlí vlkodlaci vyzerajú ako vyslúžilé rockové hviezdy a dobrí ako vystrihnutý z nejakého náboženského magazínu. Tak neuveriteľne gumených nesympatických a ťažko zapametateľných hercov som už dlho nevidel. Príbeh, nech sa snaží tváriť akokoľvek vznešene, je predvídateľný a nezáživný. Zo sľubovaných súbojov dvoch znepriatelených skupín ostalo iba pri dvoch divokých a drsne pózerských prestrelkách a keď sa konečne dostaneme k jedinému súboju vlk vs. vlk je to hrôza. Jediným plusom sú masky, ale tie tento film určite nespasia. 40 % ()

Scar 

všechny recenze uživatele

To, čo by bolo pred dvadsiatimi rokmi kultovým filmom je teraz jasný podpriemer. Niektoré zábery sú fakt zaujímavé, ale je to málo. Ani jeden herecký výkon film nepodržal na hladine priemernosti, ani efekty či hudba. Jedna žena v podprsenke ešte kvalitný film neurobila. ()

zolo23 

všechny recenze uživatele

A toto čo bolo? Takýto suchý ,otrepaný scenár by napísal aj začiatočník na filmovej škole umenia, alebo ako sa to volá... Proste hrôza na entú. ()

Looser odpad!

všechny recenze uživatele

Dost velká tragédie, jako hallmark TV show bych to ještě pochopil ale jako celovečerní film je to opravdu úpadek. Obsazení, scénář, triky i masky jsou jak z výprodeje..... ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Špatné béčko tovřené špatnými maskami a špatnými herci!Kvalitnější se mi zdáli snad jen přestřelky,které měli šťávu,zbytek byl opravdu ale jen nedobře natočený film.S horrorem to každopádně nemá nic společného.Námět mě původně docela lákal,boj mezi vlkodlaky by se dal využít v ať už pořádná jatka,tak nebo v alespoň superakční jízdu,autoři z toho ale vytvořili jen prachbídnou televizní inscenaci. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Ukázkové béčko s velmi slabým příběhem, ve kterém sice není o akční momenty nouze, ale jinak je to spíše k pláči. Scénář je z logického hlediska děravý jak řešeto, některé dějové veletoče působí velmi těžkopádně a vůbec celý koncept boje dvou vlkodlačích skupin o jednoho chlapce, který kdovíproč má moc zbavit tuhle populaci jejich prokletí, či daru (to záleží na úhlu pohledu), mi přišel takový ušmudlaný, protože na to, jak zásadní roli tento chlapec pro vlkodlaky představuje, se celého souboje zúčastní asi jen deset z nich. A pak ty vzájemné vztahy. To, že vůdci znepřátelených táborů jsou bratři, bych ještě možná ustál, ale když – pozor SPOILER – velitel záporáků zjistí, že onen chlapec je jeho syn, to jsem už kroutil hlavou, protože tohle je prostě děsný kýč. A tak je na celém filmu zajímavá snad jen závěrečná pasáž ve fabrice, která mi nápadně připomněla konec jednoho legendárního filmu (schválně, co vám to říká – matka, ozbrojená brokovnicí, chrání svého syna před ne-člověkem, přičemž jí pomáhá druhý ne-člověk a celé se to odehrává v továrně. Nevíte? A co třeba tohle? :-)) ()

piserius 

všechny recenze uživatele

No tak příběh nic moc, herecké výkony také takové. Těšil jsem se, že alespoň masky budou pěkně propracované, ale kde nic, tu nic... Takže spíš takový lehčí podprůměr. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Slabota. Triky neurazili, ale obsah určite. Na dve hviezdy to vytiahli len tri mená Behr, Koteas a Mitra. Ostatné nestálo za reč. Ani poriadny horor o vlkodlakoch, ani sci-fi, ani fantasy a aj akcie bolo málo. To si radšej xkrát pozriem akúkoľvek časť Underworldu ako toto. ()

TERRORDROME odpad!

všechny recenze uživatele

Filmy o vlkodlakoch sú zrejme ten úpne najhorší hororový subžáner. Jedna dementná chujovina za druhou, v lepšom prípade len nudná, v horšom nevýslovne stupídna. Toto je dokonalý príklad. Dobrý vlkodlaci vs. zlí vlkodlaci čo chcú zabiť nejakého chlapca, lebo ON je ten vyvolený čo môže vyliečiť vlkodlakov a spraviť z nich ľudí. Zlí vlkodlaci zavýjajú, ksichtia sa, ceria zuby a sú oblečený ako motorkári. Tí dobrí sú proste len uplakaní debili. Ďalšia kokotská mytológia vyhonená z rukávu ( ako ja len neznášam a nenávidím drísty o vyvolených, všetkých ich tak nahádzať do nehaseného vápna... ) a ďalší klinec do rakvy vlkodlačích filmov. A tých klincov je už toľko, že samotnú rakvu ani nevidieť. Ani babička tasiaca brokovnicu uprostred ulice to nespasí, snáď keby tasila metlu a odletela na nej aj so zbytkom vlkodlačej famílie do... do preč!!! ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Jo, hodně slabé. Takové jako fakt průměrné B-čko. R. Mitra je teda sexy jako vždycky. Ale tohle moderní pojetí filmového lykantropismu je opravdu hodně nepovedené. Ale hrají tam pěkné ženy, problém dokoukat jsme neměl. Film na **, ale * pro Rhonu. ()

Zombi 

všechny recenze uživatele

Dvě bandy vlkodlaků bojují o život kluka který je může od jejich prokletí osvobodit, jedna ho chrání, druhá jej chce zabít, většinu času vypadají jako lidi, zlí jezdí na motorkách a působí rádoby drsně, hodní působí… hodně :o) Střílej po sobě z klasických zbraní a na konci se poškádlí i ve vlkodlačích podobách. Nejzábavnější mi přišla poslední scéna s falešnou kostrou, když pominu to, že z té ženské je najednou drsňačka. Vyhněte se tomu, logika se tohoto natáčení nezúčastnila a ani zábavný to není, vlkodlaci chodí jako lidi a vlkodlačice má podprsenku… stačí? ()

Eldoth 

všechny recenze uživatele

Kromě dvou technicky slušně zvládnutých a dobře nasnímaných přestřelek ...a jedné zajímavé, taktéž velmi dobře nasnímané soulože, nenabízí tento horor nic zajímavého. Atmosféra u bodu mrazu ...Kde nic, tu nic ... ()

Související novinky

Underworld of the Dead?

Underworld of the Dead?

12.04.2007

Dopřejte neschopnému, ale zato nadšenému tvůrci ždibec úspěchu a zavalí vás tunami dalších pozlacených výkalů. Určitě je znáte velí jim Paul W.S. Anderson. Dalším do party je Courtney Solomon, který… (více)

Reklama

Reklama