Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdinka pohřešuje svoji sestru, která se vydala do tajemného lesa a místní opuštěné továrny natáčet videokamerou něco záhadného. S přáteli, několika místními obyvateli a policistem se vydává společně sestru hledat. V továrně je však ukryto zlo v tajemných kresbách na zdech. Lidé se po jejich spatření mění v útočné krvelačné zombies. Hrdinka tak musí brzy čelit útokům z vlastních řad, v čemž jí je nápomocna zejména hasičská sekera ... (Flipnic)

(více)

Recenze (24)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Před pár dny jsem na jednom nejmenovaném českém hororovém serveru četl na tento film velice oslavnou recenzi, takže jsem zbystřil a snímek si sehnal. No a žádnej zázrak se nakonec nekonal. Snímek je ve své druhé půli poměrně dost krvavý a s přihlédnutím k tomu, že se jedná pouze o video film, podařilo se na několika místech vytvořit překvapivě slušnou atmosféru. To by byly klady, teď k tomu, co mě přinutilo hodnotit podprůměrně. Tedy: slabé herecké výkony, hodně nelogické chování všech postav, pomatená režie a střih akčnějších scén a závěr, který přišel o takových 15 minut později, než by bylo záhodno. Úplně tento film ale odsoudit nemůžu, neboť chvilkama mě to docela bavilo. V rukách šikovnějšího režiséra a s vyšším rozpočtem mohl být The 8th Plague prvotřídním hororem... škoda. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Tento hororík som si už pozrel po tretí krát a stále sa mi to páči. Mne nevadí, že to bolo béčko, lebo ja horory nehodnotím podľa rozpočtu. Gore bolo naprosto dokonalé, hlavná hrdinka neskutočne krásna a atmosferické prostredie starej väznice dokázalo nabudiť poriadne stiesnené pocity. Chválim aj masky démonov, určite boli oveľa lepšie, ako tie digitálne v remaku "Night of the Demons". Masaker ako má byť, dokonca s celkom zaujímavým príbehom a pre mňa súčasne jeden z najlepších videofilmov. Tadiaľ cesta vedie!!! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nic Moc..Obyčejný průměr, který nemá čím oslnit.. Vraždy většinou mimo záběr,šílený střih,málo postav..Přesto jsem se ani chvíli nenudil a zejména mě potěšila scéna, kde se ukázal hlavní záporák, absolutní badass Guerrerova filmu CARVER! ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Vítečně atmosféricky a výtvarně zvládnutý horror, na kterém je ale přesto znát, že to je režisérova prvotina a příprava na (dle mého názoru ...) excelentní "CARVER" ... Půl filmu je v podstatě nic neříkající docela nudný rozjezd a další polovina je v podstatě pouhopouhá řezničina v opuštěném starém vězení. Napětí zpočátku docela i funguje, režisér si opět pár scén evidentně půjčuje z klasik (dokonce i z německého expresionismu), jakmile se ale "k dílu" dostane sekera, jede se na gore a krev ve velkém stylu až úplně do samého konce. Pro nadšence vyvražďovaček a řezničin bez sebemenšího "ducha" dobrý horror. Naprosto výtečné jsou některé kamerové záběry v lese nebo záběry na oblohu, západ slunce apod. ... ()

helljahve odpad!

všechny recenze uživatele

Zle, všetko zle. Neskutočný amatérizmus. Nezachránia to ani gore scény, ktorých je tu celkom dosť. Taďiaľ cesta nevedie. ()

petero odpad!

všechny recenze uživatele

Že ja blbec som to nevypol hneď po prvej minúte a poctivo čakal na slušné krvavé jatky v druhej polovici. No to bolo ešte horšie. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Jako začínající režisér, bych se za tento snímek nestyděl, naopak. Podle mě to je jedna z nejlepších amatérských řezničin, co jsem zatím viděl. Na to, že to je režisérovo zřejmě první film, tak je to více než dobré. Nebudu brát kameru, ale herecké výkony slušné a pěkně mrazivé prostředí. Já se bavil. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

NAprosto průměrný film, který za pár let zapadne(tedy spíše už zapadl)Guerrero udělal už lepší film(ano Carver). Tohle je rozesyslaná nuda kde se něco začne dít až po nějaké době, ale ty akce jsou děsně nudně natočené. Takže jediné co film drží nad vodou je vypíchlé oko a zajímavý příběh. Navíc tu jsou naprosto příšerní herci, po kterých ani pes neštěkne. Prostě blbost kterou už asi víckrát neuvidím. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jedná se o vůbec první film režiséra Franklina Guerrera Jr. I s nevelkým rozpočtem se pro nás pokusil připravit pořádnou porci krvavé podívané, která se mu však povedla jen tak napůl. Když jsem viděl tento film poprvé (zhruba před čtyřmi roky), byl jsem z něj doslova unešený a vychvaloval jsem jej do nebes. Musel jsem být zřejmě pod vlivem alkoholu nebo nevím, protože když jsem si jej teď pustil znovu, tak absolutně nechápu své původní hodnocení (90%). Z vlastních chyb je však potřeba se poučit a propříště budu raději podobné filmy hodnotit až po vystřízlivění. Absolutně žádnou roli v tom nehrál fakt, že film svým způsobem patří i do zombie žánru, který jak už určitě víte, moc nemusím. Sice souhlasím s ohlasy na netu, že z toho smrdí amatérismus na sto honů, ale já se povětšinu času docela bavil. Film nám sice nabídne docela dost hluchých a nudných pasáží, ale našel jsem tu i několik velice vydařených scén, při kterých se mi naježili chlupy na ruce. Ano i já se občas dokážu zabavit se zombíkama. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ubohá Luana celý film hledá svou ségru a když jí konečně najde, musí před ní utíkat nebo jí rozsekat sekerou, tak tomu říkám ironie. Nebo: Nechcete-li se nechat posednout démony, musíte si vydloubnout oči. Ale to se pak zase nemůžete bránit zombiím! Co byste si vybrali? Já teda určitě radši tu posedlost... Snesitelní herci, dobrý námět, nadšenectví tvůrců a snaha o nápaditost kompenzují nedostatek merglí a absenci nějakého výjimečného talentu. V rámci žánru 'nízkorozpočtové poloamatérské béčko' vcelku uspokojivá práce, ale nic víc. Tenhle film asi ocení jenom skalní fandové menšinového braku. Dojem z filmu bezkonkurenčně nejvíc kazí hrozná ruční kamera a já docela lituju, že se tomuhle námětu nedostalo kvalitnějšího zpracování. Ale zaokrouhlím nahoru, bavilo mě to víc než rejžův následující Carver, pokud si vzpomínám. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Od Guerrera jsem jako první viděl Carver, který mě moc nenadchnul... Spíše jsem se u toho nudil... Proto jsem od tohoto nic nečekal... Spíš sem myslel, že to bude daleko horší a hle! Je to o 100% lepší... Ano, brutální scény tam jsou... Některé dost (scéna s okem), ale snímek má to, co Carver ne... Pro mě víceméně dobrý děj, fakt dobrou atmosféru díky níž jsem v některých scénách měl mrazení v zádech (scéna ve skříni např.), prostředí se mi zamlouvalo dost... A v neposlední řadě Leslie Ann Valenza předvedla pro mě opravdu dobrý výkon... Šáhl jsem po tomto jen proto, že jsem měl náladu na brutalitu, ale tento snímek na nabídnul daleko víc než brutální horor... Velice rád se k němu vrátím, jelikož jsem pozorně sledoval až do konce... P.S.: Trochu mě ale zamrzel konec... Kdyby to utnuli jak odjíždí autem, tak by to bylo daleko lepší... Nicméně i tak *****.... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Režisér sa snaží, čo mu sily stačia. Snaží sa a snaží. A čo dosiahne? Obrovskú nudu s pár podarenými splatter scénami. Neodsudzujem video formát, pre niektoré žánrovky je to vyhradené pole, ale je jedno kde to nakoniec skončí, dôležité je, aby z toho divák nezaspával. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

8th Demencia, The (video film). Až príliš dementné správanie sa ochotníkov (pri policajtoch som to bral) ma dostávalo do vývrtky a strašilo tu akurát tak vo veži tvorcom filmu. V prípade, že by tento snímok pozliepali pred dvadsiatimi zimami, dosiahli by určite úspech, no dnes je úspech to vôbec dopozerať. Sekera si zaslúži 1 a pol hviezdy a ostatní si zaslúžia sekerou. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Mohl to být výborný démonický horor, kdyby to ze všeho nejvíc nepřipomínalo levnou televizní inscenaci, takže o nějaké atmosféře nemůže být ani řeč. K nedobrému pocitu z filmu přispívá i podivná detailní kamera a prakticky nulová hudba. Samotní herci jsou sice modelově krásní, ovšem to taky odpovídá jejich hereckým výkonům. Co se příběhu týče, ten by potenciál měl – opuštěná věznice, kde se kdysi odehrála krvavá vzpoura, coby místo na randění s démony, no proč ne. Jenomže ono zase nic. Pár prázdných kotců a nějaká čmáranice na zdi, která z lidí dělá bubáky – no škoda slov. Některé scény jsou sice docela gore, i když nijak zvlášť zábavné, ale to už tu zmrvenou režii nezachrání. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Franklin Guerrero Jr. mě svým druhým počinem Carver opravdu nadchl, ikdyž po dějové stránce šlo tedy také o slabotu, ale v ostatních ohledech, především pak tedy co se nesmírné brutality týče, tam bodoval v maximálních číslech, podobně jako i celkově působivým zpracovaním, nekompromisním přístupem a v neposlední řadě i skvělou atmosférou. Tím pádem jsem byl tedy samozřejmě velice zvědavý i na autorovu prvotinu. No, pane jo. Nevím tedy, kde pobral pan režisér své schopnosti natočit parádní Carver, ale na tomhle amatérském představení to určitě nebylo. Sice je tu znát stejný tvůrčí styl jako třeba nasnímáním, nebo například použitím podobně syrově laděných barevných filtrů, ovšem jinak se jedná o skutečný brak. Od prvních minut to na mě celé jednoduše zapůsobilo strašně amatérsky, směšně, nepovedeně, hloupě. Takže zápletka nudná, její vývoj smrtelně blbý, dialogy zoufalé. Herecké výkony? Doslova směšné, ochotnické, navíc obsazení herci byli vesměs nesympatičtí a naivní. Chování jejich postav? Pozor! Zcela nepřehlédnutelná záležitost. Marně vzpomínám, jestli jsem někdy viděl něco katastrofálnějšího. Napětí? Žádné! Řezničiny a efekty s ní spojené? KDE? Těch pár cákanců ke konci je stejně tak nudně a nevýrazně zpracovaných, že je nemá ani smysl zmiňovat. Já vlastně ve výsledku na celém tomto filmu neshledávám jedinou pozitivní věc. Na mě to zkrátka zapůsobilo jako naprosto nudný amatérský horor, který nestojí ani za minimální pozornost. Zcela brakový debut! ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Tak tento "horor" měl sice prvky hororu, ale za takové rozpočty to mohli natočit o něco lépe. Kamera chvilkama nepřehledná, střih děsný, zápletka mizivá stále se opakující, scénář dosti slabý. Myslím si, že Franklin Guerrero nechtěl toto natočit a že je to pouze jeho omyl a nebude se opakovat. Na druhou stranu je film v druhé polovině celkem krvavý a místo, kde se film odehrává je téměř vyjímečný, za to 2*. Ten kdo má rád horory, aniž by u nich musel nějak přemýšlet a má rád "proudy krve, a tečící mozky" tak je na dobré cestě. Mě to ale příliš nedalo. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Reziser filmu Carver a jeho prvotina,nebolo to zle,ale amaterizmus je jednoducho vidiet,musim vsak vyzdvihnut gore efekty,ktore su fakt velmi dobre,takze aspon za tie dam dve hviezdicky...:-) ()

dainio 

všechny recenze uživatele

Tak tahleta prvotina od režiséra Franklina Guerrera Jr. s názvem "The 8th Plague" se stala mým vybraným hororem na čtvrteční noc...a musím uznat, že jsem si vybral velmi dobře.Tento horor mě velice potěšil protože jsem v něm našel prvky z klasických hororů 80.let.Neméně mě potěšila vynikající kamera, která Vás během okamžiku vtáhne do děje.Gore scény jsou na špičkové úrovni a napětí je všudypřítomné...nemůžu dát jinak než ****. ()

djbarrel 

všechny recenze uživatele

Asi tak po 20ti minutách jsem byl v pokušení film vypnout a dát jasný Odpad! ... Špatní herci rekrutovaní z reklam na jogurty a lacinýho porna, otřesná kamera, dementní scénář, neuvěřitelně nelogické chování všech postav a klišovité scény ... No nakonec jsem vydržel a světe div se takový propadák to nebyl. Chvílema (ale fakt jen chvílema) se do filmu vloudila atmosféra, nádech tajemna a hlavně hodně, ale fakt hodně krve. A i závěr potěšil. Rozhodně to není nic extra, ale dá se na to koukat a trochu se pobavit. Ovšem hledáteli skvělý horor s démony, ohlédněte se jinde. 43 % ()

Reklama

Reklama