Reklama

Reklama

Traffic Crossing Leeds Bridge

všechny plakáty
Krátkometrážní / Experimentální
Velká Británie, 1888, 1 min

Obsahy(1)

Tento krátkometrážní film (trvá pouhé 3 sekundy) s všeříkajícím názvem patří spolu s Roundhay Garden Scene k začátkům kinematografie. (5150)

Recenze (46)

Radko 

všechny recenze uživatele

Nevidieť semafory, značky ani prechody pre chodcov. Tieto usmerňovače pohybu a naťahovače času pribudli až v 20. storočí - storočí regulácie dopravy, zahustenia ulíc smradľavými autiakmi a obmedzenia slobodného pohybu. Aj v tomto zmysle, okrem toho prvotného filmovo pionierskeho, je film cenným svedectvom doby. ()

Karlos80

všechny recenze uživatele

"Někdo musel být první" Jako jako historický přínos pro světovou kinematografii a velký krok kupředu dobré, film se dochoval takže milovníci průkopnických začátků jen žasnou, možná že bychom jinak byly úplně někde jinde a dívali se na něco jiného. Kdoví? Jen tak pro zajímavost náš průkopník Jan Kříženecký natočil své první tři snímky až o celých deset let později...Škoda že to jen není o něco delší, ale hodnotit se to jinak nedá.. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Platí to samé jako u Roundhay Garden Scene......Tedy nehodnotím kvalitu, ale zlom, který umožnil, aby další generace sledovala filmy...... ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

V podstatě platí to samé, co o Roundhay Garden Scene (i když i v těch dvou vteřinách se mi tento počin líbil více). Za historickou veledůležitost jasných pět. Za naprostou nezajímavost jasný odpad. Vychází mi krásné tři hvězdičky. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Tří vteřinové video, patřící mezi úplně nejstarší video společně s "Roundhay Garden Scene". Video "Traffic Crossing Leeds Bridge" nám ukazuje městský život (jízda kočáry a chodící lidi). ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Le Prince po tomto snímku nabídl svou kameru městským strážníkům v Leedsu. Kamera se však v té době pro snížení kriminality v ulicích města příliš neosvědčila. V noci nebyla k použití, v zimě byla strážníkům za kamerou zase zima, hvizd píšťalky ze střechy dost často zanikal v křiku kolportérů a většina zločinů se odehrála více než za tři vteřiny. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Aj vo Veľkej Británii sa muselo nejako začať a myslím, že sa začalo skvelým spôsobom, lebo na film, ktorý trvá len približne 3 sekundy bol výber ulice, kde to žilo a dáva historický pohľad na mnoho vecí skvelý. ()

Macejko 

všechny recenze uživatele

Pripadám si trochu trápne, ale menej než v prípade, že by som mal hodnotiť "Roundhay Garden Scene". Aj keď to bol prvý film v dejinách ľudstva, obsahoval iba dvojsekundový záber na čudne sa špacírujúcich ľudí. Toto, na druhej strane, má sekundy tri (hahaha!) a na rozdiel od Záhrady to priam dýcha atmosférou. Keď si predstavím, že tento druhý film vôbec mi dovolil nahliadnuť do doby, kedy v Londýne vraždil Jack Rozparovač... až ma z toho mrazí. Toto nie je autentické zobrazenie roku 1888, toto JE rok 1888! Niekde tam, možno ďaleko, možno blízko Leedskemu mostu, sa prostitútky trasú o svoje životy... ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Na třívteřinovém videu se dá těžko něco hodnotit, ale pustil jsem si je asi dvacetkrát za sebou a nechal jsem se unášet úžasným pocitem, že mohu sledovat více než 120 let staré záběry opravdových lidí. To stojí za to. ()

selviskhed 

všechny recenze uživatele

"Provoz na leedském mostě" Platí to, co jsem napsal k Roundhay Garden Scene. Tohle není hra na přelom století s dobovými kostýmy a dobovými dopravními prostředky, nýbrž záznam skutečně užívaných povozů a šatů. Druhý nejstarší zachovaný film. Tři hvězdičky a modrá barva mu sluší. 4.1.2009 ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

Pokud Roundhay Garden Scene označíme za první dochovaný "hraný" film, pak Traffic Crossing Leeds Bridge bude prvním "dokumentárním" filmem. Nakonec bych ho ocenila o něco více než ten "hraný", protože výběr místa natáčení - Hicks the Ironmongers - svědčí o smyslu autora snímku nejen pro perspektivu, linii, obsah, ale i pohyb, což je pro film hodně důležitý faktor. ()

Reklama

Reklama