Reklama

Reklama

Válka rozumu a cti

  • Česko Souboj stratégů (více)

Obsahy(1)

370 let př. Kristem byla Čína rozdělena na sedm národů a několik dalších malých kmenů. Jeden z nich sídlí ve městě Liang. Velitel Xiang Yangzhong se svojí 100 tisícovou armádou má za úkol zahájit útok na Liang, který stojí v cestě do Jenu, a zabrat ho. Město by tomuto mohutnému útoku zcela jistě podlehlo a tak je jejich jedinou nadějí válečník Ge Li z Mo-Tsu kmenu jehož členové jsou proslulí obranými schopnostmi. Město, za pomoci Ge Liho odolává postupně jednomu útoku za druhým. Král města se však brzy začne obávat o své postavení a velitel Xiang ještě neřekl poslední slovo... (Siriuss)

(více)

Diskuze

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

Toto bol prvý HK film po velmi dlhom čase, ktorému dávam viac ako 3*. Celkové prevedenie na mna zaposobilo, ázijský velkofilm sa so všetkým, čo ktomu patrí, vydaril. Možno je vdaka koprodukcii Kórei a Japonska, neviem. Kamera bola brilantná, scenérie výborne zachytené, takisto súboje ok. Ženská velitelka však velmi vadila, v roku 357 pred Kr. by to bolo sci-fi, takže asi tak. Mínusom filmu je aj jeho dlhá stopáž, kt. kludne mohla byt o 30-40 minút kratšia; posledná tretina filmu už aj tak len melie z posledného a mal som pri nej už nutkanie zastavit film a dat si pauzu. Odkaz filmu je velmi slabý a jeho český názov je velmi nevhodný. Celkovo však panuje spokojnost. Hodnotenie: 70%

mandes

mandes (hodnocení, recenze)

Akože hudbu robil Kenji Kawai tak to netreba komentovať (aspoň pre tých čo vedia ) Hlavný motív úžas :))

miklaras

miklaras (hodnocení, recenze)

Andy Lau je opravdu nejen velice výkonný, ale hlavně skvělý HK herec, kterého pozná na první pohled i Evropan a rozhodně si jeho tvář nesplete. A Souboj stratégů(taky nechápu, proč film dostal v naší distribuci tak pitomý název jako Válka rozumu a cti...)je hodně zajímavý počin. Příliš se tu neplýtvá efektními duely, zato nad městem uprostřed opuštěné krajiny vládně tísnivě hmatatelné dusno, které prostupuje všechno. Intriky a našeptavači okolo krále zhoršují už tak strašnou situaci a hrdina Ke Li je sympatický hlavně tím, že není tolik heroický, ale spíš tlačený okolnosti a vlastními volbami k nadlidským výkonům.Navíc jsem snad poprvé cítila soucit nad lidi, kteří tu nebyli jako v jiných HK filmech komparzisty určenými k likvidaci, ale živými osobami s příběhy. Poslední velký klad filmu je v tom, že se scénáristovi nerozpadla jasná dějová linka, ale zůstala naprosto kompaktní. To u čínských filmů velice oceňuji. Andy Lau se brzy stane velikým favoritem na mého oblíbence.

tombac

tombac (hodnocení, recenze)

To by jako název nestačilo "Souboj stratégů", milí distributoři??

Související novinky

Filmasia 2007

Filmasia 2007

01.12.2007

Festival asijských filmů FILMASIA (www.filmasia.cz) má letos čtyři sekce: Zaostřeno na Hongkong, Pocta režisérovi: Johnnie To, Novinky asijského filmu a Asijská hororová noc. V programu je například… (více)

Reklama

Reklama