Reklama

Reklama

Válka rozumu a cti

  • Česko Souboj stratégů (více)

Obsahy(1)

370 let př. Kristem byla Čína rozdělena na sedm národů a několik dalších malých kmenů. Jeden z nich sídlí ve městě Liang. Velitel Xiang Yangzhong se svojí 100 tisícovou armádou má za úkol zahájit útok na Liang, který stojí v cestě do Jenu, a zabrat ho. Město by tomuto mohutnému útoku zcela jistě podlehlo a tak je jejich jedinou nadějí válečník Ge Li z Mo-Tsu kmenu jehož členové jsou proslulí obranými schopnostmi. Město, za pomoci Ge Liho odolává postupně jednomu útoku za druhým. Král města se však brzy začne obávat o své postavení a velitel Xiang ještě neřekl poslední slovo... (Siriuss)

(více)

Recenze (116)

Looser 

všechny recenze uživatele

Ok pokus o historický velkofilm, každý takový pokus je dobrý, ale nesmí to chvílemi působit směšně a uměle. Bohužel přesně tak chvílemi film působí. Andy Lau vypadá líp jako gangster než jako mnich - stratég. Korunu všemu dávají vyloženě špatné digitální triky. I přesto celek není tak špatný, jde jen o to jak velké budete mít očekávání. ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

Jak už jsem řekl. Čínské historické filmy je moje kravní skupina. Tenhle film mě příjemně překvapil. Nečekal jsem nic extra, ale příběh i nápady geniálního Ke Liho při obraně města mě nadchly. Nebylo to kdovíjak výpravné ani velkolepé, ale hezké ano. Především však tady nebyl žádný mega nakorbený borec který lítá vzduchem a zabijí pohledem. Zdejší hrdina bojuhe hlavou. ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

Zasadené do obdobia 370 pred n.l. kedy Čína bola rozdelená medzi 7 malých kráľovstiev a ďalších menších miest a území, jedným z ktorých bol aj "mestský štát" Liang. Na obranu tohto mesta proti monohonásobnej presile útočníkov z kráľovstva Zhao prichádza tajomný bojovník Ge Li z malého kmeňa Mozi, známeho pre svoje výborné taktické obranné manévre...a prináša so sebou pravdepodobne najlepší historický (veľko)film posledného obdobia. Po vlne fantasy a wuxia filmov stavajúcich na opulentnej výprave a predrátovaných súbojov je Battle of Wits ázijským krokom do vôd poctivo budovanej historickej vojnovej drámy, ktorá strháva divákovu pozornosť nielen výborne nasnínamými a gradovanými bojovými sekvenciami, krásnemu soundtracku snúbiaceho v sebe epickosť s krehkosťou, ale i silným dôrazom kladeným na samotnú taktiku - stratégiu obrany a v neposlednom rade aj svojím silným antivojnovým posolstvom. A navyše Andy Lau je tu opäť raz bezchybný... . ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

To je tedy masakr … Tentokrát nemyslím ani tak samotné obléhání města a krvavé bitvy s ním spojené, ale tvrdý a krutý střet velkých ideálů s realitou, reprezentovanou takovými roztomilými lidskými vlastnostmi jako jsou vypočítavost a bezcitnost, sebestřednost a nenasytnost, nevděk a malost - lačnost po moci a strach, které si osobují právo soudit (a odsoudit) jiné za vlastní, popřípadě někým dalším chytře podsunuté nehezké pochybovačné myšlenky … patrně se přitom řídí okřídleným rčením "Podle sebe soudím tebe“. Velice naléhavé protiválečné poselství, které nelze přehlédnout. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Připravil jsem se na válečný film, ale ono to nebylo jen o zabíjení a efektně natočených bojových scénách. Naopak to mělo hlubší myšlenku, kterou musí zachytit každý, kdo není úplně zabedněný. Možná mi trochu vadili ty řeči o všeobecné lásce, jako vytržené z nějakého filmu o Ježíšovi, ale nakonec, proč by takové snahy a filozofie nemohly existovat už dávno před Kristem. Také některé scény byly jaksi do očí bijící svou technickou nedokonalostí. Nicméně celkově hodnotím tento film se silným protiválečným poselstvím dost vysoko. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Podkladem pro vznik filmového snímku se nestala jen velmi populární japonská historická novela 'Bokukō' ('Mohist Attack') japonského spisovatele a novelisty Ken'ichi Sakemi, ale rovněž úspěšná eponymní manga série, původně vycházející v době od roku 1992 do roku 1996, jejímž autorem je japonský manga spisovatel Hideki Mori ('Umizuru', 'Aozora Shot'). (Conspi)
  • Ge Li (Andy Lau) a velitelka jezdectva Yi Yue (Fan Bingbing) jsou přistiženi při pozorování nepřátelského vojska v noci, ale hned v dalším záběru před vojáky utíkají za jasně slunečného dne. (JoranProvenzano)
  • Snímek se skládá z 1531 záběrů, průměrná délka záběru je 5 sekund, nejkratší záběr trvá 0,3 sekundy a nejdelší pak 124,5 sekund. (Wisborg)

Související novinky

Filmasia 2007

Filmasia 2007

01.12.2007

Festival asijských filmů FILMASIA (www.filmasia.cz) má letos čtyři sekce: Zaostřeno na Hongkong, Pocta režisérovi: Johnnie To, Novinky asijského filmu a Asijská hororová noc. V programu je například… (více)

Reklama

Reklama