Reklama

Reklama

Praha - Berlín - Varšava 1955

všechny plakáty
Dokumentární / Sportovní
Československo, 1955, 31 min

Obsahy(1)

Český dokumentární film o největším cyklistickém závodě Praha-Berlín-Varšava, v němž v soutěži jednotlivců zvítězil Schur z NDR a v soutěži družstev mužstvo Československa. Závod se konal od 2. do 16. května 1955 a probíhal třemi zeměmi, Československem, NDR a Polskem. (Filmový přehled)

Recenze (2)

ripo

všechny recenze uživatele

Film je dokumentem tohoto velkého cyklistického závodu, této velké manifestace míru. Je určen nejširší distribuci i jako doplněk speciálních přednášek a sportovních besed v závodních klubech a v osvětových besedách. Poslouží i k účinné propagaci a popularisaci cyklistického sportu. Filmový přehled 33/1955 ()

Gekacuk 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý dokument o počátcích Závodu míru (tehdy ještě jen střídající se názvy hlavních měst Československa, NDR a Polska). Na tehdejší dobu výborné záběry z průběhu jednotlivých etap, které jistě nebylo snadné pořídit. Největší pozornost je věnována etapám, které se jely na našem území. Stojí za to si připomenout tehdejší cyklistické hvězdy. Je fascinující sledovat tisíce diváků kolem trati a především v ulicích měst a na stadionech. Zvlášť hrozny lidí na kandelábrech a stromech nám připomenou, jak byl tento závod populární a jaký byl mezi lidmi "hlad" po podobných sportovních zážitcích. ()

Reklama

Reklama