Reklama

Reklama

Troy Bolton a Gabriella Montezová se potkali o zimních prázdninách na soutěži v karaoke. Uvědomují si, že se asi znovu neuvidí, protože každý žije v jiné části USA, přesto si vymění telefonní čísla. Krátce poté je Gabriellina matka vedením své firmy přeložena do Nového Mexika a Gabriela tam nastupuje do školy. Jaké je její překvapení, když zjistí, že do stejné třídy chodí Troy. Ten je její přítomností mile překvapen, a když na škole ohlásí konkurz na připravovaný muzikál, oba dva uvažují o tom, že se přihlásí. Jejich konkurenty jsou sourozenci Ryan a Sharpay Evansovi, populární muzikálová dvojice, která již od svých dětských let pravidelně obsazuje hlavní role ve všech hudebních školních projektech. Ryan a Sharpay ale nesnesou pomyšlení, že by mohli být někým překonáni, a plánují, jak se soků zbavit. (TV Nova)

(více)

Recenze (359)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Stručně - stojí to za kefron. Méně stručně - v zásadě se shoduju s Hitmanem - je to blboučké, naivňoučké, tupoučké a nepřirozené - čili přesně pro bravogril náctky. Ale i když se všichni zúčastnění (ne, nebudeme tomu říkat herci) producírují na hudbu, jejíž ekvivalent mojí věkové skupiny, řekněme Twenty 4 Seven nebo DJ Bobo, mě bavil tak leda do dvanáctého roku a dnes pro něj nemám nic než posměch a politování, pořád musím (vzhledem ke své taneční neschopnosti) mít aspoň nějaký respekt vůči těm děckám. Jinak trvám na tom, že Disney je mrtvej, a to je konec, 20%. ()

Malarkey odpad!

všechny recenze uživatele

Film zobrazující přesný rozdíl mezi americkou a evropskou popkulturou. To, co je v Americe vyzývané a milované, může být v Evropě opovrhované a vysmívané. ()

T2

všechny recenze uživatele

Rozpočet $4,2miliónovTržby za predaj DVD v USA $124,789,414 //počet predaných kusov 6,026,493 ()

imf 

všechny recenze uživatele

Roztomile barevná disneyovka s naivními texty, která vás vtáhne do svého světa (za ucho a někoho možná i za srdce) a utancuje vás k smrti. Ano, Zac Efron je těžkej model, všichni jsou tu chodící škatulky a přesně víte, co se stane v následujících pěti minutách. No a? K čertu s tím... napůl guilty pleasure, napůl ideální film do deštivého počasí, kdy jste líní přemýšlet a můžete kdykoliv přetočit k další písničce, ve které herci "trapčí"... nutno říct, že velice stylově. Tak... a teď si mě klidně sežerte. :) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Asi jsem filmový ignorant, ale Vanessa Anne Hudges mi stačí ke spokojenosti. Její hlas a vzhled bohatě nahrazuje zbytek. Zac Efron na počátku své stále krátké, ale stoupající kariéry potěší stejně jako některé písničky, choreografie a další drobnosti. Přeslazené to rozhodně je, ale po ránu mě to neurazilo a to i díky očekávání velkého nic, které se nepotvrdilo. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Nejpopulárnějším antidepresivem v USA pro dospělé je lék s názvem PROZAC. Nejpopulárnějším antidepresivem v USA pro mládež je lék jménem ZAC. Zac Efron. Co na tom, že v HSM zpívá jen pár slok a zbytek je předabován náhradníkem, který se v konkurzu umístil jako druhý. V téhle naivní limonádě sladkého baskeťáka a hispánské Marie Curie se zběsile trylkuje, zběsile tančí a má to všechny symptomy GP. Pokud vlastníte mladší sourozence nebo caparty kolem dvanácti let, prchněte dřív, než to začnou zpívat jako karaoke. Já to nestihla-a vidíte mé zběsilé nadhodnocení?:) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack David Lawrence: 1. Start of Something New ,2. Get'cha Head in the Game ,3. What I've Been Looking For ,4. What I've Been Looking For ,5. Stick to the Status Quo ,6. When There Was Me and You ,7. Bop to the Top ,8. Breaking Free ,9. We're All In This Together ,10. I Can't Take My Eyes Off of You ,11. Get'cha Head in the Game - B5 ,12. Start of Something New ,13. Breaking Free , ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Po deseti minutách jsem šílel strachy o své smysly a volal napomádovaného Travoltu zpátky s čímkoli, co by bylo méně připitomělé než parta z East High. Nikdo jim totiž nevysvětlil rozdíl mezi uvolněnou atmosférou a přeslazeným cajdákem. Ale světe div se, chvílemi se objevila nadsázka a holkám to i přes hereckou nemohoucnost sluší a zpívá, což je s mojí obrovskou srdeční slabostí pro popové ploužáky rána pod pás. Nakonec jsem se přistihl, jak přiznávám, že na střední nikdo není génius a dělá kraviny a chová se přesně jako hlavní hrdinové - aspoň jednou v životě. A pocity z úvodu se převrátily natolik, že soundtrack ve specifických náladách s radostí poslouchám dodneška a v hodnocení už jsem vesele překročil běžné trojhvězdí. Nikdy neříkej nikdy. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Muzikál ze střední, pro děti ze základky. Spousta gelu, parfémů, přípravků proti akné, okořeněné vydatnou vrstvou make-upu a laku na vlasy. To co běhalo po place nebyli herci, ale nová vánoční sada od Mattela. Tento film je naprosto uchylná blbost a Disney už neví, co natočit. Dříve to byly kvalitní filmy nebo pohádky, dnes jsou to ubohé představení "nadherných" mladých lidí, kteří mi byli tak protivní, že bych skákal radostí, kdyby je někdo ve filmu sejmul. Mimochodem Zac Efron není herec, pouze "homosexuál", kterého doufám v "normální" roli nikdy neuvidím (omlouvám se homosexuálům za přirovnání k Zacu Efronovi). 10% ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Účel to splnilo, nakonec ani záporáci nedopadli špatně, když se to vezme kolem a kolem... Nevim, jsem sentimentální; okouzlilo mě to... Let´s singin' ... ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Vcelku nevinná disneyovská vymývárna mozků se snesitelným Efronem, cute Vanessou Hudgens a snad milionem více či méně vyleštěných ksichtíků, jimž pravověrní rockeři a punkeři nikdy nepřijdou na jméno. Bravíčkáři si nadělají blahem do gatí, "normální" teenageři to v klidu přečkají a ani muzikáloví fandové neutečou se slzami zklamání v očích. Jasan, je to povrchní hovadina bez vyššího smyslu, ale to snad od "Mickey Mouse" nikdo nečekal. Zkrátka guilty pleasure jako trám. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Zlédla jsem toto dílo na neodbytné naléhání "svých" tří dětí (rozuměj jako jejich au-pair :-) Zvlášť podotýkám jejich věk - 3, 5 a 8 let. Ideální cílová skupina... Pro kohokoliv 11+ to musí být (doufám, ale asi marně) neskutečný brainwashing. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Až prekvapujúco svieža a fungujúca vec - na to, že tieto dejové postupy už nikto nemôže ani cítiť tak isto, ako ani ja. Človek by si mal uvedomiť, že cielová veková kategória je do dvanásť... tam to môže slušne baviť. ()

mysicka 

všechny recenze uživatele

hlavní hrdina má rozhodně něco do sebe, jakýžtakýž potenciál by tam byl.. ale ten příběh!! je to pořád stejný, stejný, stejný.. děkuju a už nikdy více bych prosila.... ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Kupodivu to není tak strašný. Písničky by sice potřebovaly trochu chytlavosti, žádný z "hitů" tohoto muzikálu bych si do eMPéTrojky skutečně nedala. Nejsem ani tak vysazená proti popu (i když můj nejoblíbenější styl to taky zrovna není), jenže když by se měl Muzikál ze střední srovnávat třeba s takovou Pomádou, hudebně na ni fakt nemá. Choreografie nejsou dostatečně zajímavé, písničky natolik silné, abyste si je prozpěvovali cestou do práce. Ale v podstatě jsem dostala to, co jsem chtěla; přímočarý lehkovážný příběh, který rychle uteče a na chvíli dokáže odnést člověka dál od reality běžného dne. (Malá poznámka: Jsem jediná, komu otec hlavního hrdiny připadá moc mladý na to, aby mohl mít dospívajícího syna na střední?) ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Je to taková jednohubková naivní oddechová pohádka s neoriginálním příběhem, který je opravdu hloupý, ale nenudí a je koukatelný. Mé hodnocení 2,5 hvězdičky... ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Dal bych odpad, ale nebyl bych objektivní a znovu se na to koukat také nechci. Jedna hvězda protože teen holkám se to zřejmě líbí. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Mocně přeslazená limonáda. Ale zdaleka to nebylo tak špatné, jak jsem čekal! Skutečně jsem byl překvapen, ale stále ještě jde o hrozně jednoduchej klišoidní příběh s písničkama, který mi nic neřikaly. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Papundeklové, schématické, barevné, hloupé peklo určené pro bravo girl generaci. Tenhle film je primárně určen naivním náctkám....z toho si každý vyvodí jediný možný závěr..strašná pyčovina. ()

Související novinky

Disney představil svoji streamovací službu

Disney představil svoji streamovací službu

12.04.2019

Studio Disney konečně odhalilo detaily o své chystané streamovací službě Disney+. Ta se oficiálně spustí 12. listopadu a bude dostupná zatím pouze v Americe s tím, že se brzy rozšíří i do zbytku… (více)

Lekce života podle Orsona Wellese

Lekce života podle Orsona Wellese

26.01.2008

Jeden z nejoriginálnějších současných filmařů Richard Linklater vzdá poctu jednomu z nejlepších režisérů všech dob. Ne však prostřednictvím suchopárného životopisného filmu. Snímek Me and Orson… (více)

Reklama

Reklama