Reklama

Reklama

Troy Bolton a Gabriella Montezová se potkali o zimních prázdninách na soutěži v karaoke. Uvědomují si, že se asi znovu neuvidí, protože každý žije v jiné části USA, přesto si vymění telefonní čísla. Krátce poté je Gabriellina matka vedením své firmy přeložena do Nového Mexika a Gabriela tam nastupuje do školy. Jaké je její překvapení, když zjistí, že do stejné třídy chodí Troy. Ten je její přítomností mile překvapen, a když na škole ohlásí konkurz na připravovaný muzikál, oba dva uvažují o tom, že se přihlásí. Jejich konkurenty jsou sourozenci Ryan a Sharpay Evansovi, populární muzikálová dvojice, která již od svých dětských let pravidelně obsazuje hlavní role ve všech hudebních školních projektech. Ryan a Sharpay ale nesnesou pomyšlení, že by mohli být někým překonáni, a plánují, jak se soků zbavit. (TV Nova)

(více)

Recenze (359)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Klasická pitomost, kterých produkuje Disney Channel desítky. Objektivně řečeno je fakt tato pitomost určena hlavně pubertálním jedincům nebo těm, kteří z puberty ještě nevylezli. Kenny Ortega nebo scénárista zřejmě mají obdiv k Pomádě, protože začátek a vůbec seznámení hlavních protagonistů a jejich následné překvapené shledání na škole pochází z tohoto filmu. Je to začátek nejen okopírovaný, ale pouze v tomto případě i dosti prvoplánový. A tak je to i s dějem. Ten jede podle klasických notiček - seznámení, láska jako trám, rozchod a velké závěrečné shledání. K tomu si musíme přičíst, že buď záměrně, dané režisérským vedením, nebo to tak prostě hrají, jsou všechny středoškolačky upištěné a afektované. Asi to tak američtí puberťáci mají rádi. Já přidávám, že jednotlivé přechody mezi scénami působí mnohdy lacině jako z nějakého levného sitkomu. Ostatně K. O. je v této době, ve chvíli natočení ještě ne, osvědčený rejža pro tyhle případy. Dělal trilogii Muzikálu ze střední, ale též jedny Gepardí kočky a trojičku Následníků. Abych ale jen nekritizoval, songy nebyly zase tak neposlouchatelné. ()

Chladek 

všechny recenze uživatele

Jasně, ono to není nijaké žádné filmové veledílo, ale konečně tady máme muzikál z prostředí teenagerů, které nehrají 30-ti letí herci. Písničky jsou absolutně super, někdy možná až skoro stejné, ale Zac Efron je hodně talentovaný jak zpěvák, tak tanečník. Dívám se na to především z hudebního hlediska, co provedli z filmem, to už je věc jiná. Taky je velký problém, že to sem nedorazilo se vší slávou, citace jedné moderátorky: "Saying that High school musical is just a movie, it's like saying that American pop idol is just a TV show." ()

Doudik.t 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, někdo by asi mohl říci, že je to silně prvoplánový snímek a těžko bych mu mohl oponovat. Opravdu víte od první minuty jak film dopadne a jednoduše se dá přepovídat i průběh. Nicméně na pěkné lidi se kouká dobře a myslím, ženáctiletému divákovi, kterému je konec-konců tento film adresován, může HSM nabýdnout pěkný zážitek a na odreagovaní si ho rád někdy v budoucnu pustím znovu ....... 7/10 (Jop a jen tak mimochodem, když tu někdo píše, že písně z HSM mají prvoplánové texty .... bože! Celá 60. a 70. léta byla plná prvoplánových textů o lásce a stejnak si je každý rád pouští i teď. Tím chci jen říci, že moc nechápu tyto připomínky, patrně tu prostě někteří mají potřebu něco napsat... jendo co, hlavně něco) ()

MartyMcFly89 

všechny recenze uživatele

Hype, anglický výraz, který znamená něco jako kult. Naštěstí se toto nestalo kultem u nás (možná mezi dětmi, kteří nemají moc dalekosáhlé tužby), ale jen v Americe. Naprosto bez důvodu, pro mě je to jen další z amerických pásovců (filmů vyráběných jako na běžícím pásu podle určitého vzoru, například že to bude oblíbené, tak to vyrobí) ()

honzic 

všechny recenze uživatele

Herecky a dějově je to hloupé a naivní a o ničem, ale díky pěkné holce v hlavní roli a celkem poslouchatelných písničkách (ne moc často) se to dá vzít na relax. Hodnocení: 50 % ()

natalie15 

všechny recenze uživatele

Čo som komu urobila... Nedokázala som pri tom vydržať ani polhodinu, pretože to je jednoducho UTRPENIE. Za to že sa tam promenáduje vysnívaný chlapec všetkých dievčať v puberte, spieva sa tam hudba im imponujúca, a vo Vanesse Hudgens nachádzajú svoj vzor to ešte nemusí znamenať film, ktorý neubližuje im vkusu a mysli. Jeden (ne)herec je "lepší" ako ten druhý a všetko je to zabalené do ružovej stužky hlúposti a klišé, a ja teda hovorím: preboha - nerozbaľovať to! Nič proti romantickm komédiám pre ľudí vo veku 8 - 18, ale toto je hrozné. Alebo sa to také zdá len mne? Pochybujem. ()

Moni33 

všechny recenze uživatele

Takový muzikál pro děti, já si ho ale nikdy moc neoblíbila. Skoro ani jeden herec mi není moc sympatický, teda až na Corbina Bleu. Písničky jsou až příliš sladké a pro mně tak nudné jak celý film ()

muttant 

všechny recenze uživatele

Toto má pre mňa také veľké čaro, až občas nechápem, ako je to popri všetkých tých Skins, Dexterovi a South Parku možné. Čím sa líši od ostatných disneyoviek, je jednoducho fakt, že to je muzikál. VEĽA sa tu tancuje a spieva, no tie piesne sú...skvelé, aj keď podobný štýl počúvam minimálne, majú svoje miesto v deji, je jasné, čo chcú povedať, a nie je to nič originálne, ale v rámci možností áno. Soundtrack si občas s chuťou vypočujem. Stick to the Status Quo a Breaking free sú famózne. Texty sú až na niektoré výnimky poskladané prekvapivo zručne. Herci sú perfektne zvolení, herecké výkony nie sú dobré, ale to tomu paradoxne dodáva akýsi reálny rozmer, pretože veríte, že tie decká, ktoré hrajú, sú...iba decká, ktoré sa snažia hrať, svoje výkony moc neriešia a radšej sa pri tom bavia. Môžete to brať ako dôkaz, že film nie je úplne mimo reality, pretože ona sa stáva presne tím hercom, ktorí ju hrajú. Veľa vtipných scén aj vďaka tejto "skutočnosti" nadobúda príjemne neprofesionálny rozmer. Veľmi sa mi páči herecký prejav Zaca Efrona, ten spôsob, akým využíva prostredie okolo seba (ochytáva steny, stoly a stoličky), aj keď to práve od neho nikto a nič nevyžaduje, a akým pri vyjadrovaní emócií rozhadzuje rukami, je (aspoň pre mňa) vo svetovom filme bezkonkurenčný. Ani z jedného herca nemám pocit, že by bol namyslený, možno trochu pribrzdený, to hej (hlavne teda Vanessa Hudgens, tá je retardovaná fakt dosť, čo našťastie úspešne vynahradzuje svojou roztomilosťou), no nemám dôvod ich mentálne odchýlky riešiť, pretože nepotrebujem High School Musical nemať rád! Dej je veľmi klasický, a to v zmysle ekokrpka, chtiac-nechtiac to pripomína Rómea a Júliu, len tu chýba tá tragédia. Prakticky to ukazuje, že ak sa do niečoho pustíš, určite to dokážeš. Čo vôbec nie je pravda, ale niečo vo mne tomu stále chce veriť a ja sa rozhodne odmietam tejto túžby vzdať. Možno som len nejaká podrbaná moderná Emma Bovaryová, alebo mám srdce trinásťročného dievčatka - je mi to úprimne jedno. Pre zasnených ľudí, ktorí odmietajú dospieť, ak dospieť znamená stratiť ideály, je tento film nebezpečnou drogou. Tento koment som napísal počas písania bakalárskej práce, ktorá má doháňa k šialenstvu. ()

FRANTACZ1 

všechny recenze uživatele

První krok jako nultý krok na střední americké. Bohužel, děj a výsledek, včetně zaměření "pouze" na zpěv, mi narozdíl od prvního zmíněného připadá o Titanic slabší, a to i odhlídnu-li od mladšího zaměření a časodélkového pokrytí seriálu a filmu (byť s několika pokračováními). ()

BisiJoker odpad!

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to asi v 10 letech a přišlo mi to fajn přišlo mi to vtipný a tak dále, jenže pak sem dospěl a probral sem se tohle je trapas vždyť to nemá žádný smysl,myslel jsem že se u podobných filmů nedá nic zkazit ale asi dá je to jedna z nejhorších Muzikálových adaptací.Možné je že děti to bavilo baví a bavit bude ale od 12,13 let nedoporučuji! ()

Brouzdalka 

všechny recenze uživatele

Popravdě by to měla být spíš tak jedna hvězda, ale nemůžu si pomoct. Tohle je film pro dvanáctileté třináctileté publikum a tak ho také soudím. Ano, je to třpytivé, naivní a přeslazené, ale s tím se u Disney musí počítat, ale je to choreograficky dobře zvládnuté a obsazení je celkem sympatické (nehledě na to, že Zac Efron a Vanessa Hudgens na této triologii postavili slibnou kariéru). Dějově se mi líbí vystupování ze škalutkových rolí a podporování sebe sama, jakkoli na to reaguje okolí. Přestože tohle je zde spíš naznačeno a je to spíš parketa Glee, tak je podle mě důležité tyhle věci mladému publiku připomínat, takže za mě velké plus! ()

blazma 

všechny recenze uživatele

Všechny Muzikály jsou taková Disneyovská jednohubka. Výhoda takových filmů, že vznikly před rokem 2010 to ještě nebyl svět puberťáků tak zkaženej jako dneska :D ()

hrumsrt odpad!

všechny recenze uživatele

Vždyť ten Efron tady ani neuměl hrát! Naštěstí časem se zlepšil... Celkově herecké výkony zde jsou jak z dramatického kroužku.. "Nechci hrát basketbal, já chci zpívat!" Protrpěných 1,5 hodiny.. 0% ()

Související novinky

Disney představil svoji streamovací službu

Disney představil svoji streamovací službu

12.04.2019

Studio Disney konečně odhalilo detaily o své chystané streamovací službě Disney+. Ta se oficiálně spustí 12. listopadu a bude dostupná zatím pouze v Americe s tím, že se brzy rozšíří i do zbytku… (více)

Lekce života podle Orsona Wellese

Lekce života podle Orsona Wellese

26.01.2008

Jeden z nejoriginálnějších současných filmařů Richard Linklater vzdá poctu jednomu z nejlepších režisérů všech dob. Ne však prostřednictvím suchopárného životopisného filmu. Snímek Me and Orson… (více)

Reklama

Reklama