Reklama

Reklama

Troy Bolton a Gabriella Montezová se potkali o zimních prázdninách na soutěži v karaoke. Uvědomují si, že se asi znovu neuvidí, protože každý žije v jiné části USA, přesto si vymění telefonní čísla. Krátce poté je Gabriellina matka vedením své firmy přeložena do Nového Mexika a Gabriela tam nastupuje do školy. Jaké je její překvapení, když zjistí, že do stejné třídy chodí Troy. Ten je její přítomností mile překvapen, a když na škole ohlásí konkurz na připravovaný muzikál, oba dva uvažují o tom, že se přihlásí. Jejich konkurenty jsou sourozenci Ryan a Sharpay Evansovi, populární muzikálová dvojice, která již od svých dětských let pravidelně obsazuje hlavní role ve všech hudebních školních projektech. Ryan a Sharpay ale nesnesou pomyšlení, že by mohli být někým překonáni, a plánují, jak se soků zbavit. (TV Nova)

(více)

Recenze (359)

viperblade 

všechny recenze uživatele

No řeknu to takhle: Jestli je tohle nejúspěšnější muzikál současnosti, tak to jde z kopce... a srovnat tohle "dílo" s Pomádou je MOC SILNÝ KAFE!!!!! K 12.07.08 Už jsem zapomněl, kolik jsem tomu dal a díky mojí sestře jsem to viděl asi třikrát... no já musel být tenkrát v moc dobré náladě! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Žánr filmového muzikálu se před několika lety naštěstí nadechl ke slibně novému začátku. V tomto případě jeden z nejúspěšnějších televizních muzikálů je výhradně určen mladému publiku. Bez výjimek neztrácí kontakt se svým divákem, přímočaře si jde za svým, neustále jej zasypává popovými hity jako z dílny skladatelů pro S Club 7 nebo Britney Spears z devadesátéhoosmého. Absence zásadnějších skladeb je ale znát. Hlavní hrdinové jsou nevýrazné, leč sympatické, postavičky, zahalené do pestrých barev, křiklavého oblečení dle nejmodernějších trendů, zářivých účesů a nebezpečně širokých úsměvů. Příjemně to ale celé utíká, nenásilného humoru se těžko dořežete, ale i ten se objeví a těch devadesáti minut litovat nebudete!! V nepřehnaném očekávání si je i slušně užijete!! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Bolo mi jasné, že tento film nie je natočený pre moju vekovú kategóriu. Preto som očakával, že to bude plné rapu, hip hopu a podobných hudobných primitivít. Ale zostal som príjemne prekvapený. Je to pohodový teenagerský muzikál s podarenými piesňami v kvalitnom podaní mladých, sympatických hercov. U mňa dokonca zabodovali aj svižné, dobre nasnímané choreografie. Jednoduchý, romantický príbeh prvej lásky medzi vzornou, podstivou študentkou Gabriellou a kapitánom, školského basketbalového mužstva Wildcats Troyom, ktorý sa do seba zaľúbili počas prípravy "Muzikálu zo strednej". V mori nevkusných teenagerských snímkov, ktorými nás zaplavujú americkí tvorcovia, sa v tomto prípade jedná o celkom slušnú záležitosť. *** ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Evidentne sa to natrafilo do môjho vkusu ... Ako inak, keď ma k tomu "dunútila" dcéra, ktorá si bez pýtania prepla televízny kanál ... Jej sa to evidentne páčilo a žrala to .... Ja som jej nadšenie nezdieľal a schválne som jej predpovedal, čo sa stane ... Resumé ? Klišé nad klišé ... ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Ať si říká kdo chce co chce, tenhle film byl svým způsobem zajímavý, MĚL DĚJ a dalo se na něj dívat. Přiznám se, že jsem ho vydržel sledovat od začátku do konce, ani jednou jsem nepocítil potřebu televizi přepnout, vypnout nebo od ní odejít, neměl jsem pocit zbytečně stráveného času. Ano, mne se to po dějové stránce líbilo. A přijde mi nespravedlivé ohodnotit tento film menším počtem hvězdiček než třemi prostě proto, že se mi tento film líbil. Herecké výkony byly snadno uvěřitelné, scénář ušel, písničky byly vcelku dobré. Já dávám s čistým svědomím tři hvězdičky a tím to pro mne hasne... ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Příběh jak z blbého seriálu navíc zabalený v odporném cukrkandlovém balení a okořeněný stupidními písněmi a absolutně trapnými hereckými výkony...Pokud je vám čtrnáct a vaší jedinou životní náplní je čtení bravíček, je to film pro vás. Já osobně děkuji a už nikdy víc, radši se budu dívat dvě hodiny do zdi než tohle. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Hloupy film pro dospele, ale pro deti a dospivajici to musela byt urcite bomba :)) Nevim, mi se to moc nelibilo, ale proti gustu... ()

kinej odpad!

všechny recenze uživatele

Kdybych byl z nějaké chudé země, řekněme ze Somálska a nějakým zázrakem se dostal do Ameriky a šel do kina na High School Musical, asi by mi bylo nevolno. HSM by mi přišel jako důkaz kulturní degenrace Ameriky Tohle není ani odpad, to je ještě míň. Zde se ani nelze vysmát, jak špatné to je, tímhle lze jen pohrdat. Stačí vidět prvních pět minut filmu, aby se člověk domyslel vše, od zápletky až po závěr. Postavy jsou příšerné.Herci vypadají jako by je někdo odlil z umělé hmoty do forem Barbie a Kenů. Ani by mě nepřekvapilo, kdybych se dozvěděl, že takoví lidé kakají růžová, voňavá hovínka. Mimochodem jejich zpěv je taky slabý. Zvládají sice výšky, ale všichni zpívají jak šmoulové. Žádná barva zpěvu, žádné hlasové chraisma…nic. Ach jo, vím, že se na takové filmy nemám koukat, ale zvrácenost tohohle světa mi přišla natolik obludná, že jsem jen civěl s otvřenými ústy. Raději si pusťte Once. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Čakal som muzikál ... a toho som sa veľmi nedočkal, keďže piesní je strašne málo. Okrem toho je to len zbierka najväčších klišé. Na moje prekvapenie som sa ale bavil dobre, je to sviežo zrežírované, s príjemnými hercami a celý film je taká pekná, nenáročná jednohubka. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

řemeslo je zvládnutý slušně, choreografie i písničky nejsou úplně tragický, jediný co je opravdu k zblití je Zac Efron s tím svým přeslazeným gezichtem! Hlavně jsem díky tomu filmu přišel na to, že musím být sám sebou, tak chytré poselství jsem ještě v žádné týnejdžrovské romantice neviděl! ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 4/10 Děj 4/10 Hudba 6/10 Efekty 5/10/// +některé písničky byly vážně melodické, podle mě dobrý texty písní -scénář není moc zabavný, český dabing je hodně špatný, film je plný klišé (ale to mi stejně nikdy tolik nevadí), spíše mi vadilo, že jsem se občas před svým mladším bráškou cítil trapně, zvláště když i on usoudil, že z takových filmů už vyrostl, navíc herci působí hodně uměle a někteří z nich celkem solidně přehrávají/// Nevím jestli je to mojí únavou a nebo výše napsaným, ale u filmu jsem se překvapivě nebavil tolik, jako se obvykle u podobných filmů bavím. Silně ale mohu ocenit, že někdo vytvořil muzikál ze školního prostředí. Je fakt, že na jiné muzikáli to nemá (Moulin Rouge *2001 je nezapomenutelný), ale přesto jsem za něj rád. Hudbu mám rád a když je ve filmu je to o to lepší. Zde se mi však některé části zdáli bohužel moc uřvané. A otázkou je jestli se na následující dvě pokračování tešit či ne..../// Celkem 45%/// ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Nesmíte to brát vážně, je to Disney, je pravda, že když jsem to viděla poprvé, byla jsem totálně zhnusená, a nic horšího než HSM nemohlo být, ale pak jsem viděla pár dalších Disney filmů a uznala jsem, že HSM je vlastně ze všech nejlepší. Když máte špatnou náladu, potřebujete vypnout mozek, prostě se jen pobavit nad něčím debilním. Nemůžu to nedoporučit. Písničky nejsou špatné, jsou docela chytlavé, ale většina z nich je lepší samostatně, ty scény k nim jsou většinou dost příšerné. 3* A nechápu proč se vždycky můžou "diváci" zblázdnit z odrhovaček co zpívá Troy a Gabriella, nuda, nuda, nuda. Sharpay a Ryan jsou mnohem lepší. ()

HAL odpad!

všechny recenze uživatele

Jen pět minut kolem nějakého muzikálového čísla při basketbalovém tréninku, víc jsem nevydržel. To už se budu radši dívat na poetickou sondu do života koproficikého znásilňovače prasat. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Zábavná podívaná možná tak pro teenagery a nižší věk. Osobně se dokážu dost pobavit u věcí pro mladší kategorie, ale u High School Musical to tak z nějakého důvodu nefungovalo (Že by se můj věk už hlásil o slovo?). Chtělo by to aspoň chytlavější písničky, z hudebního hlediska to byl dost brak. Přiznám se, že jsem se nudila. ~(1,3)~ ()

Související novinky

Disney představil svoji streamovací službu

Disney představil svoji streamovací službu

12.04.2019

Studio Disney konečně odhalilo detaily o své chystané streamovací službě Disney+. Ta se oficiálně spustí 12. listopadu a bude dostupná zatím pouze v Americe s tím, že se brzy rozšíří i do zbytku… (více)

Lekce života podle Orsona Wellese

Lekce života podle Orsona Wellese

26.01.2008

Jeden z nejoriginálnějších současných filmařů Richard Linklater vzdá poctu jednomu z nejlepších režisérů všech dob. Ne však prostřednictvím suchopárného životopisného filmu. Snímek Me and Orson… (více)

Reklama

Reklama