Reklama

Reklama

Troy Bolton a Gabriella Montezová se potkali o zimních prázdninách na soutěži v karaoke. Uvědomují si, že se asi znovu neuvidí, protože každý žije v jiné části USA, přesto si vymění telefonní čísla. Krátce poté je Gabriellina matka vedením své firmy přeložena do Nového Mexika a Gabriela tam nastupuje do školy. Jaké je její překvapení, když zjistí, že do stejné třídy chodí Troy. Ten je její přítomností mile překvapen, a když na škole ohlásí konkurz na připravovaný muzikál, oba dva uvažují o tom, že se přihlásí. Jejich konkurenty jsou sourozenci Ryan a Sharpay Evansovi, populární muzikálová dvojice, která již od svých dětských let pravidelně obsazuje hlavní role ve všech hudebních školních projektech. Ryan a Sharpay ale nesnesou pomyšlení, že by mohli být někým překonáni, a plánují, jak se soků zbavit. (TV Nova)

(více)

Recenze (359)

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem zkouknul, ještě jako daleko menší, celou trilogii a už tehdy mi bylo jasné, že větších nesmyslných sraček už moc neuvidím. Dnes bych to dokoukat do konce asi už nezvládl. Skutečně se jedná o naprostou sračku, která se potenciálně může líbit asi pouze děvčatům od 6 do 11 let a teploušům od 8 do 12. Naprosto teplý příběh, který je ostatně popsán v obsahu. Jak vše dopadne se dá odhadnout a věřte, že není těžké se trefit. Kdo tomuhle filmu dal něco jiného než odpad, tak toho od srdce lituji. Totální sračkoidní odpad. ()

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

O dost lepší než "prázdninový" druhý díl. Zac Efron sice působí jako Ken, přesto je trochu přesvědčivější a přirozenější. Všichni zpívají a tancují pěkně, ale radši bych se nezmiňovala o podprůměrných textech písní :). Jednou to stačilo - kdybych byla nedejbože donucena dívat se na to znovu, musela bych asi snížit hodnocení... ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se, že mi to bude trhat žíly - a netrhalo (až na ty šílené postsynchrony). Na rozdíl u Mamma Mia! jsem neprotrpěl každou minutu... Gabriella vypadala dobře, ale mně se daleko víc zalíbila ta pianistka... ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Kde jsou ty doby, kdy školní muzikál vypadal jako Pomáda. Tedy zábabný, svižný, plný nezapomenutelných hitů a lehce stravitelný pro všechny generace. Tahle kýčovitá křeč bez nápadu, bez hereckých výkonů, bez jediné sympatické postavy a jediné zapamatovatelné skladby opravdu bolela. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Disney muzikál so svojimi hviezdičkami, ale na druhú stranu to podľa mňa nebolo tak hrozné. Nájde si to svojich fanúšikov a myslím si, že spevácke čísla sú dobre zvládnuté. Problémom je len príbeh, ale v rámci Disney... nie je to také strašné. Má to svoje momenty, ktoré si viem užiť ako napríklad Olesyu Rulin v role Kelsi a pár vtipných scénok. Cekovo je to podobné ale ako v prípade Ghost Cat. ... ak si poviete, že príbeh ste videli miliónkrát ale očakávate to vopred... dá sa na to pozrieť raz... možno aj dvakrát. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Zprvu jsem to nenáviděl, ale jak to dávali na jetix furt dokola, tak jsem si oblíbil ty songy. Takže jedna za catchy songy. Jinak příběh je strašnej cringe fest. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Po letech viděno znova a pořád si myslím, že lepší a svěžejší, než mnohé věci, co dcery (9) sledují. Hned si vyžádaly dvojku :). ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Muzikál ze střední - nejoblíbenější a nejvýdělečnější teenagerovský snímek. Alespoň tak o něm vypovídají fakta co se týče sledovanosti v kinech, nelegálních kopií a já nevím co všechno ještě. Já osobně si myslím, že jde o průměrnou zábavu s některými vydařenými songy a docela zdařilou muzikálovou choreografií. Jinak děj nebo scénář nestojí za řeč. Takže sečteno podtrženo 3 hvězdičky. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Dětská nostalgie mi tu nedovoluje takovou přísnost, je to prostě fajn teenagerská jednohubka, které se dá vytknout leccos od scénáře přes herecké výkony, ale nedají se jí upřít obstojné songy a choreografie. 40% ()

ReneeS odpad!

všechny recenze uživatele

Když má někdo 13 letou pubertální sestru, občas se některým věcem nevyhne. Sledování tohoto "úžasného" muzikálu, je jedna z nich ... podruhé už takovou chybu neudělám! Film plný mlaďoučkých, hezoučkých studentíků dokazujících , že nejsou jen velmi nadanými sportovci, či budoucími vědci, ale i "velmi talentovaní" zpěváci. Třpytivý, barevný, předvídavý, naivní svět, který všechny tyhle "třináctky" prostě musí milovat. Ale jejich celému okolí se z toho zvedá žaludek! ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Amerika světa HSM je pokrytecká, neboť příslušník jedné studentské vrstvy nemá právo udržovat kontakt s někým z vrstvy jiné. Když už se tak stane, je zatlačen zpátky do davu, aby dodržoval Status Quo. Gabriella s Troyem však boří konvence. A zpívají u toho. Všichni kolem nich tančí. Dokonce i při basketbalu... A na závěr si padnou do náručí i ti největší nepřátelé. *** Ovšem basketbalista se sklony ke kuchařskému umění je skvělý. A nutno uznat plusem to, že šesnáctileté hrají opravdu šestnáctiletí. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

V celku příjemná romanticka komedie, která je velice krásně přeslazená a to až moc. K tomuto snímku jsem přišel jak slepej k houslím. Vůbec jsem nevěděl o co jde. Ale jsem docela rád, že jsem to viděl. Našlo se pár vtipných scén. Dobrá hudba a to je divné, že se mi líbila. Takovouto hudbu nemusím, ale tady se mi hodně moc líbila. Scénář je samozřejmně okoukaný a naprosto předvídatelný a vy víte, jak to celé dopadne. Zac Efron a krásná Vanessa Anne Hudgens jsou krásný pár ale jsou neuvěřitělne přeslazení, až se mi z nich zuby kazily. Ovšem, jejich výkony je solidní. Není to nic světoborného ale celých 90 minut jsem se opravdu dobře bavil. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Příjemná hudební oddychovka s jednoduchým dějem, chytlavými melodiemi, trochou vtipu, kupou nadhledu a hlavně - se sladkou Vanessou Hudgens. Vzhledem k tomu, že jsem se tohohle filmu bál jako čert kříže a nečekal od něj vůbec nic, jsem nakonec z výsledku docela mile překvapen. A to je co říct. ()

stub odpad!

všechny recenze uživatele

Opravdu kvalitní muzikál plný krásných písniček zpívaných od srdce. Herecké i pěvecké výkony hlavních představitelů jsou doslova strhující, jejich postavy jsou výjimečně plné a procítěné. Je vidět, že herci nebyli vybíráni podle vzhledu, nýbrž pro své fenomenální herecké a pěvecké schopnosti. Poselství filmu je intenzivní a nadčasové, člověk si jej s sebou ponese možná i celý život (ledaže by bylo přebito poselstvím ještě hodnotnějším, které nepochybně přinesou další díly). Jednoznačným kladem je také originalita snímku - takto původní, jedinečný a přesto hutný děj se nepochybně stane inspirací pro budoucí filmařské generace. Velmi přirozeně sestavený scénář zajišťuje plynulou dynamiku děje a vše je tak zcela uvěřitelné a životné. Je zjevné, že tentokráte nehrál primární roli zisk, ale přínos světové kinematografii, hudbě a tanci; ostatně takového tvůrčího velikána, jakým Ortega je, krátkodobé trendy nikdy nezajímaly. Je vidět, že si většinová veřejnost konečně našla cestu k opravdové kvalitě - a pak, že to jde s lidstvem z kopce... Důležitá poznámka: Snímek splňuje euroamerické rasové kvóty, tudíž jsou všechna etnika zastoupena rovnoměrně a vše je politicky korektní - netřeba se tedy bát morální újmy. ()

Související novinky

Disney představil svoji streamovací službu

Disney představil svoji streamovací službu

12.04.2019

Studio Disney konečně odhalilo detaily o své chystané streamovací službě Disney+. Ta se oficiálně spustí 12. listopadu a bude dostupná zatím pouze v Americe s tím, že se brzy rozšíří i do zbytku… (více)

Lekce života podle Orsona Wellese

Lekce života podle Orsona Wellese

26.01.2008

Jeden z nejoriginálnějších současných filmařů Richard Linklater vzdá poctu jednomu z nejlepších režisérů všech dob. Ne však prostřednictvím suchopárného životopisného filmu. Snímek Me and Orson… (více)

Reklama

Reklama