Reklama

Reklama

Troy Bolton a Gabriella Montezová se potkali o zimních prázdninách na soutěži v karaoke. Uvědomují si, že se asi znovu neuvidí, protože každý žije v jiné části USA, přesto si vymění telefonní čísla. Krátce poté je Gabriellina matka vedením své firmy přeložena do Nového Mexika a Gabriela tam nastupuje do školy. Jaké je její překvapení, když zjistí, že do stejné třídy chodí Troy. Ten je její přítomností mile překvapen, a když na škole ohlásí konkurz na připravovaný muzikál, oba dva uvažují o tom, že se přihlásí. Jejich konkurenty jsou sourozenci Ryan a Sharpay Evansovi, populární muzikálová dvojice, která již od svých dětských let pravidelně obsazuje hlavní role ve všech hudebních školních projektech. Ryan a Sharpay ale nesnesou pomyšlení, že by mohli být někým překonáni, a plánují, jak se soků zbavit. (TV Nova)

(více)

Recenze (359)

Handle 

všechny recenze uživatele

Prostě pohádka se stupidní zápletkou a šťastným koncem. Nehltám to, ale jako oddychovka? Proč ne... Koukatelný film a soundtrack náhodou špatný není. ()

Jansen odpad!

všechny recenze uživatele

Já se na to ani naštěstí nedíval. Bohužel ke mně ale doléhaly zvuky z místnosti, kde tento „skvost“ právě běžel v televizi. A naneštěstí jsem kolem musel i párkrát projít. „Ten Troy je ták krásnej.“ „Tyhle lidičky si teda uměj užívat.“Neskutečný výplach teenagerských mozků a, jakkoli je tento film možná nadsazený, vrchol nevkusu. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Vanessu som platonicky miloval takže, keby som hodnotil len ju, tak určite najvyšším hodnotením, taktiež to ich zimné zoznámenie bolo romantické a také, aké by si snáď každý predstavoval, pekné pesničky pre teenagerov, možno aj pre nás dospelých, tance tiež ušli, ale celkové spracovanie, ten americký trápny hollywoodsky štýl, presladená rozprávka pre deti, to mi zdvíhalo žalúdok, dávam 50%. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Značka Disneyho štúdia hovorí za všetko. Pripravte si preto k sledovaniu sladký popcorn, vanilkovú colu a zavŕšiť to lízatkom ( resp. odkazujem dospelákom nejaký ten viacpercentný mok pre lepšiu chuť ). Filmík, z ešte menej trápne vyzerajúcej ( a znejúcej ) doby teeneagerského šoubiznisu ( ktorý v dnešných časoch nepozná hranice vkusu ), hlúpučký a naivnučký, ale energický a úhľadný. Tak som im tam hodil tri zlaťáky, aby vedeli že boli pomerne dobrý a myslím to s nimi - ako prečo nie. ()

draggo 

všechny recenze uživatele

Ovšemže je to naprosto o ničem a celá ta jejich střední je zcela odtržená od reality. Ale mě to vždycky hrozně bavilo. Bez mučení přiznám, že jsem to viděl už několikrát, a ačkoli podobné popové popěvky nijak nevyhledávám, tady se mi písničky vždycky líbily. Taneční čísla vypadají pěkně, stejně jako všichni hlavní hrdinové. Ti nijak nehrají, jen odříkávají svoje repliky a dobře u toho vypadají, což tady díkybohu stačí. S výjimkou Ashley Tisdale, u které si nejsem jist, zda jde o její pravé já, či jen velmi dobře zahrála tak protivnou, ale mnou oblíbenou postavu Sharpay. /viděno na DVD: 60% a 3*/ ()

zdepapepa odpad!

všechny recenze uživatele

Nevěřil bych, že film, kde začátek je jako vystřižený ze začátku Pomády a hlavní dějová linka je v podstatě Oz a Heather z prvních "Prciček", bude taková píčovina. Snažil jsem se to brát s humorem (za to dávám 0,25 hvězdy, čili žádná, v podstatě scénáristi vybrali všechny žánrový klišé a sešili je horkou jehlou a tohle pak vzniklo), ale ke konci filmu už se to prostě nedalo vydržet. Chci tu hodinu a půl svýho života zpět. ()

E.. 

všechny recenze uživatele

Od začátku jasnej odpad, ale nakonec jsem tomu tu jednu * musela dát, za to, že to byla sice naprostá trapárna přiblblejch puberťáků, ale aspoň to nebylo hodina a půl nudy a některý taneční vystoupení byly i celkem koukatelný. Musim ale říct, že to se mi už mnohem víc líbila Hannah:) a když bych měla zhodnotit herecký výkony, tak řeknu akorát to, že i já jsem lepší herečka:) ()

ivishka odpad!

všechny recenze uživatele

Abych se přiznala na rovinu...když jsem to viděla poprvé to mi bylo 13 let a celkem se mi to líbilo. Poté jsem to viděla i několikrát jelikož nova a podobné stanice neumí nic jiného než opakovat trapné a sr*čkovité filmy dokola. S odstupem času přicházím na to, že právě takový muzikál bohužel s muzikálem nemá nic společného. Nevím jaký by byl můj názor dívat se na to v anglickém jazyce ale s českým dabingem a vůbec s tím celým příběhem a s pseudo problémy teenagerů to aspiruje na post - nejhorší muzikál v dějinách světového filmu a hned za HSM tam v čele bude stát pokus o český muzikál Fredy a Zlatovláska a to bude tak hezky vedle sebe naskládané se s*ačkami od Disney Channel(JAK MŮŽE NĚKDO TAK ZNIČIT POJEM DISNEY?!)např. seriál Na parket, Hannah Montana-i jako film naprostá ostuda...No o hereckých výkonech moc nemluvím ale je pravda že až Zac povyrostl a zahrál si třeba namakaného vojáka tak to je jiná káva po herecký stránce není zas tak špatný ale tohle je jedním slovem OSTUDA. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Exploatačný tínedžerský muzikál využívajúci najbizarnejšie, najohranejšie a najvytrepanejšie emócie ako z cukrovej vaty. Tomu sú prispôsobené všetky typy tanečných čísel a melódie rečí. Až do tých najobskúrnejších hrán, výsledkovo značne falošné a nevyužiteľné. Z druhej strany sú muzikály i temer jediným žánrom, ktoré reálny svet neodzrkadľujú, ale iba určité vlastnostné archetypy. Ale ani nie sú určené k manipulácii: najkrásnejšie ksichtíky s najcnostnejšími cieľmi, s umelou výstrahou k ich skutkovému nenaplneniu, avšak popretkávané k najsilnejšiemu odhodlaniu daným výzvam čeliť. Blé... ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Jop, tohle jsem v 16 viděla v telce a byla jsem z toho úplně paf. Zaca jsem tehdy žrala, bylo mi prostě 16 že? S odstupem času a po dalším zhlédnutí konstatuji, že ty tři hvězdy jsou adekvátní. Jakože dabing otřesný, jak jsem psala už u třetího dílu, zápletka pražádná, ale krásné písničky, z nichž ještě dnes, si některé pamatuju zpaměti, dobré taneční čísla a barvičky, kam se člověk podívá, holt je to Disneyovka no. Písně jako Gotta go my own way nebo Get'cha head in the game byly boží. Vůbec tady v jedničce byly všechny písničky naprosto skvělé:) ()

Související novinky

Disney představil svoji streamovací službu

Disney představil svoji streamovací službu

12.04.2019

Studio Disney konečně odhalilo detaily o své chystané streamovací službě Disney+. Ta se oficiálně spustí 12. listopadu a bude dostupná zatím pouze v Americe s tím, že se brzy rozšíří i do zbytku… (více)

Lekce života podle Orsona Wellese

Lekce života podle Orsona Wellese

26.01.2008

Jeden z nejoriginálnějších současných filmařů Richard Linklater vzdá poctu jednomu z nejlepších režisérů všech dob. Ne však prostřednictvím suchopárného životopisného filmu. Snímek Me and Orson… (více)

Reklama

Reklama