Reklama

Reklama

Troy Bolton a Gabriella Montezová se potkali o zimních prázdninách na soutěži v karaoke. Uvědomují si, že se asi znovu neuvidí, protože každý žije v jiné části USA, přesto si vymění telefonní čísla. Krátce poté je Gabriellina matka vedením své firmy přeložena do Nového Mexika a Gabriela tam nastupuje do školy. Jaké je její překvapení, když zjistí, že do stejné třídy chodí Troy. Ten je její přítomností mile překvapen, a když na škole ohlásí konkurz na připravovaný muzikál, oba dva uvažují o tom, že se přihlásí. Jejich konkurenty jsou sourozenci Ryan a Sharpay Evansovi, populární muzikálová dvojice, která již od svých dětských let pravidelně obsazuje hlavní role ve všech hudebních školních projektech. Ryan a Sharpay ale nesnesou pomyšlení, že by mohli být někým překonáni, a plánují, jak se soků zbavit. (TV Nova)

(více)

Recenze (359)

Kamkon 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, je to kýč, ale má v sobě zamícháno úplně všechno-hezké, pohybově a pěvecky velmi nadané mladé herce (navíc 2 kladné hlavní páry a jeden méně kladný protihráčský, ale nakonec stejně všichni patří do jednoho týmu), typické prostředí americké střední školy se všemi nepsanými pravidly (ty seš šprtka, takže navždy budeš v jejich klubu) a rovněž láskyplný všeobjímající motiv. Každý si může najít to své a pak podle sebe ocenit nebo podle většiny odsoudit. Je zde však i něco nového-můžeš se vzepřít tomu, že jsi šprtka a hrát divadlo, jít si za svým snem a dokázat to, po čem toužíš. Je jasné, že nejeden americký teenager si řekl: Tohle je přece moje škola, proč by to nemohl vyjít i mě? Vše rovněž dobře skončí, tak co bysme chtěli víc? Možná alespoň jednu pusu nebo láskyplné objetí mezi představiteli obou pohlaví, ale na to si ještě v nepřirozeně cudném americkém filmu pro mladé budeme muset počkat... ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Vanessu som platonicky miloval takže, keby som hodnotil len ju, tak určite najvyšším hodnotením, taktiež to ich zimné zoznámenie bolo romantické a také, aké by si snáď každý predstavoval, pekné pesničky pre teenagerov, možno aj pre nás dospelých, tance tiež ušli, ale celkové spracovanie, ten americký trápny hollywoodsky štýl, presladená rozprávka pre deti, to mi zdvíhalo žalúdok, dávam 50%. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Muzikál ze střední - nejoblíbenější a nejvýdělečnější teenagerovský snímek. Alespoň tak o něm vypovídají fakta co se týče sledovanosti v kinech, nelegálních kopií a já nevím co všechno ještě. Já osobně si myslím, že jde o průměrnou zábavu s některými vydařenými songy a docela zdařilou muzikálovou choreografií. Jinak děj nebo scénář nestojí za řeč. Takže sečteno podtrženo 3 hvězdičky. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack David Lawrence: 1. Start of Something New ,2. Get'cha Head in the Game ,3. What I've Been Looking For ,4. What I've Been Looking For ,5. Stick to the Status Quo ,6. When There Was Me and You ,7. Bop to the Top ,8. Breaking Free ,9. We're All In This Together ,10. I Can't Take My Eyes Off of You ,11. Get'cha Head in the Game - B5 ,12. Start of Something New ,13. Breaking Free , ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Muzikály mám ráda spíše ty filmové, do divadla bych na ně asi nešla, ale nazývat muzikálem i toto? To ne! Pohádka pro malé puberťačky, tak by se to asi dalo shrnout pár slovy. Nejhorší je ten klišovitý příběh. "Herci" však taky stojí za starou belu. Písničky se se svými slavnými muzikálovými bratříčky nedají rovnat ani omylem. Celé je to přeslazené až hrůza, všechno je nádherné, ten šílený happy end se dá očekávat už od úvodní znělky. Připadá mi to jako trapná napodobenina Pomády, která si hraje na něco, na co nemá... ()

Galerie (27)

Zajímavosti (29)

  • Ryan Evans ve filmu vyzkoušel 9 čapek. (Halloween9)
  • Jediné sólo ve filmu má Vanessa Hudgens (Gabriella). (Karlos80)

Související novinky

Disney představil svoji streamovací službu

Disney představil svoji streamovací službu

12.04.2019

Studio Disney konečně odhalilo detaily o své chystané streamovací službě Disney+. Ta se oficiálně spustí 12. listopadu a bude dostupná zatím pouze v Americe s tím, že se brzy rozšíří i do zbytku… (více)

Lekce života podle Orsona Wellese

Lekce života podle Orsona Wellese

26.01.2008

Jeden z nejoriginálnějších současných filmařů Richard Linklater vzdá poctu jednomu z nejlepších režisérů všech dob. Ne však prostřednictvím suchopárného životopisného filmu. Snímek Me and Orson… (více)

Reklama

Reklama