Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lékařka Annika a její sedmnáctiletá dcera se právě přestěhovaly do malého studeného městečka nacházejícího daleko na severu Švédska. Annika zde totiž bude pracovat v místní nemocnici a moc se těší na to, až bude pracovat s vědeckou kapacitou - genetikem Gerhardem Beckertem. Ovšem brzy se ukáže jeho zlověstná minulost ve Waffen SS. Ten začne zkoušet experimentální vakcínu na mládeži a mladiství kvůli záhadnému viru umírají jeden po druhém. (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (35)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Mně se to teda moc povedené nezdálo, ba spíše naopak. Ve většině případů mi kombinace hororu s komedií nevadí, ale tady z toho vzniknul podivný kočkopes neschopný uspokojit mé nároky jak na horor, tak na komedii. Prolog odehrávající se za války byl asi nejatmosféričtější částí celého filmu (což neznamená, že byl atmosférický dostatečně), pak už to šlo celé z kopce. Závěr vyzní naprosto do ztracena, tvůrcům nejspíš došly peníze a tak děj bez milosti usekli. Možná naštěstí, další půlhodinu už bych to sledovat věru nechtěl. S 30 Days of Night neporovnatelné. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

30 dní dlhá noc je krvilačne dravejšia, ovšem Frosbiten, aj napriek pomalejšiemu rozjadu v úvode a naopak narýchlemu ukončeniu (kedy záverečné titulky vo Vás vzbudia prosbu po minimálne ďalšej polhodine) v sebe komponuje humor až skvelo vypointovaných parodických rozmerov, pričom zároveň nezabúda ani na pravú upírsky hutnú atmosféru. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

"A proč jsi pořád doma?" "Žiju tady." Perfektní atmosférický prolog, který je po hříchu předčasným vrcholem snímku. Upíři žijící ve věčné tmě za polárním kruhem; podobnost s 30 dní dlouhou nocí "čistě náhodná". Ale nebojte podobně to jen zní, každá z těchto upířin si jde svou vlastní cestou. Což však není na překážku tomu, že Frostbiten v zásadě má stejné klady a bohužel i zápory jako "Třicítka". Je tu za málo peněz hodně muziky, skvělá atmosféra zasněžené mrazivé noci a sympatičtí herci. Na druhou stranu námět slibuje mnohem více, než kolik nakonec nabízí. Navíc je to dosti zkratkovité a vůbec takové celkově nedotažené - jako by šlo pouze o jednu z lepších epizod Buffy. Přesto všechno to svého mladšího amerického bratříčka o třídu převyšuje. Proč? Ve Frosbitenu je navíc jeden element, díky kterému funguje i ve slabších a utahanějších momentech. Je totiž chytře mírně "shozen" parodickým nádechem. Nic co by rozvibrovalo bránice, ale koutky úst vám dolů nespadnou. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Mně tohle přišelo Super!! Co taky čekat od Seveřenů.. Oni zklamat snad ani neumí.. Nápad s červenou tabletkou, ve které byl Hustý Efekt, se mi sakra Líbil!! Smůla Hlavního Hrdiny při návštěvě rodičů jeho přítelkyně Bylo neuvěřitelné! Docela jsem se i pobavil.. A pak skvělá Krvelačná Párty... Jo Jako Upiřína to patří k těm Kvalitnějším Kouskům!!.) ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Švédská oscilace mezi atmosférickým horrorem a až parodizující komedií funguje překvapivě dobře. Nápad s upíry za polárním kruhem je (prozatím) dostatečně originální a je proto škoda, že nebyl vytěžený mnohem víc. Pochvalu si zaslouží jak tvůrci efektů, teda kromě těch co zrovna seděli u počítačů, tak sympatičtí herci. Rád bych někdy viděl horror, natočený podle úvodní silně atmosférické desetiminutovky z druhé světové války. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Před časem jsem si dával hororový maraton s upíří tématikou (We Are the Night, Ztracení chlapci, Žízeň), jež mě tento film zaujal a zároveň vryl do paměti nejvíce. Proto píši komentář až nyní. Už jen kvůli hutně atmosférickému začátku, který se odehrává za druhé světové, byste si tento nenápadný film neměli nechat ujít... uvadající tempo a místy zbytečně komediální prvky zamrzí, ale i tak si 4 hvězdičky u mě vybojoval... ()

petero 

všechny recenze uživatele

Neviem ako je na tom Švédska kinematografia, ale keď dokážu natočiť takúto upírsku pecku tak zrejme dosť dobre. Normálne že som bol prekvapený. Upírsky horor a zároveň paródia naň sa zo začiatku vlečie no postupne sľubuje skvelí koniec ktorý síce nie je využitý úplne na 100% no i tak dobre. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Upírský horror z chladného severu, kde právě mají polární noc (jeden si hned vzpomene na 30 dní dlouhou noc). Nevyvážený snímek, kde nejlepší je začátek z končící druhé světové války a pak konec - krvavé orgie. Mezi tím se střídají dlouhé psychologické pasáže s občasným vtípkem a akcí. Nevadilo by mi, kdyby pojali celý film jako psychologické drama, což se nabízelo. Ale takhle se člověk naladil na akci a napětí, ani jednoho se příliš nedostávalo. Ke zdejšímu obsahu - omladina si lékařovy záhadné pilule vezme sama (když je jeden z mediků ukradne v nemocnici) v domnění, že se jedná o drogy typu extáze či trip. Party tak dostane patřičné grády. Není pravda, že by je onen genetik na nich zkoušel sám! Upíři podaření, smrt trpaslíkem rozkošná. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Moc ma to nepotešilo. Na horor málo hororové a na komédiu málo komediálne. Navyše tieto prvky medzi sebou nespolupracujú. Asi najlepšie slovo, ktoré sa v rámci celkového hodnotenia na snímok hodí je sterilita. A nevytrhne to z biedy ani tých pár svetlejších momentov (hlavne úvod a ukončenie). 40/100 ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak Frostbiten se podle mého hodně povedl. Nečekal jsem moc, přeci jenom moderní upířiny mě moc nelákají a to navíc ze Švédska jsem čekal docela průser, ale nakonec se film více než povedl. Je sice pravda že humor je kolikrát na hranici snesitelnosti, ale třeba úvodních 15 minut kde se film odehrává v 2. světové nemá chybu a je atmosférickej a prostě parádní opening. A scény v současnosti kde sledujeme bandu teen? Překvapivě to jelo až moc slušně a ani se mi nezdálo že uběhlo těch 100 minut, za mě naprosto parádní 4* a jedno z velkých překvapení. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Špatné a nevyvážené propojení dvou žánru. Hororová část není vůbec špatná a speciální efekty jsou na slušné úrovni, ale komediální část vůbec nefunguje. Začátek filmu nebyl vůbec špatný a vypadalo to na slušný film, ale postupně času Frostbiten upadal do průměru a závěr vyznil naprosto do prázdna. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Je to jak hamburger vod mekáče, na vobrázku krásný a šťavnatý, v reálu suchý a mdlý.Slušnej potenciál, hlavně v atmosféře díky prostředí atd. jenže 40 minut se děje úplný hovno a když děj začne mít prostor pro pořádný masakr, režisér nám vůbec nic nenabídne a svojí režisérskou impotenci skrývá za rádoby humor, aby zakryl že na horor a pořádný švih nemá talent.Pár vtipných momentů a začátek s náckama vykouzlí téhle nudné břečce 2*. 40%.No a ten obsah vod Livinghovna je úplně stejně debilní jako on sám. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

„Ahoj, miláčku, to jsem já. Ne, tvůj manžel.“ Ten zimní začátek ze druhé světové války mě fakt hodně potěšil a navnadil, jenže pak to časově hodně skočilo do současnosti, místo vojáků sužovaných nejenom nepřítelem a tuhou zimou, ale i čímsi ve tmě, se před kameru nahrnuli nepříjemní a nesympatičtí náctiletí, jejichž naprosto sobecky nezodpovědný přístup takřka ke všemu mě strašně vytáčel a já si hluboce povzdechl, ach jo. Jenže. On ten film je docela rozporuplný, v něčem je naprosto tuctový, v něčem mě zase docela dokázal zaujmout. Bavil mě humor filmu (např. když upír přijde na večeři ke své milé, jejíž otec je buď kněz nebo silně věřící křesťan a k jídlu mu naservírují cosi na česneku), bavily mě určité scény a tu a tam nápaditá dějová zápletka. Možná je to tím severským původem, nevím, ale je to tak půl na půl mix zajímavých a netuctových elementů s naprosto tradičními, tuctovými a stokrát ohranými klišé. Což z Frostbiten dělá (jednou?) koukatelný průměr. 2,5* ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Kdesi na severu Švédska je městečko stižené polární nocí a v něm klinika, na které dělá SS doktor hokus pokusy s upíří krví. Jenže jak známo medici jsou největší smažky a tak se trocha upířího genu dostane mezi mládež. Začátek z II.SV byl perfektní a příjemně naladil, ale pak se, jako už mnohokrát, dostavilo zklamání. Příběh jako takový mi nijak nevadil, ale zpracování pokulhávalo snad ve všech směrech. Ne že by to bylo zase úplně špatné, ale v každém ohledu tomu něco chybí a je jedno, jestli se jedná o atmosféru, napětí, tempo, masky nebo herce. Popravdě jsem očekával trochu víc. 40% ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Osobne, upírskym hororom, thrillerom a filmom som sa vždycky vyhýbal, no toto sa mi k prekvapeniu páčilo a môžem to "len" odporúčať! Lekárka Annika sa so svojou dcérou Sogou práve presťahovali do nového mestečka, na severu Švédska. Soga si po príchode nájde kamarátku, a je pozvaná na párty, Annika tu chce pracovať v nemocnici s veľmi uznávaným doktorom Beckertom. Ten sa už ale niekoľko rokov stará o jednu dievčinu v kóme a má za sebou hroznú minulosť vo Waffen SS. Jeden študent medicíny sa k tej dievčine zo zaujímavosti dostane a nájde tam lieky - tabletky, podobajúce sa na LSD. S domnením, že tabletka je droga, si jednú zobere no to ešte nevie, akú má tabletka účinok - začne sa mu znechuťovať jedlo a pitie, budú s ním hovoriť psy a bude túžiť po krvi. Jeho kamarátka si ale so sebou tajne zobrala tabletky, ktoré mal v dome skryté, tiež v domnení s tým, že to sú drogy. A čo by to nebolo za klišé, keby ich nezobrala na oslavu, kde je aj hlavná hrdinka nášho príbehu Priznám sa, ja som nečakal do čoho idem. Frostbiten ma zo začiatku vôbec nezaujal, číže čakal som, že si pozriem znovu nejakú bečkovu sračku. No zase, nie je to až taká bečkova sračka - herecké obsadenie je fajn, atmosféra je zábavná, scénky s hovoriacimi psami ma pobavili, postavy mi prišli zaujímavé a dočkal som sa aj celkom poriadnej dávky gore (čo ja milujem). Potom chválim aj výbornú kameru a strih, myslím že si s tým strihači dobre pohrali (napríklad strašne sa mi páčila scéna so žraním králika) Jediné, čo sa mi na Frostbiten nepáčilo bolo to, že tvorcovia vlastne nevedeli, či sa má film tváriť viac ako horor alebo komédia. Vtipy ma vôbec nepresvedčili a prišli mi skôr než zábavné, trápne. Vadili mi aj miestami blbé dialógy, policajti mi prišli ako úplne vymletí dementi, no čo už - to už v hororch zvykne byť. Čo ma ešte uspokojilo bola aj metalová hudba, ktorá hrala snáď všetkých scénach filmu a perfektne sa do toho hodila. Celkovo to hodnotím ako lepší žánrový film na odreagovanie, ktorý môžem doporučiť. edit (9.1.2019): Mením hodnotenie. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Horor „Frostbiten“ by se mohl skvěle zařadit ke snímku „Ať vejde ten pravý“ a přesto být jiný, ale to se až tolik nepovedlo. Je to dobré, je to kvalitně natočené, ale až příliš se z toho ztrácí ta neutěšená atmosféra, která tomu místy velmi sluší. Je to ale moderní, je to dostatečně akční a v jistém smyslu i originální. Přesto zůstává filmem, který pro svůj humor hodně diváků odradí. ()

Reklama

Reklama