Reklama

Reklama

Soukromá válka pana Wilsona

  • USA Charlie Wilson's War (více)
Trailer 1

Charlie Wilson je průměrný americký kongresman, který se raději než ve velkých politických otázkách angažuje na bujarých večírcích. Nečeká se od něj nic převratného, přesto se zapíše do historie. Během jedné párty v bublinkové koupeli, s půvabnými děvčaty a kokainem, zahlédne zprávy z Afghánistánu, kde se místní marně brání Rudé armádě. Wilson, "obyčejný chlápek se srdcem na pravém místě", sice neopustí svou láhev výběrové whisky, zato se v něm cosi zlomí. Podaří se mu vyhnat Rudou armádu z Afghánistánu a tím odstartovat rychlý krach komunistické říše. Stačilo dodat špatně ozbrojeným afgánským odbojářům kvalitnější zbraně. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (495)

Jordan 

všechny recenze uživatele

no, neviem, Tom Hanks už dokázal veľakrát, že hrať vie (Forrest, Cast Away, Philadelphia, Road To Perdition, Green Mile), tekže sa nejako veľmi snažiť nemusí, uverím, že je skvelý herec tak či tak - no napriek tomu mu to v roli chlapáckeho a pôžitkárskeho kongresmana ide, má šarm, má vtip, má štýl, zvláda to, Juliu Roberts nemám rád od chvíle, keď som ju prvý krát vôbec uvidel, takže táto úloha vrcholne nesympatickej typickej americkej bohatej paničky, ktorú zachránil Ježiš Kristus, je nesmierne skostnatelá, trtká ako sučka (určite 90% orgazmov len predstiera - ak vôbec!) a chladná harpia, jej sadla, no jednoznačne najlepší bol syn gréckeho výrobcu limonád a agresívny špión CIA v podaní P.S.Hoffmana; réžia je viditeľne v rukách skúseného človeka, jemný humor veľmi poteší a tempo vás veľmi pohodlne prenesie cez celú hodinu a pol až k záveru bez toho, aby ste sa nudili; lenže nejako mi nesedela tá americky hrdinská poloha, ku ktorej sa scenár zvrtol, neviem . . .; každopádne, pri scénach v kancelárii, keď okolo Hanksa pobehovali jeho asistentky a sekretárky, som mal chuť byť Charliem Wilsonom! ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Oddychový snímek na jedno zkouknutí o "problémovém" kongresmanovi, kterému se s pomocí přátel podařilo změnit mnohé.... Tom Hanks a Philip Seymour Hoffman zahráli skvěle, ale Julia Roberts mě zklamala a navíc mi do role vůbec nesedla. Další a největší zklamání mi přichystal Aaron Sorkin svým scénářem, který mi i při 90 minutové stopáži příde místy hodně utahaný a nudný. Chyběla nějaká zapamatovatelná scéna a více satiry. Od legendy jako je Mike Nichols bych čekal větší pecku, ale každý rok není posvícení...... ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

Charlie Wilson's War je perfektne podana satiricka komedie kloueban s daramatem a nepeknymi obrazky z Afganistanu. Hansk i Hoffman podavaji vynikajici vykony, prvni jmenovany perfektne vystihl hlavni postavu, takze jsme hodne dlouho vahal, jestli tri hvezdicky nebo ctyri. Nakonec jsem pro ty tri, protoze prvni hodina byla bombasticka a sarkasmem preplnena, ale ta druha uz sklouzavala nevim presne kam, ale ten smer semi moc nelibi :) 7,5/10 ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Aj keď mám Mike Nicholsa medzi svojou režisérskou top ten, niektoré komentáre, ktoré som si pred zhliadnutím filmu ma prinútili byť ostražitým. Ale nemusel som. Film som si užil. Kašľať na niektoré nedostatky, podstatné je, že to bol film o vzácnom type ľudí, ktorí slovami Komenského vedia, môžu a chcú. Dokonca sa mi v závere filmu vybavil záver Kódu Enigma, keď vojaci chceli bezmyšlienkovito a hromadne využívať kód Enigma pre záchranu maximálneho počtu svojich lodí a civil ich musel učiť narábaniu s prezradeným kódom. Aj Wilson chcel dotiahnuť akciu v Afganistane ďalej, ako bol odchod posledného ruského okupanta z ich územia. Nepodarilo sa a následky sa prejavujú dodnes. Ono je ľahšie bojovníkov zmobilizovať, než ich po vojne demobilizovať. Som rád, že som ani tomuto Nicholsovmu filmu s výbornými dialógmi nemusel dať iba tri hviezdičky. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Několik efektivních odkazů na prapodivné fungování vládního systému USA a značný počet pálivých dialogů, které se však ztratí v přehršli pochybných odkazů a nefungujícím feelingu osmdesátých let. Je to docela škoda, protože kongresman Tom Hanks a jeho "první dáma" Julia Roberts si role náležitě užívají. O autentických záběrech akčních scén sestřelování, které střihači a kameramani kombinují s vizuálními efekty (zřejmě aby se ušetřilo) se nemá cenu příliš zmiňovat. Na tom film nestojí ani náhodou. Avšak ani klíčové věci, na kterých by měl film fungovat nejdou úplně tak na sto procent a občas se tak stává celek povážlivě vratkým. I přes relativně dlouhou stopáž mne spoustu scén nebavilo a některé byly přes všechnu snahu herců vyloženě studené a odtažité. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (22)

  • Film se natáčel v Marakéši v Maroku, v Los Angeles a v Santa Claritě v Kalifornii. (rafix)
  • Julia Roberts se rozhodla, že se v rámci přípravy nesetká se skutečnou Joanne Herring: "To není tak, že bych se s ní sejít nechtěla, ale viděla jsem řadu jejích televizních vystoupení a díky tomu jsem měla dostatek materiálu, z nějž jsem mohla vycházet. Navíc jsem měla velmi jasnou představu, jak bych se k té postavě měla přiblížit. Ono by mi ale práci ani neulehčilo, naopak. Hraju tu ženu takovou, jaká byla před dvaceti lety, ale kdybych se s ní setkala tady a teď... vždyť se mezitím mohla stát úplně jiným člověkem. Tak či tak mohl být můj výkon jen interpretací. Stejně mám ale raději, když danou osobnost neznám, zůstávám neovlivněná. Ostatně: s Erin Brockovich jsem se tehdy před natáčením také nesetkala." (NIRO)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Zemřel režisér Mike Nichols

Zemřel režisér Mike Nichols

20.11.2014

Ve věku 83 let nás opustil Mike Nichols, režisér Absolventa, Kdo se bojí Virginie Woolfové? nebo Hlavy 22. Berlínský rodák se dostal do Ameriky v roce 1938 a po čase zjistil, že jej láká dramatické… (více)

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

02.02.2014

Philip Seymour Hoffman, držitel Oscara za hlavní roli v životopisném filmu Capote, byl nalezen mrtvý ve svém newyorském bytě. Herec měl již delší dobu problémy s drogami. Před kamerou se začal… (více)

Julia Roberts jako špiónka

Julia Roberts jako špiónka

03.02.2008

Ano, je to podivná kombinace. Ale v novém filmu Tonyho Gilroye, scenáristy všech tří Bourneů a režiséra oscarovými nominacemi vyšperkovaného Michaela Claytona to bez komplikovaných špionážních her… (více)

Reklama

Reklama