Reklama

Reklama

Ve snímku Případ číslo 39 má sociální pracovnice Emily Jenkinsová (Renée Zellwegerová) pocit, že už viděla vše… dokud nepotká desetiletou Lilith Sullivanovou (Jodelle Ferlandová) a její kruté a nebezpečné rodiče. Emilyiny nejhorší obavy se potvrdí, když zjistí, že rodiče Lilith se vědomě snaží své jediné dceři ublížit. Emily, která se bojí o Lilithin život, požádá o pomoc detektiva Mikea Barrona (Ian McShane) a nabídne děvčátku útočiště u sebe doma, zatímco pro něj hledá dokonalou pěstounskou rodinu. Když už to vypadá, že se Lilith pod vedením Emily a psychiatra (Bradley Cooper) konečně dočká milujícího domova, ukáže se, že dívku obklopují temné síly, a Emilyina snaha ji chránit rozpoutá ještě větší hrůzu. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (457)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No docela prijemny prekvapeni. Problem filmu je, ze to, co se tu deje, by se klidne stihlo odvypravet za polovinu casu, takle jsou tu roztahany dlouhy casy mezi jednotlivejma atmosferickejma zalezitostma. Navic o co tu jde mi bylo jasny nekdy po 10 minutach a film to jakoze necekane odhali az nekdy v polovine. Proste jako celek nic moc, Jodelle je sice fajn a na podobny postavy se hodi, tentokrat to ale kazi dost mizerne hrajici Renee, ktera uz se bohuzel ani nemuze spolehnout na svuj kdysi roztomilej xichtik a pusobi uz dost sesle. Ale ty hororovy sceny a jednotlivy zabiti jsou fakt desne libovy a to tak, ze mam skoro az chut dat tu ctvrtou hvezdicku, ale precejen lepsi 3* tomu odpovidaj vic. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Lilith Sullivanové ( Sodelle Ferland ) je deset let. Ve škole usíná, nejí, nemluví. Bojí se svých rodičů. Po jednom incidentu, kdy se ocitne bez rodičů, jí adoptuje sociální pracovnice Emily Jenkins ( Renée Zellweger ). Pak se začnou dít divné věci. Líbezná tvář Lilith je nezapomenutelná a po shlédnutí snímku se vám o ní alespoň jednou bude zdát - věřte mi. Napínavá hororová podívaná u které jsem se asi třikrát nefalšovaně lekl. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica, keď nie je jasné, v čom je problém, keď sa film tvári ako psychologický, je v poriadku. S nástupom prvej hororovej scény (spomienka na Candymana) je jasné, akým smerom sa film uberie a čo možno ďalej od neho očakávať. To by bolo tiež v poriadku, ak by mala hlavná postava za sebou nejakú mytológiu, niečo, čoho by sa bolo chytiť. Takto sledujeme iba tupé nezmyselné besnenie v solídnej réžii a za pomoci zainteresovaných hercov, ktorí si myslia, že myšlienky filmu, "treba sa dostatočne starať o deti, ale netreba ich rozmaznávať, zlo je v nás", alebo niečo v tom zmysle, všetok ten humbuk okolo ospravedlňuje. Orphan je po všetkých stránkach podarenejší a hlavne nie je mysteriózny, čiže je uveritelnejší a tým pádom áčkovejší. Pre mňa bol poslednou kvapkou trpezlivosti dvojhlas, ku ktorému výborne pasoval neuveriteľne klišovitý záver. VIDENÉ ZNOVA 4/20: Tak som dal tomuto hororíku novú šancu a veľa sa toho na mojom úsudku nezmenilo. Každopádne zvyšujem hodnotenie vďaka zopár výborným scénam, kde vedie Cooper v kúpeľni, prípadne strašiak v šatníku. Je ale večná škoda, že mladá občas ukáže svoju skutočnú CGI tvár a že sa príbeh nedá vyložiť dvoma spôsobmi, ale je doslovný. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Konečne dorazil k divákom i Case 39 ktorý Christian Alvart točil ešte pred Pandorum. Producenti si s ním zrejme nevedeli dať rady a tak prestrihávali a prestrihávali až z toho nakoniec vznikol chudobný príbuzný Orphanu. I keď v porovnaní s ním je dej mysterióznejší, následky vo forme strachu sa nedostavujú a to hlavne kvôli hercom. I keď každý z nich už má slušný horor za sebou, samozrejme okrem Renée Zellweger (tá to môže v tomto žánri zabaliť a nebyť schopného Pandorum to isté by som povedal i o Alvartovi), tu im je v niektorých momentoch ťažko uveriť alebo tie momenty sú proste rušivé. No neviem každopádne sa niekde stala chyba ale pôvodný zostrih filmu (pár scén ostalo v trailery – digitálny bubák a René so sirotou vo vzájomnom objatí a strachom v očiach !?) by som rád videl ak neostal v koši. Mohol sa vyhnúť tak nutnému zrovnaniu s nedostižným Orphanom. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Emily Jenkinsová je sociálna pracovníčka, ktorá má vo svojej pracovnej náplni dohliadať na to, aby v rodinách nedochádzalo k zneužívaniu detí. Pracuje v teréne. Svojich klientov navštevuje osobne v ich domácnostiach. "Prípad číslo 39" ju zavedie do rodiny Sullivanovcov, kde vyrastá malá, desať ročná Lilith. Emily má dôvodné podozrenie, že je psychicky a zrejme i fyzicky týraná. Rozhodne sa jej pomôcť. Pristihne jej rodičov pri pokuse ju zavraždiť. Obaja sú zatknutí. Emily sa podarí vybaviť, aby mohla Lilith bývať na čas s ňou. Privedie si ju domov. Pomaly, postupne začne odhaľovať udalosti a fakty, ktoré jej pred tým unikali. **** ()

Galerie (33)

Zajímavosti (9)

  • Lilith (Jodelle Ferland) je jméno, které patří i sumerskému démonu, ale vyskytuje se napříč různými náboženstvími. V křesťanství se například jedná o odvrženou milenku Adama, která se stala družkou Samaela, který je levou rukou Lucifera, a stala se tak Paní temnoty. (cze.Oi)
  • První plánovaná premiéra filmu se měla konat v únoru 2008, ale byla ještě několikrát odložena. (Chatterer)
  • Při natáčení jedné ze scén s ohněm se oheň vymkl kontrole a spálil celou scénu. Popelem lehlo takřka celé vybavení štábu. Nikdo nebyl vážně zraněn a natáčení pokračovalo už na druhý den s vybavením dovezeným z celého světa. (beran-ek)

Související novinky

Vesmírnou Pandořinu skříňku...

Vesmírnou Pandořinu skříňku...

14.05.2008

...otevřou dva muži, kteří se probudí v útrobách kosmické lodi a nemají nejmenší ponětí, odkud se tam vzali, ani co jsou vlastně zač. V temném, klaustrofobickém sci-fi thrilleru Pandorum je ztvární… (více)

Reklama

Reklama