Reklama

Reklama

Legendární Barbar Conan je zpátky! Z kultovní komixové postavy se Conan vypracoval na ikonu stříbrného plátna, nové nadupané zpracování navíc uvidíme v kvalitním plnohodnotném 3D. Conanova touha po pomstě za smrt jeho rodičů se záhy změní v krutý boj za záchranu národů Hyborie před mocnými silami zla, ve kterém se bitvy s nelítostnými nepřáteli proplétají se souboji s odpornými monstry. Jedinou nadějí na vysvobození Hyborie ze spárů zla je Conan a jeho síla a odvaha. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 080)

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak aby bylo od počátku jasno, zálibně Conanuji od útlého věku. Již jako náctiletý jsem vždy toužil mít dlouhý a těžký meč, kterým bych se dokázal mistrně ohánět a dlouhodobým taháním za ten, kterým jsem disponoval a léty odříkání na cvičišti, jsem si svůj sen splnil. Vlastním vše, co kdy bylo o Conanování napsáno a jsem v odborných kruzích považován za experta. Bytostně nesnáším ty, kteří se na nás, Conanisty, dívají přes prsty, nebo takové, kteří mají dokonce tu drzost otírat se mi o mého milovaného Roberta Ervína. Ti si vyslouží tak maximálně výron mé upřímné nenávisti a nekonečné pohrdání. Bylo přece již mnohokráte vědecky prokázáno, že Conanie je zdravá a rozvíjí fantazii! Dovedete si jistě představit mé zděšení, když jsem se dozvěděl, že ho při nejnovějším počinu bere do ruky nějaký podivný nácek, který dosud pocákal co mohl, můj cimmerský idol má ztvárnit nějaký Momoa z Waikiki, co se tak tak vešel do tolerance povolené pigmentace, a sžíravá skepse svírala mé slabiny. Naštěstí se toho Herr Nispel zhostil se ctí a vše dopadlo nad očekávání dobře. Hutné, krvavé, temné, Conan typově skvělý, a já jsem tak schopen odpustit i těch pár maličkostí, jako to, že Cimmerie připomínala Hobitín, některé triky vypadaly jako z dílny Karla Zemana a zbytečně protahovaný konec trochu laškoval s mými hemoroidy. Téměř dokonalý zážitek mi zkurvil pouze Cinestar. Za ty prachy přece nemůžu chtít řádně klimatizovaný sál, tak jsem se při tom Conanování potil, až se mi mlžily brýle. Možná, že jim ale křivdím a byl jsem přítomen prvnímu 4D spektáklu v ČR! Vedro tam bylo jako ve Stygii a ta partička otyloňů v řadě přede mnou smrděla jako Zamorské kobky. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Možno som jediný, no Conan z Jasonom Momoamom sa mi páčil omnoho viac ako starý Conan z Arnoldom. Nebudem to do kosti porovnávať, ale audio-vizualizácia a obľúbenosť hercov bude u mňa vždy viac. Aj napriek takmer dvojhodinovej stopáži mi film prišiel nejaký krátky, ale vôbec sa tomu nedivím keďže som sa vôbec nenudil. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jsem fanoušek R.E.Howarda a Conana literárního, comicsového i filmového. Ano, tenhle film hodnotím nekriticky. A do mého fanouškovství patří všechny filmy s Conanem...přesto říkám, že poslední verze je skvělá. Z kultovní mi chybí jen hudba, James Earl Jones, více sexu a mrazivá úvodní scéna. Kdo má načteno, musí uznat, že tenhle Conan daleko věrohodněji vystihuje ducha Howardových povídek a samotný barbar je mu po všech stranách bližší. Nebudu oplakávat pro tuto roli zrozeného Schwarzeneggera, jelikož je z něj již starý dědek a život jde dál. Veskrze násilný a špinavý film, kde krev stříká proudem a smrt je za každým rohem. Nádherné přírodní scenérie stejně jako strašidelné krajiny a temné paláce vypadly nejspíše přímo z LOTRa. A já tleskám a říkám bravo! LOTR ukázal po stránce vizuální cestu dalším fantasy filmům, nevidím důvod, proč se po ní nevydat jen proto, aby se pak mohlo říkat: je to jiné. Filmy 2001:vesmírná odyssea, StarWars a Vetřelec také ukázaly cestu ( dobře Blade Runner a ještě pár a před tím už Metropolis....ale nechť) a je snad oku fanouška milejší super raketa podle Hvězdných válek než nějaká kocábka s prskavkou u zadku... A kde já viděl tu čarodějku? Že by v Duně D.Lynche? A taky mi to nevadí! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Charismatický Jason Momoa, v ruce svírajíc těžký meč, nonšalantně seká hlavy a údy svým nepřátelům pod režijním dohledem Marcuse Nispela, který své pověsti mistra krváků a nenudných filmů nezůstal nic dlužen. Jen je velká škoda, že Conana na začátku své kariéry ztvárnil Schwarzenegger, s nímž Momoa bude chtě nechtě neustále porovnáván, a zda pro něj tahle role bude mít stejný význam v prolomení kariéry, jako kdysi pro Arnolda, je v cimmerských hvězdách. Mně se však tahle verze líbila víc, a myslím si, že se spíše jedná o dobrodružný film, než o čistokrevného zástupce skomírajícího fantasy žánru. Zastoupeno je zde všechno. Hrdina je sympatický, vysvalený a dá se mu fandit, záporák je sice trochu měně "výživný" a sranda s ním moc není, ale má povedenou dcerunku čarodějku, z které šel větší respekt. Nesmí chybět sličná dívka, kterou hrdina vysvobodil, následuje zamilování, ale z jeho strany to není až tak žhavé a je zřejmě pro volný vztah. No a celé je to dynamicky natočené, s jen mini pauzičkami na vydechnutí a prakticky v každém druhém záběru chlístá krev, hudba mohutně hřímá a hrdina s uhrančivým pohledem a napnutými svaly kosí svoje protivníky hlava nehlava a většinou to odsere ta hlava, případně jiná část těla. Příběhů o touze záporáka ovládnout svět s pomocí nějakého magického předmětu (tentokrát je to posvátná maska) a kapek krve neposkvrněné dívky je sice minimálně milion, ale je to podáno jako dynamická a brutální jízda, a to si nechám líbit. Nuda prostě nehrozila. 90% ()

predators 

všechny recenze uživatele

Někteří uživatelé by měli být alespoň trochu soudní, nebo si hodnocení Odpad! nedokážu vysvětlit. Takže především nebudu srovnávat nesrovnatelné! Tohle není Conan s Arnoldem a nemá toho s původním filmem moc společného. Možná některé charaktery postav a hadici, ale jinak si jde svou vlastní, akční, hrdinskou cestou. Postavy mají charisma, triky, i když místy pokuhlávají, drží si svůj nadstandard a pokud dojde na akci, a že jí je požehnaně, je odvedena řemeslně. Smůla toho, co píše kolega Chen, že někteří nepřekousnou další zfilmování oblíbeného prehistorického Conana. V závěsu na to narazí občasní návštěvníci CSFD, kterým se první zobrazí hodnocení vysoce bodovaných uživatelů! Ti tak můžou přijít o zajímavou podívanou! Ale o bodování můžeme diskutovat jinde, že? 75% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Zatraceně hezká pohádka, kdyby mi bylo tak deset dvanáct, asi bych po skončení filmu už nechtěl být Indián, ale Conan (tedy aspoň na chvíli, indoši jsou indoši). Jason Momoa, i když jakožto seveřan rasově nepříliš odpovídající, je řekl bych typově ještě lepší Conan než Arnie (minimálně lépe hraje), můj oblíbený opičák Ron Perlman v roli Conanova otce je také fajn postava, exteriéry, interiéry a filmová výprava jsou úžasné a já lituju všechny chlapy, kteří se při sledování podobných kousků nedokážou povznést nad svůj kritický intelektualismus a vrátit se na chvíli do klukovských let. No a většině ženských se asi Conan nebude líbit už z principu, to je pochopitelné. Troufám si tvrdit, nakolik si ještě pamatuju originální knižní příběhy o Conanovi, že film by se líbil i R. E. Howardovi. Conan, zrozený vprostřed bitevní vřavy, který dříve než matčino mléko ochutnal její krev... tomu říkám rozkošně temná fantasy poetika! I Conan coby jinoch byl vynikající - scéna, ve které během závodu efektně vyřídí čtyři nepřátelské bojovníky, a pak ještě navíc v cíli vyflusne neporušené vejce, je asi moje nejoblíbenější. Kdybych byl škarohlíd, mohl bych se podivovat nad tím, proč otužilí Cimmeřané - seveřani chodí ve své domovině v kožešinách, zatímco nějací cizáci z jihu jsou polonazí, a tak dál a dál. Ale jednak nechci příliš spoilerovat a druhak proč bych to dělal? Fantasy přece není na přemýšlení, ale pro zábavu. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Pro mě naprostá paráda a spokojenost. poprvé jsem viděl v kině a pořídil jsem i na BD. Nevím co spousta lidí proti tomuto Conanovi má. Že ho nehraje Arnie? No a? Momouv Conan je víc podobnej knižní předloze, nejen chováním, ale i vzhledem. Ve filmu jse spousta odkazů na Howardovu tvorbu co ce Conana a světa týče. Začátek filmu a Conanův zrod pecka. Příběh sice nenavazuje na žádnou z knih a je zde i spousta odchylek co se týče Conanových začátků, ale to jsem lehce překousnul, oni i některé knihy ignorují chronologii. Film jako celek funguje dobře. Příběh je jednoduchý, ale mě se líbil. Efekty jsou parádní a bitka s písečnými přízraky super. Kostými a výprava parádní. Některé exteriéri se mi moc líbí. Hudba je skvělá a parádně dokresluje dění na plátně. Akce je zde dost a je i pěkně udělaná. Hereckému obsazení nemám co vytknout a jak už jsem psal, Momoa mi sedí jako Conan víc než Arnie :) Jasný Arnieho Conan je naprostá klasika filmového žánru a taky jí mám moc rád, ale jako fanda knižního Conana mi tento filmek sednul hodně. Za mě 100% :) ()

bukowski83 

všechny recenze uživatele

Vůbec nechápu to hodnocení tady, vždyť je to fantasy jízda se vším všudy. Je jasný, že to nemůžete srovnávat s Arnoštovým barbarem, ale tady fakt nechybí vůbec nic, možná jen ty Conanovy ledově modré oči. Chce to taky hodnotit podle žánru, jestli jste si mysleli, že Conan bude mít plnou hubu keců a balit anorektické herečky, měli jste mrknout na nějakou romanťárnu. Podle mně je to fantasticky udělaný s parádním prostředím světa fantasy a soubojema na jedničku, hudba se taky celkem chytla a v žádným případě Howardovu legendu nepoškodila. 90% ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele

"When a Cimmerian feels thirst, it is a thirst for blood. When he feels cold, it is the cold edge of steel. For the courage of a Cimmerian is tempered: he neither fears death... nor rushes foolishly to meet it. To be a Cimmerian warrior, you must have both cunning and balance as well as speed and strength." ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Třebas mě zabte, ale mně se tento Conan líbil mnohem více, než ten s Arnoldem. Jde o vizuálně pěknou akční podívanou. Momoa mi v té roli prostě seděl lépe, dokonce se mu povedlo měnit výraz v obličeji, čehož ve své době Arny nebyl schopen. Prostě se té role zhostil se ctí. Vytknout snad lze jen zpracování některých akčních scén, ale dalo se to přehlédnout. Byla jsem upřímně překvapená, že mě film fakthodně bavil. Za mne plný počet. ()

mackey 

všechny recenze uživatele

Tenhle film není o žádným Nispelovi nebo Batesovi (a rovnou přiznávám, že místní všudypřítomnej hejt konkrétně na tuhle dvojici vůbec nesdílím). Tenhle film je o tom, jak moc se dokážete dostat do svejch dětskejch, potažmo zastydle pubertálních let. Pro mě to je obrovská srdcovka, kterou kromě originálu (pamatuju, jak mi naši zakazovali se na některý scény dívat) posiluje ještě onlinovka Age of Conan a doby její nejlepší slávy (rozuměj před přechodem na F2P). Pokud máte tímhle směrem našlápnuto, není asi potřeba vysvětlovat, že nějakej blbej střih nebo snad časová nesouslednost nehrajou vůbec žádnou roli. Možná to někomu přijde nevyzrálý, ale mně novýho Conana ze čtyř na pět hvězd dostala nejposlednější scéna před titulkama. Klišé nad klišé? Může bejt, ale nic to nemění na faktu, že u mě by kombinace Conan + Momoa byla na plnej počet i kdyby druhej zmíněnej celejch sto minut jenom cvrnkal kuličky. ()

sarkareifova 

všechny recenze uživatele

Po éře Arnolda Schwanzenegra přichází konečně něco nového. Myslím, že to překonalo mé očekávání. Skvělé herecké obsazení, masky a filmové efekty. Jason Moa je lepší Barbar Conan ze všech. Sice se nepodobá ani jednomu filmu s "Arnoldem", ale i tak je to skvělý film. Je to něco modernějšího než původní Barbar Conan a neměly by se tyto dva filmy vzájemně porovnávat. každá má totiž něco do sebe. Starý "Barbar" je více o boji a nový "Barbar" je o boji a i o lásce. Neřikám, že je to nějakej romantickej slaďák, krev tam taky dost teče. ()

Hisnuklusi 

všechny recenze uživatele

Nechápu, co všichni mají za problém. Conan je neurvalej barbar, kterej dá po hubě uplně každýmu a v jakékoliv situaci. Čarodějka je sexy a při tom odpudivá, skvostně zahraná role. Řežba střídá řežbu, žádnej zmatek jsem nezaznamenal a scéna (jakože silniční) honičky, akorát v té době, byla pro moje překvapení naprosto skvěle natočená a taky docela dost originální. Nevím, co dál psát. Pět je nadhodnocené, mělo by to mít čtyři hvězdy, ale opět nemůžu jinak, vzhledem k tomu šerednýmu podhodnocení tady. ()

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele

Je to zcela jiný Conan, který nemá absolutně nic společného s předchozím. Takže nevím proč bych to měl srovnávat, jako většina mameluků tady z rajonů všelijakýho csfd. Těžko si představit herce, který by se do této ploché role ponořil tak hluboko a vdechl ji skutečné emoce. Vlastně ta vtipnost, kterou Conan v sobě má, celý film hodně zachraňuje. Conan o sobě ví, že je patetický, ale dokáže z přítomného patosu udělat svou přednost. ()

Vanguard77 

všechny recenze uživatele

Odkud začít. Nový Conan nepřipomíná starého Conana, a to je pro mě jasné plus. Neboť nehledě na to, jak moc miluji fantasy, meče a drsný svět, ve kterém se drsní muži těmi meči drsně ohánějí, první Conan mi nikdy neseděl. Dialogy by se obsahem vešly do SMSky, triky samozřejmě vypadaly na svou dobu, no a příběh, jaký příběh? Ne že by na tom byl nový Conan nějak značně odlišně. Ale pro mě je všude alespoň o třídu lepší. Conan umí říct i něco jiného než "tajemství oceli", příběh, ač celkem prostý a s mnoha nešvary, mě taky vcelku bavil a Momoa, přestože vypadá proti Arnoldovi jako nedochůdče, mě svým drsným kukučem přesvědčil, že je pro mě ten pravý Conan. No a nakonec triky, o 30 let lepší :) Akční scény místy nebyly takové, jaké bych si býval přál, ale ve výsledku je dojem z filmu velmi pozitivní. Osobně bych přivítal pokračování. ()

Guran 

všechny recenze uživatele

Mě se film velice líbil. Momoa je skvělý, humorný, Rachel zase pěkná a Lang zase padouch. Viděl jsem Conana s Arnoldem a moc se mi nelíbil, každopádně tenhle Conan je mnohem lepší. Nechápu task malé hodnocení, protože tenhle snímek se opravdu poved. ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele

Nedotknutý originálom s Arniem musím drbnúť plný počet. Síce efekty sú občas také aké sú ale bitky sú krvavé, má to občas fajn humor a slušné krvavé súboje. No a slizkého záporáka Langa, jeho hnusnú dcéru(charakterovo i vzhľadovo) a peknú kňažku. Jo a Momoa si to dáva na pána. ()

Dejvid17 

všechny recenze uživatele

dokonale dokonalej Jason Momoa, eště víc dokonalej Leo Howard a prostě sem si zamiloval další film kterej putuje do mého top!!! Akční scény skvělý, příběh dobrej, krásná různorodá země.. jedinou kaňkou je závěrečný souboj, kde sem čekal, že ho umlátí mečem, pěstma, kamenem, vůlí, silou a né že ho nechá spadnout z mostu, to jediný mě zklamalo, ale jinak... wooooow!! ()

m.xFuck 

všechny recenze uživatele

Vezměte si kteroukoliv průměrnou knihu některého z Howardovských následovníků, vražte do toho solidní rozpočet a natočte ji. Nesmíte se u toho bát krve a bude to vypadat zhruba takto. Conanovskou biografii a hyborský zeměpis to opouští po prvních pěti minutách, ale i tak je to solidní fantasy film. A hlavní hrdina je mnohem víc Conanovský než tupé hovado Barbar Conan s Arnoldem a mnohem víc Conanovský než extrémně debilní debil v debilovině Conana Ničitele. Pět hvězd všem místním kreténům navzdory! ()

brodži 

všechny recenze uživatele

¨Barbar Conan je stroj na zabíjení. Syn, který jde pomstít svého otce a při své cestě nepřemýšlí nad tím, co je bude a nebo má být. Svým mečem si musí proklestit cestu až k samému Khalovi a zabít ho. Kdo nečetl nikdy žádnou knihu o Conanovi nebo neviděl žádný film tak by neměl koukat na toto. Akce nadmíru spousta, krev všude jak má být. Vždyt o tom celé příběhy Conana jsou. O zabíjení a sekání hlav, rukou a nohou. Skvělý film. Jen pro fajnšmekry 5* ()

Související novinky

Aquamanův smrtonosný srub

Aquamanův smrtonosný srub

05.09.2015

Když se Jason Momoa stal novým Conanem, moc lidí nejásalo. Pak si ale spravil reputaci ve Hře o trůny a v akčňáku Jedna mezi oči předvedl, že se zvládne postavit i samotnému Stallonovi. Co Momou čeká… (více)

Khal Drogo Aquamanem?

Khal Drogo Aquamanem?

16.06.2014

Jason Momoa ušel od Ronona z Hvězdné brány dlouhou cestu. Jeho Barbar Conan sice moc fanoušků předlohy nenadchl a záporácká role v akčním béčku Jedna mezi oči mnoha lidem unikla. Ještě předtím, než… (více)

Hezoun z Twilightu jako Herkules Conanovič

Hezoun z Twilightu jako Herkules Conanovič

09.04.2013

Tohle je „ten druhý Herkules". Jak už víte i z našich novinek, momentálně vznikají dva filmy o nejslavnějším starořeckém gerojovi. Ten prestižnější má Dwaynea Johnsona, kupu hvězd ve vedlejších… (více)

Rockův Herkules má konkurenci

Rockův Herkules má konkurenci

06.02.2013

A je to tu zas. Naposledy jsme se dočkali souboje dvou Sněhurek, Burton a del Toro natáčejí konkurenční adaptace Pinocchia... a dočkáme se i dvou hromad starořeckých svalů. Už víte, že Brett Ratner… (více)

Reklama

Reklama