Reklama

Reklama

Legendární Barbar Conan je zpátky! Z kultovní komixové postavy se Conan vypracoval na ikonu stříbrného plátna, nové nadupané zpracování navíc uvidíme v kvalitním plnohodnotném 3D. Conanova touha po pomstě za smrt jeho rodičů se záhy změní v krutý boj za záchranu národů Hyborie před mocnými silami zla, ve kterém se bitvy s nelítostnými nepřáteli proplétají se souboji s odpornými monstry. Jedinou nadějí na vysvobození Hyborie ze spárů zla je Conan a jeho síla a odvaha. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 080)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

K abdikaci na svou funkci guvernér barbarství z Rakouska přinucen nebyl, už jen proto, že Nispelův film mohl klidně stát zcela mimo conanovskou mytologii, ale to by zase nemohl použít známou značku k marketingovým účelům a šel by pak nejspíš rovnou na DVD. Jedna nachem zabarvená zběsilá řežba stíhá druhou a já si to tak užíval, že ani nebyl čas přemýšlet nad logikou, či návazností, ale bohužel, s blížícím se finále už všechno skřípe jak dveře od bruntálského úřadu práce, načež při odchodu z kina zjistíte, že vám z nového Conana nezůstalo v hlavě nic. Snad jen syn Vlada Naražeče, bratr Magui a otec Mickeyho Rourkea v podání Stephena Langa, který si svou roli prostřednictvím drobných gest vskutku vychutnával. A představitel cimmérského nevzdělaného plémě? Momoa, co vypadá, že jeho rodiště je Samoa a že jej píchl do čela ovád, odvedl to málo, co bylo potřeba a svými hladkými půlkami sedinky evidentně nedá některým místním mužským uživatelům spát. Až tak, že by mu mezi ně nejraději vnořili svůj… meč. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Conan o něco lepší Conana stejně tak ovšem i Conan výrazně horší Conana. Céčko do morků kostí plné zmateného střihu a nenavazujících záběrů, neherců i nulového děje... Přesto si to naštěstí na nic více ani nehraje a více se toho tady vyrube než namluví; navíc v solidním tempu. Kdyby to bývalo mělo po celou dobu i takový náboj jako skvostný úvod z dětství, tak jsem plně spokojen. Pak je to přeci jen příliš... No, prostě nijaké; ani (směšně) špatné, ani (opravdu) dobré. A pojetím jde spíše o průměrnou napodobeninu Vlkodava (i desítky dalších filmů; co se Nispelovi kde líbilo, to si tam prostě dal) než pokračovatele původním Conanů. ()

Reklama

Mertax 

všechny recenze uživatele

My ženy si sundáváme kalhotky a jdeme stát frontu na Conana, hoši, nezáviďte tak:).//// A teď vážně. Epicky povrchní, blockbustorově tupá, excesivně brutální, eroticky upjatá (!), střihově dynamická, avšak chaotická, kostýmově atraktivní, hudebně řízná a zábavná fantasy s šílenostmi (porod po barbarsku), vášnivým fetišem na čepele, scénou v lese s jedinečně napínavě-surovou atmosférou. Momoa se na barbara hodí perfektně (hlas, vzezření) a neříkám to kvůli jeho zadku a ani těm černým linkám pod očima, ty už jsou ostatně jeho trademarkem. [Kino, 3D v originále]. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

CONAN je jako drsnější verze nového CLASH OF THE TITANS, v Hyborii to vypadá na hororový Disneyland. Je to zběsile akční, což je super, ale do píče s uboze rozblázněnou moderní kamerou (tenhle trend už prostě odevzdaně akceptuju). Potěšila mě nápaditost v "červenočerném" humoru, cimmeřanský Perlman, absence nudného putování, nebo odkaz na Freddyho Kruegera. Krve dost, usekaných končetin mohlo být i víc. Pravým Conanem pro mě nikdy nebyl Arnold, nýbrž můj knižní obrázek, a ačkoli se mu Momoa příliš nepodobá, stejně je jednoznačným barbarem. Level pozdvižení ve mně už v druhé půli stagnoval, ale v pohodě, chci poučený sequel. 7/10. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nie, nebol som nadšený. Starý, dobrý Barbar Conan s Arnoldom je proste klasika, ktorá žiaden remake nepotrebuje a už vôbec nie od "Babráka Conana" - M. Nispela. Miliusov Conan mal úžasnú atmosféru, jeden z najlepších ak nie najlepší soundtrack všetkých čias a vychádzajúcu megastar- Arnolda. Nispelov Conan ponúka hromadu akčných scén a krvi, postavy bez duše a hlavne tupého a nesympatického hlavného predstaviteľa. Stačí porovnať záver. Arnold v temnej atmosfére odfaklí dvoma troma údermi zloduchovi hlavu a je vymaľované. Spolu s hudbou a atmosférou to má čosi do seba. V novej verzi sa Conan oháňa mečom asi 10 minút, stále niekde letí a padá( samozrejme bez zlomenín a škarabancov), z klipového strihu bolí hlava a ja sa neviem dočkať konca. Takýto bezduchý je nový Conan takmer celý. Mimochodom, videl niekto z vás v kameňolome makať modelky hore bez? 40%. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (21)

  • Rozpočet činil 90 milionů amerických dolarů. (Čiban)
  • Snímek měl původně režírovat Brett Ratner. (Zdroj: empireonline.com) (oje)

Související novinky

Aquamanův smrtonosný srub

Aquamanův smrtonosný srub

05.09.2015

Když se Jason Momoa stal novým Conanem, moc lidí nejásalo. Pak si ale spravil reputaci ve Hře o trůny a v akčňáku Jedna mezi oči předvedl, že se zvládne postavit i samotnému Stallonovi. Co Momou čeká… (více)

Khal Drogo Aquamanem?

Khal Drogo Aquamanem?

16.06.2014

Jason Momoa ušel od Ronona z Hvězdné brány dlouhou cestu. Jeho Barbar Conan sice moc fanoušků předlohy nenadchl a záporácká role v akčním béčku Jedna mezi oči mnoha lidem unikla. Ještě předtím, než… (více)

Hezoun z Twilightu jako Herkules Conanovič

Hezoun z Twilightu jako Herkules Conanovič

09.04.2013

Tohle je „ten druhý Herkules". Jak už víte i z našich novinek, momentálně vznikají dva filmy o nejslavnějším starořeckém gerojovi. Ten prestižnější má Dwaynea Johnsona, kupu hvězd ve vedlejších… (více)

Rockův Herkules má konkurenci

Rockův Herkules má konkurenci

06.02.2013

A je to tu zas. Naposledy jsme se dočkali souboje dvou Sněhurek, Burton a del Toro natáčejí konkurenční adaptace Pinocchia... a dočkáme se i dvou hromad starořeckých svalů. Už víte, že Brett Ratner… (více)

Reklama

Reklama