Reklama

Reklama

Legendární Barbar Conan je zpátky! Z kultovní komixové postavy se Conan vypracoval na ikonu stříbrného plátna, nové nadupané zpracování navíc uvidíme v kvalitním plnohodnotném 3D. Conanova touha po pomstě za smrt jeho rodičů se záhy změní v krutý boj za záchranu národů Hyborie před mocnými silami zla, ve kterém se bitvy s nelítostnými nepřáteli proplétají se souboji s odpornými monstry. Jedinou nadějí na vysvobození Hyborie ze spárů zla je Conan a jeho síla a odvaha. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 080)

POMO 

všechny recenze uživatele

Predražený bulharský DVD pluvanec bez filmovej duše, predstavivosti a fantázie. Horší než ktorékoľvek veľmi zlé historické béčko, nie lepší než najhorší diel Mortal Kombatu. Akoby jeho tvorca nenávidel filmy, akoby nenávidel svojich divákov a chcel im to nandať. Jediné emócie, ktoré film sprostredkováva sú nuda, otrávenosť a odpor k samoúčelnému násiliu. A jediná skutocnosť, ktorú (po Pathfinderovi) potrdzuje, že Nispel je momentálne najhorší hollywoodský režisér v kino produkcii. Iba jedno tu mohlo dopadnúť horšie, a to sú masky a kostýmy - za ne jedna hviezdička. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak aby bylo od počátku jasno, zálibně Conanuji od útlého věku. Již jako náctiletý jsem vždy toužil mít dlouhý a těžký meč, kterým bych se dokázal mistrně ohánět a dlouhodobým taháním za ten, kterým jsem disponoval a léty odříkání na cvičišti, jsem si svůj sen splnil. Vlastním vše, co kdy bylo o Conanování napsáno a jsem v odborných kruzích považován za experta. Bytostně nesnáším ty, kteří se na nás, Conanisty, dívají přes prsty, nebo takové, kteří mají dokonce tu drzost otírat se mi o mého milovaného Roberta Ervína. Ti si vyslouží tak maximálně výron mé upřímné nenávisti a nekonečné pohrdání. Bylo přece již mnohokráte vědecky prokázáno, že Conanie je zdravá a rozvíjí fantazii! Dovedete si jistě představit mé zděšení, když jsem se dozvěděl, že ho při nejnovějším počinu bere do ruky nějaký podivný nácek, který dosud pocákal co mohl, můj cimmerský idol má ztvárnit nějaký Momoa z Waikiki, co se tak tak vešel do tolerance povolené pigmentace, a sžíravá skepse svírala mé slabiny. Naštěstí se toho Herr Nispel zhostil se ctí a vše dopadlo nad očekávání dobře. Hutné, krvavé, temné, Conan typově skvělý, a já jsem tak schopen odpustit i těch pár maličkostí, jako to, že Cimmerie připomínala Hobitín, některé triky vypadaly jako z dílny Karla Zemana a zbytečně protahovaný konec trochu laškoval s mými hemoroidy. Téměř dokonalý zážitek mi zkurvil pouze Cinestar. Za ty prachy přece nemůžu chtít řádně klimatizovaný sál, tak jsem se při tom Conanování potil, až se mi mlžily brýle. Možná, že jim ale křivdím a byl jsem přítomen prvnímu 4D spektáklu v ČR! Vedro tam bylo jako ve Stygii a ta partička otyloňů v řadě přede mnou smrděla jako Zamorské kobky. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Videoherný film, ktorý nie je podľa videohry. Hlúpy dej (príbeh to rozhodne nie je) a väčšinou zle natočené akčné scény. Hyboria je ale pestrá, výprava slušná, triky kvalitné, celkové tempo obstojné, zlodušské duo ok, hlavná postava a jej predstaviteľ na jednotku. 5/10, ale zostal mi pocit, že som sa obstojne béčkovo bavil, tak mierne nadhodnotím. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $90miliónovTržby USA $21,295,021Tržby Celosvetovo $70,300,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,651,292 //počet predaných kusov 93,373Tržby za predaj DVD v USA $10,788,073 //počet predaných kusov 676,072║ Kečupová báchorka v úplne neschopnej réžii s málom tých lepších momentiek, ináč len neprehľadný strihový guláš suchopárnosti, zvrátený krvavý úvod s pôrodom(bleee) , nevýrazná hudba, záver bol úplne už mimo kontrólu, všetko tmavé a neprehľadné, bez štipky dobrej atmosféry, prešľap a veľký. /25%/ ()

Marigold odpad!

všechny recenze uživatele

Barbar Conan? Nenechte se vysmát. Spíš Barbar Cohen pro čtenářky Cosmopolitanu v třeskutě amatérském provedení režiséra, který by se měl áčkové filmařiny účastnit pouze jako pasivní pozorovatel. Jasná sračka roku - kupte si raději o světelného roky napínavějšího, temnějšího a brutálnějšího Solomona Kanea a ne tyhle závody v lití malinovky na zem. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Conan o něco lepší Conana stejně tak ovšem i Conan výrazně horší Conana. Céčko do morků kostí plné zmateného střihu a nenavazujících záběrů, neherců i nulového děje... Přesto si to naštěstí na nic více ani nehraje a více se toho tady vyrube než namluví; navíc v solidním tempu. Kdyby to bývalo mělo po celou dobu i takový náboj jako skvostný úvod z dětství, tak jsem plně spokojen. Pak je to přeci jen příliš... No, prostě nijaké; ani (směšně) špatné, ani (opravdu) dobré. A pojetím jde spíše o průměrnou napodobeninu Vlkodava (i desítky dalších filmů; co se Nispelovi kde líbilo, to si tam prostě dal) než pokračovatele původním Conanů. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Když si člověk čte rozhovory se Zimmerem a s Batesem (autor hudby k tomuhle filmu), zjistí jednu celkem příznačnou věc - zatímco Zimmer neustále zmiňuje melodii a básní o tom, jak hodiny a hodiny vybrnkává do kláves, než přijde na něco kloudného, Bates se ubírá úplně jinudy a jednoduše ucpe divákovi uši neskutečně uřvaným a přeplácaným (často nelibozvučným) bordelem bez nějaký hloubky – má tam zkrátka spousty bohatý textury a málo, přemálo struktury (motivů a témat). Kde nabízel Poledouris melodii, tam má Bates spíš rytmus postavený na brutálních perkusích a agresivních smyčcích. Možná měl Bates navázat na svůj nechvalný skandál z 300 a opět trochu opisovat, koneckonců sám Poledouris tři stěžejní tracky z původního soudntracku - Anvil of Crom, Riders of Doom a Theology/Civilization - jednoduše oprásknul z Prokofjeva, Orffa a Holsta (přičemž Anvil of Crom si zase dál vypůjčil Goldsmith pro hlavní téma Total Recall). ____ Co se filmu týče, zamlouvala se mi hlavně sofistikovaná narážka na Tenkrát na Západě, kde Bronson nese svého staršího bratra na ramenou a jen marně oddaluje jeho smrt, (-spoiler-) čemuž zde odpovídá syn držící řetěz s víhní a oddalující smrt otce. Na konci se tatáž scéna dočká zopakování, Conan tentokrát na podobném řetězu drží Tamaru. Co je ovšem zajímavé, Khalar Zym na tuto paralelu mezi otcem a Tamarou zcela explicitně diváka upozorní. Spíše než Khalar Zym tak mluví scenáristé, kteří skrze hlavního padoucha upozorňují na určitou vynalézavost svého scénáře, neboť i to nejhorší filmové dílo je komplexním celkem, kde může kdejaká nuance divákovi snadno uniknout, takže scénáristům nezbývá než na to občas přímo upozornit. Někdy se takového upozornění nedostává divákům, ale i postavě: například Fonda pochopí celou situaci teprve tehdy, když mu Bronson vloží v závěru harmoniku do úst. ____ Ačkoliv je nový Conan zjevně cosi dlužen svému předchůdci, zajímavý rozpor mezi Conanem a náboženstvím zůstal zachován. Conan opět spoléhá zejména sám na sebe a sekta se svým náboženstvím tvoří vůči jeho individualismu jakýsi protipól. Platilo to hlavně v původním filmu, kde Arnold tvrdil, že se ke Cromovi moc nemodlí, protože stejně neposlouchá, ale ozývá se to i zde. Conanovým krédem je přesvědčení, že náboženství by mělo mít i nějaký hmatatelný přínos a že jinak koneckonců není tak nepostradatelné a nedotknutelné. Tímto podezřením vůči náboženství a neustálou tendencí snímat otrokům okovy připomíná Conan proletáře par excellence. Udivuje mě, že nikdo z velkých levicových dramatiků nebo romanopisců – Olbracht, Majerová, Trockij, Odets – si v tom nenašel své téma. ____ Nemá někdo z vás náhodou číslo na Rachel Nichols? ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,BUDE SE JMENOVAT ... CONAN!“....... /// To bylo tenkrát, na počátku Hyborianské éry, éry úpadky i rozkvětu, když na svět přišlo dítě zrozené v bitvě ..... - vždyť víte, prostě ten typ pohádky, ve který je potřeba pronášet chytrý moudra o tajemství oceli, projít si výcvikem meče i zvýšení IQ a přijít o taťku (hovno, nezdrhl jako ten tvůj s jinou ženskou – zabili ho). Béčkově vyvoněná ,,rozprávka“ o Conanovi a jeho zvířeně, ve který chce Pán Stínů pomocí jedný masky vládnout všem a ON je pan spravedlivý s touhou po pomstě, jehož výhodou je, že si to – i proti přesile - udělá sám. Moc nemluví (nebo by neměl) a o to víc bojuje (nebo by měl). Bitevní pole plný mečů, šípů a hnusnejch zjevů – opravdu to nedělali žádní ,,Ajnštajni“. Ale ono se na to dobře kouká, je to zvládnutý i trikově a já prostě od takovýho příběhu nečekám víc než je zdrávo. 3a½, protože kdo říká že nikdy neConanoval, dělá to dodnes! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem příznivec alternativních porodů. U toho na bojišti jsem ještě nebyl. 2.) Zjistím, že je mnohem jednodušší strčit prsty do nosu chlápkovi bez nosu. 3.) Thx za titule ,,xtomas252“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE **** NAPĚTÍ * ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Tak hnusný ksicht, jsem už dlouho neviděl. Z toho hlavního hrdiny mi bylo na zvracení. Zlatý Arnold Schwarzenneger. Celkově herecké obsazení bylo vzato z nějakého Obludária. K tomu nudný příběh, ubohé hollywoodské efekty. Prostě katastrofa. Jak někdo napsal na csfd, máte pocit, že se díváte na "bulharský film"! 20% a už tento film nechci nikdy více spatřit! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Možno som jediný, no Conan z Jasonom Momoamom sa mi páčil omnoho viac ako starý Conan z Arnoldom. Nebudem to do kosti porovnávať, ale audio-vizualizácia a obľúbenosť hercov bude u mňa vždy viac. Aj napriek takmer dvojhodinovej stopáži mi film prišiel nejaký krátky, ale vôbec sa tomu nedivím keďže som sa vôbec nenudil. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Při pohledu na jakýkoliv plakát je zřejmé, že nový Barbar Conan nebude žádný hit. Což je jeho výhodou ale zároveň i nevýhodou. Momoa, proboha, co je to za jméno, nevypadá jako herec, takže proč na něj mít nějaké nároky? Svou postavu hraje dokonale. Mladý tupý barbar, který nechce nic jiného, než pomstu, sex a krev? Škoda jen, že se pořád mračí, jinak bych se mu polovinu filmu dívala i do tváře. Už jen jeho tělo mě baví a proto, abych viděla jeho zadek z jiné strany, bych se nechala obětovat :o) Škoda, že film nepokračoval v duchu Conanova dětství a vrhl se do akčních sekvencí, které byly hodně slušné, ale na můj vkus jich bylo moc. Nebála bych se rozvinout více postavy na úkor bitev. Barbar Conan splnil svůj účel, zabavil i pobavil a dokonce budu i uvažovat o další projekci. Jen prosím někdo řekněte Paige, že jí ten nový účes nesluší! ()

tron 

všechny recenze uživatele

Mnohé veci sú tu dobre. Tento film je literárnemu Conanovi prekvapivo bližší, než kultová verzia so Schwarzeneggerom. Takisto Jason Momoa nie je ako nový Conan úplne zlá voľba, Bob Sapp je Bob Sapp a rozhodne poteší Ron Perlman v úlohe otca. Tým by sme však pomaly ale iste končili. Po vizuálnej stránke to nie je dobré ani zlé, efektov je miestami príliš veľa, záporné postavy slabučké (Rose McGowan, Stephen Lang)... Škoda. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Aktualizace osmdesátkových béčkových fantasy se v zásadě povedla, ale bohužel nikoli v podobě průlomového Miliusova "Barbara Conana", nýbrž v degradované podobě směšných béček typu "Rudá Sonja" či nespočtu americko-argentinských či americko-evropských produkcí. Nový Conan výrazně staví na fandovském mýtu ratingové kategorie R, tedy předpokladu, že pouhý příslib násilí garantuje podívanou adekvátní kořenům série či žánrové kategorie. Zde ale násilí postrádá blockbusterovou grácii či béčkově rochnivou exploatačnost a je pouze samoúčelným nedramatickým prvkem (s výjimkou úvodní sekvence s dospívajícím hrdinou). Ryzím výsměchem je přítomnost nahoty jmenovitě ve dvou záběrech. Ve srovnání s bezprostřední nahotou původního "Barbara Conana", která tam skvěle dokreslovala atmosféru barbarského věku, ta zdejší působí upjatě a především to odhaluje paradoxní bezpohlavnost chlapácky vystupujícího hrdiny i všech ostatních postav. Conan o sobě prohlašuje, že žije, miluje a zabíjí, ale v kontextu filmu to působí spíš jako prázdný reklamní slogan. Z přízemního živelného požitkáře Conana se totiž stal povrchně efektní fantasy James Bond, čemuž odpovídá i absurdní prostorová anti-logika díla. Namísto kontinuálních přechodů Nispel bondovsky skáče napříč conanovským světem, což ve světě bez aut a letadel vyvolává výsměch. Co pak naplat, že herci jsou dobře vybraní a výprava je vynikající, když divácký požitek narušuje nesmyslné vyprávění? A co se týče Conanovy mužnosti, na jednu stranu se sice nabízí osvaleného geroje peskujícího pohlednou hrdinku vidět jako návrat do kýžených vod osmedesátkově neohroženého machismu, ale současně zarazí, že Conan má potřebu své postoje ventilovat víc slovy než činy, To naopak poukazuje na prázdnou siláckost po vzoru lifestylových plátků typu FHM či Maxim. Klukovsky rozverný Conan není nespoutaný aktivní živel, nýbrž v zásadě objekt posměchu a podmaňujícího voyeuristického pohledu (Momoa evidentně roli dostal hlavně kvůli svému skvěle tvarovanému zadku, který předvede v zásadním moneyshotu filmu). Cílovým publikem vlastně nejsou heterosexuální muži (stejně jako zmíněné časopisy počítají s tím, že je čtou ženy). 5/10 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na Conana jsem se fakt tesil a to mizerny hodnoceni mi docela zkazilo naladu, ale film nastesti neni na 50 %, ne ze by to bylo nejaky veledilo, ale ja se bavil. Nastesti se nejedna o remake prvniho dilu, ale mame tu novej a rek bych na fantasy potazmo Conana standardni pribeh, nicmene takovej ten slusnej standard, nic stupidniho. Libilo se mi, ze je tu videt i dospivani Conana a neni to preskoceny jak v prvnim dile, pricemz ohrana hlaska z fantasy filmu "narodil se v zaru bitvy" tu dostava uplne jinej rozmer. Jinak se film ale pri dvouhodinovy stopazi nikde moc nezdrzuje a akce tak vicemene strida akci a neni moc cas na nejaky zbytecny kecani. Nispel je sice srackar a nezmenil to ani tady, takze nektery sceny nemaj takovou stavu a gradaci, jakou mit mohli, ale nic hroznyho. Obzvlast, kdyz je vse krasne brutalni a na dennim poradku je probodavani, usekavani a rozbijeni vsech moznejch casti tela. Krev je sice misty zbytecne digitalni, ale na to srat. Jinak celkove triky jsou povedeny, prachy jsou na filmu znat a nektery ty epictejsi zabery vypadaj fakt pekne, ale obcas precejen nakej trik zazlobi, ale nic hroznyho. Prvni zavaznejsi problem je hudba, "bohuzel" mam jeste v pameti genialni soundtrack prvniho dilu a tohle je jen takovej standardni fantasy doprovod, proste takova obecna hudba, ktera k podobnejm filmum patri, ale nenabizi zadnou vyrazne originalni nebo chytlavou melodii, ktera by dodala nekterejm scenam potrebnou stavu. Co se tyce hercu, vsechny vedlejsi postavy jsou bez problemu, vcetne fotrika Perlmana a hlavniho zaporaka, jedinej problem jsem mel s Momoou. Ne ze by hral nejak spatne, precejen srovnavat jeho vykon s Arnoldovo neni nic na oskarovy urovni, takze v tomhle ohledu to je v pohode. Problem je spis v tom, ze ackoliv to rozhodne neni nejaky vyzle nebo pupkac, stravit par hodin v posilovne navic by mu neuskodilo, misto obrovskyho barbara se svalama az nad hlavu je tu spis prevazne sympatickej sportovec, kterej kolem sebe rad toci mecem. Celkove ale pro Nispela od Cesty bojovnika precejen pokrok k lepsimu a jak jsem uz psal, ja se zkratka bavil, Conan je moje oblibena postava a takovejchhle fantasy je zoufale malo, takze ty 4* flaknu. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Nesmál jsem se jenom u úvodních titulků. A to jen prvních pět vteřin. Aneb pokus o temnou fantasy, ve které "herecké" výkony jsou sprosté slovo a nějaký vrstevnatý příběh jen pojem z legend. Legend jako je např. Barbar Conan, neboli původní verze - která svoji atmosférou zkrátka poráží tenhle patvar na plné čáře. Dokážu uznat dobrý remake, dokážu uznat hloupý film, který mě bavil - nedokážu ale odpustit filmu, který mě ani nebaví a není na něm ani jediná věc, kterou bych pochválil. Takže proč dvě hvězdy? Má to přece jenom o chlup lepší výpravu než většina porno-parodií a Jason Momoa je sice dřevo, zato ale sympatické dřevo. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Nemastné, neslané, samoúčelné. Celé tu působí jako nepodařená epizoda Xeny. Krvavost a drsnost Hyborského světa je tu dosahována digitálními cákancy krve, které ale působí směšně. Atmosféra či sounáležitost s hrdiny se nekoná a korunu tomu všemu nasazuje mdlé finále. Silně nedoporučuji! ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

CONAN je jako drsnější verze nového CLASH OF THE TITANS, v Hyborii to vypadá na hororový Disneyland. Je to zběsile akční, což je super, ale do píče s uboze rozblázněnou moderní kamerou (tenhle trend už prostě odevzdaně akceptuju). Potěšila mě nápaditost v "červenočerném" humoru, cimmeřanský Perlman, absence nudného putování, nebo odkaz na Freddyho Kruegera. Krve dost, usekaných končetin mohlo být i víc. Pravým Conanem pro mě nikdy nebyl Arnold, nýbrž můj knižní obrázek, a ačkoli se mu Momoa příliš nepodobá, stejně je jednoznačným barbarem. Level pozdvižení ve mně už v druhé půli stagnoval, ale v pohodě, chci poučený sequel. 7/10. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Barbar Conan Johna Milliuse je legenda. Barbar Conan Marcuse Nispela působí jako poslední jednohubka na talíři, kterou teda ještě sežvejkáte, ale žaludku se tohle sousto už moc trávit nechce a prodloužená mícha začíná silně uvažovat o regurgitaci. Opravdu jsem nečekal, že by z nového Conana mohlo být něco většího, jasně, na režisérské sesli trůní Kozí mozek, jeden z nejhorších režisérů současnosti, takže je vše téměř jasné. Není to sice taková šlichta jako Cesta bojovníka, není to ale ani dobrý film. Akční scény jsou přehledné asi jako bangladéšská tržnice, střih tradičně zakrývá jakžtakž choregrafii, Conan ovládá asi 14 druhů bojových umění včetně wrestlingu, kenda, aikida nebo allkampfjutsu. K tomu přidává prvky parkouru, sílu asi čtyřiceti koní a tvrdé hlášky. Jason Momoa je totiž to jediné, kvůli čemu lze film bez poškození sítnice přežít. Ano, Schwarzeneggerovi by stačilo škubnout pravou kozou a Momoa by letěl zpět v čase až do zahrady Hesperidek, ale své role se zhostil slušně. Povedly se též kostýmy... a tím končím. Pak už je to starý blbý Nispel. Jak říkám, jednohubka, podruhý to nedám. Bye, Conan. 90 miliónů dolarů(rozpočet)/48 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Barbar Conan mi silně připomíná tampón. Můžete s tím dělat všechno od hraní Diabla po vysokohorskou turistiku, aniž byste něco zmeškali, ale stejně stejně tak to můžete dělat bez nutnosti ho používat a užijete si to podstatně líp. ()

Související novinky

Aquamanův smrtonosný srub

Aquamanův smrtonosný srub

05.09.2015

Když se Jason Momoa stal novým Conanem, moc lidí nejásalo. Pak si ale spravil reputaci ve Hře o trůny a v akčňáku Jedna mezi oči předvedl, že se zvládne postavit i samotnému Stallonovi. Co Momou čeká… (více)

Khal Drogo Aquamanem?

Khal Drogo Aquamanem?

16.06.2014

Jason Momoa ušel od Ronona z Hvězdné brány dlouhou cestu. Jeho Barbar Conan sice moc fanoušků předlohy nenadchl a záporácká role v akčním béčku Jedna mezi oči mnoha lidem unikla. Ještě předtím, než… (více)

Hezoun z Twilightu jako Herkules Conanovič

Hezoun z Twilightu jako Herkules Conanovič

09.04.2013

Tohle je „ten druhý Herkules". Jak už víte i z našich novinek, momentálně vznikají dva filmy o nejslavnějším starořeckém gerojovi. Ten prestižnější má Dwaynea Johnsona, kupu hvězd ve vedlejších… (více)

Rockův Herkules má konkurenci

Rockův Herkules má konkurenci

06.02.2013

A je to tu zas. Naposledy jsme se dočkali souboje dvou Sněhurek, Burton a del Toro natáčejí konkurenční adaptace Pinocchia... a dočkáme se i dvou hromad starořeckých svalů. Už víte, že Brett Ratner… (více)

Reklama

Reklama