Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V zemi Tatranské mají následníka trůnu prince Vranka (M. Zelenka), který chová holuby. Ve vedlejší zemi Vltavské zase žije princezna Liduška (L. Vondráčková), která má stejnou zálibu. Jenže naši mladí hrdinové o sobě nevědí. Tedy, vlastně se znají jen díky holubím zprávám. Pomocí holoubků si totiž posílají vzájemně rady. Přichází den, kdy se mají konat princovy zásnuby, ale ani tehdy, když se poprvé setkají, nejsou si Vranko s Liduškou sympatičtí. Neví totiž o sobě to nejdůležitější, že mají stejný koníček. A tak musí zasáhnout kouzelník Čaro (J. Lábus) a jeho družka čarodějnice Boska (Y. Blanarovičová). A jaké že je to poslední kouzlo? Určitě to pozorný divák pohádky uhodne sám… (Česká televize)

(více)

Recenze (37)

honajz 

všechny recenze uživatele

Dějově skutečně nic moc - princezna má ráda holuby a žije v jednom království, princ má rád holuby a žije v jiném království, a mezitím se dvě strašidla mezi sebou hádají. Po hodině konečně strašidlům dojde, že ti dva by přes holuby mohli v sobě nalézt zalíbení. Do té doby to nedojde překapivě nikomu - ani princeznině komorné, která dojde na ples místo princezny, a když jí princ sdělí, že má rád holuby, komorná nevyhrne: "Jejda, vy taky? To je jako naše princezna!", ale naopak vykulí oči, že ona živé holuby nerada, neb jsou nepořádní. A pak se koná ples zase u princezny, a oběma je zakázáno o holubech mluvit... Achich ouvej. Aby mohla přijít a zaúřadovat strašidla, která se sem odběhla pitvořit z Troškovy Princezny ze mlejna. Pohádka na to nic, co nabízí, musela být docela drahá (exteriéry, stavba strašidelné chatrče, triky, letecké záběry), navíc je proložená písničkami, které přišly vtipné možná tvůrcům, hercům je z nich evidentně trapně a diváky jen tahají za uši. Odpad nedávám jen za slušnou kameru a střih a parodické a přehnané kreace uherské princezny v podání Bebarové a německé echt deutsch princezny Hybnerové. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Trestuhodně nevyužitý potenciál herců Jiřího Lábuse a Yvetty Blanarovičové. Ta má pro takové bláznivé figury předpoklady a sednou jí jako málo komu. Mohli se taky výborně doplňovat. Nemám nic proti písničkám v pohádkách, ale tady byly tak nějak divně naroubované a ten roub se samozřejmě vůbec neuchytil. Až mi to vadilo a tahalo za uši. Škoda. Promarněné šance. Možná by bylo lepší si pohádku přečíst v knižní podobě, než právě toto. ()

Reklama

Kordus 

všechny recenze uživatele

Pohádkový komediální blábol plný podivných písniček, to je žánr, který má u diváků a divaček - malých i velkých - úspěch téměř zaručený, proto se autoři ani nemusí moc snažit. Televizní rychlokvaška o princi a princezně, zaujatých holubářích, kteří se sice nikdy neviděli, ale kvůli svým opeřencům se tajně milují. Zaujme maximálně Jiří Lábus, který vypadá jako nějaká postava z Asterixe a Obelixe. Občas jsem se ale zasmál, takže místo jedné hvězdy dám dvě. ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Pohádka to není, komedie snad, hudba se mi vůbec nelíbila. Muzika hodně avantgardní a až jazzově komplikovaná, zatímco texty byly takovej hodně špatnej Víťa Vávra nebo něco podobného. Prostě kvalitě počinu to nepřidalo. Lucie Vondráčková je tak specifická, že s ní mám pořád trochu problém, ačkoli ještě stále nevím, proč vlastně. Ten princ nebyl komediální, ale totálně tragický. Ostatně ústřední pár byl hodně mdlý, předčil ho pár osobních sluhů prince a princezny. Lábus v klidu, Blanarovičová taky, protože jsem ty pohádky, kde hrála toho čertíka, viděla pradávno, tak s ní nemám problém. Nápad na to, jak se páreček dá dohromady byl neotřelý a to cením. Takže koneckonců: žádná hitparáda, ale nelituju času, kterej jsem tomu dala. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Spíše než princ a princezna - a jejich rádoby "magisterské tituly" - mě zajímali Yvetta Blanarovičová a Jiří Lábus samozřejmě nesmím opomenout energickou princeznu Terezu Bebarovou :-D. Co se týče té muzikální stránky to byla dost katastrofa všichni jistě víme, že Yvetta umí zpívat ale taky předvedla bohužel jen takové skřeky ale asi proto aby bylo věrohodnější to, že je čarodějnice(já ji v té pohádce spíše vnímala jako roztomilé tintítko v podivných hadrech :-D)...Lucku Vondráčkovou bohužel nemám vůbec v oblibě takže její působení bych nerada jakkoliv komentovala, protože by to nebylo objektivní...Písničky nebyly ani tak písničkami jako prostředkem ke sdělení určitých dojmů či citů a to prostě není dobře, protože písnička má podtrhnout nebo dokreslit děj - to jsem si ovšem neměla pouštět muzikální rádoby pohádku a vůbec se mi nelíbí popisek, že je úspěch zaručený. Spíše než pohádkový film to vidím jako divadelní inscenaci něco jako milé shledání dvou chytrých princátek za pomocí čarodějů...Hrozně mě mrzí, že všichni mají pocit, že pohádka je všechno kde se vyskytne někdo z královské rodiny a nějáká ta kouzla či kecánky o lásce - POHÁDKA MUSÍ MÍT KOUZLO ...bohužel zde jsem to kouzlo nepostřehla a tak boduji výhradně herecké výkony a ty zas tak děsivé nebyly. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se na zámku Veltrusy a na hradě Český Šternberk. (rakovnik)

Reklama

Reklama