Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V zemi Tatranské mají následníka trůnu prince Vranka (M. Zelenka), který chová holuby. Ve vedlejší zemi Vltavské zase žije princezna Liduška (L. Vondráčková), která má stejnou zálibu. Jenže naši mladí hrdinové o sobě nevědí. Tedy, vlastně se znají jen díky holubím zprávám. Pomocí holoubků si totiž posílají vzájemně rady. Přichází den, kdy se mají konat princovy zásnuby, ale ani tehdy, když se poprvé setkají, nejsou si Vranko s Liduškou sympatičtí. Neví totiž o sobě to nejdůležitější, že mají stejný koníček. A tak musí zasáhnout kouzelník Čaro (J. Lábus) a jeho družka čarodějnice Boska (Y. Blanarovičová). A jaké že je to poslední kouzlo? Určitě to pozorný divák pohádky uhodne sám… (Česká televize)

(více)

Recenze (37)

eagle-eye 

všechny recenze uživatele

I přes účast Lábuse se tentokrát bohužel žádné překvapení nekonalo ba naopak. Hrozný blábol a slátanina, že jsem se v tom sám přestal orientovat, natož chudák nějaké děcko... Takže pohádku jsem dokoukal spíš ze zvědavosti, jestli Jitce Čvančarové vykoukne bradavka nebo ne... Ač už to každou chvíli vypadalo, tak logicky to nepřišlo. Škoda, baba je to pěkná...;-) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Trestuhodně nevyužitý potenciál herců Jiřího Lábuse a Yvetty Blanarovičové. Ta má pro takové bláznivé figury předpoklady a sednou jí jako málo komu. Mohli se taky výborně doplňovat. Nemám nic proti písničkám v pohádkách, ale tady byly tak nějak divně naroubované a ten roub se samozřejmě vůbec neuchytil. Až mi to vadilo a tahalo za uši. Škoda. Promarněné šance. Možná by bylo lepší si pohádku přečíst v knižní podobě, než právě toto. ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Poněkud neuspořádaná moderní pohádka vsazená podle kostýmů do 19. století, možná přelomu 19. a 20. století. Ovšem o to by se dalo dohadovat, jelikož princův komorní a princova komorná mají na plese moderní šaty dnešní doby. Právě kostýmy jsou podle mě nejvíc rozporuplné na této vcelku zábavné, i když jednoduché pohádce. Vedle kostýmů je ještě problémem barva. vše je takové do hněda, především v interiérech na obou zámcích, což hodně pohádce škodí. Naopak příběh je líbivý, i když hodně na hlavu. Princ a princezna se do sebe zamilují kvůli lásce k holubům.... To je opravdu představa hodně infantilní, ale originální. I když ono by to i šlo, jelikož v podání Zelenky a Vondráčkové jsou to takoví někňubové, kteří nezaujmou. Naopak vedle nich svými výstupy kontrastují Blanarovičová s Lábusem coby čarodějové. Ti jsou skutečně nepřehlédnutí a celá pohádka vyloženě stojí na nich. Blanarovičová mi touto rolí hodně připomínala svoji nejznámější roli z PRINCEZNY ZE MLEJNA. I zde hraje takové potrhlé, rozvrkočené strašidlo, jenže nyní je to čarodějnice. Dále zaujme ještě malou rolí Bebarová coby princezna posedlá čardášem a koňmi. Tímto mi zase připomíná Květu Fialovou z PRINCEZNY ZE ZLATOU HVĚZDOU NA ČELE. A co se půvabem a ženskostí už tradičně vyniká Jitka Čvančarová, především se svým nadupaným dekoltem. [487. hodnocení, 32. komentář, 40%] ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Spíše než princ a princezna - a jejich rádoby "magisterské tituly" - mě zajímali Yvetta Blanarovičová a Jiří Lábus samozřejmě nesmím opomenout energickou princeznu Terezu Bebarovou :-D. Co se týče té muzikální stránky to byla dost katastrofa všichni jistě víme, že Yvetta umí zpívat ale taky předvedla bohužel jen takové skřeky ale asi proto aby bylo věrohodnější to, že je čarodějnice(já ji v té pohádce spíše vnímala jako roztomilé tintítko v podivných hadrech :-D)...Lucku Vondráčkovou bohužel nemám vůbec v oblibě takže její působení bych nerada jakkoliv komentovala, protože by to nebylo objektivní...Písničky nebyly ani tak písničkami jako prostředkem ke sdělení určitých dojmů či citů a to prostě není dobře, protože písnička má podtrhnout nebo dokreslit děj - to jsem si ovšem neměla pouštět muzikální rádoby pohádku a vůbec se mi nelíbí popisek, že je úspěch zaručený. Spíše než pohádkový film to vidím jako divadelní inscenaci něco jako milé shledání dvou chytrých princátek za pomocí čarodějů...Hrozně mě mrzí, že všichni mají pocit, že pohádka je všechno kde se vyskytne někdo z královské rodiny a nějáká ta kouzla či kecánky o lásce - POHÁDKA MUSÍ MÍT KOUZLO ...bohužel zde jsem to kouzlo nepostřehla a tak boduji výhradně herecké výkony a ty zas tak děsivé nebyly. ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Pohádka to není, komedie snad, hudba se mi vůbec nelíbila. Muzika hodně avantgardní a až jazzově komplikovaná, zatímco texty byly takovej hodně špatnej Víťa Vávra nebo něco podobného. Prostě kvalitě počinu to nepřidalo. Lucie Vondráčková je tak specifická, že s ní mám pořád trochu problém, ačkoli ještě stále nevím, proč vlastně. Ten princ nebyl komediální, ale totálně tragický. Ostatně ústřední pár byl hodně mdlý, předčil ho pár osobních sluhů prince a princezny. Lábus v klidu, Blanarovičová taky, protože jsem ty pohádky, kde hrála toho čertíka, viděla pradávno, tak s ní nemám problém. Nápad na to, jak se páreček dá dohromady byl neotřelý a to cením. Takže koneckonců: žádná hitparáda, ale nelituju času, kterej jsem tomu dala. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se na zámku Veltrusy a na hradě Český Šternberk. (rakovnik)

Reklama

Reklama