Reklama

Reklama

Chyba není ve hvězdách, ale v nás samých... (W. Shakespeare) - Nadějný čínský student astronomie přijede do USA, aby se tu mohl naplno věnovat své vášni - objasnění podstaty černé hmoty, která tvoří celý vesmír. Jeho novátorské teorie však nenacházejí v akademickém prostředí odezvu a brzy se dostává do konfliktu kvůli svým názorům. Jeho střet s jiným kulturním prostředím bude mít tragické následky... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,99% vesmíru tvoří TEMNÁ HMOTA. Nevidíme ji a proto ji nikdo nevěnuje pozornost. Ale já ji vidím. Díky matematice.“.... Talentovaný student se stává pravou rukou profesora a má před sebou vidinu, že si splní své nejen vědecké sny. Pak však začne řešit problém, JAK UCHOVAT SVÉ VLASTNÍ MYŠLENKY, když pracuje pro někoho jiného? A z následné názorové rozepře se ,,nezberchá“. Vytratí se z něho mladické nadšení, ten oheň, který žene vědce v před. ŽIVOT NENÍ JEDNODUCHEJ! A co já s tím? Nejde o střet kultur, ale o teorie, kterým nerozumím a vyloženě jen o ten okamžik zlomu. Prostě nuda. A konec je pro mě stejně překvapivej jako nepochopitelnej. Prostě vědci.. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Potřebuju vysvětlit význam slov ,,už budu“. 2.) Chci vidět Galaxii v hrníčku. 3.) Stále ještě si myslím, že temná hmota je ukrytá v lebce. PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

1. Meryl Streep môže po tomto filme veselo apelovať na komparz do Romerových zombie movies. 2. Laurence, Cindy a malý Noel je typický obraz čínskej rodinky. Pravej čínskej rodinky ! (Tie ich mená ! ) ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Neoslovilo. Napojení neaktivováno. Nadmíru nudné. Nic nového. Nerespektuješ „ne“, neposloucháš, následuje nakládačka. Nedoceněnému nedochází nutné. Nápor nezvládne. Násilí neschvaluji. Nehumánní. ()

dawe04 

všechny recenze uživatele

Pomalé drama o americkém snu, který skončil dříve, než mohl vůbec začít. Ospalým vyprávěním se setkáváme s čínským studentem kosmologie, který dostane jedinečnou šanci dostudovat na americké univerzitě. Kulturní i sociální rozdíly se začnou projevovat hlouběji, až vyústí v nešťastnou událost. Herci slušní, postava milovnice čínské kultury Joanny v podání Streep alespoň částečně svou laskavostí smazává bariéru mezi západním a východním smýšlením. Egoistický profesor s mocí naprosto potopit něčí život na sebe přivolá nečekaný ortel. Samotný vrcholný akt hlavního hrdiny může být z našeho pohledu diskutabilní. Mimo nebo možná(?) včetně onoho činu je třeba dodat, že žádný americký film (který jsem doposud viděl - a mnoho jich tedy není) zabývající se čínsko-americkou otázkou (i když o ni na první pohled nejde) nepodal tak znepokojivě pravdivé vyobrazení. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Čínský student Liu Xing při studiu astronomie na fakultě USA zároveň pracuje ve firmě profesora Reisera, kterého bezmezně obdivuje. Hrozně rád by u svého profesora došel k uznání s objevem, který učinil - jenže ten se cítí mladým studentem ohrožen, a tak jej v jeho úsilí všemožně brzdí. Ale nepočítá s tím, že v čínské kultuře je zrada něčím, co se neodpouští ... Z filmu jsem trochu zklamaný, protože jsem čekal o něco víc. Námět je sice docela zajímavý (i když samotný objev, a hlavně to jak k němu Liu Xing došel je trochu k smíchu). Zároveň mi přijde, že celý námět filmu byl potopen rolí extravagantní Meryl Streep - teda ne že by to bylo zahráno nějak špatně, ale člověk si musel chvilkama klepat na hlavu, jestli toto opravdu myslí autoři úplně vážně... ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Konec jsem teda vůbec nečekal! Až do té doby mi byl ale ten čínský student/génius sympatický a škoda, že ty hodný kluci to maj v životě těžší. ()

cuneus 

všechny recenze uživatele

Neschopný profesor, co se za každou cenu snaží potopit vše, co by mu mohlo přerůst přes hlavu. Jeho obětí se stane i mladý doktorand z Číny, který přišel s převratnou teorií kosmologie. Naneštěstí pro oba nakonec vše skončí tragicky. Okrajově jde i o střet a nepochopení dvou odlišných kultur. Ve vedlejší roli Meryl Streep v postavě trochu potrhlé amatérské sinoložky. Pěkná podívaná po skončení Olympiády :-) ()

FeiNike 

všechny recenze uživatele

Vyvrcholenie skutočnými udalosťami inšpirovaného príbehu o nadanom čínskom štipendistovi pôsobiacom na prestížnej americkej univerzite naplnilo svoj zámer [ teda v mojom prípade určite ] - intenzívne ma zasiahlo svojou tragickosťou a podnietilo k zamysleniu sa nad niekoľkými znepokojivými a ťažko jednoznačne zodpovedateľnými otázkami..Okrem toho film perfektne funguje v poukazovaní na výrazne kontrastné rozdiely medzi čínskym a americkým spôsobom života a myslenia..Ye Liu, jeden z najtalentovanejších mladých čínskych hercov podáva tradične výborný herecký výkon..Režisér sa síce tu a tam nevyhol samoúčelnosti [ napr. rozdelenie deja na kapitoly zem voda oheň, zábery na Meryl Streep ako cvičí tai-či na pozadí dramaticky zamračenej oblohy atď.. ] ale musím priznať že nejak výraznejšie ma to neiritovalo..Pozoruhodný scenár tohto filmu má naozaj veľký potenciál - zaujme ľudí, ktorí sa zaoberajú výskytom rôznych "dark matters" v súčasnej spoločnosti, ako aj tých ktorí tento pojem skúmajú z hľadiska kozmológie.. ()

mimozakon 

všechny recenze uživatele

Čínsky študent sa dostane na vysokú školu v USA na PhD štúdium pod profesora, ktorý mu nechce dovoliť rozvinúť v akademickej obci svoju teóriu o čiernej hmote vo vesmíre, čo sa nakoniec končí tragicky. ()

Vig 

všechny recenze uživatele

Zajímavý počin ze života mladého studenta, který se snaží integorvat do amerického způsobu myšlení a života....talentovaný Ye Liu to zvládl na jedničku, stejně jako Meryl ve vedlejší roli sinoložky, která si začvičí tai-či. ()

Dstar 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně nejhorší film M.Streepové...Hlavní role zahrána podpruměrně,šokující závěr filmu.Doporučuji shlédnout film psychopatum,aby si uvědomili,co jsou sami zač....jedna hvězda ...50% plně v korelaci s kvalitou snímku. ()

Reklama

Reklama