Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na sklonku svého života Ann Lordová rekapituluje svůj život, ve kterém vystává jedna silná vzpomínka, kterou nikdy nikomu neodhalila. Nyní se s ní však rozhodla svěřit svým dcerám – Constance a Nině. Obě bedlivě naslouchají, když jim matka začne vyprávět o muži, kterého milovala víc, než kohokoliv jiného. Kdo je však tento Harris, zajímají se dcery, a v jakém vztahu je k naší matce? Zatímco se Constance a Nina snaží poskládat střípky z matčina a zároveň svého vlastního života, matka cestuje ve své mysli zpět k letnímu víkendu před 50 lety, kdy byla ještě Ann Grantovou…

…mladou ženou pocházející z New York City, která byla hlavní družičkou na svatbě své nejlepší kamarádky z vysoké školy, Lily Wittenbornové. Nastávající nevěsta je nervózní a raději se obrací s žádostí o pomoc na svoji první družičku než na svoji matku. Ann stojí po boku své přítelkyně, avšak je blízko i jejímu nespoutanému bratru Buddymu. V Ann se však probudí neočekávané city, když potká jednoho ze svatebních hostů – Harrise Ardena, dlouholetého a důvěrného přítele Wittenbornových. Láska k Harrisovi změní Ann celý její život a také životy jejích dcer… navždy.

Snímek Ten večer spojuje hvězdné herecké obsazení a příběh založený na oblíbeném románu Susan Minotové, do filmové podoby upravené Susan Minotovou a držitelem Pulitzerovy ceny Michaelem Cunninghamem (Hodiny), pod režisérskou taktovkou Lajose Koltaie (Fateless). Evening je hluboce emocionálním filmem, který zobrazuje nekonečnou lásku, která pojí matku s dcerou – viděnou skrz spektrum matčina života, který vrcholí optimismem, směřuje k bodu zvratu, až postupně klesá ke svému závěru. Dva příběhy skutečných životních matek a dcer – Vanessa Redgraveová a Natasha Richardsonová, Meryl Streepová a Mamie Gummerová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (67)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Na filmy o umírajícíh starých lidech jsem asi ještě moc mladý. HROZNĚ dlouhé, předvídatelné a nudné. Slušně natočené a celkem dobře zahrané, ale podruhé to nechci už nikdy vidět. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $12,492,481Tržby Celosvetovo $20,016,753║ Nevýraznosť až prázdnota- nič viac neovplíva v tomto filme, ktorý začiatkom len navnadí na niečo vizuálne bohaté ale po celý čas nič k tomu nevedie aby sa z príbehu znejúceho v dvoch rovinách vyrysovalo niečo čo by mohlo duševne obohatiť. Skôr sa dej postupne ponára do nevýraznosti aj vďaka povrchnom prejave hercov ako „prehnane usmievavou“ Claire Danes či Toni Collete, ktorá si prevažnú časť svojich srdcervúcich prejavov prehŕňa pramienok vlasov, čo sa stáva dosť otravnou vecou, doslova až tikom. Výstupy ďalších hercov ako Meryl Streep a či Patrick Wilson sa stávajú kvôli nevyváženému scenáru tak nevýrazné, že ku koncu neviete čo ich úlohy mali zastávať. /30%/ ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Susan Minot, Michael Cunningham .. Time after time. Takže popravdě, šel jsem do tohoto snímku jen kvůli Claire Danes. Tmavý přeliv jí moc sluší a u vlasů její půvab teprve začíná.. Mimo ní slibovalo mnohé ještě jedno jméno - Michael Cunningham, scénárista výborného a náladou dosti podobného dramatu Hodiny. Vrstvená vzpomínka na bezstarostnou dobu padesátých let prolínaná se současnosti, kdy ženě na smrtelné posteli vyplouvají na povrch dávno zapomenuté události. Celý paralelně vyprávěný příběh je tak trochu bublina, která je dosti natahována a na konci nepraskne, jen bez nějaké pompy splaskne. A přeci mě to v záběru trochu citově poškádlilo. 65%. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Ten večer, co jsem to viděl, si pamatuju přesně. Dostal jsem další fajn roli Claire Danes, utvrdil se v tom, že Patrick Wilson je dřevo a dokud jsem zuřivě ignoroval nezajímavou linii ze současnosti, dalo se na to v pohodě dívat. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Vcelku by mě to i bavilo, ale přišlo mi to hodně nedotažené - samé náznaky, nedovysvětlené vztahy a minulost a to všechno mi dost vadilo. Herci byli fajn. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

ilm plný rozporů. Velmi zajímavá vzpomínková pasáž je ubíjena dlouhou dobu zcela zbytečnými odskoky do současnosti a celková struktura filmu tím značně trpí. Jenže 1) mám fakt rád Claire Danes, 2) ke konci i ta pasáž ze současnosti začne dávat smysl, a celkově film stmelí, 3) je fajn pozorovat krásně přirozené a kvěle vybrané herce (zvlášť dámy v alternativách stará - mladá) a nakonec 4) mě to nakonec docela i dojalo (holt děti apod...chjo.. Sem měkota). Každopádně jak jsem se v půlce děsil, že mě čeká ještě ještě hodina, tak jsem na konci docela spokojenej. takových 65% ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Další ze zbytečných dramat o tom, kterak máme užívat život plnými doušky, i když není takový, jak jsme si ho vysnili. Tentokrát však v dost odměřeném a chladném balení, pod jehož kůrku se člověk nedostane ani s cirkulárkou. 5/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ve filmu se objeví ty nejvýraznější herecké osobnosti svých generací (Claire Danes, Toni Collette) ba zaslouženě uznávané legendy (Glenn Close, Meryl Streep), poutavá kamera (režisér Koltai je původně kameramanem – např. Tornatoreho Maléna), skvostná hudba Jana A.P. Kaczmarka a navíc se v titulkách dozvíme o scenáristickém podílu Michaela Cunninghama, přesto zůstává někde na půli cesty a nezapře řadu slabin. Několik ostatních postav jakoby postrádala životnost a maďarský režisér (jeho americký debut) v několika momentech tvůrčí jistotu. Počáteční děsivě pomalé tempo naštěstí nevadí, skákání mezi jsoucnem a minulostí ale v první polovině snímku nejistotou zavání. Středobodem vyprávění je umírající matka dvou dospělých žen, která v posledních dnech života začne zmatečně vyprávět příběh, který ji nikdy nepřestal tížit. Inu, ač má onen příběh co nabídnout, očekávání bylo silnější. Výsledek je ve finále místy nejen nepřesvědčivý, ale i chladný. Chybí hlubší profilace jednotlivých postav, nedotaženost emotivních scén. Prozatím největší překvapení podzimu se bohužel nekoná. Melodrama Evening očividně vyhoví jen někomu; nepopírám, že mě ale tu a tam dojalo. A mimochodem, Mamie Gummer v roli vdávající se Lily je ve skutečnosti dcerou Meryl Streep!! ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Úplne náhodou objavený film na stanici AMC. Čakal som nejaký priemerný romantický film, ale ono je to skôr dráma, ktorá ma dokázala dojať. Mám rád tento štýl rozprávania príbehov, kde človek na smrteľnej posteli spomína na staré zlaté časy. Atmosféra výborná a skvelých hercov toľko, že by dokázali obsadiť minimálne 6 celovečerných filmov. Znova sa mi potvrdilo akou skvelou herečkou je Toni Collette a je mi fakt ľúto nehody N. Richardson, ktorá práve naberala správny kurz. Film funguje dobre ako romantický film i ako dráma a film o vzťahoch. Scéna spevu na svadbe kde spievajú duet i dajú menší tanec C. Danes a Patrick Wilson je úžasná. Dal som si ju asi 3x po sebe. Myslím, že dosť podhodnotený film. "So Leila...This is for you..." 80%. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film rozpráva o jednej etape života na ktorú si stará žena spomína na smrteľnej posteli. Niektoré pasáže vás dokonca emocionálne očaria. I tak je to ďalší z filmov, ktoré by mohli okrem iného stáť aj na výbornom hereckom obsadení. Skvelá a krásna Claire Danes je aspoň malým spestrením pre divákove oči. Príjemne sa díva aj na sexy štyridsiatničky Toni Collette a Natashu Richardson. Od tohto filmu som ale očakával oveľa viac. Bol som celkom sklamaný. Film pôsobil umelo, až som sa musel pozrieť, či nieje nemecký alebo anglický. Veľké rodinné tajomstvo bolo predvídateľné od začiatku, no a celý dej sa tak nijako doplazil bez nejakých zvratov a prekvapení, či už milých, alebo nemilých, až k očakávanému koncu. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Přesně ten film, u něhož máte pocit, že mu cosi zoufale chybí. Příběh samotný není rozehraný špatně - především tedy jeho retrospektivní linie, v té současné nebezpečně dotírá nuda. Problém je ale asi v tom, že všechny nastíněné skutečnosti postrádají nějaké zásadnější vyústění. Při závěrečných titulkách se nelze zbavit dojmu, že to nakonec byl jen taková nicneříkající mozaika jednoho důležitějšího a několika dalších, vcelku nahodile působících, okamžiků ze života jedné ženy. ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Stredo (vychodo) evropska poeticnost se s cunninghamovskou osudovou nalehavosti bohuzel nepotkala v nejlepsi kondici. Navzdory kvalitnimu hvezdnemu obsazeni. A Glenn Close hraje matku Meryl Streepove (v jine casove linii sice, ale i tak... .) ()

Hedka 

všechny recenze uživatele

Tento pokus o hlboko ľudský príbeh zablúdil kdesi do duchovnej prázdnoty. Nemal ma čím obohatiť. Škoda času. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Ono asi neni dobrá vizitka pre "nadupanú" drámu, keď v desiatej minúte zapnem odpočítavanie času a do konca ho sledujem intenzívnejšie ako dej filmu. Strašná nuda, ktorá poriadne nezaujme, v podstate už dnes poriadne neviem o čom to bolo. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Malý film o velkých věcech. Umírající stará žena vzpomíná na největší chybu svého života. Jak už se to v podobných chvílích stává, realita se mísí se vzpomínkami, které pokračují nereálnými představami. Ale takový je život. A žádné chyby vlastně neexistují. Claire Danes, Toni Collette a Vanessa Redgrave jsou třemi základními kameny lahůdkového hereckého obsazení. A výsledek mě dostal tak, že se tu přiznávám, že se mi líbilo křehké romantické melodrama. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání - hlavně kvůli Claire Danes, kterou jsem už dlouho neviděla a byla jsem natěšená, že budu mít příležitost ocenit její herectví v novém snímku, který navíc sliboval komorní, retrospektivní drama, ale průběhem jsem byla zmatená stejně, jako obě dcery umírající hrdinky - nejasně načrtlé příčiny osudové životní chyby, jejíž následky však nebyly vůbec zmíněny, byly-li nějaké. Nefungovalo ani to, co se nejvíc nabízelo - atmosféra padesátých let a emocionální náboj - zbyl jen důvod, proč se dodívat, jenže ani vyšumělý konec nepřinesl vyjasnění, spíš rozpaky. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Exkluzivně obsazená, dobře zahraná nuda k uzoufání. Další snímek, který mne utvrzuje, že Američani neumí natočit slušný psychologický mainstreamový film. Dočkáme se takový klišé, jako je chytátní neexistujících motýlů, skrývání pláče v dešti a "nečekané" tragédii připravované tak dlouho dopředu, že by se rozbřesklo i domorodci z deštného pralesa, který nikdy nebyl v kině. ___ Obecně jsou tyhle snímky na jedno kopyto: rodina se sejde kvůli nějaké závažné tragédii, pak nastane hysterie, kdy všichni vzpomínají, jak jim ostatní v dětství ublížili a nakonec to končí všeobjímajícím usmířením s našlápnutím ke světlým zítřkům. Cílovou skupinu těchto filmů (pokud existuje někde jinde než v producentské fantazii) by snímek Rodinná oslava nejspíš uvedl do kómatu. /5.3.2011/ ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Neubráním se srovnání s Hodinami. Zatímco Hodiny byly nesmírně depresivní, z tohoto filmu kouká naděje - naděje, že se dá umřít hezky, v kruhu svých blízkých; naděje, že můžeme prožít plný život, aniž se nám splní všechny naše sny; naděje, že se na konci dočkáme odpuštění od lidí, od kterých bychom to už nečekali...chválím všechny přítomné herečky - až na Mamie Gummer, celou dobu jsem měla pocit, že byla obsazená jen proto, že je neuvěřitelně podobná Meryl Streep (a aby ne, když je to její dcera!), mužské osazenstvo bylo tak nějak bezkrevné, dřevěné...na mě ale film zapůsobil, slzy se koukely :-) ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Hodně silný a dojemný film. Herci mi sedli a hudba taky. Docela mě zarazilo, že to má tady tak málo procent. Přitom je to kvalitní film ze života, co ve vás něco zanechá. Ani mi nevadila delší stopáž. Hrozně rychle to celé uteklo. 80%. ()

Reklama

Reklama