Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na sklonku svého života Ann Lordová rekapituluje svůj život, ve kterém vystává jedna silná vzpomínka, kterou nikdy nikomu neodhalila. Nyní se s ní však rozhodla svěřit svým dcerám – Constance a Nině. Obě bedlivě naslouchají, když jim matka začne vyprávět o muži, kterého milovala víc, než kohokoliv jiného. Kdo je však tento Harris, zajímají se dcery, a v jakém vztahu je k naší matce? Zatímco se Constance a Nina snaží poskládat střípky z matčina a zároveň svého vlastního života, matka cestuje ve své mysli zpět k letnímu víkendu před 50 lety, kdy byla ještě Ann Grantovou…

…mladou ženou pocházející z New York City, která byla hlavní družičkou na svatbě své nejlepší kamarádky z vysoké školy, Lily Wittenbornové. Nastávající nevěsta je nervózní a raději se obrací s žádostí o pomoc na svoji první družičku než na svoji matku. Ann stojí po boku své přítelkyně, avšak je blízko i jejímu nespoutanému bratru Buddymu. V Ann se však probudí neočekávané city, když potká jednoho ze svatebních hostů – Harrise Ardena, dlouholetého a důvěrného přítele Wittenbornových. Láska k Harrisovi změní Ann celý její život a také životy jejích dcer… navždy.

Snímek Ten večer spojuje hvězdné herecké obsazení a příběh založený na oblíbeném románu Susan Minotové, do filmové podoby upravené Susan Minotovou a držitelem Pulitzerovy ceny Michaelem Cunninghamem (Hodiny), pod režisérskou taktovkou Lajose Koltaie (Fateless). Evening je hluboce emocionálním filmem, který zobrazuje nekonečnou lásku, která pojí matku s dcerou – viděnou skrz spektrum matčina života, který vrcholí optimismem, směřuje k bodu zvratu, až postupně klesá ke svému závěru. Dva příběhy skutečných životních matek a dcer – Vanessa Redgraveová a Natasha Richardsonová, Meryl Streepová a Mamie Gummerová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (67)

Alementina 

všechny recenze uživatele

Za prve, Michael Cunningham spolunapsal scenar a spoluprodukoval film, cemuz film vdeci za tolik hereckych hvezd, ale knihu napsala Susan Minot, ktera na scenari spolupracovala prave s Michaelem. Coz je napsano uz i v uvodnich titulkach (jen oprava chybnych komentaru :) Za druhe, u sceny Meryl S. s Vanessou R. jsem mela pocit, ze se skutecne potkaly dve stare pritelkyne... a pak si dodatecne zjistuju detaily a ono to tak mozna bude, Meryl s Vanessou hrala ve svem prvnim natocenem filmu Julie v roce 1977. Za treti, je to priserne ROZVLEKLE! ()

Želik 

všechny recenze uživatele

Z tohto filmu som si odniesla myšlienku, že v živote žiadne chyby nie sú. A hneď je život krajší. Pekný film s príjemnou hudbou. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se těšila už dlouho předem. A hlavním důvodem nebyla jen moje nejoblíbenější herečka Meryl Streep. Těšila jsem se také kvůli samotnému příběhu, který mě zaujal. Jenže pak se objevily pochybné recenze a já začala pochybovat taky. Bohužel se obavy docela potvrdily. Nejenže tu Meryl měla nakonec jen pro mě takovou malou roli, ale také samotný příběh mě docela zklamal. Od romantického dramatu jsem prostě čekala, že ze mě vyždímá emoce. Sice to ubíhalo pěkně a nenudila jsem se, jenže na druhou stranu to bylo dost suché a jako by bez života. Pěkná plejáda dobrých hereček, ale celkově mě ten film bohužel moc nezaujal. ()

jezurka42 

všechny recenze uživatele

Kdyby tam nebyla Claire, Mamie a Glenn, dala bych 3*. Kdyby tam nebyla Meryl, dala bych 1*. Ale kdyby tam nebyla ta přenádherná hudba z dílny Jana Kaczmareka, nejspíše bych dala odpad... I když, čím víc si ten film pouštím, tím víc si uvědomuju, že to není zas tak špatné. Jak už jsem někde psala, Ten večer je film o umírání, ale přitom mi to na konci připadalo, že přesně takhle to mělo být. Umíráme kvůli tomu, aby se někdo z naší smrti mohl narodit a zakrýt ten smutek z odchodu člověka, kterého třeba měli neuvěřitelně rádi... ()

Beagle 

všechny recenze uživatele

Největší devizou snímku Lajose Koltaie je jednoznačně obsazení, které se podobá snu filmového milovníka. Muži (Hugh Dancy a Patrick Wilson) jsou vtipní a šarmantní a ženy (o které tu jde především) - v tomto případě i matky s dcerami, hrající skutečné matky a dcery resp. mladší verze svých postav (jako v případě Meryl a Mamie) jsou okouzlující a předvádějí, proč že mají na svých kontech celou spoustu oscarových nominací a jiných ocenění. Nejsou to Hodiny, hlavně kvůli místy pomalému a únavnému tempu, přesto na vás z tohoto filmu jejich atmosféra trochu dýchne, především zásluhou spoluautora scénaře Michaela Cunninghama. A Time After Time je krásná píseň, tím spíš v podání Claire Danes. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Teda presne taketo romanticke filmy nemusim. Vizualne je to krasne, ale pribehovo do prazdna. Plus zase odzne kopa samoucelneho tlachania o medziludskych vztahoch a zmykaju sa emoci vseho druhu. Plus Patrick Wison sa tu nehodil, Claire Danes prehravala a prilis vela nudy tu je . 25 % ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Sila scenára a herectvo poskytujú uspokojivé, aj keď nie ohromujúce, dve hodiny romantiky, drámy a tragédie. 6/10 ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Snímek je nabitý těmi nejlepšími herečkami, ale zároveň je trochu citově povrchní a nesměřuje do hloubky, což je trochu na škodu. Nějaké city a sympatie to u mě na závěr probudilo, ale ze začátku jsem se prvním 35 minut musel dostávat pracně do děje, jelikož návraty do současnosti mě trošinku rušili, ale když jsem si na to zvyknul vše bylo OK. Vyzdvihnul bych opět senzační Claire Danes, kvůli které jsem se do tohoto filmečku vůbec vrhnul. ()

Kjůkíí 

všechny recenze uživatele

Moc nadějně příběh nezačíná, točí se kolem umírající ženy, která vzpomíná na svůj život, Claire Danes v retrospektivním dramatu není špatná, je docela hezká, je vážně hezká, ale příběh je jasný již od začátku. Nuda, od 8 minuty víte, jak film dopadne. Zasadil bych ho celý do minulosti, časté odbíhání do současnosti příběhu jen škodilo a zrovna záživné to taky nebylo. Chyběl výraznější zvrat v dějové linii (aspoň že to nedopadne dobře:D ). Jednou jsem to přetrpěl a stačilo. ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Claire Danes, Toni Collette, Vanessa Redgrave, Natasha Richardson, Meryl Streep, Glenn Close… to je jako otevřít bonboniéru. Nejen Cunningham pak dodá příchuť známou z „Hodin“. Tentokrát je paní Dallowayovou Vanessa Redgrave, tak jako v roce 1997.... To je kouzelné, ale ani tentokrát neuchvátí. ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Pokud bych měla hodnotit úplně objektivně musela bych o jednu hvězdičku ubrat, ale jelikož mám pro podobné filmy slabost, tak nechci. Ten večer - je film o vzpomínce na jednu noc, při které se kdysi dávno něco stalo, neco co změnilo směr života všech zúčastněných. Vannessa Radegrave hraje matku svých dvou dcer, které se o ni starají, když její čas odejít na onen svět pomalu přichází. Konec se blíží, přesto jí něco brání odejít. Ve stavu blouznění se zmíní o Harrisovi-muži svého života o kterém její dcery nikdy neslyšely.....tam příběh začíná. ()

ElizabethB 

všechny recenze uživatele

Su filmy, ktore vidim rada niekolko krat... a potom tie, ktore mozem raz a nikdy viac... tak ako Evening. Drama, v ktorej sa minulost dejovo prelina s pritomnostou zo zivota umierajucej starej zeny a jej dcer… Nepomozem si, ale tento film ma zaujal iba na par minut, kym sa “hlbka”, ktora ma vtiahla do deju kdesi vytratila...Jedine pozitivum bola Claire Danes a nic viac… 4/10 ()

katchi 

všechny recenze uživatele

Nebylo to tak zlé, jak se tady dočítám. Ono to bylo poměrně dobré. Možná je pravda, že délka filmu byla k zbláznění a moc to neutíkalo. Velmi mě zaujaly pohledy do minulosti, ty byly na celém filmu nejlepší. Přítomnost s umírající matkou nic neřešila a pořád se patlala v tom samém. Co mě zklamalo, byl fakt, že mezi Ann a Harisem se to nějak nevysvětlilo. Celé jejich seznamování bylo zdlouhavé a jak to s něma skončilo nebylo vysvětleno. Najednou skok o pár let dopředu, kde se oba náhodou potkají a sdělují si kolik mají dětí. Námět na film byl fajn, ae zpracování trošku vázlo. Atmosféru tomu dodával začátek a úplný konec(pohledy na krajinu a smutná hudba), který se mi velmi líbil. Kdybych to shrnula, tak řeknu, že se jednalo o slabší nadprůměr, který by mohl být vysoce nadprůměrný, kdyby se některé scény udělaly kapku jinak. Ani koncert znamenitých herců to neoživil. ()

ashtangi 

všechny recenze uživatele

Tohle by byl nádherný film, ale...... Je to dobrý film, takový klidný, romantický, smutný, ale něco mu chybí. Herecké výkony dcer v dospělosti nejsou nic moc. Vanessa Redgrave je skvělá, stejně tak i Claire Danes a Glenn Close. Škoda, že nedostala větší prostor Meryl. Rozhodně stojí za vidění. ()

luxuska 

všechny recenze uživatele

velké zklamání...podle traileru to vypadalo na můj soukromý film roku, nevadila ani předvídatelnost, ale ve filmu už se člověk nedozví prakticky nic zajímavějšího ()

Karala 

všechny recenze uživatele

Kniha Susan Minot zasáhne čtenáře hluboce. Tak hluboce, že když jako divák sleduje příběh tak mělký, postavy tak ploché a scénář z valné většiny naprosto překopaný, se chce člověku až brečet. Jaká škoda, když tak fantastický námět přijde takovým smutným způsobem nazmar, úplně se tomu nechce věřit. Tak moc bych chtěla zažít příběh Ann a Harrise, tak jak je omračujícím způsobem popisován....ano, oni by si to zasloužili........ ()

Eluin 

všechny recenze uživatele

Ten film není špatný, naopak, našel bych hned několik atributů, které se vyloženě povedly, nicméně celkový dojem podle mého názoru příznivý není. Celé je to velmi předvídatelné a naaataaaahoooovaaaanééé jako krtkova žvýkačka :-). ()

Fridecka 

všechny recenze uživatele

Ve vzpomínkách a blouznění umírající staré ženy ožívají lidé z jejího života, jež její dvě dcery nepoznaly. Dílko je to malé, ikdyž hvězdně obsazené. Právě očima této staré żeny vidíme určité věci jako malichernosti ve srovnání s pomíjivostí života. Vidíme jak každý člověk si nasbïrá do vzpomínek mnoho blízkých lidí, kteří se dotkli jeho srdce a sehráli v jeho životě určitou roli. A poznáme zde pár lidí, jež jsou velmi důležití, bez nichž by náš život nemohl nikdy být takový jaký byl, jsou to lidé, na které jednou možná budeme vzpomínat, protože se nám do života zapsali nesmazatelným rukopisem. Když už je člověk jen takový krůček od smrti, pak pozná vzácnost těch lidí i momentů. Klíčové jou věty: V životě jsem udělala spoustu chyb...A co když jste neudělala žádnou, život by mohl být poskládaný z chyb. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Říká se, že když člověk umírá, promítá se mu před očima celý život a vzpomíná na všechno dobré i zlé a myslí na to, jestli udělal vše co měl a jestli by naopak neměl ještě po sobě něco zanechat. Tady máme zajímavý příběh o odchodu jedné ženy z tohoto světa, která je pro mnohé vším. Matka, babička i naprosto skvělá přítelkyně. Začne vzpomínat na jednu etapu svého života plného lásky a přesvědčení. Období nenaplněného štěstí ohromí svojí sympatickou skromností a optimismem. Bilancování života mnohdy vede k překvapení na všech stranách. A o tom je tento poněkud potemnělý snímek, který se svým vyobrazením a smutkem nemusí trefit každému do noty. Skoky ze současnosti do minulosti a naopak mohou být vlivem období, kdy se příběh odehrává, poněkud zmatečné, ale kdo se vtom neztratí, vyobrazí se mu opravdu hluboce emocionální příběh, který dokáže zasáhnout do duše. Jedná se tedy o zajímavý počin vedoucí tak trochu k zamyšlení, jestli bychom také neměli zvážit své činy zasahující do osudů druhých a jestli se nedá ještě něco změnit, aby vše bylo později bez následků. ()

Reklama

Reklama