Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na sklonku svého života Ann Lordová rekapituluje svůj život, ve kterém vystává jedna silná vzpomínka, kterou nikdy nikomu neodhalila. Nyní se s ní však rozhodla svěřit svým dcerám – Constance a Nině. Obě bedlivě naslouchají, když jim matka začne vyprávět o muži, kterého milovala víc, než kohokoliv jiného. Kdo je však tento Harris, zajímají se dcery, a v jakém vztahu je k naší matce? Zatímco se Constance a Nina snaží poskládat střípky z matčina a zároveň svého vlastního života, matka cestuje ve své mysli zpět k letnímu víkendu před 50 lety, kdy byla ještě Ann Grantovou…

…mladou ženou pocházející z New York City, která byla hlavní družičkou na svatbě své nejlepší kamarádky z vysoké školy, Lily Wittenbornové. Nastávající nevěsta je nervózní a raději se obrací s žádostí o pomoc na svoji první družičku než na svoji matku. Ann stojí po boku své přítelkyně, avšak je blízko i jejímu nespoutanému bratru Buddymu. V Ann se však probudí neočekávané city, když potká jednoho ze svatebních hostů – Harrise Ardena, dlouholetého a důvěrného přítele Wittenbornových. Láska k Harrisovi změní Ann celý její život a také životy jejích dcer… navždy.

Snímek Ten večer spojuje hvězdné herecké obsazení a příběh založený na oblíbeném románu Susan Minotové, do filmové podoby upravené Susan Minotovou a držitelem Pulitzerovy ceny Michaelem Cunninghamem (Hodiny), pod režisérskou taktovkou Lajose Koltaie (Fateless). Evening je hluboce emocionálním filmem, který zobrazuje nekonečnou lásku, která pojí matku s dcerou – viděnou skrz spektrum matčina života, který vrcholí optimismem, směřuje k bodu zvratu, až postupně klesá ke svému závěru. Dva příběhy skutečných životních matek a dcer – Vanessa Redgraveová a Natasha Richardsonová, Meryl Streepová a Mamie Gummerová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (67)

Heroine 

všechny recenze uživatele

Drama je to celkem nedramatické, předvídatelné, a ideově sprostě alibistické. K tomu je to nuda, Claire Danes je divná, a rozhodně jí nevěřím, že se z ní někdy stane Vanessa Redgrave. S problémy postav se pro mně nelze ztotožnit, a celkově mne jejich osudy nezajímají. Co snad jen stojí za zmínku, je profesionální herecký projev Redgravové a Dancyho. ()

Yojimbo 

všechny recenze uživatele

Knižní předlohu od Michaela Cunnighama jsem nečetl, takže nedokáži posoudit, nakolik je tato adaptace věrná, ale už jen kvůli mým oblíbeným Hodinám doufám, že moc ne. Tenhle sladkobolný film, v němž pomatená umírající stará žena vzpomíná na dávné milostné vzplanutí a je hluboce přesvědčena, že to byl ten pravý, totiž postrádá soudnost - jinak by se nesnažil nacpat nevěrohodné emoce do každé scény. Vsuvky ze současnosti a problémy dcer umírající matky navíc působí zbytečně a děj nikam neposouvají. Závěrečná katarze - u podobných snímků tolik nutná, aby celý film skutečně divákem pohnul, tu chybí (resp. nefunguje), což je věčná škoda. Co se týče herců, Claire Danes je skvělá, i ostatní se snaží, ale celý ten zbytečný příběh zkrátka pozvednout nemohou. ()

Eilean Donan 

všechny recenze uživatele

Pre mňa krásne poetický film plný citu a istej obrazovej ojedinelosti. Nestalo sa nič, čo by ma otravovalo, nič, čo by ma rozčuľovalo, ale naopak hádam všetko malo svoje miesto. Nie, nebol dokonalý vo svojej jednotnosti, "scenáriskosti", ale také čosi vo filmovom svete ani neexistuje. Nateraz sa asi nespamätám :) ()

bono22vox 

všechny recenze uživatele

Drama podle scénáře autora Hodin, skvělé herečky, které tu povětšinu času nemají co hrát a jen si povídat, a i když tu emoce tvřou, nechá vás bohužel tohle drama chladnými... ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Hlavně díky vizuální stránce je to někde mezi třema a čtyřma *. Na čtyři to ale nakonec nedám, tohle skóre dávám filmům, které budu někdy určitě chtít zase vidět, což o tomhle říct nemůžu, nějak to ve mně nic hlubšího nezanechalo. Krom toho, že na Claire Danes se hezky koukalo. Není to špatný film, ale je to takové celkem předvídatelné, místy až nudné, místy se divák ztrácí v čase a osobách. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Kvalitně obsazený, ale navenek načančaný, vnitřně prázdný příběh staré ženy vzpomínající na to, co bylo kdysi v mládí. ()

jojoping 

všechny recenze uživatele

Ak dvaja robia to isté, neznamená to, že aj výsledok bude ten istý. Toto porekadlo platí aj v prípade, keď jeden sa snaží robiť to isté, nemusí to dopadnuť rovnako. Michael Cunningham sa vo filme Hodiny uspokojil s napísaním predlohy a stálo to zato. Tento raz napísal nielen scénar, ale aj produkoval. Ak k tomu pridáme výborne "hodinové" herečky, výsledný úspech by mal byť zaručený. Ale nie je! Herečky síce odvádzajú svoju prácu poctivo, ale vo výsleku to mierne vŕzga. Na film sa dalo pozerať, ale na "ten večer", kedy som ho videl, pravdepodobne veľmi skoro zabudnem. ()

Seuata 

všechny recenze uživatele

Velice pěkně natočený příběh o odchodu ženy, která byla matkou, přítelkyní, babičkou, z tohoto světa. Film se s tématem umírání výtečně popral. Divák se seznámí s celou rodinou, s jejich problémy, situací, názory, ale nejvíce prožívá vzpomínky té šedivé dámy, která je na skolnku svého života. Pokud se člověk chce spíše koukat na příběh, asi to nebude to pravé, tohle je vyprávění, které máte "prožít". Mně se film velice líbil, byl tak akorát "ušitý", oslovil mě, ale přesto dám 4 (lepší) hvězdičky. Důvodem, proč nedám pět je nejspíš ten pomalejší děj. Dále musíte počítat se skoky do současnosti, které filmu rozhodně nezazlívám, jen aby jste pak nebyli zklamáni, že se nejedná o jednolitý děj. ()

gotham 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemný tv film na víkendové deštivé odpoledne, kterému ale schází více napětí a emocí. Film postrádá zajímavější dějovou linii a těch pár dramatičtějších scén není natočeno nijak kvalitně. Ten večer drží nad vodou krása Claire Danes, jejímž fanouškům můžu tento film doporučit. 60% ()

david666 

všechny recenze uživatele

Pěkný film o bilancování o životě. Plyne pppooommmaaallloouuuččkkkuu ale to vůbec nevadí. Herecké obsazení je fajn. Pokud se člověk chce zklidnit - doporučuji. ()

VUCAKO 

všechny recenze uživatele

To mě teda vůbec nezaujalo a bylo to tak komplikované, že jsem si musel ješě jednou začátek přeskenovat, abych si spojil některé postavy z různých časových období. Žádný zajímavý děj - a za náladu a sladké vizuálno moc nedám, na to máme mnoho jiných flicků, a lepších. Za Claire Danes jednu hvězdičku. ()

saillor 

všechny recenze uživatele

Ten film nabízí tolik zvučných hereckých jmen a ještě Michaela Cunninghama, jehož Hodiny mě nadchly a přesto jsou to jen dvě rozvleklé hodiny téměř o ničem. V čem je to kouzlo Harrise, kterého "všichni milovali"? Mě nezaujal ani trochu. Film se celou dobu tváří jakoby měl dospět k nějakému odhalení temného tajemství, ale to co nakonec přijde se už hodnou chvíli dá tušit a spíš to celé tak nějak vyšumí. Chvílemi se mi nabízela paralela s Madisonskými mosty, kdy také děti odhalují příběh lásky své matky, ale ten má docela jinou šťávu, tohle je jen urologickej čaj, škoda. ()

lubica1995 

všechny recenze uživatele

Možno je lepšie, ak niektoré knihy ostanú nespracované. Pretože to, čo je v knihe pravdepodobne krásne vysvetlené a odhalené čitateľovi, sa v tomto filmovom spracovaní nedalo nájsť. A možno je to len chyba v spracovaní. Príbeh OK. Ostatné nič moc. ()

Reklama

Reklama