Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na sklonku svého života Ann Lordová rekapituluje svůj život, ve kterém vystává jedna silná vzpomínka, kterou nikdy nikomu neodhalila. Nyní se s ní však rozhodla svěřit svým dcerám – Constance a Nině. Obě bedlivě naslouchají, když jim matka začne vyprávět o muži, kterého milovala víc, než kohokoliv jiného. Kdo je však tento Harris, zajímají se dcery, a v jakém vztahu je k naší matce? Zatímco se Constance a Nina snaží poskládat střípky z matčina a zároveň svého vlastního života, matka cestuje ve své mysli zpět k letnímu víkendu před 50 lety, kdy byla ještě Ann Grantovou…

…mladou ženou pocházející z New York City, která byla hlavní družičkou na svatbě své nejlepší kamarádky z vysoké školy, Lily Wittenbornové. Nastávající nevěsta je nervózní a raději se obrací s žádostí o pomoc na svoji první družičku než na svoji matku. Ann stojí po boku své přítelkyně, avšak je blízko i jejímu nespoutanému bratru Buddymu. V Ann se však probudí neočekávané city, když potká jednoho ze svatebních hostů – Harrise Ardena, dlouholetého a důvěrného přítele Wittenbornových. Láska k Harrisovi změní Ann celý její život a také životy jejích dcer… navždy.

Snímek Ten večer spojuje hvězdné herecké obsazení a příběh založený na oblíbeném románu Susan Minotové, do filmové podoby upravené Susan Minotovou a držitelem Pulitzerovy ceny Michaelem Cunninghamem (Hodiny), pod režisérskou taktovkou Lajose Koltaie (Fateless). Evening je hluboce emocionálním filmem, který zobrazuje nekonečnou lásku, která pojí matku s dcerou – viděnou skrz spektrum matčina života, který vrcholí optimismem, směřuje k bodu zvratu, až postupně klesá ke svému závěru. Dva příběhy skutečných životních matek a dcer – Vanessa Redgraveová a Natasha Richardsonová, Meryl Streepová a Mamie Gummerová. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

katchi 

všechny recenze uživatele

Nebylo to tak zlé, jak se tady dočítám. Ono to bylo poměrně dobré. Možná je pravda, že délka filmu byla k zbláznění a moc to neutíkalo. Velmi mě zaujaly pohledy do minulosti, ty byly na celém filmu nejlepší. Přítomnost s umírající matkou nic neřešila a pořád se patlala v tom samém. Co mě zklamalo, byl fakt, že mezi Ann a Harisem se to nějak nevysvětlilo. Celé jejich seznamování bylo zdlouhavé a jak to s něma skončilo nebylo vysvětleno. Najednou skok o pár let dopředu, kde se oba náhodou potkají a sdělují si kolik mají dětí. Námět na film byl fajn, ae zpracování trošku vázlo. Atmosféru tomu dodával začátek a úplný konec(pohledy na krajinu a smutná hudba), který se mi velmi líbil. Kdybych to shrnula, tak řeknu, že se jednalo o slabší nadprůměr, který by mohl být vysoce nadprůměrný, kdyby se některé scény udělaly kapku jinak. Ani koncert znamenitých herců to neoživil. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Přesně ten film, u něhož máte pocit, že mu cosi zoufale chybí. Příběh samotný není rozehraný špatně - především tedy jeho retrospektivní linie, v té současné nebezpečně dotírá nuda. Problém je ale asi v tom, že všechny nastíněné skutečnosti postrádají nějaké zásadnější vyústění. Při závěrečných titulkách se nelze zbavit dojmu, že to nakonec byl jen taková nicneříkající mozaika jednoho důležitějšího a několika dalších, vcelku nahodile působících, okamžiků ze života jedné ženy. ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

ilm plný rozporů. Velmi zajímavá vzpomínková pasáž je ubíjena dlouhou dobu zcela zbytečnými odskoky do současnosti a celková struktura filmu tím značně trpí. Jenže 1) mám fakt rád Claire Danes, 2) ke konci i ta pasáž ze současnosti začne dávat smysl, a celkově film stmelí, 3) je fajn pozorovat krásně přirozené a kvěle vybrané herce (zvlášť dámy v alternativách stará - mladá) a nakonec 4) mě to nakonec docela i dojalo (holt děti apod...chjo.. Sem měkota). Každopádně jak jsem se v půlce děsil, že mě čeká ještě ještě hodina, tak jsem na konci docela spokojenej. takových 65% ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Snímek je nabitý těmi nejlepšími herečkami, ale zároveň je trochu citově povrchní a nesměřuje do hloubky, což je trochu na škodu. Nějaké city a sympatie to u mě na závěr probudilo, ale ze začátku jsem se prvním 35 minut musel dostávat pracně do děje, jelikož návraty do současnosti mě trošinku rušili, ale když jsem si na to zvyknul vše bylo OK. Vyzdvihnul bych opět senzační Claire Danes, kvůli které jsem se do tohoto filmečku vůbec vrhnul. ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Pokud bych měla hodnotit úplně objektivně musela bych o jednu hvězdičku ubrat, ale jelikož mám pro podobné filmy slabost, tak nechci. Ten večer - je film o vzpomínce na jednu noc, při které se kdysi dávno něco stalo, neco co změnilo směr života všech zúčastněných. Vannessa Radegrave hraje matku svých dvou dcer, které se o ni starají, když její čas odejít na onen svět pomalu přichází. Konec se blíží, přesto jí něco brání odejít. Ve stavu blouznění se zmíní o Harrisovi-muži svého života o kterém její dcery nikdy neslyšely.....tam příběh začíná. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • Mamie Gummer hraje mladší verzi své skutečné matky Meryl Streep, zatímco Natasha Richardson hraje dceru své skutečné matky Vanessy Redgrave. (jezurka42)

Reklama

Reklama