Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na sklonku svého života Ann Lordová rekapituluje svůj život, ve kterém vystává jedna silná vzpomínka, kterou nikdy nikomu neodhalila. Nyní se s ní však rozhodla svěřit svým dcerám – Constance a Nině. Obě bedlivě naslouchají, když jim matka začne vyprávět o muži, kterého milovala víc, než kohokoliv jiného. Kdo je však tento Harris, zajímají se dcery, a v jakém vztahu je k naší matce? Zatímco se Constance a Nina snaží poskládat střípky z matčina a zároveň svého vlastního života, matka cestuje ve své mysli zpět k letnímu víkendu před 50 lety, kdy byla ještě Ann Grantovou…

…mladou ženou pocházející z New York City, která byla hlavní družičkou na svatbě své nejlepší kamarádky z vysoké školy, Lily Wittenbornové. Nastávající nevěsta je nervózní a raději se obrací s žádostí o pomoc na svoji první družičku než na svoji matku. Ann stojí po boku své přítelkyně, avšak je blízko i jejímu nespoutanému bratru Buddymu. V Ann se však probudí neočekávané city, když potká jednoho ze svatebních hostů – Harrise Ardena, dlouholetého a důvěrného přítele Wittenbornových. Láska k Harrisovi změní Ann celý její život a také životy jejích dcer… navždy.

Snímek Ten večer spojuje hvězdné herecké obsazení a příběh založený na oblíbeném románu Susan Minotové, do filmové podoby upravené Susan Minotovou a držitelem Pulitzerovy ceny Michaelem Cunninghamem (Hodiny), pod režisérskou taktovkou Lajose Koltaie (Fateless). Evening je hluboce emocionálním filmem, který zobrazuje nekonečnou lásku, která pojí matku s dcerou – viděnou skrz spektrum matčina života, který vrcholí optimismem, směřuje k bodu zvratu, až postupně klesá ke svému závěru. Dva příběhy skutečných životních matek a dcer – Vanessa Redgraveová a Natasha Richardsonová, Meryl Streepová a Mamie Gummerová. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Susan Minot, Michael Cunningham .. Time after time. Takže popravdě, šel jsem do tohoto snímku jen kvůli Claire Danes. Tmavý přeliv jí moc sluší a u vlasů její půvab teprve začíná.. Mimo ní slibovalo mnohé ještě jedno jméno - Michael Cunningham, scénárista výborného a náladou dosti podobného dramatu Hodiny. Vrstvená vzpomínka na bezstarostnou dobu padesátých let prolínaná se současnosti, kdy ženě na smrtelné posteli vyplouvají na povrch dávno zapomenuté události. Celý paralelně vyprávěný příběh je tak trochu bublina, která je dosti natahována a na konci nepraskne, jen bez nějaké pompy splaskne. A přeci mě to v záběru trochu citově poškádlilo. 65%. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Snímek je nabitý těmi nejlepšími herečkami, ale zároveň je trochu citově povrchní a nesměřuje do hloubky, což je trochu na škodu. Nějaké city a sympatie to u mě na závěr probudilo, ale ze začátku jsem se prvním 35 minut musel dostávat pracně do děje, jelikož návraty do současnosti mě trošinku rušili, ale když jsem si na to zvyknul vše bylo OK. Vyzdvihnul bych opět senzační Claire Danes, kvůli které jsem se do tohoto filmečku vůbec vrhnul. ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

ilm plný rozporů. Velmi zajímavá vzpomínková pasáž je ubíjena dlouhou dobu zcela zbytečnými odskoky do současnosti a celková struktura filmu tím značně trpí. Jenže 1) mám fakt rád Claire Danes, 2) ke konci i ta pasáž ze současnosti začne dávat smysl, a celkově film stmelí, 3) je fajn pozorovat krásně přirozené a kvěle vybrané herce (zvlášť dámy v alternativách stará - mladá) a nakonec 4) mě to nakonec docela i dojalo (holt děti apod...chjo.. Sem měkota). Každopádně jak jsem se v půlce děsil, že mě čeká ještě ještě hodina, tak jsem na konci docela spokojenej. takových 65% ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Za prve, Michael Cunningham spolunapsal scenar a spoluprodukoval film, cemuz film vdeci za tolik hereckych hvezd, ale knihu napsala Susan Minot, ktera na scenari spolupracovala prave s Michaelem. Coz je napsano uz i v uvodnich titulkach (jen oprava chybnych komentaru :) Za druhe, u sceny Meryl S. s Vanessou R. jsem mela pocit, ze se skutecne potkaly dve stare pritelkyne... a pak si dodatecne zjistuju detaily a ono to tak mozna bude, Meryl s Vanessou hrala ve svem prvnim natocenem filmu Julie v roce 1977. Za treti, je to priserne ROZVLEKLE! ()

jezurka42 

všechny recenze uživatele

Kdyby tam nebyla Claire, Mamie a Glenn, dala bych 3*. Kdyby tam nebyla Meryl, dala bych 1*. Ale kdyby tam nebyla ta přenádherná hudba z dílny Jana Kaczmareka, nejspíše bych dala odpad... I když, čím víc si ten film pouštím, tím víc si uvědomuju, že to není zas tak špatné. Jak už jsem někde psala, Ten večer je film o umírání, ale přitom mi to na konci připadalo, že přesně takhle to mělo být. Umíráme kvůli tomu, aby se někdo z naší smrti mohl narodit a zakrýt ten smutek z odchodu člověka, kterého třeba měli neuvěřitelně rádi... ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • Při natáčení filmu se seznámili Claire Danes a Hugh Dancy, kteří se v roce 2009 oddali. (jezurka42)

Reklama

Reklama