Reklama

Reklama

Jak jíst smažené žížaly

  • USA How to Eat Fried Worms (více)
Trailer

Jedenáctiletý Billy Forrester se nedávno přestěhoval s rodiči a malým bratrem Woodym a čeká ho první cesta do nové školy. Matka se ho snaží uklidnit, že si brzy najde nové kamarády. Hned první den se dostane do konfliktu s místním rváčem Joem Guirem a jeho partou. Seberou mu misku s obědem, doplní jeho jídlo o pořádnou porci žížal a červů. Nechce se nechat ponížit, a tak s ním uzavře sázku, že v jediný den sní deset červů a žížal, které mu připraví na různé způsoby: smažené, zapékané nebo vařené. Sotva vejde sázka ve známost, stává se Billy hrdinou školy, protože se jako první postavil Joeovi. Snaží se na úkol důkladně připravit a nečekaného spojence získá v řediteli Burdockovi. Billy zjistí, že nejhorší je sníst první sousto. S každým dalším roste jeho popularita. Někdy mezi čtvrtým a pátým opustí Joeovu partu první dva a stanou se Billyho novými kamarády. Když se Joe pokusí podvádět, opustí ho celá parta. Zdá se, že zůstal sám, avšak v překvapivém finále se Billy projeví jako skutečný charakter. (TV Nova)

(více)

Recenze (42)

T2

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $13,040,527Tržby Celosvetovo $13,096,314Tržby za predaj DVD v USA $16,774,740 //počet predaných kusov 922,828 ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Nemám slov!!! A Protože nemám slov, pár jich sem náhodně hodím, aby komentář nebyl úplně strohý: židle, květina, planetárium, lyže, defekt, javor, branka, muži, teologie, zdivo, Leoš, kaše, zítra, aspirace, nehet, myslivec, korporace, sud, lízat, díry, a, ovčí, anály, mě, baví. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Jako odreagovávačka na volné odpoledne to nebylo zase tak špatné. Jistě, když Billy jí první žížalu, tak se mi dvakrát nadzvedl žaludek a měl jsem strach, abych se nepozvracel, ale pak se docela v pohodě dá na to jedení žížal zvyknout a už mi to potom tak odporné nepřišlo a naopak jsem fandil Billymu, aby všech 10 žížal stihl sníst v termínu. Ale na druhou stranu je děj této komedie docela přitažený za vlasy, protože kde to jsme, když nový žák ve škole, aby zapadl do kolektivu, musí sníst několik žížal? To mi přijde opravdu dost přitažené za vlasy, ale já samozřejmě nastávám názor, že u komedií by se nemělo přemýšlet, takže jsem u toho nepřemýšlel a ani v tomto komentáři nehodlám nad smyslem děje spekulovat. Prostě jako komedie to u mne docela dobře obstálo a nevidím důvod, proč to házet do odpadu, když jsem se u toho téměř vůbec nenudil, nenašel jsem tam žádnou nudnou scénu, ani jednou jsem nepocítil nutkání film vypnout nebo od něj odejít, a s napětím jsem ten film sledoval až do konce a chvílemi jsem se i dobře bavil. Takže komentář končím s konstatováním, že toto je komedie nelišící se příliš od ostatních průměrných komedií, a tak mohu s čistým svědomím udělit tři hvězdičky, protože nižší hodnocení si to z mého pohledu prostě nezaslouží. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Na to, že tyhle dětské komedie nejsou zrovna mým šálkem kávy, tak "žížaly" byly pohodové překvapení. Děti se pobaví a rodiče to překousnou. A ani to pojídání není tak strašné ;-). ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Ešte ma nikdy nenapadlo žížaly smažiť. Doteraz som ich jedával vždy len mierne obvarené, alebo v raňajšom musli len tak s banánom a mliekom. Pri sledovaní tejto "kulinárskej" komédie som niekoľkokrát dostal strašný hlad a dokonca som si musel párkrát odskočiť niečo drobné prehryznúť. Čo, to snáď ani nemusím písať. Našťastie mám vždy doma pre takýto prípad naložené žížalky s octom a cibuľkou. Ostatne, súhlasím s tvorcami, že plytvať touto na bielkoviny náramne bohatou pochutinou le na účely chytania rýb je neospravedlniteľný omyl. Nič menej, zdalo sa mi, že detskí herci mali z nakrúcania jednu veľkú srandu, ktorou bola celá táto komédia presiaknutá, takže u mňa v poho. PS: Žížalu nikdy (!) neprihrievame v mikrovlnke, len jemne umyjeme od hliny a priamo konzumujeme. Najlepšie chutí zľahka pokvapkaná citrónom v obložení čerstvých šalátových lístkov, aby nezanikla jej jemná charakteristická chuť. ()

Pepy 

všechny recenze uživatele

Já vůl, proč jsem dnes ráno zapínal televizi! Zrovna na nově, dávaly tenhle slabý a ubohý film o malých chlapcích, co se rozhodli, že budou jíst smažený žížaly. Nuda bez ničeho, není tam skoro nic pozitivního. Už z hodnocení je nám jasné, že 40% asi úspěšnost není. No jo, malý děti a hned jak by chtěly do showbyznysu. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Erika !! No jo, Erika !! Já na ni úplně zapomněl.." - "Proč na ni vůbec myslíš ?? Je to jen holka !!" - "Jo, navíc jsi jí řekl, že je velká tlustá obryně !!" ;) ()

Květula odpad!

všechny recenze uživatele

Tak to bylo poprvé, co jsem od filmu letěla na záchod ve strachu, že se pozvracím. Skutečně roztomilá rodinná komedie, užijte si to, děti! ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Filmy jde vystavět na mnohém, včetně na tom, co většina považuje za hnus. Není umění pak takovou věc podat v nalíčené, půvabné podobě (Sloní muž od Lynche může jít nejlepším příkladem). Jak jíst smažené žížaly však není tím příkladem. Může se tvářit jakkoli komicky, ale stále je to jen dětinský hnus o tom, jak sežrat něco, po čem bych nejen já házel šavli až do východního Německa. Takže čest žížalám, odpor tvůrcům této americké blbosti. 30% ()

honajz2 odpad!

všechny recenze uživatele

Copak bude dnes k obědu? Smažená žížala! Já rád ochutnám něco z psychiatrické kuchyně! A co bude za dezert? Pocukrovaná žížala! A vy dětičky říkáte že je žížala fuj fuj! Zeptejte se nějakého 2-letého fracka, ten vám to vysvětlí! ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Jakmile se z filmu stane pořad o vaření ala deset způsobů, jak připravit žížalů, ztratí se napětí a náboj. Když už spořádá první dvě a všechno je vlastně v pohodě, málokdo bude pochybovat, že mu ostatní dají zabrat. Navíc tvůrcům chybí větší nápaditost v dramaturgii takového klání. Jinak musím zmínit kreslené titulky, které mohly ozvláštnit koncept celého filmu, ale tvůrci jej využijí pouze jednou, a pak jen v titulkách. A já se ptám: PROČ? Marnivé a zbytečné. ()

pankreminek 

všechny recenze uživatele

Normálně tyhle rádoby vtipný komedie pro děti přímo nesnášim. Co si, ale pamatuju, jak jsem se na to koukal, tak mě to docela bavilo. Na druhou stranu, naprosto chápu to nízký hodnocení. ()

Týnkaa 

všechny recenze uživatele

Měla jsem strach jak ustojím ty žížaly, ale... jak jsem zjistila, tak zbytečně :) je to komedie víc, než nelítostivé smažení a pojídání nevinných žížal :D Neříkám, je to trochu tfujtajbl, ale... pointa je někde jinde, než v těch žížalách ;) ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Vtipné, praštěné, dětské, odporné. Byla to sranda. Kluk co zvrací snad ze všeho se vsadí, že sní deset žížal. Výborné. Ze začátku má člověk pocit, že se asi pozvrací. A já, jako biolog znající žížalu i z její vnitřní stránky a složení orgánů, jsem se jen bavila. Opět je vidět jak je Amerika skvělá a že i největší rivalové se mohou stát nejlepšími přáteli. ()

Reklama

Reklama