Reklama

Reklama

Úder 2

(festivalový název)
  • Indie Dhoom 2 (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V pokačování veleúspěšného hitu stojí policisté Jai a Ali před těžkým úkolem. Pan A. – lupič a mistr mezi stratégy – hodlá v Bombaji ukrást diamant nevyčíslitelné hodnoty. Je možné mu v tom zabránit? Příběh nabitý akcí, napětím i tancem nás ve zběsilém tempu zavede až do Rio de Janeira. (Festival bollywoodského filmu)

Recenze (30)

tombac 

všechny recenze uživatele

Kýč jako hrom. Ale k sakru zábavný, takže předchozí koment musím totálně překopat a hodnocení zvýšit. Tušil jsem, že Dhoomu 2 v kině narostou křídla, ale že bude mít ještě v zadku něco jako tlumený turbopohon, to ani náhodou. Pořád je to hovadina, jenže kinosál ta audiovizuální masáž suverénně opanovala. Většinu kritiky musím vzít zpět. Taneční scény se mi najednou líbily všechny (pravda, jednu jsem využil na odskočení si na záchod), u situačních špeků jsem už nekroutil udiveně hlavou, ale spokojeně se pochechtával, indická hudba mi přišla ok a šašek Ali zažil přerod z těžce snesitelného trapáka na hlavní hvězdu snímku. Ne, před filmem jsem nehulil ganju. Zpomalené záběry opět rulujou a zkrátit by to chtělo jen trochu o několik hluchých míst. A ty holky, panebože, ty holky!!! Rusovlasá Monali z pláže, chci tě! :'( PS: Díky pořadatelům Festivalu bollywoodského filmu za nápadité a překvapivé osvěžení projekce. Holkám to slušelo a tancovaly moc pěkně :-) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Jednička byla dementní, ale dvojka vytvořila úplně novou dimenzi filmový stupidity, je to úplně mimo veškerou realitu a logický myšlení, ale tohle se prostě nedá ani kritizovat, tomu se dá jen smát a bavit se u toho, opět to je nesmírně vizuálně vymakaný, strašně barevný, všechny postavy jsou dokonale tvarovaný, obzvlášť indický kočky odkrvujou mozek v pravidelných intervalech a zůstala stará známá dvojka z prvního dílu a jako záporák se k nim přidala Bollywoodská hvězda těhle šíleností a asi nejzpomalovanější herec současnosti na 1 minutu filmu Hrithik Roshan. Ale přece jenom mi to přišlo kapánek horší než jednička, mírně zkrátit stopáž by tomu rozhodně neuškodilo, ale i tak super zábava, u který neni potřeba mozek, ba naopak by mělo být zakázáno si ho brát na promítání s sebou. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Dokonale plakátový Bollywood, kterému by ovšem zejména ve druhé půli prospělo méně konverzaček, přeplácané exotiky a více akce. Oproti jedničce ubylo motorek, přibylo lepých děv, inspektor Dixit se dostal na druhou kolej a ze všeho čouhá nálepka "mega". Navíc jsem si krásně ověřil, kam jsem se jako divák indických filmů posunul. Před rokem jsem spolu s celým sálem slzel smíchy u "Koi.. mil gaya", tentokrát my bylo místy trapně za ty, kteří se filmu přišli vysmát, namísto si ho užít. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

(4x, včetně kina) Perfektní zábavný Bolly, který má v sobě vše, co od něj čekáte. Vynikající jako film pro začátečníky samotáře, i pro pokročilé skupiny, které dokáží ocenit hrátky s hollywoodskou komerční stylizací i báječně svěží soundtrack. Ústřední trio Abhishek Bachchan, Aishwarya Rai a Hrithik Roshan je stvořeno ze samých celuloidových polobohů, kteří svůj hvězdný třpyt rozhazují nikoli po hrstech, ale vylévají ho na vás přímo po galonech nekonečného guilty pleasure. První Dhoom ještě nebyl tak vymakaný, ale díky sexy Abrahamovi už také pokukoval po podobné jízdě. Klipy na jednotlivé hity jsou nezapomenutelné a nikdy jich nemám dost. Deewana Dil kahin kho jaye naa / Humse khata koi ho jaye naa nebo Dhoom machale jsou superb, ale málo platné, Aishwayřino sólo Crazy Kiya Re, to je absolutní blaho. Po dalších reprízách jen opakovaně kvituji s povděkem, že je to celé tak báječně vyvážené (zlodějka - parťačka / dvojitá agentka přichází na řadu až po úvodní hodině, která je věnovaná rodinným záležitostem dvojice policistů, ale zase s naprosto příznačnou hláškou: "I am so hot!" :)); a hledám si stále nové inspirační zdroje. Aneb komediální krimi jak ze staré školy, poučené mimo jiné také dobrodružstvími elegantního lupiče Arsène Lupina vklíněné do indické současnosti. V současné Indii lze patrně najít poučení celými dějinami filmu, z toho by si ty dříve vedoucí filmové země měli vzít příklad. Už aby byl hotový Dhoom 3. #festivalbollywoodskehofilmu ()

sharky 

všechny recenze uživatele

je to hrozná hovadina, ale já se neuvěřitelně bavil. Chvílema jsem měl pocit že sleduju mizery (místy naprosto toožné kamerové fígle), chvílema M:I, chvílema Hříšný tanec a chvílema matrix. všichni ve filmu jsou neuvěřitelně stylový a cool, hlášky jsou fakt vtipný, nechybí charizmatický padouch (no spíš něco jako robin hood), drsný polda, jeho přitroublý kolega a dvě opravdu velmi velmi sexy kočky (jedna zlodějka, druhá policajtka), takže nebejt v tom hudební čísla, budete si myslet, že je to další americký popcornový (a pořádně nadupaný) hit. Film který má 150 minut, minimální děj, je hravou směsicí různých žánrů a přesto ani vteřinu nenudí, si pět hvězdiček zaslouží ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Indové se prostě s nějakou logikou, posloupností příběhu či přírodními zákony neserou. Jako klasická dvojka je to nabubřelejší, přehnanější, vizuálně onanističtější, má to prdelky i prsíčka, jen tomu ale chybí trošku ty kouličky. Ale akční filmy už pro mě nikdy nebudou stejné, budou mi tam chybět ty tanečky. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

No délka filmu mě malem zabila, tohle prostě nejde jako, akční scény na vlaku s lodi a nebo bruslemi jsou tal přehnaně špatné a sehrané až to bolí, celý film tam serou svojí hudbu, budiž je to jejich film ale to se nedá vydržet no a jediné co stojí za pozornost je asi tanec jinak není nic v tomhle pomotaném filmu dobrého no po jedničce jsem myslel že to bude jiné což uvidíme co přinese trojka už teď mám obavy. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Keď je hlavný záporák vlastne najkladnejšou postavou filmu, je asi niečo zle. A možno práve preto to plynie lepšie ako prvý diel. Trápne miesta tu nie sú. Iste stále je to indický tanečný akčný film, takže divných scén je tu naozaj veľa. Prelety nad vrtuľníkom, ignorovanie gravitácie a skákanie na loď pomocou skútrov. Ale choreografie majú väčší drajf. Vzájomne sa dopĺňajú a tvoria skvelý hudobný podmaz. A hrá tam Rai, takže čo viac si mužské oko môže priať. Inak rutinná záležitosť, bez výraznejšej scény, ktorá ale tentoraz skutočne baví. Takže o hviezdu viacej ako prvý diel. A som celkom zvedavý na tretieho zloducha Aamira Khana. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Ještě víc přepálená akční jízda než u jedničky. Záporák je dobře vybraný a sedne mu to s hlavní představitelkou. Hlavní dvojice zůstala a policejní pomocník je stále otravný. Akce je zde opět spousta a je pěkně natočená. Příběh je povedený a místy hodně vtipný. Nad filmem se nesmí moc přemýšlet a pak si ho určitě užijete. Písně jsou zde suprové. Já se u filmu bavil víc, než u jedničky a dávám 90% :) ()

ben666 

všechny recenze uživatele

Jak jinak dvojka je víc nařachtanější a nadupanější než jednička. Gravitační a fyzikální zákony tady už tuplem neplatí ( tady by i matrix zbělal závistí). Ale i tak mě dvojka bavila víc než jednička. Songy a taneční kreace se mi líbily, akce nadupaná a holky ještě víc víc víc sexy než minule. Jay a Ali se podívají do rio de janeira kde se snaží chytit nejrafirovnanějšího zloděje na světě. Hrithik zahrál zloděje na jedničku, Aliho si ještě víic oblíbíte a Aishwarya ( jako zlodějka) je neskutečně sexyyyy. Já se prostě dvě a půl hodiny bavil a sem moc zvědavej na trojku. ()

mandelbrot 

všechny recenze uživatele

Naprosto neodolatelný mix akce, humoru a tanečních čísel v podání dokonale vypadajících herců a obzvláště hereček. Herecké výkony ani triky sice nedosahují Oscarových kvalit, ale koho to zajímá, když je ten film tak zábavný a nebere se vůbec vážně. Takový nářez jsem od svého prvního kontaktu s bollywoodským filmem vůbec nečekal. ()

Fony 

všechny recenze uživatele

Napadlo mě tady napsat něco o tom, jak je to povedené guilty pleasure, ale pak jsem si uvědomil, že mě tenhle výlet mimo zdravý rozum upřímně bavil. První díl měl pár cool akčních momentů a dva dobré tanečky, ale celkově působil dost otravně a nesympaticky. Dvojka všechny neduhy maže, šlape na plyn a sype jednu nezapomenutelnou scénu za druhou. Vykašlete se na jedničku, rovnou naskočte (i s britskou královnou, ehm) na rozjetý vlak dvojky a obdivujte kreativitu scénáristů. :) ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Akční stránka-Mizerové hadr,sexy stránka-porno hadr, taneční stránka-klipy Britney Spears-hadr, komediální stránka-křižoatka smrti-hadr, parodiální stránka-žhavé výstřely hadr. Prosim vás neberte to vážně, tohle se na žádný z těch filmů nehrabe(na tu Britney jo). Ale Bollywood rulezz, to teda jo:-) ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Chlapci dorostli v Bad Boys a jejich pokračování ctí předlohu! Tvůrci se zbavili kopírování (naopak rozšoupli se s nápady, a párkrát se jim povede opravdu pěkný odkaz), akce je snímaná o 50% lépe, přibyly dvě kočky a taneční scény si drží úroveň. Jenže uprostřed filmu vznikne cca 50 minut, kdy se vůůůbec nic vlastně neděje, což po hodinovém rozjezdu, jenž překonal finále prvního dílu sakra zabolí a konec již vše zachránit nezvládne. Navíc chlapci to trochu přehnali s epičností - příliš postav, zbytečné Rio, zbytečné dlouhé seznamování a poznávání, kdyby se drželi jednoduchosti a opravdu zkrouhli stopář (150 minut?!) můžeme mluvit o konkurenci pro Michaela, ale takhle?! Upřímně, je to akční hovadina, která ale první hodinu baví víc než koktavá operetní zpěvačka a kdyby byla taková celá, je Aischwarya a spol. dnes už na pevno v Holywoodu. Světový zločinec vyloupí Mumbai a naši dva hrdinové musí opět nasadit všechny své (a nejen ty) síly, aby ho doběhli a vrátili vše zpět na svá místa... 50% ()

Klay odpad!

všechny recenze uživatele

...a to se mi líbilo Dead or Alive. Dvě a půl hodiny prázdného tlachání, křečovitých pokusů o humor, romantiky na úrovni brazilských telenovel a nechutně přebarvených hudebních čísel. Když navíc rejža pouští každý druhý záběr zpomaleně a v každém třetím má kamerový oblet, to by pak bylo aby se to po půl hodině nezačlo zajídat. Já se těžce nudil a nebyl jsem schopný (a neměl chuť) se nad to nějak povznést a brát to s humorem. Tady vážně není co chválit. Má to jediný přínos - po tomhle už vám asi žádný film nepřijde dost pitomý (už úvod, kde stojí chlapík s roztaženým padákem na jedoucím vlaku je totálně WTF). Nebýt pohledných hereček tak bych dal odpad, takhle je to za půl hvězdy okrouhleno nahoru s trpkým ponaučením, že v Bollywoodu točí ještě mentálnější "blockbustery" než Jihokorejci. EDIT: Po delším zvážení ten odpad přece jen dávám. Pěkné herečky jsou dost chabá kompenzace toho bahna, kterým tenhle film je. Když kouknu na hodnocení kolem sebe, tak mě napadá, co je to za novou pozérskou vlnu bollywoodskejch vlezdoprdelků...kdyby to samý natočili amíci stylem kopie 1:1, akorát vyměnit herce, tak je to tu v černejch číslech. ()

Reklama

Reklama