Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Umrao Jaan (Aishwarya Rai) vypravuje svůj neveselý osud. Jako malá byla unesena a prodána do nevěstince. Proslavila se jako nejlepší tanečnice. Svou krásou a nadáním si získala lásku mladého, bohatého Nawab Sultana Khana (Abhishek Bachchan). Umrao ale nemá štěstí, v životě ji čekají jen samé překážky.

Jedná se o remake původního indického filmu Umrao Jaan z roku 1981. Kromě obsazení a kostýmů poznamenaly změny i samotný příběh. (Lyncha)

(více)

Recenze (7)

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Veľkolepý film, ale žiaľ len čo sa týka výpravy a hudby, krásne oblečenie a tváre, ale príbeh veľkááá nuda natiahnutá na 3 hodiny. Aishwarya a Abhishek tu majú svoj vlastný film vo filme. Možno by bol dojem podstatne lepší, keby boli v titulkoch preložené piesne, žiaľ nebolo tomu tak. Takže v podstate ma príbeh nudil a celý film až na krásnu bezduchú "podívanú" tiež. ()

Lyncha 

všechny recenze uživatele

Tento film se určitě bude líbit každému obdivovateli krásných idnickcýh zdobených sárí, hudby a tance, obzvlášť v provedení Aishwaryi Rai. Těmi je film nabitý, hlavně první půlka. Příběh až tolik silný není. I když ze začátku vypadá nadějně, ke konci vyšumí do prázdna. A nekoná se ani šok v podobě nečekaného špatného konce (jako např. ve filmu Devdas), atypického pro bollywoodské filmy, protože špatným koncem film začíná. Celé tři hodiny pak tedy jen krásná Umrao Jaan vypráví, jak k němu došlo. Samozřejmě za to může mužská ješitnost, jak jinak :-) ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Velkolepý melodramatický příběh Umrao Jaan Ady vyprávěný jejímu ústy přes tok času... To je především příležitost pro bezchybný herecký koncert Aishwaryi Rai a vypravěčů příběhů skrze velká pestrobarevná plátna. Z barev zde védodí zlatá - je barvou nádherných sárí, šperků i zlaté klece, ve které je Umrao uvězněna. Vizuální orgie smyslů vede osa pěti dokonalých výstupů božské kurtizány a inspiruje tak ke sváru dvou mocných, kteří nakonec zapříčiní její pád. A zatímco se blížíme k onomu hořkému konci, mění se i barvy sárí až po ledově modrou. Aishwarya dominuje celému filmu, nenechává nikoho na pochybách, že Umrao je její vrcholnou rolí přímo navazující na Paro ze spektakulárního Devdasu. Nikdo z hereckého ensemblu jí nestačí a i tací, jako Abhishek Bachchan nebo Shabana Azmi, se vedle ní nedokáží prosadit. Aishwarya je ikonou celého indického filmové průmyslu a jestli je možné ji pro příští generace zachytit na vrcholu, tak se to povedlo právě zde. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Je to převelice romantický příběh, kdy to hlavním hrdinům sluší, vášnivě či zoufale se po sobě plazí, přitom spolu výborně ladí, ale ve skutečnosti – a teď si nalijme čistého vína – jejich láska končí v momentě, kdy fotřík zavře přísun peněz. Tolik tedy k romantice…. /10. 7. 2017/ ()

Galerie (8)

Zajímavosti (10)

  • Původně měl film být uveden v období červen - srpen 2006. Ale bylo to změněno na listopad 2006, kvůli dokončení post produkce, ale také proto, aby se Umrao Jaan vyhnula nasazení jiných velkých filmů. (NinadeL)
  • Arshad Warsi měl původně podepsanou smlouvu, ale dal přednost Lage Raho Munnabhai (2006). (NinadeL)
  • Kostýmy, ve kterých Aishwarya Rai zpívala a tančila, byly přednostně prodány kvůli charitě. (NinadeL)

Reklama

Reklama