Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roku 1978 zmizol bez stopy 12-ročný chlapec David Freeman (JOEY CRAMER), ktorý sa z ničoho nič objavil v roku 1986. Počas tých ôsmich rokov, keď bol nezvestný, David nezostarol. Prečo? Netreba sa čudovať, pretože David sa stal členom posádky mimozemskej kozmickej lode, s ktoru práve pristál na Zemi. Chlapec však teraz vládne zázračnými schopnosťami dokáže navigovať fantastickú kozmickú loď kamkoľvek, kam zatúži ísť... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Trochu nadhodnotím, keďže tento kúzelný film a esencia osemdesiatok je u nás prakticky neznámy a nerozumiem, prečo sme ako deti naňho nenarazili v televízii. Prvá takmer polovica je mysteriózne sci-fi, kde sa partia vedcov snaží dôjsť na kĺb záhade zmiznutia a opätovného návratu dvanásťročného chlapca. Druhá časť by mohlo byť vesmírnym dobrodružstvom, ale ostávame na Zemi. Ale aspoň rozhodne nie nohami na Zemi a navštívime niektoré kúty sveta. Postupne pribúda humor a keď príde na vec, mimozemšťan sa ukazuje ako slušný hláškar. Mimochodom interiér lode je excelentný, tento dizajn by sa uchytil aj dnes. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Mam rad tieto filmy. Akurat skoda, ze po vynikajucom prvom akte ide uz iba o cisto detske dobrodruztvo. Ale je to svizne, prijemne a zabavne. 7/10 ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že najväčším problémom tohto filmu je to, že je nekompromisne určený pre deti do 12 rokov. Dialógy medzi chlapcom a počítačom navyše pôsobia dojmom, že nielenže boli dvanásťročným určené, no i písané. Dobová atmosféra je vystihnutá dobre, ale nie tak ako to chceli tvorcovia. Odstupom času tá fascinácia technológiami a bláznivé účesy pôsobia zábavne, ale to čo tvorcovia mysleli ako zábavné časové paradoxy už tak vtipné nie sú (i keď dialóg o Starskym a Hutchovi, Princeovi, new wave a Bee Gees ma pobavil :)). Občas dobrá hudba a atmosféra doby nestačia na to, aby film vytiahli z jednohviezdičkovej bažiny. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Asi som skutočne človek, ktorého vždy dokáže pohltiť kúzlo štúdia Disney. "Flight Of The Navigator" je podľa mňa opäť ukážkou toho, že dokážu prilákať úplne všetkých. Prvá časť filmu je podľa mňa veľmi seriózne a dobre napísané sci-fi, ktoré človeka maximálne pohltí a vskutku chce vedieť čo sa bude diať ďalej. A možno by som bol radšej, keby ten film udržal tento tón. Potom by to bol asi aj najlepší Disney film, ktorý som kedy videl. Takto by som ho zaradil ale minimálne medzi prvú 20-ku. Musím povedať, že ma to dostalo. Potom je to malé zábavné dobrodružstvo s vesmírnou loďou a z filmu sa stane viac komédia. Ale na druhú stranu to podľa mňa nie je zlá komédia a keď urobia referenciu na filmE.T., tak som sa skutočne poriadne pobavil. Ale funguje to aj v tom smere, že postavy sú sympatické a chcel som sledovať kam sa to celé nakoniec dopracuje. Mladá Sarah Jessica Parker je podľa mňa super a musím povedať, že bola vskutku krásavica, no rovnako skvelý je aj Paul Reubens ako hlas Maxa. Plus na svoju dobu aj veľmi dobré efekty a myslím si, že pôsobí aj veľmi nadčasovo. Človek si to vie to pozrieť a j 30 rokov od svojho vzniku a stále si vie film maximálne užiť. Možno by som predsa len chcel, aby niekto urobil z toho trošku serióznejšiu verziu... alebo minimálne prišiel s príbehom využitím týchto nápadov a vytvorili z toho skutočne dospelé sci-fi... ale ako rodinná sci-fi komédia to podľa mňa stále funguje skvele. A užijú si to podľa mňa všetci. Tento film je podľa mňa fakt skvelý. Plus by som rád vedel, či si štúdio Pixar vybralo názov svojho štúdia podľa planéty v tomto filme. Hodnotenie: A ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Najviac sa na tom zabavia ( a odreagujú ) deti prvého stupňa základnej školy, aj keď aj pri tomto trochu pochybujem, vzhľadom na dosť radikálnu zmenu života dnešnej mládeže. Určitá naivita snímku je poplatná dobe ( podobne ako triková stránka ), nieje to však chyba. Treba sa len prispôsobiť. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Priemerný rodinný film presne v duchu 80. rokov s peknou ústrednou melódiou a spočiatku zaujímavým námetom. Vadila mi tu Veronica Cartwright ktorá mi bola vždycky nesympatická, už od čias Votrelca, na druhej strane 12 ročný Joey Cramer bol charizmatický. Miestami nudné a zĺhavé ale na druhej strane aj hravé, nevinné, skrátka nasiaknuté 80. rokmi preto dávam nakoniec slabšie 3* , Alan Silvestri zachraňoval čo sa dalo ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Detsky vesmirny film, fakt ako pise Dzonny mal som pocit, ze film je urceny 12 - 13 rocnym detom, ktore radi pozoruju hviezdy . 20 % ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Naprosto luxusní záležitost. Nechápu, jak mi tohle mohlo unikat. Film, který musí potěšit každého, kdo je v koutku duše stále dítětem. Stává se mojí kultovkou. Nejen, že si scénář na nic nehraje, je naprosto civilní, ale hlavně ten mimozemský pilot mluví a jedná přesně tak, jak bych od mimozemské inteligence očekával. Věcný, pragmatický, doslovný a odlidštěný..až dokuď si nenačte lidské chování. Pak je ale vtipný. "See you later, navigator!". K tomu se budu fakt rád vracet. ()

cross 

všechny recenze uživatele

Standardní rodinná sci-fi let osmdesátých - příjemná, nenásilná ale napínavá a úsměvná, navíc s příjemným feelingem, který vám již dnešní filmy jednoduše nemohou nabídnout. Prostě pohodička pro celou rodinu... Líbil-li se vám Projekt X nebo třeba WarGames, Navigátor vás nemůže zklamat.***1/2 ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Dvanáctiletý kluk se probouzí o osm let později do světa kam nepatří. Zatímco vědci se snaží přijít na to co se stalo, on cítí propojení s vesmírnou lodí a vydává se s ní na dobrodružný výlet kolem světa. Myslím, že Kleiserovi (Pomáda, Modrá laguna) se film perfektně povedl, je to nesmírně poctivý dětský sci-fi, ze kterýho bych byl v kdysi odvařenej. A i dneska se na to moc pěkně kouká - humor (Twisted Sisters vs. Bee Gees), spád, sympatický kluk v hlavní roli, 80´s atmosféra a i ta vesmírná loď se povedla (a taky je vtipně ukecaná). A všechno to skončí tím nejleším možným happyendem. Takže See you later, Navigator :-) ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Absolútne nevyužitý potenciál super myšlienky. Škoda. Povedal by som, že nabudúce, ale keďže od natočenia ubehlo 30 rokov, tak asi nie... :( ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Sci-fi snímky s tématikou mimozemšťanů a cestování v čase byly v 80. letech hodně populární a těšily se diváckého zájmu a tak nebylo od věci, že po takovém námětu sáhlo i Disney studio a vyprodukovalo takové snímky se zaměřením na dětské diváky, Pro tento se použily motivy oba a kupodivu zcela smysluplně. Dětské dobrodružství 12 letého chlapce by mu nejeden vrstevník snad i záviděl. Pro dospělého diváka to zase až tak úplná pecka není, ale z dětského hlediska je snímek v rámci dobrodružné zábavy a mírnější dramatizace v dějství v budoucnosti zcela dostačující. Ona i vizuální stránka je tak nějak akorát. S ničím se nepřehání, takže více vyniká přirozenost. Z dnešního pohledu však technické triky přeci jen už kapánek zestárly, ale u dětského filmu tohoto druhu to ještě stále lze prominout. A dějový motiv? Přátelství s mimozemšťanem a jeho povaha je jak ze snímku ´E.T. - Mimozemšťan´ (1982), po technické stránce jakoby šmrncnutý motivem robota ze snímku ´Číslo 5 žije´ (1986) a to cestování časem samozřejmě nejvíce připomíná film ´Návrat do budoucnosti´ (1985). Co se týče ohromné naivity vědců z NASA, to už k tomu prostě patří. Po zábavné stránce snímek funguje a onu nostalgickou atmosféru krásně vytváří se vším všudy. Jen tak pro zajímavost, pozná tu někdo mladou Sarah Jessicu Parker v roli sanitářky v NASA? ()

ewing 

všechny recenze uživatele

Tento film ma naozaj pobavil aj ked uz davno nemam 12 rokov. Max a David vedu skvely rozhovor a ked Max zahlasil "complience" tak som fakt nemohol. Prijemny film, ktory nie je to sice na 100% ale ked vidim tie nizke hodnotenia, musim to vykompenzovat. PS: sarah jessica parker bola nesympaticka uz ked bola mlada... ()

Dinsberg 

všechny recenze uživatele

Třebaže se jedná o dospěláckou pohádku, ani po letech neztratila ze svého kouzla. "Sem neteče, ale z tebe teče." ()

R.O.man 

všechny recenze uživatele

Tak tento film si z detstva nepametam, no pride mi to celkom cool na tu dobu, podobne ako slavne Cislo 5 zije alebo Nekonecny pribeh. Spolovice sci-fi, z druhej rodinny a na 80-te roky celkom slusna technika. Prijemna oddychovka na rozdiel od tych vsetkych akcnych strielaciek alebo komplikovanych politickych thrillerov. Stan - 22.10.2021 ()

Sefko 

všechny recenze uživatele

Škoda toho nevyužitého potenciálu. Prvých 40 min je úplne skvelých. Je to dospelé, temné dokonca múdre. Lenže potom sa to zmení na ďalší Disney film pre deti. ()

Reklama

Reklama