Reklama

Reklama

The Scribbler

Trailer

Obsahy(1)

The Scribbler je akčný sci-fi triler s noirovou atmosférou o mladej žene Alice (Michelle Trachtenberg), ktorú nedávno prepustili z psychiatrickej liečebne. Aby sa však zbavila svojej alternatívnej osobnosti, musí jej liečebný program pokračovať po prepustení aj naďalej. Alice sa preto nasťahuje do domu pre duševne chorých. Krátko po jej príchode však obyvatelia domu začnú zomierať závratnou rýchlosťou. Podarí sa dievčaťu zabrániť, aby sa stala ďalšou obeťou, a vyliečiť sa? (misterz)

(více)

Recenze (42)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tohle vůbec nebylo špatné! První polovinu hodnotím velmi nadprůměrně. Scribbler má úžasný vizuál, perfektní temné prostředí jakéhosi ústavu pro mentálně a sociálně nestabilní lidi, kde každou chvíli někdo vyskočí z budovy. Potěší i kvalitní herecký cásting, kde jedna herečka vedle druhé se objevila alespoň ve dvou známějších béčkových hororech. Až na ty sci-fi prvky, které mi příliš nesedly a možná potenciál nebyl plně využit, jelikož někteří lidé z ústavu mohli dostat více prostoru, ale nevadí nenudil jsem se. 65% ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Za málo peňazí veľa muziky! Šiel by som veľmi rád s hodnotením nahor ešte o jednu hviezdičku, ale to by ma nesmel srať ten jeden bradatý chuj Hogan a mega nános pózerstva takmer u každej z postáv! Pes s cockney akcentom nemal ale chybu. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Ťažko hodnotiteľný film. Dokonca aj pre mňa. Na jednej strane musím povedať, že hlavná myšlienka je veľmi dobre spracovaná a v poslednej polhodine ju podľa mňa veľmi dobre vysvetlí, film si nezvolil najlepšiu cestu, ako to spraviť. Začiatok je OK, len si myslím, že mohol trošku lepšie navodiť atmosféru. Viac sa snažil urobiť atmosféru prostredím, no to je málo. Stred filmu je podľa mňa tá najhoršia časť. Je to nudné, veľmi pomalé a najmä celý čas človek nemá pocit, že sa film niekam posúva. Okrem toho sú tam neustále scénky výsluchu, kde je síce aj skvelá Eliza Dushku, ale je to hlavne veľmi monotónne a akosi viete odhadnúť kam to všetko smeruje. Keď však príde záver, musím povedať, ten všetko zmenil a dal filmu úplne nový nádych. Záverečné scénky Katie Cassidy s Michelle Trachtenberg sú absolútne fantastické a naozaj stoja za to. Okrem toho tu vyjde najavo aj hlavná myšlienka filmu, ktorá je tiež výborne podaná. Krása človeka nevyplýva len z jeho vonkajška, no dôležité je to, čo je vnútri. Je to síce podané trošku radikálne, ale na druhú stranu veľmi zaujímavo. Problém ale je, že sa človek musí predrať cez hodinu filmu, ktorý nie je zrovna najzaujímavejší a nedáva často moc zmysel. A postupne to začne byť frustrujúce. A je otázne, či budete mať nervy ostať do konca. Ale ak ostanete, myslím si, že to stojí za to. Som rád, že som Scribblera videl, nemyslím si, že by som si to niekedy pozrel ešte raz. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Dobre ujetá haluz. Napadlo mi, či by to takto nejak nevyzeralo, keby vznikol celovečerný film z tej časti Fight Clubu, kde si Tyler Durden užíval s Marlou Singer v tom dekadentnom baráku. Herecky to bolo však podstatne diskutabilnejšie. Aj keď obsadenie je práve jedna z vecí, kvôli ktorým sa to pozerať oplatí. A žánrovo je to celkom nevyspytateľné, v závere príde komiksový sci-fi part, aby mohol epilóg zase pôsobiť ako motivačné video pre psychicky nevyrovnaných. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Hvězdička za kameru a výpravu. Jinak jen zmatený pseudoblábol postmoderního světa, který je jak tomu o těchto omalovánek bývá, nejasný, zmatečný, kde hlavní myšlenka je tak okecaná a zabalená, aby vypadala jako nějaká filozofie o tom, že svět bláznů je ten normální, ale celkově z toho spíše vychází, no jo, zase blábol. V podstatě to nemá co nabídnout, celé se to sice pořád tváří ultra cool, ale vlastně se nám ničeho moc nedostane kromě jedné bitky na střeše a osvícení jak ze seriálu Black Books, kde to ale mysleli parodicky. Tohle se bere smrtelně vážně, a o to hloupější je pak celkové vyznění. Nejspíše na ten pseudocool look někdo skočí, ale uvniř je to prázdné asi jako promluvy politiků. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Bizarní divnofilm o podivínství, šílenství, psychických anomáliích, metafyzičnu a superschopnostech, zabalený do lákavého obalu rádoby kúlového kyberpunkového comicsu, ale v jádru nezajímavý a nudný. Hlavně proto, že nezajímavá a nudná byla jeho hlavní postava, dívčina s prdelním účesem a neurčitým fejsem v rozpětí 20 až 40 let, která mě vůbec nebavila a tudíž mě nebavily ani její monology, dialogy, nebo roztříštěné osobnosti, a bylo mi celou dobu úplně fuk, co se s ní i okolo ní děje a jak celý ten galimatyáš nakonec dopadne. Na druhou stranu forma filmu je vizuálně dost pohledná, a taky se v něm objeví dvě hezké holky (Eliza v kostýmku a nahatá Ashlynn, která trpí zajímavou fóbií z oblečení), no a v bezvýznamné pidiroli se pro zajímavost mihne ještě i Rádž z Big Bang Theory. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pořádně nevím, co si mám myslet. Na jedné straně výborný vizuál a koukatelný výkon Katie Cassidy, u kterého se dalo přehlédnou i to, místy až příliš okaté, přehrávání. Na straně druhé schizofrenní psychotický zmatek, který mi většinou nedával symsl, byť se režisér ve světlých chvilkách snažil poskytnout nějaké vodítko. Smysl to nakonec celé dávalo, ale dal bych přednost méně experimentálnímu zpracování. 40% ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

No, lehce podprůměrná a zapomenutelná ptákovina, která za cool lookem schovává režijní sterilitu... Na druhou stranu se to ale dá koukat bez újmy nebo nasranosti a je z toho cítit, že uvnitř toho všeho, někde v jádru je pár jednoduchých ale zajímavých nápadů a funkčních myšlenek, takže 3 abych nebyl za škarohlída :) ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Zfilmovaný komiks z prostředí domu na půl cesty, kde bydlí parta holek, co jsou tak trochu magorky. Jo, proč ne. Jen výsledná pointa je... tak děsně pitomá. Celou tu dobu se na The Scribbler kouká velmi dobře. Tajemná atmosféra, mluvící pes, podivné sebevraždy v bezprostředním okolí titulní hrdinky... Jenže pak se to nějak zvrtne (za mě asi moment meditujícího souseda) a souboj dvou koček na střeše to úplně zazdí. Škoda přeškoda, protože film podle komiksové předlohy, kde hraje Sasha Grey a Eliza Dushku, to mohla být sakra pecka. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímku se rozhodně nemůže vzít, že se snaží diváka poměrně zmást. Je to místy absurdní, místy hodně ujeté, trochu stylizované jako "Sucker Punch", ale rozhodně ne tak jednoduše čitelné. Ano, je to divné, o tom žádná, ale musím říct, že se mi tahle místy opět "cool" zpomalovaná podivnost prostě líbila. Takhle by to asi vypadalo, kdyby se Američané volně snažili převést něco, co původně vzniklo v Japonsku. Originální, divné, ne vždy konzistentní, ale rozhodně stojí za alespoň jedno zhlédnutí. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Keby v tom nehrala Michelle Trachtenberg, s najväčšou pravdepodobnosťou by som o tento film ani nezakopol. A v konečnom dôsledku by sa zas až tak veľa nestalo. Po celý čas som sa snažil sám seba presvedčiť, že to nie je až tak úplne zlé. Lenže bolo... Hoci tá počiatočná atmosféra si ma celkom získala a tajne som dúfal, že tá zápletka sa napokon rozvinie do kvalitného filmu. No bohužiaľ, dúfal som márne. Napokon sa z toho vykľulo absurdne trápne akčné sci-fi... Ale treba uznať, že prvotný námet filmu bol viac než dobrý - tak aspoň za to 1*. ()

bourec odpad!

všechny recenze uživatele

Kdo psal k filmu popisek akční,thriller.Psycho bejkárna,kterou bych skoro věřil nějakýmu dementovi z cvokhausu,než příčetnýmu člověku.Film naprosto ubíjí,fakt se nedá dokoukat,i přesto,že sem se snažil.0%. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Stal jsem se obětí zločinu, když jsem si pustil Scribbler? Nejspíš ano, protože mě to navždycky psychicky poznamenalo! 15% ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Taková parafráze na Identitu, kde se člověk tolik nebojí a neláme si hlavu s tím, jak to bude. Příběhově tedy žádná sláva, zato vizuál a nápaditost jsem si vážně užil, protože to se každý den nevidí. Škoda, že v tom nebylo víc akčnosti, protože jinak to mohlo mířit mnohem výš. 65% ()

Wade 

všechny recenze uživatele

Originální vizuální pecka, která mě překvapila a bavila celou svou délku. Nemam víc co dodat prostě pecka která si 5 hvězd zaslouží. 98% ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl film asi všech zhulených tvůrců, protože to jak vypadala vizuální stranka i stránka obsahová je i na mě moc. Nevím jestli slabé béčko nebo katastrofální ačko, ale dobře..Kdyby všechno nebylo tak, jak ve skutečnosti nakonec bylo, řekla bych si, ok..Psychicky narušení můžou mít ve své hlavě cokoliv, ale ten fakt, že vlastně psychicky narušení byli úplně jiní, mi drásá nervy. ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k místnímu hodnocení a komentářům příjemné překvapení. Zajímavý, byť ne úplně originální nápad, který má hlavu i patu. Jen ten akční (před)konec bych si odpustil. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Prosimtě HOMO, běž už s těma reklamama do hajzlu. Vždyť zabírají víc jak 50% obrazovky a teď ještě ty posuvný, to je prostě něco hroznýho. Jako já chápu, že to vynáší a dneska se už téměř žádná stránka neobejde bez bannerů, ale tohle je už prostě moc. Jinak co se týče filmu, Katie Cassidy jsem vůbec nepoznal. ()

Reklama

Reklama