Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Callie je duševně nemocná a po návratu z léčení musí bojovat o svých pět dětí.
Ve snímku, který vychází ze skutečných událostí, svádí žena vyléčená z duševní choroby právní bitvu o své děti. Callie (Sarah Jessica Parker) trpí maniodepresivní psychózou, a zatímco je hospitalizována, o jejích pět dětí pečují pěstouni. Po propuštění z léčby se všemi prostředky pokouší své děti dostat zpět do vlastní péče, musí však svádět boj s odporem nejstarší dcery (Lexi Randall) i pěstouny (Sally Struthers a John Dennis Johnston). V době nepřítomnosti nemocné matky se děti staly součástí sociální úřední agendy, což má značný dopad na jejich psychiku. V roli nejstarší dcery Jessie, která se celý život stará o svoji matku i mladší sourozence, exceluje Lexi Randall. Jessie nedokáže potlačit hněv vůči své matce ani nedůvěru vůči systému řízenému dospělými, kterým se – jak Jessie i její sourozenci poznali – nedá věřit a kteří se zajímají více o formální dodržování pravidel než o to, co je pro děti opravdu nejlepší. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Lovely.Bones 

všechny recenze uživatele

Naprosto srdcervoucí! Tohle je neskutečný. Na první pohled tak nevinné. Nic jsem od toho neočekával a najednou tohle. Tohle byla prostě bomba. Všechno je na tomhle filmu skvělé. Nejlepší jsou ovšem herecké výkony. Sarah Jessica Parker mě neskutečně překvapila a svojí roli skvěle utáhne. Hraje ženskou, která na tom opravdu není psychicky dobře a já jsem jí to všechno žral z rukou. Nenechte se ale oklamat, není totiž hlavní postavou. Tou je totiž nejstarší dcera Jessi, kterou naprosto skvěle zahrála Lexi Randall. Píšou, i na konci je klasická titulková sekvence alá ,,co bylo dál", že to je podle skutečného příběhu. Zajímalo by mě, na čím vyprávění je to založeno. Vypadá to ale neskutečně realisticky a ne jednou mi šel mráz po zádech. Chci víc takových filmů. Doporučuji každému, jednoznačně. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Obyčajný priemerný TV film podľa skutočných udalostí, akých sa točili stovky. Nemá žiadny silný moment, nič, čo by v divákovi vyvolalo akékoľvek emócie. Obdiv si zaslúži len najstaršia dcéra, ktorá ako desaťročná sa stará o štyroch mladších súrodencov miesto matky. No potom som nechápal, prečo nechcela túto "úžasnú" matku opustiť a prečo zrazu po pár mesiacoch úplne otočila a už ju zrazu nenávidela. Aj vzťah k strýkovi, ktorý sa k deťom vždy správal pekne bol zo strany detí zvláštny. A ešte divnejšia bola sociálna pracovníčka, ktorá bojovala, aby deti odobrali od úžasných náhradných rodičov a vrátili ich späť neschopnej matke. A Sarah Jessica mi do tejto úlohy vôbec nepasovala. Čistý priemer 50% ()

Reklama

John80 

všechny recenze uživatele

Rodinná dráma zo života jednej matky, ktorá trpi duševnou chorobou a jej deti putujú po opatrovníkoch, keďže sa nedokáže o nich postarať, celkom dobrá dráma 3* ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama