Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V království lidí panuje král Jaroslav (J. Dvořák) s královnou Annou (Z. Vejvodová). Na první pohled je patrné, že se nevyvyšují nad jiné. Jejich děti si hrají běžně s ostatními a dobré jsou i vztahy královských manželů k rodině štolby Petra (P. Motloch). Místem, v němž platí zákony, které není radno překročit, je sousední Lesní země. Jeho panovnice (K. Brtníková) zůstává tajemně v pozadí a lidé mohou potkat pouze správce země Pavučince (J. Vondráček). Král Jaroslav je potrestán za překročení léta tradovaného zákazu a svoji svobodu musí vyvážit darem pro Pavučince. Jakmile zjistí, že by se musel vzdát svého syna, snaží se jej zachránit. Ale něco za něco – Pavučinec si přece jen svou oběť vybere. (Česká televize)

(více)

Recenze (89)

Gemini 

všechny recenze uživatele

"Výpravná pohádka Česká televize", psalo se v televizním programu... tak což o to, výpravné to v zásadě je, značná část děje se odehrává v exteriérech, kostýmy vypadají velmi pěkně... ale synťáková hudba, byť by byla od Oty Balage, by se neměla v tomhle "žánru" připouštět. A minimálně od poloviny se počet osob vyskytujících se na plátně, omezí na max. čtyři, takže to s tou výpravností zase tak žhavé není;) Což ale není největší problém lesáckého čarodění. Tím je totiž to, že přes kratičkých sedmdesát minut stopáže je bohužel tato pohádka dějově naprosté WTF. Když se kouzelná studánka "vypíná" jako televizní obrazovka, je to možná vtipné, ale přání "chci pod nohama pevnou zem" tady znamená "teleportuju se před bránu hradu, kam se potřebuju dostat", a pokud jde o rozuzlení celého příběhu, tak to je naprosto k smíchu - u pohádky asi není potřeba hrát si na spoilery, pokud jde o konec, takže vězte, že hlavní kladný hrdina úplnou haluzí pozře osmózou ze vzduchu rozhodující informaci, a dojde k "peckové" pointě jako z Harryho Pottera 1 nebo 4... Takže je mi líto, ale takovéhle pohádkování je naprostá ztráta času... 50% za ty hezké velké celky lesnatých kopců, jinak by to byla typická provarová čtyřicítka;) ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Ze začátku moc dobré, exteriérové a chlapské, v průběhu děje ovšem nejrůznější ty bizár nápady pánů Křístka a Jurdy udělaly z téhle pohádky dost blábol. No děvčata a chlapci, nic nového pod sluncem. Takže zase v prosinci 2019! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak z týhle pohádky jsem byl úplně paf. Vůbec jsem nevěděl, co se tam děje. Herci byli jak z Jedličkárny. No a ten závěr? To bylo jedno velký WTF. Kam se hrabou artový filmy všemoženejch umělců z celýho světa. Pusťte si tuhle pohádku a poserete se z pointy úplně stejně jako já. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Za svou touhu po nové hezké české pohádce jsem byl potrestán tímto výbředem, který je produktem nadměrné četby infantilní fantasy literatury a požírání syrových lysohlávek. Neskutečná směska scénáristické blbosti, herecké neschopnosti, absence jakékoli pohádkové poetiky a "vtipných" vsuvek, které zavánějí ústavem pro duševně choré. Tajemství Lesné země przní pravidla pohádkového syžetu a co hůř – ničím je nenahrazuje, pouze bezbřehou a těkavou hlušinou. Chudáci děti, chudáci dospělí. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Celé to drží v mezích únosnosti pouze Vondráček, který sice úděsně přehrává, ale aspoň je nějaký. Zbytek "herců" je na zabití. Děj neřku-li scénář neexistuje. O dialozích raději ani nemluvě a ač to má sotva 70 minut, tak se to skoro nedá vydržet jak se to táhne. ()

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Za chvíli vyběhnou z hradu rodičové, aby přivítali mladou dvojici, jenže - jenže nám došel rozpočet, takže to neuvidíte. Ostatně peníze asi padly z větší části na lysohlávky, kterými se to tam hemžilo. Což by vysvětlovalo vše, od scénáře a dialogů po herecké výkony. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Poměrně zajímavý příběh, dobře zvolené exteriéry, avšak není to pohádka, kterou bych si s chutí pustil každý rok. Bohužel (bohužel?) klasiky od Němcové a Erbena už jsou zpracovány, vesměs vynikajícím způsobem, takže nové náměty nejsou tolik poutavé. ()

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Houbovy tanec a usinani Vondracka alias Pana z pavucin je k popukani. Ustredni duo je vic nez sympaticke a ani zbytek osazenstva neurazi. Pribeh mi prisel celkem neotrely - mozna jsem byla jen extremne priznive naladena, ale kazdopadne jsem se bavila. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Na pohádku České televize je tahle nadmíru povedená. Je mi jasné, že trhám partu, když nestrhám trochu zbabělý konec a chudou výpravu. Mě se ale líbilo, jak je takhle pohádka podaná, velice mile mě překvapila profesionální kamera a výběr herců (zvlášť mladá dvojice svoje role zvládá víc než obstojně a Jirka Dvořák jako král... chce se mi říct konečně). ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejhorsich pohadek, co jsem kdy videla. Herecke vykony se ani zdaleka nedaji nazvat hereckymi. Naprosto otresne zahrane, naprosto otresna kamera. Jedine, co je tam vylozene nadherne je zamek a okolni krajina. Coz ovsem neni objektivni, jelikoz tam bydlim a na zamek Nachod se divam primo z okna. Teplicko-Adrspachske skaly jsou unikatni a Broumovske jakbysmet, ale ty uz byly v mnoha pohadkach. Krajina uzasna, pohadka priserna. Dve hvezdy jsou pouze za pribeh, ktery se mi jevi jako opravdu pohadkovy a vicemene pekny, ovsem to by to do ruky museli vzit odbornici a ne odpornici :) .. vsichni herci vypadaji jako z ustavu pro labilne chore. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Naprosto zmatený příběh, vtipy na úrovni první třídy pomocné školy, divné hlášky, nevěrohodní herci. Utrpení se na to dívat a dodívat, bohužel. ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Ono je to jako pohádka celkem příjemné, ale jako spousta dalších nových pohádek celkem pitomé, když nad tím člověk přemýšlí. Celý ten svět moc nefunguje. Postavy se chovají divně. Finále je vyloženě odfláknuté. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Sám od sebe jsi splnil úkol, ještě než jsem ti ho vůbec stačil zadat !! Jsi lepší než tihle dva troubové dohromady.." ;) ()

Reklama

Reklama