Reklama

Reklama

Já jsem ty a ty jsi já

  • Kanada It's a Boy Girl Thing (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Nell a Woody jsou už odmalička sousedi, kteří se nesnáší. Každý z nich patří do jiného světa. Nell vyrůstá ve slušné rodině a ve škole má dobré výsledky, ale je spíše jen takovou tichou šedou myškou, kdežto ve Woodyho rodině vládne trošku nepořádek a ve škole jeho výsledky nejsou nejlepší, ale přesto je hvězdou školy, jelikož vyniká ve fotbale. Chodí s krásnou a sexy blondýnkou Breannou, která řídí roztleskávačky. Každý si žije svým životem a ani ve snu by je nenapadlo, že se jejich role jednoho dne prohodí. Jejich duše se nějakou náhodou vymění. A tak se stane, že Woody se ráno probudí v těle Nell a obráceně. Oba dva jsou z toho vystrašení a neví, co se děje. Je to pro ně velice těžká situace a jejich nevraživost vůči sobě se ještě prohloubí, když ten jeden dělá věci, které by ten druhý nikdy neudělal. Takto se ze zakřiknuté Nell stane potrhlá a sebevědomá holka a z tvrďáka Woodyho jen uplakaná holčička... (Ssimca)

(více)

Recenze (205)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jediný důvod, proč se tyhle filmy točí, je snad proto, aby televize po celým světě měli čím zaplácnout nedělní podvečer. Jinak si to snad ani vysvětlit nedokážu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $848Tržby Celosvetovo $7,385,434║ klasicky tuctové /35%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ak sa raz rozhodnem vzdať panenstva, tak s rovnakým živočíšnym druhom.“ – „Ten už vymrel.“ Nemám nič proti nenáročným bláznivým komédiám (BLBÝ A BLBŠÍ, NIEČO NA TEJ MARY JE), ani proti nenáročným tínedžerským komédiám (NEKECAJ A PÁDLUJ!), ale kanadsko-britské JA SOM TY A TY SI JA zasa až taký zázrak nie je. Obvykle ma „zámena tiel“ dokáže pobaviť (TVÁR TOHO DRUHÉHO, STRELENÝ PIATOK), ale tentokrát je výsledok jednoducho príliš nudný (hoci svetlé chvíľky má - ranná erekcia, Jennifer Lopezová, šťastná prilba). Možno kebyže je ústredné herecké duo sympatickejšie... ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// "Nemůžeme prostě hrát fotbal ? Jo, ale nestrkej do mě mýho ptáka !" Ehh, jedna z těch lepších hlášek. Stejně to ale nespraví 100x viděný příběh o vnitřní záměně a vzájemné nenávisti dvou teenagerů, kteří se do sebe nakonec zamilují a všechno skončí klasickým happy-endem. Začínám si na tyhle direct-to-dvd komedie ze střední celkem zvykat. Tentokrát dám tři hvězdy za krásnou Samaire a sympatičtějšího klona Zaca Effrona v né zas tak nudném filmu. It's a Boy Girl Thing - 50% ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Možná už fakt začínám s příchodem třicítky pomalu vyrůstat z puberty a nějak ztrácim zálibu v těch teen-komediích. Vydržel jsem asi tak 30 minut, jednou jsem se něčemu zasmál a pak jsem to vypnul. Přišlo mi to jako ztráta času sledovat to další hodinu, když stejně hned během úvodní scény bylo jasný, že na konci se ten týpek s tou buchtou do sebe zamilujou. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Příběh založenej na výměně těl neni nic novýho, takže z toho originalita zrovna nestříka,ale musí se nechat, že to občas dokáže dobře pobavit a příběh je takovej typicky pohodovej, ale neni to nic, co by si zasloužilo nějakou větší pozoronost i po prvním skouknutí ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Well, výkony mladých herců v hlavních rolích jsou osvěžující a poměrně přesvědčivé, ale obávám se, že i s nimi je tohle prostě jenom jeden z těch přeslazených klišovitých filmů, které se v kině hodí jenom k muchlování. Přesto musím uznat, že u některých scén jsem se i zasmála (i když už si nepamatuju u kterých a to jsem to zrovna dokoukala). Zásadní výtku bych ale měla - pochybuju, že když holka v těle kluka neumí hrát rugby-americký-fotbal-či-co-to-bylo-za-hru, tak že kluk v těle holky by si uměl udělat každý ráno dokonalej make up. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

V době High School Musical a béčkových pokračování American Pie tento film působí jako dar z nebe. Škoda, že ke konci občasně padá do žánrových klišé, sympatičtí herci to ale obstojně vyvažují. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Co čekat? Vůbec nic. Tedy pokud poklepávání do penisu se slovy „běž pryč“ nebo peripetie s nandáváním podprsenky někomu přijdou vtipné. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Usilovná študentka Nell a jej voľnomyšlienkársky spolužiak Woody si po exkurzii v múzeu nechtiac prehodia svoje identity. Ona sa ráno zobudí v jeho tele a on zase v jej tele. To odštartuje celý rad nepredvídaných a vtipných situácií. Snímok "Ja som ty a ty si ja" je stredoškolská romantická komédia, ktorá je vystavaná na nie príliš originálnom, ale osvedčenom námete. Výmena identity, zámena tiel. Bolo to celkom fajn. Dalo sa na to pozreť. Aj som sa pri tom trocha pobavil, avšak vrcholom tohto špecifického komediálneho subžánru u mňa naďalej zostáva film "Freaky Friday". ** ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Bohové někdy mají opravdu zvláštní smysl pro humor, a to se zřejmě týká i aztéckých Bohů. Když se totiž v muzeu před sochou aztéckého Boha proměn pohádají dva sousedé a zároveň spolužáci (chlapec a dívka), kteří se vzájemně nesnášejí, vezme to tento aztécký Bůh do svých rukou, a tak se druhý den ráno chlapec probouzí v dívčině těle u ní doma a naopak. Film sám o sobě není ani originální, ani nikterak objevný, ale rozhodně je zajímavý a zábavný. Hlavní hrdinové jsou nesmírně sympatičtí, obzvlášť Kevin Zegers se natolik vcítil do ženské citlivé role, že jsem mu to všechno opravdu věřil a skutečně jsem měl pocit, jakoby si s nějakou holkou prohodil tělo. Ač tohle není první film na téma záměny těl, který jsem viděl, přesto mě dokázal zaujmout a užil jsem si ho od začátku do konce, za což mají tvůrci můj obdiv, protože přijít s něčím, co už tu bylo, a natočit to záživnou a zábavnou formou, to je zajisté umění. Ve výsledku jsem tedy spokojeným divákem, který si film užil, a který ho hodnotí jako mírně nadprůměrný, což obnáší udělení lepších třech hvězdiček. ()

burina 

všechny recenze uživatele

Dvaja susedia, každý na opačnej strane amerického stredoškolského spoločenského rebríčka. On populárny, ona outsiderka. Jedného rána sa po výmene názorov pred nejakým totemom v múzeu budia každý v tele druhého. No a my už vieme, čo bude nasledovať. Zblíženie, pochopenie toho druhého, bla, bla, bla...Ten koniec je vôbec asi to najväčšie klišé, aké som za poslednú dobu videla(áno, uhádli ste, je to na záverečnom plese:-) No, ale aby som nebola veľmi zlá, pár podarených vtípkov sa tam nájsť dá..///Edit:Po druhom zhliadnutí pridávam jednu *, predsalen to nebolo také zlé.:) ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Dřív jsem měla tyhle filmy neskutečně ráda, ale sakra, je docela možný, že už jsem z nich vyrostla, protože mě to moc nebavilo. Zasmála jsem se jenom jednou a z těhle "vyměňovacích" filmů je to pravděpodobně ten nejhorší co jsem kdy viděla. A ještě jsem celou dobu uvažovala odkud znám hlavní představitele. Teprve až když jsem si je našla mi došlo, že ona byla Anna z O.C. a on byl Damiene z Gossip Girl. 2* ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Vždycky, když mám u filmu mrazení a jiné pocity pramenící z toho, že ho prožívám, není co řešit. Krásná romantická... pohádka? Nejspíš pohádka, a ty já moc moc rád. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Sympatická, pozitívne naladená romantická blbinka. Výmena tiel tu už bola veľa krát, ide o vďačný námet, ktorý ale vždy prinesie svoje ovocie. Z tohto ťaží aj tento film. Zámena so sebou prináša veľa problémov a naschválov, ktoré miestami dokážu rozosmiať a príjemne pobaviť. Na oddych a relax po nejakom nerváku ako stvorené. 60/100 ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Hodně mi to připomíná Mezi námi děvčaty, i když je tohle slabší odvar, tak to bylo celkem milé. Rozdílné chování, rodinné zázemí i motivace... Holka si za každé situace udrží důstojnost, je chytrá a snaží se dostat na prestižní vejšku a ten kluk je naprostý opak, zajímá ho jen fotbal, chová se pořád ještě jako puberťák a je šíleně sebevědomý. Jeden den se to zlomí a jejich životy se skříží a bůhví z jakého důvodu si vymění těla. Průběh je vždycky zábavný - holka získala neohrabanost a kluk začal být přecitlivělý. A od začátku je jasný, že si k sobě najdou cestu. Stejnak je zvláštní, že jakmile se role vymění, tak je berete jak jsou a když se to vrátí do původního stavu, zase na ty dva koukáte, tak jak máte, hrozně s vámi manipulují. Jinak mě to nenudilo, celkem normální film, řekla bych, o mladém páru, který si porozuměl až když si vyměnili těla. Nedá se sice mluvit o hereckých výkonech, ale nápad to špatnej nebyl, hlavní dvojce byla sympatická -> prostě takovej film pro potěšení ! ()

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Myslim, ze tohle zpracovani je vazne dost slabe, na podobne tema byla natocena spousta lepsich. Plytky dej a prazdne dialogy ale zachranuje Kevin Zegers! Nejen ze ma hezkou tvaricku, ale i velky potencial. Skoda, ze se utapi v takovych podprumernych filmech, protoze kdyz si vzpomenu na Transameriku nebo Lasku podle predlohy, je to uplne jine kafe. Kazdopadne tomuhle filmu zaslouzil hvezdu navic, zvlast scena, kdy cely ubreceny rika, jak prave zjistil, ze prisel o panictvi v privesu, je bozi! ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Začíná to vypadat, že ujíždím na filmech na téma "prohození těl". Já jsem ty a ty jsi já je totiž po Mezi námi děvčaty, Žába k zulíbání a Tenkousei Sayonara Anata v pořadí už čtvrtým filmem, který jsem na toto téma viděla. A všechny se mi v podstatě líbily, přestože Mezi námi děvčaty a Tenkousei Sayonara Anata jsou na vysoké úrovni a Žába k zulíbání a Já jsem ty a ty jsi já naopak na nižší. Když se začneme dívat na Já jsem ty a ty jsi já, skutečně máme pocit, že tento film, stejně jako Žába k zulíbání, vznikl hlavně pro vytvoření komedie, která čerpá především ze vtipnosti situace prohození těl. Při delším sledování si ale možná uvědomíme, že nabízí pár prvků, které dávají celému filmu navrch (aspoň oproti zmíněné Žábě k zulíbání). Zaprvé, z toho, co jsem doteď viděla, tvůrci zatím nepostavili dvě hlavní postavy (aktéry prohození těl) naprosto proti sobě jako nepřátele, kteří se nenávidí. V tomto filmu to bylo poprvé. Zadruhé, není to jen o nich, ale mísí se do toho i situace jejich rozdílných rodin. Zatřetí, líbila se mi docela slušná vyváženost vtipu, který nebyl vyčerpán pouze hned po "prohození", jak se to příhodně naskytuje. Ke konci už to sice díky žánru "romantická komedie" přecejen spadlo do romantické roviny, ale drželo se to docela dlouho. A za poslední, oba hlavní protagonisté mi přišli sympatičtí. Zkrátka příjemná romantická komedie na téma prohození těl. Z nějakého důvodu mě to vážně dokázalo potěšit. ~(3,9)~ (Můj žebříček tedy momentálně vypadá následovně: 1. Mezi námi děvčaty (5 hvězd), 2. Tenkousei Sayonara Anata (5 hvězd), 3. Já jsem ty a ty jsi já (4 hvězdy), 4. Žába k zulíbání (3 hvězdy). Pokud to půjde, ráda bych na toto téma zhlédla něco dalšího. Srovnávání mě začalo bavit, jelikož i když mají filmy téma "prohození těl" společné, odlišnost může být obrovská, žánrově i jinak.) ()

Reklama

Reklama