Reklama

Reklama

Lovci pokladů: Kniha tajemství

  • USA National Treasure: Book of Secrets (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Známý hledač pokladů Ben Gates, který se proslavil nalezením templářského pokladu, stojí nyní před obtížným úkolem - chce očistit jméno své rodiny. Objev ztracených stránek z deníku Lincolnova vraha Wilkese Bootha totiž vrhá špatný stín na jeho předka Thomase Gatese, kterého zmiňovaný dokument označuje za spolupachatele tohoto dávného zločinu. Ben Gates se proto s pomocí svých nejbližších - otce Patricka Gatese, matky Emily, bývalé přítelkyně Abigail a přítele Rileyho - vydává na obtížnou cestu, jejímž cílem je najít důkazy o Thomasově nevině. Z honby za pravdou se postupně stává pátrání po dalším ztraceném legendárním pokladu, po němž však prahne i Benův nový protivník Mitch Wilkinson. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (572)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Jedno z těch pokračování, u kterýho jsem věděl co mám čekat. Prostě že to bude stejnej průměr jako jednička. A opravdu jsem skoro to samý taky dostal. Scénář mi sice přišel ještě horší, než v případě jedničky, ale jinak zůstalo všechno stejné. Režie je průměrná, akce moc není a herci si jenom vydělávají na nájem. Ale na druhou stranu ještě že má Cage tuto sérii, aspoň si zde vždycky po všech těch Ghost Riderech a Rituálech napraví reputaci. 60% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jestlipak to má Nicolas Cage zapotřebí..? Každopádně stále tu vládne opatrovnická ruka bruckheimerovská, kolem je to cítit (polo)oscarovými veterány a myšlenkami na alternativní učebnici historie. Jenže vtipu je pramálo, režie sterilní, atmosféra nevýrazná, děj neřeším a akce je pro dospělého diváka jednoduše NENÁPADITÁ!! Člověk musí zákonitě vyjít ze sálu, dát si „nutričně bohatého“ hamburgera, ta „chuť“ ho musí pohltit a už neví, o čem ten film byl. Často slýcháváme – „pokud se Vám líbila jednička, se dvojkou budete zrovna tak spokojeni..“ Mně se nelíbilo jedno ani druhé, na triko si to určitě nevezmu a do polstrovaných sedaček vás směrovat nebudu!! ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Už od mala mám hodně rád Nicolase Cage a mezi moje nejoblíbenější filmy neodiskutovatelně patří právě oba Lovci pokladů. Už jsem to viděl tolikrát a jen lituji, že jsem na to tenkrát nešel do kina. Film nabízí zajímavé obsazení, děj, akci a Ben s Rileym jsou hodně zajímavá ústřední dvojice. Myslím si, že je tento film nedoceněný. Doufám, že už konečně přijdou s tím třetím filmem, kde pořád přepisují scénář nebo co vlastně...100% ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Opakovaný vtip není vtipem aneb nechte už ten poklad raději ležet. Je to pravda hollywoodsky roztomile sladěné a hvězdně obsazené mysteriózní dobrodružství, které se naštěstí ani nebere moc vážně a navzdory přepálené stopáži funguje coby nenáročný obrazový relax více než uspokojivě, ale není zde jediný důvod, proč vyzdvihovat jeho omezené filmařské kvality čtvrtou ohleduplnou hvězdou a činit tak z něj v mé divácké stáji dílo hodné doporučování a chvalozpěvů... Neškodný, nezávadný a neurážlivý, ale přesto prachsprostý ambiciózní průměr. ;) 60% ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

V tomhle filmu nefunguje zhola nic, Nicolas Cage přehrává, ale ne tolik, aby to bylo zábavné, veškeré rébusy jsou přitažené za vlasy... Mimochodem, je to tak moc přehnané, že dostat se v tomhle vesmíru do dvou z pěti nejstřeženějších objektů na planetě je otázka pár minut plánování a když se něco podělá, tak co, máme hackera, který zvládne cokoliv a já začínám mít pocit, že hackeři jsou deus ex machina 21 století. Pak je tu pár totálně archetypálních postav, co nemají defacto žádný charakter a padouchova motivace a padoušství je tu na úrovni toho, jako kdyby se svobodná matka z Dolní Cerekve rozhodla spáchat vendetu na všech pracovnicích jednoty za to, že ji prodali dva zkažené pribináčky. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (31)

  • Ve scéně, kdy Ben (Nicolas Cage) prochází detektorem kovu, by se měl rozeznít alarm, protože má v uchu kovový mikrofon. (Veronixxx)
  • Při honičce prchají hledači pokladů stříbrným Mercedesem a pronásleduje je, mimo jiné, i černý Range Rover, který o něco málo později naboří levým předním rohem do náklaďáku s pivem. Když hledači uniknou pronásledujícímu náklaďáku, vyřítí se opět před Range Rover, který je však nyní zcela nepoškozen. (pjotri)
  • Natáčení probíhalo v Paříži, Londýně, Washingtonu, Kalifornii, Virginii a Jižní Dakotě. (M.B)

Související novinky

Brad Pitt opět sahá po koltu

Brad Pitt opět sahá po koltu

07.02.2010

Je totiž hlavním kandidátem na ústřední roli v celovečerním filmu inspirovaném slavným westernovým seriálem Gunsmoke. Pokud nabídku přijme, na rozdíl od psance v Zabití Jesseho Jamese atd. si zahraje… (více)

Lovci (dalších dvou) pokladů

Lovci (dalších dvou) pokladů

04.02.2008

Vy už víte, o čem je tahle novinka. Lovci pokladů: Kniha tajemství sbírají stejně jako jednička rozpačité recenze některým vadí, že je to tatáž sterilita jako poprvé, jiní považují druhý díl za sice… (více)

Ghost Rider 2 a Lovci pokladů 3?

Ghost Rider 2 a Lovci pokladů 3?

06.12.2007

Je to oficiální: Nicolas Cage není čtenářem ČSFD ;-). A zjevně ani jiných médií věnujících se filmu. Jinak by s takovým entusiasmem nevyprávěl o tom, že by ochotně šel do pokračování Ghost Ridera.… (více)

Cage ryje na zahradě

Cage ryje na zahradě

25.11.2007

A proč ne? Plížení podzemními chodbami má přece natrénováno z Lovců pokladů a určitě se mu nevyhne ani v blížícím se pokračování. Jenomže ve akční komedii G-Force, která Nica opět dá dohromady s jeho… (více)

Reklama

Reklama