Reklama

Reklama

Lovci pokladů: Kniha tajemství

  • USA National Treasure: Book of Secrets (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Známý hledač pokladů Ben Gates, který se proslavil nalezením templářského pokladu, stojí nyní před obtížným úkolem - chce očistit jméno své rodiny. Objev ztracených stránek z deníku Lincolnova vraha Wilkese Bootha totiž vrhá špatný stín na jeho předka Thomase Gatese, kterého zmiňovaný dokument označuje za spolupachatele tohoto dávného zločinu. Ben Gates se proto s pomocí svých nejbližších - otce Patricka Gatese, matky Emily, bývalé přítelkyně Abigail a přítele Rileyho - vydává na obtížnou cestu, jejímž cílem je najít důkazy o Thomasově nevině. Z honby za pravdou se postupně stává pátrání po dalším ztraceném legendárním pokladu, po němž však prahne i Benův nový protivník Mitch Wilkinson. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (572)

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Proč si nezajít na oddychovou podívanou, těžící z INDIANA JONESE (který zase vycházel ze seriálovyćh, comicsových a brakových podívaných či počteních), v den, kdy vyšla geniální upoutávka na INDIANA JONES AND THE KINGDOM OF THE CRYSTAL SKULL (byl jsem třikrát)?_____ LOVCI POKLADŮ: KNIHA TAJEMSTVÍ jsou mi sympatičtí tím, že se nejedná o hloupý mid-cult, který by se tvářil, kterak je chytrý, jako je tomu u ŠIFRY MISTRA LEONARDA, ale Turteltaub neumí střihat akční scény a snímat ty dialogové, dělá mu problém pracovat s triky, dávkovat emoce a vést herce. Pryští z toho sterilita, v níž se vydaří jen jedna hláška z pěti a která má výpravu někde na úrovni "filmových" MACGYVERŮ. _____Potěší Bruckheimerův otisk (nemyslel jsem, že to kdy napíšu), odkazování na ikonické scény z filmů Michaela Baye pobaví. Do průměru se film dostává díky Helen Mirrenové a Johnu Voightovi, na jejichž společné dobrodružství bych se jednou opravdu rád podíval a v jejich případě se dobrodružné vyprávění posunulo dál, ale.... ono to má 124 minut a slouží to k vytvoření umělé historie Spojených států a utvoření heterosexuálního vztahu, mezi kterým ani nefunguje chemie a divák jim to nevěří._____ Neurážející oddychovka, v níž Cage dokazuje, že má přece jenom ještě cit alespoň pro komediální načasování... A jdu si asi postopadesáté pustit zase ten teaser na nového INDYHO. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Zatial len toľko: A teraz si dáme Deli. Neskôr: Adventure full of action, ako to mám rád. Od tejto produkcie nečakám nič viac ani nič menej. Život mi to samozrejme nijak nezmení, ale na to má človek k dispozícií úplne iné plátnové klenoty. Toto bolo pre zábavu a relax. Tu to platí dvakrát: THX & DDs zvuk 4ever! Ps: Trevor Rabil vie neskutočne komponovať, bije sa s majstrom Zimmerom. Np. jeho Armageddon suite a Harry&Grace make peace sú kultové. Alespoň pre mňa. A to úplne stačí ;) ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Po velmi příjemné a oddechové jedničce je tu rádoby akčnější a epičtější pokračování, které však ze své oddechové nálady nic neztratilo. Akorát je vše takové sterilnější, nezáživné. Lokace jsou méně přitažlivé a celé to odsýpá o poznání pomaleji, ani těch hádanek už tolik není. Snad se ve trojce vrátí úroveň na level prvního dílu. Nicolas Cage dokazuje, že stále má peněženkám producentů co nabídnout a jakž takž se ještě drží v té pomyslné první hollywoodské lize, já mu to jen přeji, stále ještě věřím, že se dokáže vrátit na vrchol, ze kterého počátkem nového milénia sestoupil. Dvojka Lovců pokladů sice není tou popcornovou podívanou, na jaké jsem zvyklý, ale na dvě hodinky mě to zabavilo a dalo by se říci, že jsem s výsledkem vcelku spokojen. Sice ne tak jako u prvního dílu, na průměr to ale bohatě stačilo. Příště však lépe, nebo už tak shovívavý nebudu. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage - (Ben Gates) +++ Justin Bartha - (Riley Poole) +++ Diane Kruger - (Abigail Chase) +++ Jon Voight - (Patrick Gates) +++ Helen Mirren - (Emily Appleton) +++ Ed Harris - (Mitch Wilkinson) +++ Harvey Keitel - (Sadusky) +++ Bruce Greenwood - (Prezident) +++ Produkcia: Jerry Bruckheimer, Jon Turteltaub +++ Hudba: Trevor Rabin +++ Nemecka Cinema - 75% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Každý malý chlapec (v Americe) ví, že rodina N.Cage je pošpiněna. Nezbývá než unést prezidenta….. PŘÍBĚH:***rébus stíhá rébus a není čas přemýšlet, kdo co ví a odkud. Alespoň, že padouch Ed Harris ví, že o ničem nemusí přemýšlet či dokonce pátrat. Pár logických seků a nelogické chování vynahradí druhá polovina, která z filmu zanechá pocity podobné prvnímu dílu. Nemá smysl očekávat víc./ HUMOR:**lehké pousmání z vás zřejmě dostanou hašteřící se rodiče (ano, máti je nová postava). Další malé vtípky doprovází celý děj, což je jedině dobře./ AKCE: ***auto honička se střelbou, vymoženosti moderní techniky, se kterými se vše stejně bude zdát nemožné a velmi jednoduché. Závěr ve Zlatém městě to vynahradí./ NAPĚTÍ:***spíš než napětí dostává ke konci prostor také dobrodružství. Tušíte jak to dopadne, ale přece jen… se dočkáte i speciálních efektů. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (31)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 130 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Helen Mirren (Emily Appleton) byla díky roli ve filmu Královna (2006) pozvána na setkání s královnou Alžbětou II., ale nemohla se zúčastnit, protože právě v Jižní Dakotě natáčela tento film. (c.tucker)
  • Prezident (Bruce Greenwood) povie Benovi (Nicolas Cage), že nemôže ľuďom povedať, aký zmysel mal jeho únos, a tak než Ben nájde poklad, bude obvinený z únosu prezidenta. Avšak na konci to prezident vyrieši tak, že povie, že celý incident v chodbe bola len nehoda a Ben mu len pomohol nájsť cestu von. Túto historku ale mohol povedať hneď a Benovi tak jeho ďalšie pátranie, na ktorom mu samému záležalo, podstatne zjednodušiť. (Hodnotim)

Související novinky

Brad Pitt opět sahá po koltu

Brad Pitt opět sahá po koltu

07.02.2010

Je totiž hlavním kandidátem na ústřední roli v celovečerním filmu inspirovaném slavným westernovým seriálem Gunsmoke. Pokud nabídku přijme, na rozdíl od psance v Zabití Jesseho Jamese atd. si zahraje… (více)

Lovci (dalších dvou) pokladů

Lovci (dalších dvou) pokladů

04.02.2008

Vy už víte, o čem je tahle novinka. Lovci pokladů: Kniha tajemství sbírají stejně jako jednička rozpačité recenze některým vadí, že je to tatáž sterilita jako poprvé, jiní považují druhý díl za sice… (více)

Ghost Rider 2 a Lovci pokladů 3?

Ghost Rider 2 a Lovci pokladů 3?

06.12.2007

Je to oficiální: Nicolas Cage není čtenářem ČSFD ;-). A zjevně ani jiných médií věnujících se filmu. Jinak by s takovým entusiasmem nevyprávěl o tom, že by ochotně šel do pokračování Ghost Ridera.… (více)

Cage ryje na zahradě

Cage ryje na zahradě

25.11.2007

A proč ne? Plížení podzemními chodbami má přece natrénováno z Lovců pokladů a určitě se mu nevyhne ani v blížícím se pokračování. Jenomže ve akční komedii G-Force, která Nica opět dá dohromady s jeho… (více)

Reklama

Reklama