Reklama

Reklama

Lovci pokladů: Kniha tajemství

  • USA National Treasure: Book of Secrets (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Známý hledač pokladů Ben Gates, který se proslavil nalezením templářského pokladu, stojí nyní před obtížným úkolem - chce očistit jméno své rodiny. Objev ztracených stránek z deníku Lincolnova vraha Wilkese Bootha totiž vrhá špatný stín na jeho předka Thomase Gatese, kterého zmiňovaný dokument označuje za spolupachatele tohoto dávného zločinu. Ben Gates se proto s pomocí svých nejbližších - otce Patricka Gatese, matky Emily, bývalé přítelkyně Abigail a přítele Rileyho - vydává na obtížnou cestu, jejímž cílem je najít důkazy o Thomasově nevině. Z honby za pravdou se postupně stává pátrání po dalším ztraceném legendárním pokladu, po němž však prahne i Benův nový protivník Mitch Wilkinson. (TV Nova)

(více)

Recenze (572)

T2 

všechny recenze uživatele

Takže z režiséra Jona Turteltauba sa stáva riadny rutinér bez snahy napredovať a natočiť konečne niečo zmyslu plnejšie. Pokračovanie v celku podarených aj keď len priemerných Lovcov pokladov sa vydalo cestou nešťastnou a len šablónovo kopíruje to čo sme videli a zažili v prvom príbehu, bez čo i len náznaku menšej invencie a dokonca nám už v deji dvojky je načrtnuté že môžeme očakávať minimálne ďalšie pokračovanie. To čo nám trailer ponúkne ohľadom akčnej stránky je v podstate len to čo tam zhliadneme, takže okrem automobilovej naháňačky ulicamy Londýna tam po tejto stránke nič viac pútavejšie a oku lahodiace nie je, skôr sa tu zameria na dialógy miestamy zaujímavé, keď sa nad niečím záhadným hurtá ale zas nijak preborné, škoda je aj dosť predvídavého deja a moc jednoduchého vnikanie na miesta ako je Biely dom či poľahky únos Amerického prezidenta, čo začalo postupne vyznievať ako nevydarená sebaparodia. _Herecké obsadenie ostalo zachované, plus pribudli nové tváre "posily" ako Helen Mirren, Bruce Greenwood či Ed Harris ale v tomto ohľade nebolo žiadne zúročenie a hlavne škoda bolo chvíľku zápornej a potom zas kladnej postavy Eda Harrisa, kde pôsobí časom až tuctovo prehrávajúci, vo svojej úlohe sa ku koncu stráca tak že už nevieme čo vlastne jeho postava zastupuje či stvárňuje. Nicolas Cage je opäť bratom Roberta Langdona a doslova na začiatku ako by remakuje scénku z Da Vinciho Kódu a okrem čoraz viac klesajúceho hereckého prejavu už aj výzorovo nevypadá nejak pútavo, nuž akosi nám rýchlo v poslednej dobe starne. Nuž Jerry Bruckheimer by si mal konečne nájsť poriadne talentovaného koňa, ktorý mu utiahne tie produkované báchorky na nejakej úrovni, ktorá sa bude dať zniesť. ║Rozpočet $130miliónovTržby USA $219,964,115Tržby Celosvetovo $457,364,600Tržby za predaj DVD v USA $103,781,346 //počet predaných kusov 5,877,786║ hlavne že to zarába /videl v kine: 40%/ ()

Lima 

všechny recenze uživatele

I když je to ukecaný, jak Fidel Castro na sjezdu, dost rychle to odsýpá, takže člověk nemá ani čas přemýšlet na těmi tunami historických a scenáristických zhovadilostí a vlastně o ně ani nejde. Je to stejně pitomé a jen o trochu zábavnější, než kterýkoliv díl seriálu „Lovci pokladů“. Akorát s tím rozdílem, že Tia Carreru vystřídali herci těžkého kalibru a Jerry Bruckeheimer se zase praštil přes kapsu. Při bleskových konstrukcích Nica Cagea („Slova „rezolutní“ a pak „dvojčata“……aha, takže to musí být akronym pro britskou loď ´Resolute´, ztracenou roku 1800…“) by i Sherlock Holmes blednul závistí, pokud by si při nich neklepal na čelo. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Hned na začátek musím zmínit nejlepší scénu filmu. Diana Kruger oblbuje ňoumu v oválné pracovně Bílého domu naprosto dokonale. Tu moje očíčka koukají do jejího vystříhu, tu na její prdelku. Krása krás prostě. Se nedivím, že ten pohunek, když viděl vnady Diane Kruger, tak tam ze sebe začal dělat debila. Na mě kdyby Dianka našpulila tu svou prdelku tak do minuty udělám z oválné pracovny Bílého domu, pracovnu hranatou. Myšlenka únosu prezidenta je pro Čechy dost na hovno, protože kdo by chtěl unášet Klause a pak poslouchat, že ledovce tají jen v knihách Al Gora. Unášet Bushe je zase na hovno, co bych si s ním jako počal. Jedině že bych na něj balil holky,"pojd ke mě do pokojíčku děvčátko, ukážu ti svýho bu bu bu Bushe." Jako celek však působí film dost natahovaně a to spolehlivě zatlouká zábavnost a tempo do ztracena. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Úprimne: veľmi dobre som sa bavil. Je to totiž presne to, čo od toho čakáte. Prehrávajúci Cage, halda za vlasy pritiahnutých rébusov, bizarné skrýše kľúčov k ďalším kľúčom, nejaké tie hlášky, štipka akcie a lekcie z amerických dejín. Áno, je to úplne to isté, ako jednotka, ale zároveň je to v každom ohľade o kúštik lepšie natočené (napr. automobilová naháňačka má v dvojke podstatne väčšie gule), dynamickejšie a celkovo zábavnejšie. Tretiu porciu toho istého však už nestrávim, takže šup-šup, Gatesovci, v tretej časti hurá do sveta. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jednička se ještě dala. Tenkrát si pamatuji, jak jsem si ji půjčilv půjčovně a žral ten příběh, protože přesně takové příběhy o hledání pokladů jsou něco pro mě. Jenže druhý díl o knize tajemství mě hrozně ubíjel. Od začátku jsem se příšerně nudil a ani samotný průběh mě nedokázal nijak napumpovat. A to se točí už trojka. To je teda skutečně hezký, doufám, že si s tím tvůrci dají alespoň více záležet než s Knihou tajemství, ta opravdu nemá co nabídnout, spíše unudí k smrti, když už nic jiného. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Spíš 2,5. Stejné jako první díl. Na dvě hodiny celkem pobaví, ale člověk na film zapomene dřív, než skončí závěrečné titulky. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Stejně hloupé, zbytečné, ale také roztomilé jako první díl. Ed Harris jako "polozáporák" opakuje svou roli ze Skály, Cageovy vlasy a herecké schopnosti už se vymkly i z Bruckheimerovy kontroly (hádka v Buckinghamském paláci), ale to putování z lokace do lokace a řešení předpřipravených rébusů je zkrátka o fous zábavnější než ve ztuhlé Šifře mistra Leonarda. Hercům to sluší, hudba hraje a možná dokonce odpustíte Justinu Barthovi jeho nebetyčnou otravnost. Stravitelný průměr a jednohubka na cestě k návratu nejslavnějšího z archeologů. Jako předkapela jsou Cage s Voightem docela fajn. Tleskat ale pravděpodobně nebudete. (50%) ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Vezměme si ty akademické bohatýry popořadě metodou asociace. Indiana Jones: bič a švih. Robert Langdon: slovo a tuk. Ben Gates: nuda a kozí pysk. Podruhé úplně stejně dýchavičná unylost, kterou na druhou hvězdičku vytahuje patriotická řachanda s prezidentem a stylový parchant Ed Harris. Tolik nabubřelého žvástání se hned tak neslyší, záviděl by i Rolko Emmerich. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Druhý díl Lovců pokladů není horší než první. To je důležité říct hned na začátek a jemně dodat, že neznám příjemnější odpočinkový film. Tam, kde Indiana Jones chce být nutně vtipný nebo legendární, mávne Nicholas Cage rukou a jede se dál. Problém je jinde a to ve faktu, že druhý díl Lovců pokladů v podstatě nemá pravého záporáka, což mi chybělo. Je to škoda, protože i když se nevyznám v historii USA tak jak bych si přál, stále film a celá honička potřebuje větší hybnou sílu pro děj než je "obžalování" z dědečkovy velezrady. Jinak je to zábava jak se patří, na které je poznat každý dolar a některé scény jsou tak velké (např. závěr), že už vás jiné filmy nebudou tolik "překvapovat" a "oslňovat". Snad do třetice to bude propojení kladů obou dílů a půjdu s hodnocením výše. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Marianne Wibberley, Cormac Wibberley .. O nic horší (ba ani lepší) rodinná podívaná ze stejné "Disney" škatulky jako předešlý National Treasure. Nenáročné, lehce a rychle stravitelné, tak aby se pobavilo/neurazilo dětské ani dospělejší publikum. Hlavně nezačněte přemýšlet nad souvislostmi ve scénáři. 50%. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Podruhé ta samá sterilní podívaná. Neskonale debilní děj, nelogické chování postav, rutinérská režie bez památných scén, směšné dedukce i "dialogy" - to vše zůstalo při starém. Znovu se to snaží být pro celou rodinu, ale ve své podstatě to opět není pro nikoho. Snad jen rádoby vtipný pomocník leze na nervy mnohem více než minule. A ano, je to stejně zábavné jako v případě prvního dílu. Jako oddychovka, na kterou okamžitě zapomenete, to funguje obstojně. Ovšem dobrodružnou náturu to ani zdaleka neuspokojí a tak se dostaví neodolatelná touha pustit si pořádný dobrodružný snímek. Ideálně Indyho. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Proč si nezajít na oddychovou podívanou, těžící z INDIANA JONESE (který zase vycházel ze seriálovyćh, comicsových a brakových podívaných či počteních), v den, kdy vyšla geniální upoutávka na INDIANA JONES AND THE KINGDOM OF THE CRYSTAL SKULL (byl jsem třikrát)?_____ LOVCI POKLADŮ: KNIHA TAJEMSTVÍ jsou mi sympatičtí tím, že se nejedná o hloupý mid-cult, který by se tvářil, kterak je chytrý, jako je tomu u ŠIFRY MISTRA LEONARDA, ale Turteltaub neumí střihat akční scény a snímat ty dialogové, dělá mu problém pracovat s triky, dávkovat emoce a vést herce. Pryští z toho sterilita, v níž se vydaří jen jedna hláška z pěti a která má výpravu někde na úrovni "filmových" MACGYVERŮ. _____Potěší Bruckheimerův otisk (nemyslel jsem, že to kdy napíšu), odkazování na ikonické scény z filmů Michaela Baye pobaví. Do průměru se film dostává díky Helen Mirrenové a Johnu Voightovi, na jejichž společné dobrodružství bych se jednou opravdu rád podíval a v jejich případě se dobrodružné vyprávění posunulo dál, ale.... ono to má 124 minut a slouží to k vytvoření umělé historie Spojených států a utvoření heterosexuálního vztahu, mezi kterým ani nefunguje chemie a divák jim to nevěří._____ Neurážející oddychovka, v níž Cage dokazuje, že má přece jenom ještě cit alespoň pro komediální načasování... A jdu si asi postopadesáté pustit zase ten teaser na nového INDYHO. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Každý malý chlapec (v Americe) ví, že rodina N.Cage je pošpiněna. Nezbývá než unést prezidenta….. PŘÍBĚH:***rébus stíhá rébus a není čas přemýšlet, kdo co ví a odkud. Alespoň, že padouch Ed Harris ví, že o ničem nemusí přemýšlet či dokonce pátrat. Pár logických seků a nelogické chování vynahradí druhá polovina, která z filmu zanechá pocity podobné prvnímu dílu. Nemá smysl očekávat víc./ HUMOR:**lehké pousmání z vás zřejmě dostanou hašteřící se rodiče (ano, máti je nová postava). Další malé vtípky doprovází celý děj, což je jedině dobře./ AKCE: ***auto honička se střelbou, vymoženosti moderní techniky, se kterými se vše stejně bude zdát nemožné a velmi jednoduché. Závěr ve Zlatém městě to vynahradí./ NAPĚTÍ:***spíš než napětí dostává ke konci prostor také dobrodružství. Tušíte jak to dopadne, ale přece jen… se dočkáte i speciálních efektů. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Ačkoli jsou Lovci pokladů ptákovinka od amerického orla až ke kolibříkovi... Ačkoli Cage připomíná výrazovými mimikry maniodepresivního mamuta... Ačkoli Diane Krueger coby muzeální Barbie plní jen funkci cupitajícího věšáku... Ačkoli jsem se v rádobynapínavých scénách hihňala nad přehráváním herců, pokročilou demencí scenáristů a melodramatickou hudbou...Ačkoli se zajímám o americkou historii...přesto jsem si k Lovcům vytvořila ideální guilty-pleasure vztah. A na další příšerné pokračování se, Lincoln mě netrestej, těším. IQ to má na úrovni béčka Šifry, zápletku pro Indyho-céčko a znalost historie na úrovni bengálského batolete se zálibou v pyromanii. Uvidíme se na straně 47. AK:) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Trevor Rabin: 1. Page 47 ,2. Cibola ,3. Spirit of Paris ,4. City of Gold ,5. So! ,6. Bunnies ,7. Gabby Shuffle ,8. Franklin's Tunnel ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

V dnešní době existuje jedna velmi oblíbená zábava. Jistě jste o tom už slyšeli, možná se i zúčastnili. Na startu se sejde několik týmů, dostanou šifru a její vyluštění jim řekne, kam jít dál. Tam dostanou další šifru. A tak dále... V tomto filmu jsou týmy dva, jeden těch četných, lepších a chytřejších, druhý nehraje fér. V cíli doufají klaďasové očistit pověst svého prapředka, zatímco záporáci, pokud se nepokojí s pouhou hromadou zlata, nejspíš chystají nějaké nekalé rejdy. Šifry a puzzle nepřipravili usměvaví pořadatelé, ale slovutní muži historie, kteří takto vybíjeli svou přebujelou tvořivost. Jen ta milostná zápletka se nějak do noční šifrovačky nehodí. Ovšem v laciném americkém filmu nemůže chybět... Dost řečí, na to, že tenhle film nestojí za nic, jsem se rozpovídal přespříliš. Silná *. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Turteltaubova družina v čele se zářícím Cagem zařazuje oproti už tak dost solidní jedničce vyšší rychlost, žene se za dalším pokladem a tentokrát i spravedlností a i přes občasné zaváhání slečny logiky se všechno děje v tak zabijáckém tempu, že jsem nestačil dýchat. Chci věřit, že i přes mnohaleté odklady to Gatesovi dotáhnou i do třetího dílu. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nechapu ty vcelku nizky hodnoceni, podle me se jedna o nenarocnou, vysoce zabavnou a sviznou jizdu, kde se furt neco deje, ani na chvily to nenudi a ty dve hodiny utecou jako nic. Pribehove to je sice podobny jako prvni dil, opet jezdeni po americkejch pamatkach, reseni nakyho toho hlavolamu (skoda, ze tu neni skoro zadna past) atd. Problem je, ze cely je to podany stylem vsechno je hracka, jednak zaporak, ackoliv slusne zahranej Harrisem, vlastne zas tak zapornej neni, pak unest prezidenta, vloupat se do Bilyho domu? Zadnej problem a prezident jeste pochvali. No a zaverecnej objev sem zprvu skoro nezaznamenal, pac to je natoceny bez naky gradace stylem hm, tak sme tady, tamhleto je ono, takze mi chvilku trvalo, nez jsem si uvedomil, ze to je vlasne uz ono, o co v celym filmu slo. No a zaverecny sceny ve vode jsou silne neprehledny. Jinak je fajn, ze se to nebere zas tak vazne, postavy obcas prohodi nakou tu hlasku a Cage uz ma precejen drobet lepsi uces, nez jakej predvadel ve svejch nejnovejsich filmech. Ja se paradne bavil a i kdyz to neni bez chyb, ty 4* klidne nandam. ()

Související novinky

Brad Pitt opět sahá po koltu

Brad Pitt opět sahá po koltu

07.02.2010

Je totiž hlavním kandidátem na ústřední roli v celovečerním filmu inspirovaném slavným westernovým seriálem Gunsmoke. Pokud nabídku přijme, na rozdíl od psance v Zabití Jesseho Jamese atd. si zahraje… (více)

Lovci (dalších dvou) pokladů

Lovci (dalších dvou) pokladů

04.02.2008

Vy už víte, o čem je tahle novinka. Lovci pokladů: Kniha tajemství sbírají stejně jako jednička rozpačité recenze některým vadí, že je to tatáž sterilita jako poprvé, jiní považují druhý díl za sice… (více)

Ghost Rider 2 a Lovci pokladů 3?

Ghost Rider 2 a Lovci pokladů 3?

06.12.2007

Je to oficiální: Nicolas Cage není čtenářem ČSFD ;-). A zjevně ani jiných médií věnujících se filmu. Jinak by s takovým entusiasmem nevyprávěl o tom, že by ochotně šel do pokračování Ghost Ridera.… (více)

Cage ryje na zahradě

Cage ryje na zahradě

25.11.2007

A proč ne? Plížení podzemními chodbami má přece natrénováno z Lovců pokladů a určitě se mu nevyhne ani v blížícím se pokračování. Jenomže ve akční komedii G-Force, která Nica opět dá dohromady s jeho… (více)

Reklama

Reklama