Reklama

Reklama

Když čtyřletá Amanda McCreadyová zmizí ze svého domova a policie není schopná nalézt žádné stopy, dívčina teta Beatrice najme dva soukromé detektivy Patricka Kenzieho a Angie Gennarovou (Casey Affleck a Michelle Monaghanová). Detektivové otevřeně přiznávají, že s tímto typem případu nemají téměř žádné zkušenosti, ale rodina o ně stojí ze dvou důvodů – nejsou to policisti a znají poměry drsné bostonské čtvrti, kde všichni žijí. Jakmile se Kenzie a Gennarová začnou o případ zmizelé dívky víc zajímat, odhalují temné dorchesterské podsvětí plné drogových dealerů, podvodníků a pedofilů. A když už se zdá, že se případ chýlí k vyřešení, jsou postaveni před morální dilema, které je rozdělí. (HBO GO)

(více)

Diskuze

Sidarius

Sidarius (hodnocení, recenze)

JosephineM

Ten film má své mušky, ale váš příspěvek dokazuje, že morální dilema představil velmi dobře a vás očividně dostal ;-). Já si nemyslím, že je správné, aby někdo bral spravedlnost do vlastních rukou a psychicky trápil nevinné lidi a rozhodoval, co je pro dítě správné a co ne. Každý stát má na tohle mechanismy (a zrovna v USA velmi silné) a není možné prostě dítě unést. Hrdina naopak dokázal, že má uvnitř sebe strašně silný morální kompas, a že není ochoten přivřít oči ani při silných okolnostech. Takže jeho motivy jsou mi blízké a chápu i motivy Freemanovi postavy, která ztratila dceru a toužila ji nahradit (ale sám musíte uznat, že jsou to motivy psychicky narušené osoby a ne čisté motivy). Dokážu pochopit i ty dva policajty, kteří celý život řeší otřesné případy dětských únosů a zneužívání a rozhodnou se jedno dítě "zachránit" (opět, je to zvrácené, ale jejich vidění světa je pokřivené tím, co zažili, takže to jde pochopit). Ve výsledku jediná postavu, jejíž motivy fakt nechápu, je Angie Gennaro, která zavrhne přítele proto, že udělal jedinou možnou správnou věc, byť samozřejmě čistě z pragmatického hlediska asi ne tu nejlepší pro dané dítě. Jako by ženský pohled a mužský pohled na věc byly invertovány, zvláštní.

JosephineM

JosephineM (hodnocení, recenze)

Nudný film. Prázdné dialogy. Neexistující sociálka. Hádám, že feťačka, dealerka a prostitutka by Barnevernetu nevadila, ale stačilo by, aby dítě jednou plácla přes zadek a už by ho nikdy v životě neviděla. 

Hlavní "hrdina" není hrdina. Nevypadá to tak, ale dítě je mu ukradené. Dává přednost matce feťačce, jak se bude mít dítě, co by se staral. Nechá zavřít dva slušné lidi a třetí je kvůli němu zastřelen. Bravo. Vážně je ve filmu nějaké dilema? Nějak jsem si nevšiml. 

na příspěvěk reagoval Sidarius

Cappuccino

Cappuccino (hodnocení, recenze)

MrD

SPOILER A je snáď právo matky na dieťa väčšie než právo dieťaťa na šťastný život? Dieťa nie je jej majetok a ak sa k nemu chovala takto, rozhodne si ho nezaslúžila. To že Doyl nešiel zákonnou cestou je vec druhá. Ale z morálneho hľadiska urobil správnu vec. Videl ako dopadnú deti z takého prostredia a tak urobil posledný dobrý čin.

Tejkina

Tejkina (hodnocení, recenze)

Taky Patricka nesnáším... Inhale jsem viděla také, tam jsem ale hl.hrdinovi rozuměla víc...

MrD

MrD (hodnocení, recenze)

K tomu konci.. Kenzie (Affeck) udělal správnou věc. Bohužel matka dítěte si to nezasloužila. Myslím, že k rozhodnutí vrátit dítě právoplatnému rodiči přispělo to, že Doyle (Freeman) rozhodoval o osudu dítěte bez vědomí matky dítěte. Doyle (Freeman) prostě rozhodl, že v osudu dítěte nebude figurovat jeho matka. To není správné rozhodnutí. Správné rozhodnutí by bylo odebrání dítěte sociálkou a adopce ze strany Doyla. Doyle prostě rozhodoval za druhé. Kenzie (Affeck) tohle rozhodnutí vrátil na správnou kolej.

Matka, která jde flámovat, i když má dítě znovu doma, je jiný problém. Kolik z vás žen může o sobě prohlásit, že byste se tak jako matka nechovaly? Nebo, že se tak nechováte? A domníváte se, že někdo za vás může rozhodovat, když se tak chováte nebo budete chovat? Bezstarostnost matky, která upřednostní zábavu před dítětem je podobná bezstarostnosti muže, pro kterého jsou ženy jen sexuaálními objekty. Můžem to nazvat lhostejností. Nebo nezralostí. Ale lze lidskou nezralost trestat? Taková žena zestárne, a na stará kolena snad zapláče svou povahou. Pracoval jsem jako sanitář v LDN, kde se mi poměrně mladá (55) žena zpovídala pár dní před smrtí z toho, jaký život žila. Řekl jsem jí ať se nebojí a držel jsem jí za ruku a snažil se v ní vzbudit optimismus. Přesto si raději nezralé ženy vyberou jiné typy mužů a já zůstávám sám. Můžu je za to soudit? Ne, protože má povaha patří ke mně, zatímco jejich povaha patří k nim. Stejně tak nezralá žena má právo, aby se k ní vrátilo její dítě, ať už je lehkomyslná až na půdu. Takto prostě svět funguje. Každý se s tím nakonec smíří po svém.

na příspěvěk reagoval Cappuccino

Guilemot

Guilemot (hodnocení, recenze)

Elyssea: Souhlasím. Projel jsem to jenom očima ale až poté mne zaujal ten obrázek, který mi něco říkal...stačilo prvních několik vět a už mi to došlo :D A to takhle dává ještě ČT1, u které by se dalo říct jako seriózní televize :) Tím myslím to, že na ČT2 občas běží filmy s originálním znním. Jinak se už na tv nedívám dobrých několik let :)

gojackill

gojackill (hodnocení, recenze)

Byl jsem překvapený, když jsem zjistil, že jsem film Gone baby gone ohodnotil. Myslel jsem si, že omylem, protože jsem si vůbec nevzpomínal, že bych to někdy viděl, pak jsem si prohlédl fotky a ke svému překvapení zjistil, že jsem to vážně viděl. Z děje si nepamatuji téměř nic. Je zvláštní jak snadno zapomenutelný film to je, protože si uvědomuji, že jsem to viděl tak maximálně před rokem.

veeronika

veeronika (hodnocení, recenze)

Musím teda říct,že Patricka z celého srdce nenávidím!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Podobné pocity jsem měla ještě u INHALE ,ale tohle bylo horší.......:-((((

Elyssea

Elyssea (hodnocení, recenze)

Dneska na mě v programu vybafl název Sbohem, baby a úplně jsem se vyděsila. Já to neznala jinak než pod původním názvem a ten český zní debilně. Brrr

kritikreal

kritikreal (hodnocení, recenze)

pre mna b-ečkovy slaby nudny film, absolutne nevyuzity potencional filmu zabity rodinkou Affleckovcov:D jeden to kazil viac ako druhy, samozrejme junior horel na plnej čiare, jeho "tvrďacke" vypočuvanie "nastajlovanych" drsnakov ako z vypredaju New_Yorkeru, ma doviedol k vedomosti ze tento film posobi velmi komicky co do deju zmiznutého dietata vobec neladí. spolu s priatelkou posobia bezmocne a to nielen ako postavy vo filme ale aj ich herecke vykony, skvele na tom akurat je, ze ladia s výkonmi ostatných hercov nikto nehral ani trochu dôveryhodne, (celé naivné), taky slaby herecky vykon aj fetackej kurw1cky mamicky som este nezažil. Jediná čierna ovca ktora neposlusne a dobre zvláda "hru" je M.Freeman (škoda že ho je vidieť tak malo). film taha dolu hlavne C.Affleck, viem si ho predstavit tak maximalne v dakej ubohej komedii v štýle prci prci ako honibrka alebo "ochutnavača" jablkoveho kolaču.. Koniec hra na city a freeman rozda par mudrostí. juchuu:D (asi preto vysoke hodnotenie ((niektorých)) no mne sa neda zabudnut na pohnojeny naivny dej, amaterske scenky, amaterske vykony hercov a hlavne dialogy. jedine co mal tento film fajn bola pointa, dve vety a melodiu pri zaverečných titulkach.. (PARDON ZA ZHODNOTENIE) :))

adamcik.patr

adamcik.patr (hodnocení, recenze)

No na plný počet to není, ale na průměr taky ne. Dávám asi 80%. tedy hranici. A teď k filmu. Asi po 45minutach jsem si myslel ze uz bude konec, pak ale pribeh dostal novy smer a začal být opravdu zajímavý. Ale hodnotím tento film opravdu dobře. Ben Affleck příjemně překvapil.

Hyena_15

Hyena_15 (hodnocení, recenze)

Postava Casseya  bola lama... ako fakt absurdna ideologia a unrealny pohlad na vecy.. obetuje prilis vela za nieco co nestoji zato. a to ma nastvalo.. to som necakal.. ale hra a atmosferna bola vynikajuca 5 *****

Wilda Bruska

Wilda Bruska (hodnocení, recenze)

Teda pro mě zklamání tenhle film, jedna velká nuda... Hlavní postava: Nuda sama o sobě, tak nevýrazného herce jsem dlouho neviděl,modlím se, aby, už nehrál nikde...Ještě mu sem tam vtisknuli ty rádoby tvrdé řeči, když ho někdo nebral vážně ani ve filmu:-D...To bylo místy, až trapné přímo...Jeho přisluhovačka obdobné, celkově docela jednoduché dialogy. Zápletka dobrá, ale celkově hodně,hodně slabej film za mě a nezachránil to ani Morgan Freeman, skoro se stydím za to včem hrál...Nechápu 5 hvězdiček od někoho , proboha za co?!! Bene jdi radši hrát.

PlastovyTV

PlastovyTV (hodnocení, recenze)

... fantasticka kamera ... a myslim, ze mame rezisera buducnosti ... Ben Affleck v plnej parade ... dnes som si pozrel aj The Town a ten chlapec je z roka na rok lepsi a lepsi ... sracky su minulostou ...

faredust

faredust (hodnocení, recenze)

Nevím co je na tom extra,dal jsem 4* jen kvůli Freemanovi a Harrisovi jinak film je ubohej průměr a jako drama podprůměr..

Radous04

Radous04 (hodnocení, recenze)

končí to teda kurevsky špatně. jestli si nechcete uhnat depku, nekoukejte na to...

mota

mota (hodnocení, recenze)

bavil jsem se, hlavne vykonem Caseyho, jeden Aflek lepsi nez druhe:)

crazykate

crazykate (hodnocení, recenze)

zezacatku to tak nevypada ale pak pride nejak hodne zamotanej dej - musim to zkouknout este jednou pro uplny pochopeni a prozitek (pak mozna pridam i tu 1*). :) Ben Affleck prekvapil! - v dobrym slova smyslu. Casey A. - netusila sem jak je dobrej. =) A konec je fakt sokujici - rikala sem si ze udelal dobre ale ta posledni scena.....:(:'(. Super film!;):)

valyvalec

valyvalec (hodnocení, recenze)

velmi zly dojem vo mne tento film zanechal, najma postavy - cierny nigga gangster, biely kamo gangster, white thrash banda a ta affleckova spolocnicka, to boli jednoducho z mojho pohladu vykony a casting hodne sindibadovych dobrodruzstiev... a ten affleck sa naozaj spraval a vyzeral tak, ze poslat ho domov citat harryho pottera nemuselo byt chapane ako vtip... a s tym nic nemohli spravit ani Harris a Freeman, ktori boli zatiahnuti do tohto slabeho deraveho pribehu ... ech, mozno preto, ze som film nevidel v povodnom zneni, ale pochybujem no jednoducho sklamanie velke, tento film ma dotlacil k mojmu historicky prvemu prispevku na csfd

Croma

Croma (hodnocení, recenze)

Jeden z filmů, které mě fakt dostaly a zanechaly ve mne hluboký zážitek

IvcaG

IvcaG (hodnocení, recenze)

Tak tohle můžu vřele doporučit fakt dobrý film pěkný výkon Caseyho a ja ještě lepší Bena v roli režiséra...

Tony.cs

Tony.cs (hodnocení, recenze)

řekl bych, že na režijní debut to ani nevypadá. Ben Affleck je vcelku dobrý herec, a dokazuje, že je všestraný ve všech odvětvích filmu. Ten film mě ale dostal. Ed Harris byl skvělej a Casey ukazuje, že umí

Horác

Horác (hodnocení, recenze)

Tak nevim. Viděl jsem jinej film, než většina ostatních? Nebo proč taky nedám vysoké hodnocení? Mě to nebavilo, dokonce se mi to zdálo hodně přehrané na efekt, rádoby moudré dialogy mě otravovaly. Asi jsem už viděl v poslední době moc filmů, kde jsou všichni hrozně drsní a v něčem jedou. I když je fakt, že to dilema na konci mě celkem zaujalo. Dobře, tak tomu teda tři hvězdy dám, ale jen tak tak.

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

No, já měl podobný pocity u Tajemný řeky, kterou taky zazdil závěr, a tohle je od stejnýho autora. Tak tomu docela věřim.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

Až si zas někdo bude stěžovat, že Praha stáhne všechny omezeně distribuované filmy na sebe, připomenu mu tohle. Kurňa, to bylo akorát na febiu, kde bylo samo vyprodáno, a od tý doby v Praze ani ťuk.

loob

loob (hodnocení, recenze)

Musím říct ,že to je první americký film ,který mi dal na výběr jestli to pojmu jako Happy End nebo Sad End. Opravdu monstrozni zpracování.

Pedestrian

Pedestrian (hodnocení, recenze)

Aha, tak teď nějak koukám, kam na to v týdnu vyrazím do multiplexu a oni to nehrají ani v jednom pražském kině. EdaS: tomuto teprve říkám distribuční zrada.

Matty

Matty (hodnocení, recenze)

Existuje nějaké racionální vysvětlení faktu, proč jde slušně obsazené, divácky atraktivní kriminální drama do českých kin v jediné kopii?

PoeLagger

PoeLagger (hodnocení, recenze)

Trhej me jak chces, ja si nedelam iluze o tom, ze jsou ty title bez chyby... ale take si nedelam iluze o tom, ze by byly tragicke.

Aiax

Aiax (hodnocení, recenze)

Neke, a cos dělal? (v duchu: "no počkej jak tě roztrhám")....

PoeLagger

PoeLagger (hodnocení, recenze)

Aiax: Že nemáš iluze? Ach, ty předsudky. Já si třeba iluze také nedělal, udělal překlad vlastní a troufám si tvrdit, že jsem nikomu zážitek z filmu nezkazil. Btw i dvd překlady dělají jenom lidi;)

Aiax

Aiax (hodnocení, recenze)

Pro mě jednoznačně nejlepší americký film minulého roku, to že na Oscara nebyl ani nominovaný, mě fakt překvapilo. Ad - normálně nepotřebuju, ale tady jsem si musel počkat na anglické, dost často jde rozumět fakt těžce. A pokud jde o české, nemám nejmenší iluze, že by někdo z fan komunity uměl vyplodit použitelný překlad. Tohle je hodně nadprůměrně náročné, osobně počkám na DVD.

Hoke

Hoke (hodnocení, recenze)

Dadel: Sizzly pravidelně mrví překlady k filmům, nejen Gone Baby Gone , ale třeba i Rambo nebo No Country For Old Men, což je smutné. Jeho jsou ale už dávnou předělané a upravené. :P

Adamos

Adamos (hodnocení, recenze)

Koukal jsem na film bez titulků (úmyslně) a Caseymu drmolení jsem často nerozumněl. Film byl natočen moc pěkně, ale řekl bych poněkud nudně a morální výpověď filmu je mi proti srsti. Už ten začátek - kde se vypráví o tom, že věci jako tělo, rodiče, sousedy apod. si nevybíráme - myslím, že je to právě naopak :) A kdo si myslí, že ví co je pro jiné dobré (jako jsou třeba někteří policisté), se často plete. Můj pohled na svět je, že každý má co mu patří ať už z jakéhokoliv důvodu. A kdyby to neměl, nedostal by se tam, kam se dostat má. Situace kolem nás je nám prostředkem pro náš vývoj - a o nic jiného podle mě v životě nejde. Proto bychom do osudů ostatních neměli násilně zasahovat. A tenhle film je celý o takovém zasahování. Krásně tak ilustroval myšlení současných lidí, ať už bylo jeho poslání jakékoliv. I proto na filmy nekoukám kvůli jejich pointě, ale pro často tak krásné vykreslení lidského chování ve společnosti.

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

nekoukejte na to s titulkama od osoby říkající si sizzly, to je překlad z translátoru

Derek

Derek (hodnocení, recenze)

ja som na slvk preklady zanevrel uz davno (ale povestny hrebik to truhly bol preklad filmu date movie aka strasna haluz!!!). to gone baby gone bolo pouzite v jednej vete a tam by som vyraz baby prelozil ako zladko ci tak nejak... anyway slvk nazvy stoja za hovno a tento film je vazne dobry!!! odporucam i ked skoda ze tu v angl to neslo do kin kvoli stratenej maddie...

Blackberry

Blackberry (hodnocení, recenze)

derek: to suhlasim. Ja to stale volam Gone Baby Gone. Ako vacsinu filmov - aj tento pomenovavam skor originalnym nazvom

Derek

Derek (hodnocení, recenze)

ja viem ze to nema byt baby (ako dievcata), ale zbohom bejby sa ako nazov podla mna nehodi.

Pumiiix

Pumiiix (hodnocení, recenze)

Taky sem si vsiml toho podobneho chovani. Hlavne delani obliceju a celkove jeho mimika je hrozne podobna s bratrovou ;-)

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Pavlik

Pavlik (hodnocení, recenze)

Právě jsem to zhlédnul a ani to nemohu ohodnotit, protože to nebylo u nás v kinech, ten film vás ale dostane a dá vám nad čím přemýšlet, co je vlastně správně a co ne, mohu jen doporučit.

petraso

petraso (hodnocení, recenze)

Tenhle film klanu Affeluců jsem si pouštěla s vědomím,že nevím,co od něj mám čekat....a byla jsem nadmíru překvapená.... výborná kamera a muzika dotvářející spolu s herci atmosféru, která umí vcucnout :-)))) Souhlas s Blasckberry - fakt jsou jak dvojčata, bratři jedni!!! Dřív jsem si toho nevšimla,až teď! :-)))

Související novinky

Zemřel herec Michael K. Williams

Zemřel herec Michael K. Williams

07.09.2021

Ve věku 54 let tragicky zemřel známý charakterový herec Michael Kenneth Williams. Jeho nejslavnější rolí se jednoznačně stala postava Omara z chváleného seriálu The Wire – Špína Baltimoru. Objevil se… (více)

Jak to vypadá s novým Batmanem?

Jak to vypadá s novým Batmanem?

03.01.2017

Studio Warner Bros. nesmírně touží po netopýří sólovce od Bena Afflecka. Představitel Batmana a režisér Gone, Baby, Gone, Města nebo oscarového Arga se uvolil, že ji natočí, soustavně ale tvrdí, že… (více)

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

20.08.2016

Kdyby se vybíraly nejlepší filmy z padesátých let, jen těžko by mezi nimi chyběl Svědek obžaloby. Soudní drama Billyho Wildera vychází z povídky (a následné divadelní hry) od Agathy Christie, získalo… (více)

Reklama

Reklama