Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bývalý policista, který se nyní protlouká jako čistič místa činu, se nevědomky podílí na krytí trestného činu ve svém posledním zaměstnání. (Filmbox)

Recenze (179)

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Až umřete, zavolejte si Toma Cutlera. O tom, že po vás velmi precizně uklidí, není pochyb. Clenaer se sice parádně rozjel, uklízecí orgie dokonce až parafrázovaly některé pasáže z "Dextera". V očekávání jsem se těšil, co vše ještě bude následovat a jaké bylo mé zjištění, když jsem si uvědomil, že to byla jen přechodná iluze. Děj si odbyl svůj předvídatelný vývoj a ještě tomu nasadil fádní konec. Film to špatný sice není, ale na duo Jackson a Harris to mohlo být evidentně lepší. Až příliš provařený scénář a absence zvratů řadí tento film jen lehce nad stupnici pomyslného průměru. (6/10) ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Dobrý námět, zatavený v celofánu s razítkem 90, sice kupí žánrová klišé v dokonalé pyramidě, ale jistota v podobě S.L. Jacksona a Eda Harrise neselhává a Renny Harlin připomíná, že svižně odsýpat může i jednoduché béčko. Sice to už není ten starý pardál, který bořil Washingtonské letiště a krmil chytré žraloky lidským masem, ale natočit uklízení marastu po vystřelené hlavě tak, aby to byla efektní podívaná… sakra, ten chlap mi udělal fakt radost. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem byl mile překvapen, jak je film originální a nápaditej, protože film o uklizeči míst, flekatých od krve, načichlých pachem vraha, jsem ještě neviděl. Samuel L. Jackson to hrál dobře a parádně mu sekundovali ti ostatní. Jenže se film přehoupsne do druhý půlky a zvrhne se to trošičku jinam, než jsem si představoval. A já si přitom představoval, jak tomu frknu čtyři hvězdičky a budu mít radost, že podhodnocenýmu filmu vrážím tolik. Zametač stop to ale posral, ke konci už to ztrácelo tu atmošku a celkově jsem měl dojem, že už se těší, jak film dotočí a pudou to oslavit do hospody, kde se film také často odehrával. Stále to ale beru, jako vcelku milé překvapení. Čekal jsem daleko horší film. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby Celosvetovo $5,794,000Tržby za predaj DVD v USA $7,849,931 //počet predaných kusov 406,834║ rozbeh dobrý len dojazd bol akýsi vyprchajúci bez iskry, Samuel L. Jackson klasicky dobrý ale ostatný herci až tak nežiarili /40%/ ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Harlin ještě umí točit, ale s tímhle scénářem moc velkou šanci neměl. Zoufale obehrané zvraty a předem odhadnutelné postavy jenom podtrhují vyčpělost zápletky, která je podobná tuctu jiných filmů. Herci působí, jako by si jenom přišli vydělat na nájem (obzvlášť Harrisova poloha "poldy, co ví, jak to chodí" začíná být obehraná) a Sam L. Jackson není cool, jenom prostě je. Harlinův velký comeback se tedy nekoná a v sobotu večer na Nově tomuhle filmu bude asi nejlíp. 5/10 P.S. Nejvíc ruluje Samova dcerka, která řeší flustraci ze smrti matky tím, že po nocích kouká na klasiky s Carym Grantem. Alespoň něčím mě scenárista příjemně překvapil :) ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Typický mainstreamový hollywoodský film, kdy forma vysoko převyšuje obsah. Kamera, střihové přechody a videoklipová estetika jsou skutečně na vysoké úrovni, oproti tomu dějová linka se postupem času začíná odvíjet tak očekávaně, že se vytrácí i potřebné napětí a moment překvapení. Škoda, že scénář nebyl napsán rafinovaněji. Typická je i postmoderní námětová kontroverze, kvůli níž je nutné šokovat, což vede k usazení příběhu do pokud možno co nejbizarnějších kulis - tentokráte do firmy, která čistí místa trestných činů. Je to pulp, ale s hvězdným obsazením a brilantní obrazovou stránkou... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Začíná to dobře. Samuel L. Jackson dělá džouky na srazu a doma si v akčním střihu nazouvá papuče. Potom se začne rýsovat zajímavá zápletka. Bohužel jen do té doby, než si položíte otázku. Kdo by byl tak blbej aby někoho zavraždil a pak tam poslal někoho jinýho to uklidit? Od té doby je celej tenhle film džouk. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Příběh neexistující mrtvoly, spolehlivě úplatných strážců zákona a jednoho dezorientovaného uklízeče, má sice solidní start, ale pak nějak pozapomněl vygradovat do nezapomenutelného rozuzlení. Nepovažuji to za chybu herců, neboť Samuel L. Jackson pátrá po pravdě dostatečně věrohodně, Ed Harris parťáky do nepohody prostě umí a o přesvědčivosti vnad Evy Mendes snad není třeba pochybovat, ale Harlin svou šanci na napínavý thriller tentokrát neproměnil. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Lahůdkové obsazení a slibná expozice, bohužel pak už veškerá nápaditost končí. Díky Harlinovi a hercům se na Cleanera dobře kouká, ale scénář je značně předvídatelný a drama moc nefunguje. Postava Eda Harrise je opravdu průhledná snad od prvního okamžiku, co se objeví. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu umí zaujmout. Překvapil mě originální námět a zápletka. O to víc mě pak zklamala druhá polovina, kdy scénáristi námět pořádně nevyužili. Ke konci jsem tak měla pocit, že se hlavní myšlenka ztratila někde po cestě. A to je obrovská škoda. Na herecké obsazení nemohu říct půl slova. 3* ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Kupodivu výbornej thriller, kterej si nehraje na žádný napínavosti, ale dokáže fakt výborně vybudovat celej příběh, kterej po většinu doby působí hodně originálně a dokáže zaujmout, krom toho Samuel L. Jackson a Ed Harris opět skvělý a Eva Mendes taková řešnička na tomhle filmu, druhá věc ale je, že konec je fakt hodně uspěchanej a k celkový propracovanosti příběhu moc nesedne, to už je taková celkem čekaná tuctovka, ale nějak mi to nevadilo ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Cleaner sľuboval veľa, ako neotrelým námetom, tak hereckou zostavou, v konečnom zúčtovaní je len denifinívnym potvrdením, že Harlin už nie je to, čo býval. Hoci z tak chatrnej zápletky, v ktorej ešte aj dramatická línia funguje lepšie ako kriminálna (a pritom obe ponúkajú málo), sa veľa vyťažiť nedalo a body má aspoň za snahu. Zapamätania hodný moment v podstate žiadny a ani kvalitná herecká zostava nezakryje fakt, že tento po takmer všetkých stránkach priemerný kúsok by sa ďaleko lepšie vynímal na videu. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Velmi průměrná kriminálka, která staví na hereckém obsazení a slušné režii, jenže ke dnu ji stahuje tuctový hollywoodský scénář. Film, který se do zítřejšího dne vykouří z hlavy a nezanechá žádné stopy. Na druhé straně ale při svém sledování nevzbudí žádné rozhořčení. Celkový dojem: 50 %. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Samuel L. Vanish - skvrn a špíny se zbavíš! Harris s Jacksonem v rutinérské pohodě, jinak čvachtání v cákancích krve i nadbytečné melodramatičnosti, pěkný hollywoodský kukuč a poněkud nestandardní rozuzlení, kdy čistič Tommy podpoří ex-parťáka a řekne si o ocenění od Janečkovy protikorupční nadace.. Od Cliffhangera jede Harlinova kariéra už jen setrvačností.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Harlin ešte zďaleka nemá svoje dni spočítané a s béčkovými scenármi si vie stále slušne poradiť. Nádych moderného spracovania je zreteľný (ale chvalabohu menší ako pri reklamovo pôsobiacom 'The Covenant') a úpadok klasickej atmosféry 90tych rokov sa stále vzďaľuje. Na herecké obsadenie je radosť pozerať, nie preto, že by predvádzali oscarové výkony, ale že sa vôbec stretli v takomto zložení spolu. Takže kto si chce pozrieť neoriginálne originálny thriller so slušnou atmosférou, má šancu práve pri filme 'Cleaner'. 70%. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Docela pěkná podivaná se skvělými herci v hlavníh rolích. Výborný námět ale scénáristi nedokázali pořádně využít. Vlastě až na pár scén jde o běžné policejní drama, které skrývá jen pár světlých míst a pár užitečných tipů na čištění skvrn. No a taky bych od Harlina čekal víc akce. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Zaujimavy pribeh a pritom mi tu vobec nechybali ziadne automobilove nahanacky, na ktore som bol v minulosti od Rennyho Harlina zvyknuty. V tomto pripade ide o zaujimavy scenar, kde sa Jackson pokusa rozlustit, kto planoval vrazdu a hlavne kto ho poslal odpratat stopy po mrtvole skor, nez tam prisla policia. Pritomnost Eda Harrisa a Evy Mendes ma este viac potesila a hlavne aj to, ze Renny Harlin konecne natocil po dlhej dobe solidny film, ktory stoji za pozretie. Zatial najuspesnejsie filmy Rennyho Harlina su SMRTONOSNA PAST 2 (1990) a CLIFFHANGER (1993)... 30.04.2010 _______ Samuel L. Jackson - (Tom Cutler) +++ Ed Harris - (Eddie Lorenzo) +++ Eva Mendes - (Ann Norcut) +++ Luis Guzmán - (Det. Jim Vargas) +++ Keke Palmer - (Rose Cutler) +++ Maggie Lawson - (Cherie) +++ Produkcia: Samuel L. Jackson +++ Hudba: Richard Gibbs +++ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ryze průměrné, nijak vzrušivé drama, které se sice může spolehnout na několik vysoce kvalitních herců (Samuel L. Jackson, Ed Harris, Robert Forster), ale leccos mu kazí nedotaženost scénáře, absence momentu překvapení i samotné napětí a matná režie, kdy forma viditelně převyšuje obsah.. Naštěstí si Renny Harlin ze svých starých dobrých časů něco pamatuje, takže uklízení mozků po kulce může být občas docela cool!! ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Harlin se z té druhé režisérské ligy už asi nevyhrabe, i když tentokrát se fakt snažil. I ten námět sám o sobě je originální. I přes fakt, že Harlin natočil ty úklidy tělních tekutin fakt efektně a že ta kriminální zápletka je docela zajímavá, tak mi tam až moc vadí některá klišé a ta linie s dcerou. Tahle linie to celý hodně nabourává a ničí docela slušnou atmosféru celého snímku. Je to škoda, protože se Harlin fakt docela snažil a Jackson s Harrisem hrají jak z partesu.70% ()

Reklama

Reklama