Reklama

Reklama

Zázrak v New Yorku

  • USA Miracle on 34th Street (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V moderní verzi oblíbeného klasického příběhu z roku 1947 se šestiletá Susan trápí pochybnostmi nad existencí nejtradičnější nadpřirozené postavy — Santa Clause. Jednoho předvánočního dne však nečekaně uvidí v obchodním domě Santa Clause, který ji přesvědčí, že je skutečný. Malá Susan tak dostává ten nejhodnotnější dáreček ze všech dárků - opětovnou víru ve splnění svých snů. V hlavních rolích povznášejícího a radostného filmu, který o existenci Santy přesvědčí celou rodinu, se představují Richard Attenborough, Elizabeth Perkins, Dylan McDermott a Mara Wilson v roli Susan! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Znesiteľný americký vianočný rodinný a neviem ešte aký filmík, ktorý je ale znesiteľný vážne iba počas tých vianočných sviatkov. Ja som ho počas nich videl iba raz, dokonca to bolo myslím na štedrý deň, relatívne som sa pobavil a nemienim sa k nemu ešte niekedy vracať. Jedine že by som bol na Vianoce príliš namäkko. A možno sa mi aj poriadne zapáči, ako sledujem niektoré tunajšie komentáre. Výborná voľba, obsadiť do hlavnej úlohy Attenborougha. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nádherný vánoční film, a první z těch vánočních filmů pro tento rok, které jsem ještě předtím neviděl. A docela se divím, protože ho televize museli točit o sto šest. Každopádně se na něj moc hezky koukalo...a to i přesto, že do něj Američani narvali jejich oblíbené soudní procesy. Tady to ale bylo oprávněné a hezky se na ten celý příběh dívalo...dokonce i v soudní síni. Kouzlo Vánoc udělá stejně svoje... ()

Reklama

miligretchen 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat: nepatřím mezi příznivce amerických vánočních filmů, Santa Clause a amerických rádoby tradic obecně.Vidím v tom vždycky prvky kýče a něčeho, co mně hrozně irituje.Ale i přesto měl tento film pár světlých okamžiků, vesměs zapříčiněných charismatem Richarda Attenborougha a malé dívenky, díky nimž tento film nebyl tolik nesnesitelný jako ostatní.Scény ze soudní síně už jsou v americké masové kinematografii taky trochu klišé, takže bych je klidně vynechala, ale nápis na dolarové bankovce: ,,In god believes" byl pro mě jedním z mála světlých momentů.Ale i skrze to - jenom 35%- ()

hudryhudry 

všechny recenze uživatele

Jeden velký americký vánoční kýč smíchaný s lepivým santovským patosovitým krémem nahuštěný do 114 minut zabitého času. Takto by asi v nějaké kuchařce zněl recept na tento pro evropana nepochopitelný film. Nikdy jsem americkou ikonu Vánoc, tlustého dědu s bílým vousem a červenobílým kabátcem, neměl příliš v lásce. Mikuláš přece nemůže nahradit Ježíška, říkal jsem si v dětství, když začala do naší země jeho invaze z USA. Nyní je už na kžděm rohu a postavu Ježíška v jesličkách pomalu vytlačuje už jen do kostelů. Je hrozné, že si moc ani neuvědomujeme, že do našich rodičů (případně i do vás, kteří se narodili ještě za komunismu) tlačil režim dědušku Maróze a jen co jsme se tohoto Rusa zbavili, hned jeho místo dobyvatele českých dětských srdcí obsadil Santa. Takže pokud bych byl Američan, měl bych na tento film asi poněkud jiný názor, ale jako Čech bohužel nemohu jinak než za dvě *. Co se týče řemeslného zpracování, ocenil bych bombastické pojetí tohoto filmu, které jistě muselo stát hodně peněz a taky Richarda Attenborougha, který se do role Santy opravdu vžil a předvedl slušný výkon. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Má očekávání byla veliká a o to jsem zklamanější. První polovina byla nekonečně rozvleklá a nudná a část v soudní síni sice zábavná, ale do krásné vánoční atmosféry to mělo opravdu daleko. Přesto souhlasím s lasumirem a Faramirem (:D) v tom, že někteří hodnotí zcela neobjektivně - budto je to příliš americké anebo moc krásné (ale se 3*?). Pohádkový dědeček aneb Santa Clause byl každopádně opravdu sympatický, za to bod k dobru. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

  • Herec Alvin Greenman (vrátnik) sa v pôvodnom filme z roku 1947 objavil ako Alfred. (m.a.t.o.)
  • Spoločnosť Macy's nedala tvorcom povolenie, aby sa jej obchodná značka objavila vo filme. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama