Reklama

Reklama

Zázrak v New Yorku

  • USA Miracle on 34th Street (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V moderní verzi oblíbeného klasického příběhu z roku 1947 se šestiletá Susan trápí pochybnostmi nad existencí nejtradičnější nadpřirozené postavy — Santa Clause. Jednoho předvánočního dne však nečekaně uvidí v obchodním domě Santa Clause, který ji přesvědčí, že je skutečný. Malá Susan tak dostává ten nejhodnotnější dáreček ze všech dárků - opětovnou víru ve splnění svých snů. V hlavních rolích povznášejícího a radostného filmu, který o existenci Santy přesvědčí celou rodinu, se představují Richard Attenborough, Elizabeth Perkins, Dylan McDermott a Mara Wilson v roli Susan! (Magic Box)

(více)

Recenze (64)

freddy 

všechny recenze uživatele

Mne se to líbilo. Mám rád vánoční filmy a tenhle měl navíc zajímavý scénář a kvalitní herecké výkony. Film je dobře koncipován a bavil mne po celou dobu, co jsem se na něj díval a byl jsem napnutý, jak to všechno dopadne. Takže můj dojem z této vánoční oddechovky je více než kladný, ale dávám "pouze" tři hvězdičky, a to z toho důvodu, že přece jen už jsem viděl i lepší vánoční filmy. Ale přesto se mi to líbilo a myslím si, že tři hvězdičky jsou dostatečně dobrým hodnocením pro tento film... ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Je to americký film (s naprosto vším, co k tomuhle termínu patří), ale dá se na to koukat. Pokud je mezi 15. a 30. prosincem a/nebo sedíte u televize (v kině) s dítětem, přičtěte si k mému hodnocení 1-2 hvězdičky. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nádherný vánoční film, a první z těch vánočních filmů pro tento rok, které jsem ještě předtím neviděl. A docela se divím, protože ho televize museli točit o sto šest. Každopádně se na něj moc hezky koukalo...a to i přesto, že do něj Američani narvali jejich oblíbené soudní procesy. Tady to ale bylo oprávněné a hezky se na ten celý příběh dívalo...dokonce i v soudní síni. Kouzlo Vánoc udělá stejně svoje... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Richard Attenborough ako Santa Claus, práve jemu nechýba skutočná vnútorná charizma čo dodáva príbehu neskutočné čaro, a k tomu dej okorenení súdnym pojednávaním o tom či je Santa skutočný alebo iba výmysel Vianoc. Celý New York na podporu zachovania silnej tradície sa vyhrnie do ulíc, príbehu nechýbajú emócie a podarené vtípky a v neposlednom rade je tu aj neúprosný záporák a súdny obhajca v podaní J.T. Walsha. "Zmeniť sa môže každý!" A v tomto prípade malú zmenu v živote spravila aj jednodolárová bankovka... ║Rozpočet $-miliónovTržby USA $17,320,136Tržby Celosvetovo $46,264,384║ ... a potom nepodplácaj a nezarábaj na Vianočných filmoch. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Má očekávání byla veliká a o to jsem zklamanější. První polovina byla nekonečně rozvleklá a nudná a část v soudní síni sice zábavná, ale do krásné vánoční atmosféry to mělo opravdu daleko. Přesto souhlasím s lasumirem a Faramirem (:D) v tom, že někteří hodnotí zcela neobjektivně - budto je to příliš americké anebo moc krásné (ale se 3*?). Pohádkový dědeček aneb Santa Clause byl každopádně opravdu sympatický, za to bod k dobru. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

V patnácti měl na mě film daleko větší účinek, ale i po těch letech je, především díky skvělému Attenboroughovi, milý a příjemný. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Měli to velmi těžké, vystoupit ze stínu legendárního filmu z roku 46, který je pecka. Zázrak se nekonal, film je ale opravdu dobrý a Richard Attenborough je úžasný Santa. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Krásný vánoční příběh o lidskosti, naději a sounáležitosti s dětskou hvězdou Mary Wilson, která tu zazářila a doufejme že se od ní dočkáme ještě něčeho dalšího. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Originál jsem ještě neviděla, ale tohle mi přišlo jako velmi hezký a povedený vánoční film, nejenom o víře v Santa Clause, ale potažmo i o víře v zázraky. R. Attenborougha v roli Krise Kringla si člověk nemůže neoblíbit a stejně tak jsem ráda viděla malou Maru Wilson v jiné roli než v Matildě a Táta v sukni. Směřování k závěrečnému soudu mě překvapilo a pobavilo a konečné vyústění samozřejmě ve vánoční náladě uspokojilo :) V tomto žánru se dají i drobné nedostatky snadno odpustit. Přesně takto magický by vánoční film měl být. ~(4,3)~ ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Znesiteľný americký vianočný rodinný a neviem ešte aký filmík, ktorý je ale znesiteľný vážne iba počas tých vianočných sviatkov. Ja som ho počas nich videl iba raz, dokonca to bolo myslím na štedrý deň, relatívne som sa pobavil a nemienim sa k nemu ešte niekedy vracať. Jedine že by som bol na Vianoce príliš namäkko. A možno sa mi aj poriadne zapáči, ako sledujem niektoré tunajšie komentáre. Výborná voľba, obsadiť do hlavnej úlohy Attenborougha. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Americká klasika v "novém" kabátě. O kouzlu vánoc, o snech, a tom jak důležitá je v našem životě víra v zázraky a tradice. Perkins a McDermott mi sice příliš nesedli, ale Mara Wilson je v roli šestileté dívenky v níž svádí souboj touha po zázraku s matčinou pragmatickou výchovou výborná. A Attenborough jako muž, který je nebo alespoň mohl být Santou kolem šíří takové kouzlo, že mu věří nejen malá Susan, ale i my u obrazovky. Koncentrované kouzlo Vánoc, které na rozdíl od řady jiných filmů, funguje i po téměř dvaceti letech. A některé scény mě rozesmávají i při reprízách, jako třeba výpoveď prokurátorovy manželky, a některé mě i při reprízách dojímají, jako třeba scéna s hluchoněmou holčičkou. Mám rád kouzlo Vánoc a věřím v zázraky. Nemohu tedy než se přidat: nash VĚŘÍ! ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Richard Attenborough se může snažit jak chce, já bych ho nepoznal. Čímž charisma utrpělo, i když ho mluví dokonalý Sobí Sejk. Vadilo mi, že přestože to není film čistě pro děti, hodně ohavným způsobem ohýbá americkou demokracii (třeba soudnictví). A taky to bylo, upřímně napsáno, naprosto o hovně. Dva konkurenční řetězce s hračkami se předhání, kdo líp zaujme zákazníka. Dylan McDermott je trochu moc šampónek a Elizabeth Perkins bych vyměnil za někoho hezčího a mladšího. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Příjemný rodinný film s krásnou vánoční atmosférou a mega charismatickým sympaťákem Attenboroughem, kterýmu bych Santu věřil i dneska. Škoda pár pomalejších scén (převážně ty ze soudní síně). Naopak taková scéna s hluchou holčičkou mě dostala. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Film o víře, naději, charitě, idyle a světle.Wilson a Elizabeth Perkins jako matka jsou okouzlující. Jde o remake filmu Miracle on 34th Street a ukazuje Hollywoodskou neschopnost vtisknout do těchto rodinných komedií styl a originalitu. Shlédl jsem v jednom pražském filmovém klubu. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Nevím, jaký byl originál - není k sehnání. Nicméně tenhle remake mě nenadchnul. Od začátku do konce to působí velmi kýčovitě, roztomilé jsou snad jen momenty, kdy si santa povídá s dětmi. Jinak mě to nebavilo a typické amerikánství aneb my věříme v Boha a my věříme v Santu, mi lezlo celkem krkem. Kdyby to byla čistě pohádka s nějakými kouzly, asi bych ledacos snesl, ale jelikož je to vánoční film, tak mnohé nesnesu. Za mě 40% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Zázrak v New Yorku je milý, oddychový, sympatický a prostoučký příběh o muži, který je fyzickým představitelem nehmotného symbolu Vánoc, samotného Santy Clause. V celku jde o průměrnou filmovou záležitost s lehce topornými herci a jednoduchým scénářem. Malá Mara Wilson je roztomilá a Richard Attenborough zase charismatický. Zkrátka snímek, který bezpochyby patří ke svátkům klidu a míru, avšak nejde o nic speciálního či nezapomenutelného. ()

Reklama

Reklama