Reklama

Reklama

Po je mladý nemotorný panda, který vypomáhá otci s roznášením jídla v restauraci, která je vyhlášená svou jedinečnou nudlovou polévkou. Po obdivuje kung-fu, jeho idoly jsou Opičák, Kudlanka, Jeřáb, Zmije a Tygřice, mistři kung-fu, kteří pod vedením mistra Shifua ochraňují Údolí míru. Říkají si Pět postrachů. Jednoho dne má Shifuův učitel, starý mistr Oogwai, vidění, podle kterého obávaný Tai Lung unikne z vězení a přijde se do údolí pomstít, neboť mu velmistr Oogwai kdysi odmítl předat Dračí svitek, o kterém se říká, že obsahuje tajemství nekonečné síly. Je tedy třeba vybrat nového Dračího bojovníka, který by se Tai Lungovi postavil. K všeobecnému překvapení velmistr Oogwai vybere právě Poa. Po tedy začíná s tréninkem. Mistr Shifu se ho nejprve snaží odradit, stejně jako Pět postrachů, neboť se zdá, že Po není schopen se naučit ani základům bojového umění. Pak se však Shifuovi za pomoci motivace jídlem podaří vypaseného Poa naučit sice improvizovanému, ale účinnému bojovému stylu. Když Tai Lung dorazí, Shifu chce vyjevit Poovi tajemství Dračího svitku, ukáže se však, že svitek je prázdný. Mezitím zkouší Tai Lunga zastavit Opičák, Kudlanka, Jeřáb, Zmije i Tygřice, ale silný Tai Lung je jednoho po druhém porazí. V zoufalství nařídí mistr Shifu evakuaci údolí s tím, že se pokusí Tai Lunga zadržet tak dlouho, jak jen to půjde. Po se setká se svým otcem, který mu vysvětlí, že věci se stanou výjimečnými, pokud lidé věří, že výjimečné jsou. Po pochopí, že toto je princip Dračího svitku... (TV Prima)

(více)

Recenze (997)

iHyik 

všechny recenze uživatele

Animáky zase předvedly, že jsou leckdy lepší než hrané kousky se zaručenými esy. Smekněte hrdinovi! ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Téma je mi sice hodně blízké, ale na to, abych nadšeně poskakoval mi chybí více humoru. Po technické stránce si není na co stěžovat, ale několik vtípků navíc by jistě neuškodilo. ()

Morloth 

všechny recenze uživatele

Jen kdyby to nebylo tak krátké... Vím, příběh na to nemá, ale co? Dyť to bylo super, kopající tlustej medvěd! Juhů! ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Hned ze začáku, když Po spadne po schodech, mě přepadl špatný pocit. Snad to zase nebude na styl, kdy moula zachrání svět. Nakonec bylo no. Jenže do kupy je to poskládané dobře. Má to humor, akci a pár dojemných momentů (želví mistr). Trošku mě mrzelo, že více prostoru nedostal opičák Jackieho Chana nebo kudlanka Setha Rogena. Blackův Po nezklamal ani nepřekvapil. Zato se mi opravdu líbil Hoffmanův Shifu, protože jeho hlas je příjemný a takový přirozený. Krásně se hodil prostě. -"Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift. That is why it is called the present." ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Moc nechápu to dosti vysoké hodnocení. Postavičky jsou animovány až na oči dost bídně a pozadí jsou často jen barevné šmouhy. Nicméně napotřetí jsem v dopolední nudě shledal, že příběh má přece jen hlavu a patu a je napsán roztomile a pohádkově, tak jak to má pro děti být. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Musím sa priznať, že animák Kung Fu Panda ma nikdy nelákal, ale čo človek neurobí pre svoje deti :-) a vlastne nakoniec sa mi to páčilo. Panda Po si ma hneď získal, možno tým, že mi pripomenul Shreka :-). Animácia je prekrásna!!! "Yesterday is history, Tomorrow is a mystery, but Today is a gift. That is why it is called the present." ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

3 hvězdy hlavně za tu pěknou animaci. Příběh je typicky alá Hollywood: Tlustej ňouma, který nic neumí a stane se z něj mistr. Ani jednou jsem se bohužel nenasmál. Stránka zla byla udělaná nejlépe + hroši.Jestli to dabovali známí herci, tak to na filmu taky nepřidá, protože u animáku je to celekm fuk ( jestli to bude dabovat David Hasselhof nebo Chuck Norris). Pro mě tedy velké zklamání - ukázky byl svižné,ale po shlédnutí bych řekl dost utahané. ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

Honk kongske kung fu filmy su vpodstate rozpravky pre trocha starsie deti. Dremworks to pochopil a natocil podobnu rozpravku pre trocha mensie deti. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Mé hodnocení odráží mou zhltanost Pixarovkami. Chybělo mi zde více detailů okolního světa, více humoru a koneckonců i příběh, který byť by byl předvídatelný, stejně by mě mohl vtáhnout do děje. Na to, že se jedná o pohádku pro děti i dospělé, je zde humoru poněkud málo - aspoň mně teda pár držkopádů a dvě hlášky ke spokojenosti nestačí. A co se týče kung-fu soubojů, zdají se mi zase až moc vážné. Je pravda, že třeba za takový souboj na provazovém mostě by se nemusel stydět ani regulérní kung-fu film, sem to tak nějak nepasuje. Ale atmosféru to nepostrádá a tu hoďku a půl to taky hezky zabije, takže pro mě průměr. ()

Petoss1 

všechny recenze uživatele

Obrovský potenciál všelijakých kung fu filmov ostal nevyužitý. Celý film je akýsi pomalý a pomerne aj nudný no vtípkov ktoré mi prišli srandovné je sakramentsky málo, zo všetkého sa dalo vyťažiť viac, z tréningu, z postáv atď. Mal som pocit že to bude aj pre väčšieho diváka nie len pre najmenšiu kategóriu. No účel to splnilo oddýchol som si ale očakával som viac 69% ()

shyster 

všechny recenze uživatele

Ano, je to povedený animák (konečně po dlouhé době). To vše díky Jacku Blackovi. Nepovažoval bych to ale za nějakou 5hvězdičkové dílo. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Kung fu Panda je zábavným příběhem, která musí překonat sama sebe a naplnit svůj osud. Po pravdě řečeno, takových příběhů jsou tisíce. Jenže panda je animovaná a navíc je kung fu. Bojové scény jsou zábavné a hlavně kvalitní, takže se u nich nenudíte, příběh hezky odsýpá a zbytečně se nikde nezdržuje. A neporovnávám to s ostatními animáky, i když nutno podotknout, že třetího i čtvrtého Shreka Po rozválcoval jako skříňku na sušenky. ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Vcelku dobrá zábava, ale podle mě tvůrci nezvolili správný počet postav a jejich postavení vzhledem k divákovi, vše se tak divně přebíjí. Každopádně animace a originální dabing postav je skvělý. Bohužel není to až taková zábava jako jiné animáky a občas je to až příliš dětinské. Základní dějová linie tu už byla několikrát v jiných filmech. Jako rodinná víkendová odreagovačka slouží dobře, ale to je tak vše. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Film je vtipný a zajímaví. Top 5 je skvělý nápad a ukazuje, že i malá zvířata dokáží dělat velké věci. Je to něco jako o lidech. Hezký film. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem to ohodnotil jen jako nadprůměrné, asi jsme si na to připadal moc dospělý. Teď ve věku dvojnásobné dospělosti jsem z toho byl nadšený. V podstatě dokonalý kung-fu film dlouhý ne ani 90 minut! Pokud bych bral pandu jako superhrdinu, tak i dokonalý komiksový film, který by fungoval jako origin u Marvel nebo třeba Star Wars. 10/10 a co chtít víc. ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Obyčejní diváci si Kung Fu panud užijí jako klasicky laděný, humorný příběh, který se kupodivu vyhýbá popkulturním asociacím, ale z mého analyčtějšího pohledu skýtá nešikovná panda pár rozporů. Až příliš tenká hranice mezi humorem a vážností, která se většinou daří skvěle vybalancovat, ale občas pohár přeteče s prvoplánově okatou roztomilostí určitých postaviček (především v dětství). Na druhé straně stojí moc povedená úvodní animace (podotýkám úvodní, takže moc velká škoda) a provedení kung fu bitek. ()

Související novinky

Chystá se pátý Shrek

Chystá se pátý Shrek

16.06.2016

Když se v roce 2001 objevil zelený zlobr Shrek, byla z toho malá kreslená revoluce. V DreamWorks Animation do něj totiž nacpali popkulturní odkazy a vtipy, u kterých se místo dětí bavili hlavně… (více)

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

04.09.2012

Jeho nejvýraznější rolí byl bezesporu dobrácký obr Coffey ze Zelené míle, za jehož ztvárnění získal nominaci na Oscara. Jeho mohutná přítomnost (výška 196 cm) však byla nepřehlédnutelná v jakémkoli… (více)

Spolupráce Cameron + Fincher + Snyder?

Spolupráce Cameron + Fincher + Snyder?

09.06.2009

Malý test na úvod: Slavný komiksový tvůrce a momentální majitel a šéfredaktor prestižního žánrového magazínu Heavy Metal Kevin Eastman je: a, konzumentem nějaké velmi kvalitní návykové látky; nebo b,… (více)

Zamilovaný Mínotaurus?

Zamilovaný Mínotaurus?

17.05.2009

Momentální posedlost Hollywoodu starořeckými mýty už prosákla i do romantických komedií. Adaptace románu Stevena Sherilla The Minotaur Takes a Cigarette Break pracuje s předpokladem, že netvor z… (více)

Reklama

Reklama