Reklama

Reklama

Po je mladý nemotorný panda, který vypomáhá otci s roznášením jídla v restauraci, která je vyhlášená svou jedinečnou nudlovou polévkou. Po obdivuje kung-fu, jeho idoly jsou Opičák, Kudlanka, Jeřáb, Zmije a Tygřice, mistři kung-fu, kteří pod vedením mistra Shifua ochraňují Údolí míru. Říkají si Pět postrachů. Jednoho dne má Shifuův učitel, starý mistr Oogwai, vidění, podle kterého obávaný Tai Lung unikne z vězení a přijde se do údolí pomstít, neboť mu velmistr Oogwai kdysi odmítl předat Dračí svitek, o kterém se říká, že obsahuje tajemství nekonečné síly. Je tedy třeba vybrat nového Dračího bojovníka, který by se Tai Lungovi postavil. K všeobecnému překvapení velmistr Oogwai vybere právě Poa. Po tedy začíná s tréninkem. Mistr Shifu se ho nejprve snaží odradit, stejně jako Pět postrachů, neboť se zdá, že Po není schopen se naučit ani základům bojového umění. Pak se však Shifuovi za pomoci motivace jídlem podaří vypaseného Poa naučit sice improvizovanému, ale účinnému bojovému stylu. Když Tai Lung dorazí, Shifu chce vyjevit Poovi tajemství Dračího svitku, ukáže se však, že svitek je prázdný. Mezitím zkouší Tai Lunga zastavit Opičák, Kudlanka, Jeřáb, Zmije i Tygřice, ale silný Tai Lung je jednoho po druhém porazí. V zoufalství nařídí mistr Shifu evakuaci údolí s tím, že se pokusí Tai Lunga zadržet tak dlouho, jak jen to půjde. Po se setká se svým otcem, který mu vysvětlí, že věci se stanou výjimečnými, pokud lidé věří, že výjimečné jsou. Po pochopí, že toto je princip Dračího svitku... (TV Prima)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (997)

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Kill Bill + Star Wars a spousta jídla spolu s pěknou kung fu akcí v animované podobě = Kung Fu Panda. Už v samotném začátku na vás zaútočí nejen hladová panda jménem Po, ale především zajímavé titulky, na Dreamworks příjemná (manga) 3D animace a detailně zpracované textury. Panda však není jediným výrazným představitelem snímku, kromě jí samotné je minimálně na stejné úrovni, ne-li lepší i charismatický mistr Shifu. Začátek má dobrý rozjezd, tréninková část Po + Shifu je vynikající, ale výsledný dojem trochu kazí fakt, že je film místy laděn až příliš dětinsky. Samotný závěru mi pak připadal spíše jako hravé škádlení kočky s myší, než dramatický souboj Tai Lung vs. Po, který jsem očekával. Vtipy jsou celkem průměrné a spíše se budete přiusmívat a nějaké větší LOL zážitky jako v případě Shreka ani nečekejte. Panda zaujme především vizuální stránkou, pěknými souboji a k tomu i trochu pobaví. Po nám nakonec navíc hezky předvedl, jak je důležité věřit v sama sebe, a také dokázal, že nejen láska prochází žaludkem. (8/10) ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Když si odmyslíte kýčovitě animovaná zvířátka, zbyde bez zásadnější odchylky stokrát provařený kung-fu bouchací resp. "vycvičovací" příběh, navíc upravený na nejnižší rating přístupnosti, zkrátka podivnost. Muselo by to být mnohem vtipnější nebo inteligentnější, aby zbylo víc... Anebo zajímavější animaci, ta v úvodu byla kouzelná... ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Panda není vůbec originální, není tak vtipný, jako první Shrek ani tak detailně propracovaný, jako filmy od Pixaru (i když místy je animace výborná). Přesto je zábavný a hlavně kung-fu scény v podání pandy červené, kobry, lvice, jeřába, kudlanky ale hlavně obtloustlého pandy jsou geniální a velmi nápadité (zejména závěrečný souboj s gepardím padouchem). ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Když potká sob soba, mají radost oba. A když potkám já pandu, mám z toho nejen radost, ale i srandu. Panda s pupkatým panděrem a její mocné kung-fu. Očekával jsem klasickou dreamworksovku. Tedy jeden popkulturní odkaz za druhým bez ladu a skladu, ohranou střihovou sekvenci na známou popovou hitovku a spoustu parodických vtípků viděných již (minimálně) stokrát jinde. Čínští svatí divte se, ale někdo dostal spásný nápad neudělat to jako parodii na kung-fu filmy, ale jako naprosto regulerní, byť samozřejmě odlehčený a dětem přístupný, kung-fu snímek se vším co to s sebou přináší. Jak s klady, tak i zápory. Tahle pandí odyssea sice není jedním z vrcholů kung-fu žánru, ale je nejlepším animovaným zástupcem tohoto žánru, co znám (na druhou stranu jich moc neznám). A kdo by byl řekl, že se doposavad nejlepších a nejnápaditějších akčních sekvencí letošního roku dočkám v animáku pro celou rodinu. Doufám tedy, že si to u mě mistr Shifu a jeho učedníci nerozhází druhým dílem, který na sebe asi nenechá dlouho čekat. Skoro se mi chce dodat, že bohužel. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Nádherná akční podívaná, která je poctou všem starým kung fu filmům. Už samotný název hodně lidí rozesmál, ale to spojení přece fungovat může a mě film přesvědčil že funguje a to více než dobře, i když je sem tam zapotřebí trošku pamlsku k povzbuzení ;-) celé to knedlíčkové trénovaní a nešikovnost pandy až po jeho první zdařilé kousky vypadalo krásně a navíc bylo doopravdy vtipně podáno. Nechybí ani vyšperkované akční scény do posledního detailu, dost zpomalovaček, za všechny útěk bílého leoparda z vězení, bitva jeden proti pěti na houpacím provazovém mostě nebo závěrečná bitva. K tomu přidejte trochu krásy s růžovými lístky a máte komplexní animák, který se jen tak nevidí a v kině mu to navíc strašně slušelo. 10/10* ()

Galerie (43)

Zajímavosti (35)

  • Kódové jméno filmu během produkce znělo „Daydreamer“. (HellFire)
  • Film obsahuje krátkou potitulkovou scénu. (LucasAbelle)

Související novinky

Chystá se pátý Shrek

Chystá se pátý Shrek

16.06.2016

Když se v roce 2001 objevil zelený zlobr Shrek, byla z toho malá kreslená revoluce. V DreamWorks Animation do něj totiž nacpali popkulturní odkazy a vtipy, u kterých se místo dětí bavili hlavně… (více)

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

04.09.2012

Jeho nejvýraznější rolí byl bezesporu dobrácký obr Coffey ze Zelené míle, za jehož ztvárnění získal nominaci na Oscara. Jeho mohutná přítomnost (výška 196 cm) však byla nepřehlédnutelná v jakémkoli… (více)

Spolupráce Cameron + Fincher + Snyder?

Spolupráce Cameron + Fincher + Snyder?

09.06.2009

Malý test na úvod: Slavný komiksový tvůrce a momentální majitel a šéfredaktor prestižního žánrového magazínu Heavy Metal Kevin Eastman je: a, konzumentem nějaké velmi kvalitní návykové látky; nebo b,… (více)

Zamilovaný Mínotaurus?

Zamilovaný Mínotaurus?

17.05.2009

Momentální posedlost Hollywoodu starořeckými mýty už prosákla i do romantických komedií. Adaptace románu Stevena Sherilla The Minotaur Takes a Cigarette Break pracuje s předpokladem, že netvor z… (více)

Reklama

Reklama