Reklama

Reklama

První sníh

Trailer

Obsahy(1)

Jimmy Starks (Guy Pearce) měl všechno. Krásnou holku, super práci a talent ošulit i toho nejprotřelejšího gaunera. Klidně plynoucí životní pouť mu rozházelo až setkání s Vacarem, který mu předpověděl tajemné nebezpečí, které se začíná přibližovat. Nezná jeho povahu, ale jedno ví jistě - Jimmy může být v klidu jen do chvíle než napadne první sníh. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Z počátku velmi dobré paranoidní drama s opět výborným Guyem Pearcem, který zde má roli trochu podobnou jako v úžasném Nolanově Mementu. Tentokrát je jeho krásnou družkou Piper Perabo. Příběh se točí okolo jednoho arogance a nadřazenosti hlavní postavy, která jednoho dne zjistí svůj osud. Bylo mu předpovězeno několik věcí, které slouží jen jako detaily, díky kterým si má uvědomit pravdivost předpovědi, ale také důležitá věc a to důvod proč se má obávat prvního sněhu. Ten mu totiž přinese smrt... Paranoidní jízda má pomalejší tempo než by se hodilo a některé okamžiky jsou příliš zbytečně zdramatizované. Bohužel ke konci je citelně znát neschopnost scénáristy vložit do zbytku filmu něco překvapujícího a tajemného. To sráží celý, poměrně dobře natočený, film do průměru. Ovšem jako režisérský debut pro Marka Ferguse to není vykročení vůbec špatné, snad se příště vyvaruje slabších okamžiků. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Otázkou osudu a možnosti vyhnout se předurčenému se zabývaly už mnohé filmy. Výlučnost nového snímku v hlavní roli s mistrovským hercem Guyem Pearcem spočívá ve využití motivu osudu k výstavbě thrilleru. Na základě věštby se hlavní hrdina začne obávat o svůj život a zkouší zažehnat všemožná nebezpečí ze strany svého pracovního, zdravotního i bývalého kriminálního života. Během své zoufalé pouti zjistí, že některé cesty nevedou nikam a jiné vedou zase na začátek, a psychicky prochází od lehkovážné nevěřícnosti přes zoufalství a hysterii až ke smíření. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Demento Guye Pearce. Marná snaha o jakési volně plynoucí existenciální drama, které nezachránilo ani velmi solidní obsazení. Upřímně řečeno, nemohl jsem se dočkat, až konečně napadne ten první sníh - jako pětileté dítko, co dostalo na blátivé Vánoce od Ježíška sáňky. A to přitom na věštce věřím! Nedávno jsem volal do pořadu na Primě a ta paní mi předpověděla, že mě v nejbližší době potká neočekávaný finanční výdaj spojený s jistým druhem komunikace. A pak se za měsíc dívám na účet za telefon a ono to fakt vyšlo..! ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Tak Guy Pearce (svojou vysušenou muskulatúrou tradične idéalna voľba pre kdejaké trosky) dostal svoju malú Insomniu. Atmosférou a ospalým tempom je First Snow velice podobný práve mrazivej Nolanovke, ale novic Fergus nie je Nolanov kaliber (zatiaľ) a tak servíruje všehovšudy štandart. Ano, občas zablafuje, aby do diváka pumpol trochu neistoty a ten premýšlajúc nezaspal. Len škoda, že puk nakoniec dostal do brány tak nemastne-neslane. Momentov hodných žánrovej elity je naozaj poskromne, ale díva sa na to príjemne. 70% s unavene privretými očami. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ach jo.. Pokud chce člověk pořádnou dávku filmového zážitku, tak musí hledat jinde. Je jedno, jestli padá nebo nepadá.. Nezajímavé zpracování, výrazně průměrné herectví (ani dle mého nedoceněný Guy Pearce se nějak nepředvedl), zbytečná dramatizace, zoufalá snaha překvapit, řada scén utápějíc se v nudě, unylé tempo. Ambice tvůrci zejména nezvládnutou režií neprodali. Pojmout téma „vyhnout se nešťastně určenému osudu“ trochu jinak je sice chvályhodné, ale jinak ještě neznamená lépe!! Jednou a dost. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Guy Pearce robí všetko preto, aby sa vyhol smrti, ktorú mu istý veštec predpovedal. Film trošku pripomenie nezabudnuteľné Memento, ale toto sa mu nemôže rovnať. G. Pearce odviedol slušný výkon, ale film samotný právom pláva v priemerných vodách. 60%. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Mám veľmi rád mysteriózne filmy, kde sa základom stáva osudovosť a nejasná hrozivá predtucha tragédie, ktorej by sa chcel človek vyhnúť no nedá sa. Z tohto pohľadu mal snímok skvelo našliapnuté. Príbeh nenudil a bol celkom zaujímavo vymyslený. Len mysteriózna atmosféra sa tu nepodarila navodiť taká, akú by si film zaslúžil - možno bola slabšia réžia, prípadne postavu tajomného veštca by som viac rozvinul. Tiež by som viac času venoval samotnému úniku pred osudom - hľadaní spôsobov, viac konfliktov... Namiesto toho sa tu pomerne veľa času venuje biznisu. A ten koniec v súvislosti s pomstou starého kamaráta ma tiež moc neoslovil. Lepší priemer. 65/100 ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Hodně pohodová paranoidní miniaturka. Guy Pearce opět předvedl že je kvalitní herec. Navíc mě bavila i parádní filmová hudba. Za mě 76% ()

predators 

všechny recenze uživatele

Silně mi to připomínalo epizodu ze seriálu Odpadlík, možná i díky hlavní postavě, která by Renovi jako z oka vypadla:-) Není to vyloženě nuda, ale děj postrádá jakoukoliv dramatickou scénu(až na tu poslední) a neuškodila by i nějaká ta akce. No, možná, že i ten Reno Raines je lepší...:-) 35% ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Mánička Gáj Pýrs tam poletuje v sáčku a jinak je to nezáživný a uplně o ničem a hlavně vizuální stránka alá průjem. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Slušný námět pohřbívá nudný scénář a ještě nudnější režie. 39letý stále přitažlivý Guy Pearce (Jimmy) a 27letý Rick Gonzales (hispánec Andy) stojí za zmínku. ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

Niekto tu mal pocit, ze ked je film pomaly, je aj akymsi sposobom dobry. Bohuzial, pomalost nie je nutne a jedine pravidlo kvality a tento film je skor akymsi sposobom zly. ()

Maty85 

všechny recenze uživatele

Začíná to ve velmi vlažném tempu, ale pomaličku se to potom rozjede. Jinak ovšem nic překvapivého, žádné hlášky, akce a nic. Pouze dobrý herecký obsazení. ()

TO 

všechny recenze uživatele

Příliš volné tempo vyprávění, konvenčně natočeno a bez většího nápadu + Piper Perabo ve velmi nevýrazné roli. ()

-dRaGoN- 

všechny recenze uživatele

Po velmi slušném traileru, jsem z celkového výsledku hodně zklamán. Velmi pomalé tempo snímku s tentokrát nevýrazným Guy Paercem (jiní herci tu skoro nejsou) a nezáživným zpracováním příběhu. Kdybych neviděl ten povedený trailer určitě bych se tomuto podpruměrnému béčku vyhnul a ušetřil tak 100 minut. Nenapadá mě bohužel jediná věc, kterou bych pochválil. Těšil jsem se na Piper Perabo, což byla taky chyba protože tohle je unylá sólová hra G. Pearce. Režijní debut Marka Ferguse se prostě nepovedl, a je to znát každým coulem. Přístě prosím lépe... ()

kurcatovium 

všechny recenze uživatele

Přes rozporuplné hodnocení poměrně dobrý film. Nesjou to plné 4 hvězdičky, protože k nim tomu leccos chybělo - zejména větší spád a méně předvídatelný konec. Jinak ale příjemná podívaná, u které jsem ani uprostřed noci nepodlehl mámení spánku. ()

Timak 

všechny recenze uživatele

Konec byl naopak to jedine, co bylo opravdu dobre soweeku. Ta ironie, ze teda ano, umru zastrelenim. A ouha, ono to takhle nebylo. Mno tak prece jen koupim ten barak .... A tady nastava ta pekna ironie. Slabe 3* ()

Reklama

Reklama