Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nanovo prerozprávaná známa pirátska legenda... Miniséria Kevin Connora je vzrušujúcim a dramatickým prerozprávaním slávnej pirátskej legendy, no nejde o typické prerozprávanie. Ak však máte radi naháňačky, hľadanie pokladov, boj o ženy, osudové lásky, vzrušenie, napätie, bojovanie so šabľami, tak tento film je práve pre vás. Film sa zameriava predovšetkým na postavu námorného dôstojníka Roberta Maynarda, ktorý v roku 1718 piráta BlackBearda zabil. Dôstojník piráta považoval za bezcharakterného človeka, ktorý sa zaujímal iba o poklady, peniaze a ženy, bol príliš egoistický a neľudský. Dôstojník má možno aj pravdu, keďže BlackBeard sa po celý čas snaží predovšetkým vypátrať poklad, ktorý za sebou zanechal kapitán Kidd a netají sa tým, že mu je úplne jedno, či túto výpravu jeho posádka prežije... Na filme pracovalo množstvo ľudí, ktorí pripravovali hodnovernú techniku scény. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (28)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Až nastane doba, kdy bude lidem nahánět hrůzu pirát, co má na sobě přilepený vousy, který se dají koupit v obchodech se žertovnými předměty za 55, - Kč, tak to už dávno budou po městech jezdit těhotný tramvaje. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Nebylo to nejhorší, ale jen těsně. Angus MacFadyen sice opravdu vypadá jako pirát Černovous jak si ho představuju, jenže to je tak všechno. Jeho postava je tak plochá, že kreslení piráti z disneyovek jsou proti němu Himaláje. Dá se vlastně říct, že celej film, každá jeho součást i jako celek, je jen klasická šablona. Všechno tu už bylo a to mnohem líp. Tvůrci se snad ani nesnažili zakrýt, že kopírují své oblíbené, méně oblíbené a samozřejmě i neoblíbené kolegy. Ty pravděpodobně nejvíc. Rozhodně to není pořad na celý večer, možná na sobotní podvečer. První polovina se ještě dá. Přeci jen to není tak strašně hláškovitý a nereálný dobrodružství, jako PzK, jenže ani tak zábavný a tak víc jak tři bych nedal. Jenže druhá část, kdy se režisér ušoupe až na kost, aby se všechno povedlo tak, jak správně má, to je naprostá hrůza. Nuda a klišé. A to ani nemluvím o hereckých výkonech všech zúčastněných, kdy prostě Černovousovi nevěříte, že se ho lidé bojí, že ho považují za samotnýho ďábla, že by byl třeba vůbec jen trochu víc krutej. I to je zvláštní, v roce 2006 se v pirátským snímku neobjeví ani malá ukázka drsnějšího násilí (zastřelení nebo probodnutí šavlí nebo zmlácení nepočítám, to je v každým akčňáku a to ještě ne mimo záběr). I to mučení utnuli slovy jedné postavy: Kdyby to věděl, tak už by to řekl! A tak se mi nabízí jen jedno. Když už v sedmdesátých letech byl Connor na odpis, proč proboha ho nechali režírovat až do dalšího století? ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Žádný skvost, žádná tragédie. Zkrátka průměrná televizní podívaná s postavami, kterým zoufale chybí charisma. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Ne, nečekal jsem, že to bude něco jako Piráti z Karibiku. Tedy z hlediska zpracování. Tenhle film na rozdíl od ,,Prokletí Černé perly'' neměl rozpočet nejedné ,,neziskové'' organizace dneška a tak je to na něm krapet znát. Ale já mám toto období rád, období námořních válek Anglie s Francií, Holanďany, Španěly... období privateerů, kteří když už byl občas s tou či onou válčící zemí podepsán mír najednou tak nějak nechtěli přestat... Sice když koráby, už tak mám radši dobu opár desítek let pozdější tedy dobu z období Hornblowera - filmové zpracování legendárního nesmrtelného admirála Horatia Nelsona. Hned na první pohled je patrné, že Černovou je TV filmem a není to poznat jen z obrazu, ale z množství černých předělů - střihů, jednotlivých epizodek, kde bylo evidentně místo určené všem těm skvělým pojištěním, bělícím pastám, nejnovějším autům, mobilním operátorům a akčním nabídkám supermarketů. Ačkoliv to chápu, v rámci uceleného sledování filmu na DVD to svo četností dost rušilo. Další co bylo špatné byla syntetyzátorová hudba, která místy byla vážně hrozná. Film sám je spíše takový dobrodružný příběh pro odrostlejší děti. Prostě pohádka o pirátech a pokladu a nebál bych se ho pustit už i malým svišťům kolem 6 let. Zápletka je jednoduchá, děj místy nelogický (z hlediska chování hrdinů). Oceňuji však těch pár námořních soubojů (nečekjete však žádné masakry válečných několika řadových fregat ve stylu bitvy u Trafalgaru ! .-). Pár plachetnic, dokonce vybavených děly se ve filmu ale ukáže a občas i vystřelí! Je tam i pár těch ostrovů s poklady a je tam i láska mezi mladým a perspektivním britským námořním poručíkem Maynardem a dcerou guvernéra Jessicou Chastain. Pár mi byl celkem sympatický, kapitán pirátů i jeho posádka taky vypadali jak měli ale upřímně, na tohle jsem už trochu starý. Takže dávám za dvě kartáčové střely. * * ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Tento film mohol zmestiť do obsahu asi tak 2 hodinového filmu. Príbeh bol zaujímavý no predvídateľný. Herci harli menej zaujímavo. Potešilo ma však, že hlavná ženská postava a to jemná Charlotta nebola žiadnou odbojnou ženou a nepôsobila buznovo. Inak, to neviem nazvať. Na konci sa jej postava objavila síce so zbraňou v ruke ale nebolo to také zlé. Takže približne 35% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Typická televizní podívaná, která má blíže k Ostrovu pokladů než k životopisu obávaného piráta a levným zpracováním i pojetím působí dojmem, že vznikla spíš někdy v ranných sedmdesátých letech než před pěti lety. Bez výrazných charakterů, bez napětí, bez jiskry. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pirát s bradou riedkou, ako by mu ju okúsali morské vtáky. Na titulke ešte ok, ale v závane vetra mu to tam lietalo ako páperie. Na Chastain sa ale pozerať dalo. A ani Chamberlain nemal vtáka v tŕni. ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

No, nebylo to sice nic moc ale na druhou stranu, nic jsem od toho neočekával takže jsem byl spíše příjemně překvapený. Hlavně jsem zase po dlouhé době viděl hrát Richarda Chamberlaina a připomněl si tak jeho slavnější herecké výstupy. Angus Macfayden v roli Blackbearda měl něco do sebe a vedle Chamberlainova guvernéra to byla jediná postava, které jsem fandil. Prostě televizní snímek jak má být a zaslouží 3*. ()

D28 

všechny recenze uživatele

Slabučká rozprávka, deťmi síce stráviteľná, ale naozaj len tými,ktoré ešte nestihli vidieť veľa a netušia,v akom storočí žijeme.Tvorcovia totálne zaspali dobu. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Musím na začátku přiznat, že jsem Černovousovi ubral jednu*. A to za otřesný dabing našich neumětelů, jenž u dobrodružného dramatu udělali svým "uměním" frašku. Jinak se jedna o zcela podprůměrný snímek z produkce Hallmarku (což mluví samo za sebe). Výprava je na tv poměry odvedená solidně (jen výběr lodí se moc nezdařil). Herci jsou opravdu hrozní (ale dabing i to málo podařené co odvedli totálně potopil) a Angus v roli Černovouse je vystřizený jak z nepovedené parodie. Zbytek je věcí názoru, režie i scénář se topí v zadání produkce (lidi mají v oblibě piráty, tak o nich udělejte film, ale ať to nestojí moc!!!)Sumasumárum, rozhodně nedoporučovat lidem lačnících po dalších dobrodružstvích z Karibiku a když už, tak v originálním znění. ()

Xavi6 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že tato dvojepizoda bylo pro mě příjemným překvapením. Nejlepší byl jednoznačně Angus Macfadyen, který tuto roli ztvárnil myslím, že velmi dobře, každopádně celý film neutáhl sám, a tak je jasné, že to není žádná hitovka. každopádně, jedná se o milé překvapení. ()

Yarwen 

všechny recenze uživatele

Průměrný snímek, jehož výhodou je dobře vyprávěný příběh bez logických kiksů, na druhé straně trpí chudou výpravou - koráby a škunery se podobají spíše čínským džunkám. Dvoudílný televizní film je cílen spíše na dětské publikum a ačkoliv se v bitkách střílí a seká, krev je téměř neviditelná. Je to tak akorát na 50%... ()

sadlokan 

všechny recenze uživatele

TV film,přesně ve stylu všech ,ve kterých hrál R.Chamberlain,ovšem zde hraje,kupodivu padoucha.Černovous byl zřejmě pěknej vožrala. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Pirátské filmy kdysi dávno hodně táhly a nedá se nevzpomenout na slavného Sandokana. Tady máme piráta poněkud jinačejšího, avšak neméně zdatného. Tříhodinová stopáž rozdělena na dva televizní díly dává šanci plynulosti vyprávění, což se také děje. Je však jasné, že od televize nelze očekávat světobornost a efektivní biják. Tady máme jednoduchou ryze televizní pirátskou zábavu obsahující však vše podstatné. Nelze upřít snahu. Výprava je vkusná, kostýmy dejme tomu, děj se ale místy zdá být zbytečně natáhnutý. Jednoduchost a porozumění toho všeho je však přínosem hlavně pro menší diváky. A že tu jsou historické nepřesnosti? Koho to u odpolední kávy zajímá. ()

Henry Morgan 

všechny recenze uživatele

Asi dobrý nedělo-sváteční odpočinkový film s minimem výdajů a nákladů. Vcelku dobré téma, pojaté lacině. Ačkoliv to nikdo neregistroval, černovous působil poměrně charizmaticky a přiznám se, že jsem mu přál v tomto dojemném, zamilovaném a akčním příběhu více štěstí. Bohužel dobro a spravedlnost zvítězila nad pirátsvím a došlo tak vyrovnání pomyslného skore mezi korunou, Aztéky, piráty a slavným kpt.Kiddem. Prostě....něco příhodného...! ()

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

Nejde ani tak o strach, hnev, nenávisť, lásku, zradu, súboj, milovanie, hrôzu, dotyk, plač, rev, emóciu, napätie, výpravu......ale o tú ich absenciu! ()

KdG 

všechny recenze uživatele

Na to že to je "jen" tv film je to natočené slušně. Ale je fakt že nic nového nepřináší, a všechno už tu bylo natočené lépe. ()

Pulper 

všechny recenze uživatele

Budu čůrat proti větru, ale já to risknu :-) Černovous je béčko jak vyšité, o tom není sporu. Nicméně, narozdíl od uznávanějších a velkolepějších děl, je tu větší snaha o autentičnost včetně mluvy a myšlení lidí uvedeného období. Dál se mi líbí, že to není o jen o hlavních hrdinech. Naopak, vedlejší postavy tu nefigurují pouze jako komparz, ale samostatně uvažující a určitým způsobem vyvíjející se bytosti, opět ve srovnání s jinými filmy. Vytknul bych jen zdlouhavou a lehce nereálnou smrt samotného Černovouse. Ale po přečtení jeho životopisu musím uznat, že ji tvůrci pojali realističtěji, než jak se traduje. ()

Reklama

Reklama