Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Perný den v hlavním městě světa. Slovenská televizní komedie podle frašky Eugena Labiche. Skupina venkovských přátel, kteří se už dva roky pravidelně setkávají u velitele hasičů Champboursyho na karetních večírcích, jednoho dne spočítá peníze z výher, které hráči celou dobu střádali v hliněných pokladničkách. Ukáže se, že uspořili téměř pět set franků. Po krátkém dohadování, na jehož výsledku mají hlavní podíl Champboursyho sestra Leonida a také jeho dcera Blanche, se přátelé rozhodnou vyrazit si na jednodenní výlet do hlavního města. Společnost, ke které patří ještě statkář Colladan, lékárník Cordenbois a Blanchin nápadník Renaudier, si v Paříži začne od rána užívat ve vybrané restauraci. Všichni pak chtějí vyrazit na večírek k jistému panu Cocarelovi. To je ve skutečnosti majitel prosperující seznamovací agentury, o jehož služby má zájem především neprovdaná Leonida. Jenže než se naši venkované stačí v Paříži rozkoukat, už jsou předvedeni před policejního komisaře Béchuta kvůli nespravedlivému obvinění z krádeže… (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

mchnk 

všechny recenze uživatele

Pařížské nástrahy versus bezbranní vesničané, řídící se heslem - kdo šetří, má za tři. A co teprve, když šetří tři. Se společně nabitým jměním vyrážejí užít si trochu toho života na vysoké noze. Výška ovšem většinou znamená pád a člověk se velmi rád vrátí k stereotypně poklidnému rodinnému krbu. Atmosféře Paříže předminulého století v inscenačním provedení nechybí ani pouliční šansoniérky a velmi lehké slečny. Škoda, že naše Arabela nedostala v této poloze více prostoru. Jinak je herectví všech zúčastněných naprosto fantastické. Ostatně jako ve většině slovenských inscenací. Poctivé herectví v kombinaci se skvělým humorem působí výborně. "JÁ, syn statkára, sám statkár...prohlašujem, že o těch hodinkách neviem nič...". Výborný sled událostí, dějová zamotanost a náramná legrace. "Za posledních pět franků mi ukázal Vaší sestru, se kterou hraju 20let karty!" ()

anderson

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 31.3.1986, televízna inscenácia, adaptácia komédie EUGÉNE LABICHEa (30.12.2010) ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

U nás sa hovorí Gadžo v meste, a o tom presne je tento film. Humor mi až tak nesadol, ale herecké výkony sú dokonalé. Nepomôžem si, aj keď v menšej roli, tak v komédii vždy najviac vynikne Satinský, tentokrát ako zoznamovací agent alias bordeltato. ()

Reklama

Reklama